Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

LOGOUT blog

válasz lord.lakli #15889 üzenetére

Szia!

"A beállítása picit nehéz volt magának a freeradius szervernek, mert sehol a neten nem találtam éppkézláb leírást, ami pontosan leírja az egész folyamatot és nemcsak a localhostos tesztig jut el."

Mint írtam nem. A saját fejem után mentem. De ha kell mondom szívesen segítek. ;)

A feltétele egy raspbian, vagy vmilyen rendes linux disztró, amiben van apt-get féle (dpkg) csomagkezelő)

Ha debian alatt vagy, akkor esrtleg tolhatsz egy sudo apt-et update és sudo apt-get upgrade párost, majd a sudo apt-get install freeradius freeradius-mysql -y segítségével tedd fel a freeradiust.

Nekem az sql sem volt fent alapból, ezért azt is telepítsd ha kéri. Aztán cd-z fel a /etc/freeradius könyvtárba. Itt vannak a konfigok. Célszerű mcvel, vagy winscpvel módosítani. (Ezeket a fájlokat csak a root user tudja módosítani alapból. Fontos, h ne adj chmod 777-et a szerkesztés engedélyezésére, hanem rootként szerkeszd, mert utána nem indul a radius) Szóval itt be kell állítani a clients.conf-ban a routert (nas-t), a users fájlban pedig a felhasználókat.

Szerencsére a konfigok nagyon jól és akár számomra is érthetően fel vannak kommentezve, ezért nem kell hozzá leírás sem.

Illetve célszerű feltenni a daloradius web gui-t.

Szerk.: A freeradius-mysql-t nem muszály feltenni, de szerintem okosabb sqlben tárolni a usereket. Nomeg ha vki daloradiusozni szeretne, akkor alap az sql. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés