Új hozzászólás Aktív témák

• mano42

aktív tag

válasz Mr Dini #14220 üzenetére

Szerintem is nagy a különbség viszont ez csak a Kodi menüje gördülékenységében, online streaming listák beolvasásában érződik, estleg még ott, hogy komplexebb skineket is tud futtatni.

Az mpeg2-t tényleg tudja tolni erőből viszont nem gpu-ból, hanem cpu-ból, ahhoz, hogy hardveres gpu gyorsítás legyen kell a licenc. (Nekem egyes dvd képeknél licenc nélkül beletört a bicskája). Film lejátszásnál viszont már egyáltalán nem számit a 4 mag mivel azt már a gpu rendereli (legalábbis az mkv-t) ami ugyanaz mint a régi pi-ben, miután elindult a film, érezhető különbség nincs. Előre vissza tekerés stb nagyjából ua mint a régi pi-n, képminőség detto, ahol van árnyalatni fejlődés az a kodinak köszönhető. Az 1 giga ram szerintem nem nagyon számit, filmnézés közben ha ssh-n megnézel egy TOP-t látod, hogy az OS + a Kodi + a fullhad mkv összesen nem eszik meg 200 megánál többet (osmc alatt általában kevesebbet). Ez így volt a régi pi-vel is ahol a raspbmc lejátszás közben is 70-80 megánál többet nem evett. Mindenesetre tényleg gyorsabb, jobb, szebb az új pi, de távolról sem használja ki a médialejátszó annyira mint hinnéd, legalábbis nem ott kell keresni a lényeges különbségeket. Pl a régi is megbírkózott egyszerre 2 fullhd mkv-val, egyiket tévén osztotta ki, másikat stramelte tabletre yatseval.

Új hozzászólás Aktív témák