- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kempingezés és sátrazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
lockdown90 #24529 üzenetére
mivel a pi zeron nincs alapból analóg hangkimenet, hát így
- vga + audio egy lehetőség, nekem ilyen kinézetű van [link]. A config.txt-ben lehet forceolni kell a hdmi módot, hogy legyen hang. A zero hdmi-je nem tudom hogy van megoldva, elvileg a b+-tól kezdve nem kell félteni a túlterheléstől az ilyen adapterekkel sem. A régi pi1-eknél, ha nem volt bedugva a plusz táp az átalakítóba, akkor füstölhetett. Az analóg képbe bekerülhet némi zaj és az átalakítástól lehet homályosabb kicsit.ha van dvi a monitoron, úgy hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb. És a hanghoz lehetőségek:
- ha van dvi a monitoron, akkor esetleg hdmi-> hdmi + audio extractor. És hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb.
- Hát usb hangkari is lehet, abból is vannak olcsóbbak.
- i2s hangkari is lehetséges a gpio-ra kötve.
(-gpio pwm-jére lehet építeni a normál píkhez hasonló analóg hangot, de nem hiszem, hogy egyszerűbb, mint venni készen jobb megoldást)Mire minden adaptert minden adapterrel összehozol, lehet már egy pi3 ára felé jársz
Egyébként én most cseréltem át a pi2-met egy amlogic boxra. A pi2 pedig szerverként dolgozik tovább.
(anno megcsíptem 8500ért egy mini mx s905 boxot és később 22 dolcsiért egy gagyibb, de szerencsére átszoftverezhető s905x boxot is.)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Medence topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest