Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz lockdown90 #24529 üzenetére

mivel a pi zeron nincs alapból analóg hangkimenet, hát így
    - vga + audio egy lehetőség, nekem ilyen kinézetű van [link]. A config.txt-ben lehet forceolni kell a hdmi módot, hogy legyen hang. A zero hdmi-je nem tudom hogy van megoldva, elvileg a b+-tól kezdve nem kell félteni a túlterheléstől az ilyen adapterekkel sem. A régi pi1-eknél, ha nem volt bedugva a plusz táp az átalakítóba, akkor füstölhetett. Az analóg képbe bekerülhet némi zaj és az átalakítástól lehet homályosabb kicsit.

ha van dvi a monitoron, úgy hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb. És a hanghoz lehetőségek:
    - ha van dvi a monitoron, akkor esetleg hdmi-> hdmi + audio extractor. És hdmi-dvi passzív átaáakító a monitorba. A képminőség elvileg így jobb.
    - Hát usb hangkari is lehet, abból is vannak olcsóbbak.
    - i2s hangkari is lehetséges a gpio-ra kötve.
    (-gpio pwm-jére lehet építeni a normál píkhez hasonló analóg hangot, de nem hiszem, hogy egyszerűbb, mint venni készen jobb megoldást)

Mire minden adaptert minden adapterrel összehozol, lehet már egy pi3 ára felé jársz :P
    Egyébként én most cseréltem át a pi2-met egy amlogic boxra. A pi2 pedig szerverként dolgozik tovább.
    (anno megcsíptem 8500ért egy mini mx s905 boxot és később 22 dolcsiért egy gagyibb, de szerencsére átszoftverezhető s905x boxot is.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés