- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
lockdown90 #24529 üzenetére
mivel a pi zeron nincs alapból analóg hangkimenet, hát így
- vga + audio egy lehetőség, nekem ilyen kinézetű van [link]. A config.txt-ben lehet forceolni kell a hdmi módot, hogy legyen hang. A zero hdmi-je nem tudom hogy van megoldva, elvileg a b+-tól kezdve nem kell félteni a túlterheléstől az ilyen adapterekkel sem. A régi pi1-eknél, ha nem volt bedugva a plusz táp az átalakítóba, akkor füstölhetett. Az analóg képbe bekerülhet némi zaj és az átalakítástól lehet homályosabb kicsit.ha van dvi a monitoron, úgy hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb. És a hanghoz lehetőségek:
- ha van dvi a monitoron, akkor esetleg hdmi-> hdmi + audio extractor. És hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb.
- Hát usb hangkari is lehet, abból is vannak olcsóbbak.
- i2s hangkari is lehetséges a gpio-ra kötve.
(-gpio pwm-jére lehet építeni a normál píkhez hasonló analóg hangot, de nem hiszem, hogy egyszerűbb, mint venni készen jobb megoldást)Mire minden adaptert minden adapterrel összehozol, lehet már egy pi3 ára felé jársz
Egyébként én most cseréltem át a pi2-met egy amlogic boxra. A pi2 pedig szerverként dolgozik tovább.
(anno megcsíptem 8500ért egy mini mx s905 boxot és később 22 dolcsiért egy gagyibb, de szerencsére átszoftverezhető s905x boxot is.) -
vadkörte
addikt
válasz
lockdown90 #24529 üzenetére
Ha a monitoron van DVI port, akkor HDMI-DVI kábel/átalakító kell. Ezzel digitális jel megy ki és nem is drága, 800-1500 Ft körül van. A HDMI-VGA drágább és az analóg konverzió okozhat meglepetéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged