- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lord.lakli #15889 üzenetére
Szia!
"A beállítása picit nehéz volt magának a freeradius szervernek, mert sehol a neten nem találtam éppkézláb leírást, ami pontosan leírja az egész folyamatot és nemcsak a localhostos tesztig jut el."
Mint írtam nem. A saját fejem után mentem. De ha kell mondom szívesen segítek.
A feltétele egy raspbian, vagy vmilyen rendes linux disztró, amiben van apt-get féle (dpkg) csomagkezelő)
Ha debian alatt vagy, akkor esrtleg tolhatsz egy sudo apt-et update és sudo apt-get upgrade párost, majd a sudo apt-get install freeradius freeradius-mysql -y segítségével tedd fel a freeradiust.
Nekem az sql sem volt fent alapból, ezért azt is telepítsd ha kéri. Aztán cd-z fel a /etc/freeradius könyvtárba. Itt vannak a konfigok. Célszerű mcvel, vagy winscpvel módosítani. (Ezeket a fájlokat csak a root user tudja módosítani alapból. Fontos, h ne adj chmod 777-et a szerkesztés engedélyezésére, hanem rootként szerkeszd, mert utána nem indul a radius) Szóval itt be kell állítani a clients.conf-ban a routert (nas-t), a users fájlban pedig a felhasználókat.
Szerencsére a konfigok nagyon jól és akár számomra is érthetően fel vannak kommentezve, ezért nem kell hozzá leírás sem.
Illetve célszerű feltenni a daloradius web gui-t.
Szerk.: A freeradius-mysql-t nem muszály feltenni, de szerintem okosabb sqlben tárolni a usereket. Nomeg ha vki daloradiusozni szeretne, akkor alap az sql.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Horgász topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged