Új hozzászólás Aktív témák

• schferenc77

aktív tag

Sziasztok!

Még minidig léptető motor téma. Egy ilyen meghajtóval próbáltam egy Epson mátrix nyomtatóból kiszerelt bipoláris léptető motort (sth-39h112) meghajtani. A motor nem ment, csak hörgött/zörgött. Kimértem, úgy néz ki a vezérlő lesz a hibás (kb. 0,4-5V-okat ad a motor felőli oldalon csak). A kérdés: egy ugyanilyen vezérlővel és egy 12V-os táppal meg lehet hajtani egy ilyen Nema17-es motort? Igazából a táppal van a gondom, mert erre 4,2V-ot írnak csak. A vezérlő lejjebb veszi a saját 12V-os tápjáról a motornak adott feszültséget? Vagy ilyen esetben a PI 5V-os tápjáról hajtsam meg a motort?

Más: ez a léptető motor vezérlő hogyan működik? A kimeneti rész tiszta, a betáp is, de itt bemenetként irány és impulzus van megadva, és úgy tűnik, külön jumperekkel lehet a lépéseket állítani (tehát nem a python kódban a GPIO high/low állításokkal). Nekem úgy tűnik, hogy a DIR lábrakra adott jellel meghatározom a forgásirányt, és utána csak adok egy jelet valamelyik PUL lábra, és már forog is az adott irányba. Jól gondolom?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés