- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
-
válasz
azbest #26088 üzenetére
Jobb híján a kardomba dőlök (majd kedden, ha nyitnak a kardboltok...).
A kártya jó kell, hogy legyen, mert OSMC-t, LE-et tudok róla indítani (így a PI-vel sem lehet gond...) . Az Általad is jelzett fájlt a Win32diskimagerrel írom ki, nem jelez hibát, ránézésre meg is jelenik a kártyán az OWRT, a PI el is indul vele, de csak a szivárványig jut el (semmi szöveg, egy pillanatra sem).
A táp is értelemszerűen rendben kell, hogy legyen, az asztal is jónak látszik, egyedül tán az időjárás vacak...
MaCS
-
Tyca
senior tag
válasz
azbest #26083 üzenetére
Kiderült, hogy a tp-link routeremben lévő sávszélesség kontrol kavar be, csak nem értem az okát. Ha engedélyezem és beállitom a bejövő sebességhez a 100 Mbit-et, akkor leesik a pi letöltése 50-60 megabit közé, ha kikapcsolom a sávszél kontrolt, akkor felmegy 80-90 közé.
-
cigam
titán
válasz
azbest #25696 üzenetére
Lehetséges, fórumról szedtem össze az infót, ott úgy írták. A voda oldalán nem találtam hivatalos leírást róla.
vadkörte
Mijen "kocka tűzfala" A voda routeren is be van kapcsolva a tűzfal, és a rádugott routeren is? Vagy hogyanéz ki ez most?-dino--
A most rádugott pendrive biztos exfat-ra van formázva? Mert a rendszer szerint (16bites)fat-ra van formázva. -
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #25668 üzenetére
Ez nekem nem sikerul. De mindegy is, mert nem szallit Europaba az elado, mashol meg nem latom ezt a bigyot. 50 USD az e-bay-en, annyit nem er.
(#25670) azbest válasza tvamos (#25669) üzenetére
Hat, ez szerintem jo lesz. Nem tul nagy a valasztek, meg a hatteranyag. Azt remeletem, azert a egyszerubb lesz. -
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #25621 üzenetére
Ez jó. Én már annak örülök, hogy a filmekben végre leszoktak a 255 feletti számokról az IP címeknél...
--------------------------------------------------------------------------------
Ma sikerült a Zero-ra SSH-n csatlakozni USB-ről. Ezúton is köszi a segítséget drogerynek.
Persze olyan nincs, hogy valami out-of-box működjön.
Módosítottam a két konfigfájlt, de csak nem látta raspberrypi.local címen. Aztán rájöttem, hogy fel kell tenni a bonjour-os apple motyót... Ekkor még mindig se kép se hang. Aztán rájöttem, hogy az USB port helyett a PWR-be dugtam a tápot...
Így már legalább megváltozott a hibaüzenet... Mert nem volt engedélyezve defaultba az ssh. ssh néven egy üres fájl és kész... Na végre puttyal tudtam kapcsolódni... De ekkora láttam, hogy RDP-vel is rá lehet menni... Feltettem az xrdp-t, de valamiért nem akart csatlakozni, de szerencsére más is belefutott már ebbe. Le kellett szedni az xrdp, tightvncserver vnc4server csomagokat és az alábbi sorrendben telepíteni: Előbb tightvncserver azután xrdp. Így végre ment a távoli asztal is.
Egyelőre ismerkedem a rendszerrel, de akadt rögtön két kérdésem:
1. Python fejlesztéshez milyen IDE-t használtok? Egyáltalán hogyan megy a fejlesztés/tesztelés. Egyenesen a Pi-n megy a környezet vagy Host gépen íródik a kód és csak ki van telepítve a Pi-re?2. Szeretnék szenzorokat vásárolni. Lehetőleg pontos, jó minőségű alkatrészeket keresek normális driverrel. A téma a gázok és tulajdonságaik. CO,CO2, páratartalom, hőmérséklet...stb. Merre nézelődjek?
-
-
Imco
őstag
válasz
azbest #24856 üzenetére
Biztos. De az a linux /ext4/ miatt van.
Egyébként számtalanszor csináltam már ilyet, gond nélkül.
A wines agyammal lehet a baj, de már túl tettem magam rajta.
Reinstall megoldotta.
Egyébként 5-10 éve már volt egy pozitív kalandom a gparteddel.
Igaza van Macs_70-nek egyszerű, könnyű.
Viszont most eszembe sem jutott mivel nem igen volt rá szükség eddig! -
válasz
azbest #24827 üzenetére
Nálam Ext4-es partíciókat nem kezel a Windows 8/10 saját partícióbabrálója, de nem is szívesen bíznám rá.
A tiszta megoldás szerintem erre a pendrive: egy Easy2Boot pendrive-omon ott van az összes fontos bootolandó program (pl. Gparted, Clonezilla, st.), gyors, tiszta eljárás.
MaCS
-
Imco
őstag
válasz
azbest #24827 üzenetére
Áááá! Beépítettet nem használok.
Easeus, paragon és acrincsot próbáltam. Volt amelyik nem is látta a partíciókat.
De a lényeg, hogy a partíció átméretezést és a kihasználatlan hozzákapcsolását nem tudtam megoldani.
Win alatt ez viszonylag alap, de ugye a linux...
Mindegy! Igazából egy szakmai játéknak, tapasztalatszerzésnek tekintettem.
Elbuktam! -
Larry303
addikt
válasz
azbest #24711 üzenetére
ja látom, hogy nem fogom megúszni, de vicc amúgy 2017ben
a lényeg, hogy most költözünk új házba, és k nem akarom ótvar ronda kábelekkel telehúzni a nappalit...fent lesz a plafonon a projektor, hogyan vigyek oda normálisan kábelt? -max ha kivésem és becsövezem
most azon filozok, hogy egy raspi megy a projektor tetejére, hdmi vel összetolom, és bt audio transmitterrel megy a hang az erőlködőre....kérdés, hogy wifin elég e a nas felől a sáv egy fullhd filmhez -
-
azbest
félisten
válasz
azbest #24556 üzenetére
Egyébként, hogy pozitívumot is mondjak, a dokumentáció birtokában akár hobbisták is készíthetnek io boardot. Ingyenes nyáktervező programmal megcsinálják és kínában néhány darabos rendelésnél is egészen olcsón legyártják. Aztán pedig a megfelelő csatlakozókat a nyákra felforrasztják és mehet bele egy ilyen modul. Ha olyan chipeket és körítést használnak, amit az alapítványos kernel támogat, akkor a szoftveres résszel nem kell külön foglalkozni.
Az is előny lehet, hogy így két kamera modult és két belső képernyő is csatlakoztatható hozzá. Nem mondom, hogy praktikus, de akár tabletet is lehet belőle gyártani.
-
-
lockdown90
senior tag
válasz
azbest #24528 üzenetére
Koszonom a kimerito valaszt es tesztet. Neztem h a monitorom amire ra akarom kotni nem rendelkezik hdmi csatival, milyen megoldast tudsz javasolni? Ez mar valszeg off topic. Hdmi to vga alakito es ugy abbol a hang vagy usb hangkartyarol levo hang lenne a jobb szerinted?
-
lockdown90
senior tag
válasz
azbest #24515 üzenetére
szia,
igen, tudom kabelek uton vannak hozza, LibreELEC/Kodi-val szeretnem megvalositani. Ha le lehet irni, akkor elmondom a digitv szeretnem vele megoldani. Nem tudom ahhoz kell-e vmilyen kodek. HD adasok bitrataja nem fekteti meg (10-12MB/s mennyire birna)?
dvb tunerrol kep: [kép]
-
futizoli
tag
válasz
azbest #24426 üzenetére
Rákerestem az ajánlott Realtek RTL8188CUS Chipset-re, egyből találtam is.
[RTL8188CUS]
Nagyon köszönöm a segítségedet! -
vadkörte
addikt
válasz
azbest #24330 üzenetére
Igen. Azt nem változtattam. Krypton alatt nem néztem. Igaz attól is lehetett az akadozás, hogy egy Cl1-es kártyára telepítettem.
(#24329) Imco:
Szerintem mentsd le a beállításaid és telepítsd újra az egészet. Ha nem kell, vagy nem létkérdés a Raspbian, akkor csak a LE legyen a kártyán.
Ha kell, akkor NOOBS... De az egész előtt törölj minden partíciót a kártyáról, mondjuk MiniToll-lal és az sem árt, ha a biztosnág kedvéért SDFormatter-rel is átmész a kártyán. -
vadkörte
addikt
válasz
azbest #24326 üzenetére
Próbáltam a 7.90.010-es Krypton-t és bár a stabilan működött, a felülete roppant letisztult, de a Pi-n eléggé akadozósnak érződött.
A fene tudja. Lehet, hogy az alpha-sága miatt, lehet, hogy a Pi erőforrásai kevesek hozzá. Igaz nem melegedett jobban, mint a 7.0.3-as Jarvis-szal. (az gondolom természetes, hogy üresjáratban a Jarvis is visszaveszi a Pi-t 600MHz-re) -
-
doberman
senior tag
válasz
azbest #23978 üzenetére
először is köszi a rövid szösszenetet. Valami ilyesmin gondolkodtam én is de ráérek bootolgatni, nem fordítok..
viszont ha a kert végében akarsz wifizni akkor azok a nano stick-ek szerintem kevesek... valami külső antennás dologban gondolkodnék, kombinálva Azbest ötletével pl egy biquad fólia antenna a szerkentyű belső falán... -
Archttila
veterán
válasz
azbest #23881 üzenetére
Szerintem meg mindig szebb mint egy xy kulso pecos cucc. Arrol nem beszelve h ez a drive valamivel kevesebbet eszik a 24/7 mellett nem olyan rossz. Nekem tetszik, sot a felesegemnek is
az meg nala nagy szo ha egy hardver szep, es mivel hordozni nem fogom igy szamomra ez volt az idealis valasztas.
-
etrop01
tag
válasz
azbest #23859 üzenetére
Wow adtam neki 512 így már mindjárt más, ezer hála
Azt esetleg tudod ha a sudo nano /etc/default/kodi - ban az enable=1 -re írom majd rebootolok akkor amint kiírja h a cec csatlakozott lefagy a kép ssh látom hogy fut de vizuálisan semmi.
Ötlet?
(ha nullán hagyom és egérrel indítom el "start" menüből akkor oké) -
erikke17
őstag
válasz
azbest #23806 üzenetére
Akkor megpróbálom letörölni addon beállításokat mert újratelepítettem már de semmi. Felteszem manuálisan legfrissebbet
cinemazealot - Igen tudom hogy erről volt szó még régebben mikor jött ez a probléma, hogy saját api kulcsot kell megadni limit végett de nem Bad Request hibám van
Sőt az a baj, hogy belépni sem enged mert akkor is ezt dobja fel, ha keresés,live videók vagy belépnék ezt dobja fel egyből.
-
toth_janika
őstag
válasz
azbest #23788 üzenetére
Nem. Pi3 model B van nálam.
@Forest48
Mármint a Pi-n speedtest? Mert csak KODI van rajta, azon nem tudom, hogy lehetne...Vagy SSH-n keresztül lehet mérni?
Ha a PC-n mérem WIFI-n a sebességet, akkor 28/10. A Pi kábelen csatlakozik a routerre, ami meg kábelen az optikai modemre -
sztanozs
veterán
válasz
azbest #23769 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam és kicsit felemás az érzésem az új mintavétellel kapcsolatban.
Ha nem nyúlok hozzá, akkor jól megy a dolog film, minimális CPU terheléssel (egyáltalán meg lehet nézni KODI-n a VPU terhelést?), de ha film közben behozom a menüt, akkor valamiért belassul a hang 2-3 másodpercre, azután visszaáll (kb?) megfelelőre. Egy 20 perces sorozatrészt néztem meg, nem tapasztaltam csúszást vagy hangproblémákat. Nem tudtam max hangerőn nyomni, szóval a korábbi torzítást (mély hangokkal) nem tudtam tesztelni. -
sontqq
csendes tag
válasz
azbest #23734 üzenetére
Nem tervezem közvetlenül Pi-ről TV-re kijátszani a filmeket. Jobban szeretem a Samba - > PC -> TV megoldást. Ilyenkor a készüléknek nem kell konkrétan dekódolnia semmit ugye? Mármint ha megnyitom a filmet a samba megosztásból akkor nem számít, hogy milyen kódolást ismer, hiszen raw-ban küldi a fájlt, és a PC számolja a lényegi munkát nem?
Valamint érdeklődnék, hogy az OS-t mindenképpen az SD kártyára kell-e telepíteni, vagy van-e rá mód, hogy HDD-re kerüljön az is.
-
sontqq
csendes tag
-
lazac_
tag
válasz
azbest #23705 üzenetére
Customer...blabla...partnership...blabla...success...blabla...quality...opportunity...perfection... Ha meglátom, hogy itt a környékünkön egy Prologis parkban 4-5 hét alatt felhúznak egy komplett gyártócsarnokot, meg a creform csöveket, amiből bent épül kb. minden, és 1 hét kipakolni az egészet, ha úgy adódna... kiráz a hideg. Bármi is legyen az ok, azért jó látni, hogy néha Kína->EU (vagy nemsokára UK...) irányban is működik az áttelepítéses dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest