- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rento
őstag
válasz
z123456789 #28287 üzenetére
Nem probléma neki, én sógoromnak raktam össze egy pi3at kodival, lassan 1 éve megy folyamatosan.
-
rento
őstag
válasz
z123456789 #28284 üzenetére
Mivel annyira elenyésző a fogyasztása ~1-2w, így a legtöbben nem szokták kikapcsolni. Wol-t pedig sajnos nem tud, szóval azzal nem fogod tudni elindítani. Ha kikapcsoltad akkor akkor úgy tudod elindítani, kihúzod, majd visszadugod a tápját.
-
rento
őstag
válasz
bwin.party #27546 üzenetére
Én egy passzív nast építettem, xpenologyval, annak sincs hangja. Egy vinyóval 15w-ot eszik, fogyasztás merővel néztem, szerintem nem vészes. 1500 torrenthez nudli a pi.
-
rento
őstag
válasz
bwin.party #27544 üzenetére
Aktív usb hub a megoldás.
Viszont egy rpi3at torrent szerverre használni nem jó ötlet, mert harmat gyenge a hardver hozzá, nem is értem, hogy miért jó ez -
rento
őstag
válasz
Csicsóka #25788 üzenetére
A helyzet a következő:
Szépen forrasztva és zsugorcsövezve összejött a hosszabbítás, tökéletesen felismeri a kamerát, viszont mikor kipróbálnám és várom hogy lássam a képet eldobja az usbt, mintha kihúznám. Aztán pár másodperc múlva újra felismeri, de csak fekete képet látok. Kipróbáltam, hogy 3db gyári usb hosszabbítóval kötöttem össze a gépet a kamerával és úgy is ugyan azt csinálta mint amikor az általam forrasztott utp-usb hosszabbítóval kötöm össze. Tehát a hosszabbítás az tökéletes, nem gond neki az utp. Ha csak 2 usbhosszabbítóval próbálom akkor megy a kamera, 3nál már fenn áll a probléma, pedig max 3m a hossza. Az 5v átmegy a 13m-s toldott kábelen, lemértem, 4,97V-t mértem, tehát az áramerősségel lesz gond szerintem. Usb jelerősítő kéne jól gondolom?cigam: Amire nekem kell megfelel. Van itthon egy db. Sunell ipkamera és akkora szívás van vele, főleg a kezelőfelületével, hogy hihetetlen. Vettem 3db vadi új dome-ot az említett márkából, fullhds, 2mpx, poe, stb...
2hete küzdök vele, hogy kapjak végre olyan firmwaret a kínaiaktól, hogy tudjak nasra rögzíteni. A képétől sem vagyok elájulva, ahogy nézem ez az olcsó dascam simán hozza azt a szintet. Szóval most viasszaküldöm a Sunelleket a cégnek ahonnan vettem, aztán csináld magad lesz ezzel a dascammal és a pivel. -
rento
őstag
Első körbe kudarc. Fogtam egy 60cm-s usb hosszabbítót, szétvágtam középen és rákötöttem a link alapján az utp 1-1 végére. Viszont mivel a melóhelyen nem volt forrasztó pálka és zsugorcső, így csak összesordortam a drótokat és szigszalaggal árnyékoltam. Ismeretlen eszközként látta a windows csak. Kicsit később lesz pálkám és zsugorcsövem, akkor teszek még egy próbát.
azbest: Elvileg ezekkel az eszközökkel egy srác egy kisebb kávézó kamera rendszerét működteti, tehát menni kell a dolognak.
-
rento
őstag
válasz
vargalex #25778 üzenetére
Igen én is arra gondoltam első sorban. Köszi a linket, kipróbálom a nap folyamán aztán majd beszámolok.
Még egy kérdés, mint említettem 4 ilyen kamera menne a pi-re, gondolom nem ártana ha vennék egy aktív usb hubot és arra dugnám a kamerákat, vagy csak simán a pi-re? Ahogy olvastam 500mA-t tud ugye az usbje, viszont azt nem tudom, hogy összesen, vagy /db usb?
-
rento
őstag
válasz
PeterPH #25769 üzenetére
Nézegettem az ilyen adaptereket is mint amire te gondoltál: [link]
Viszont ahogy vargalex kolléga is mondta pont a passzívitása miatt nem biztos hogy ér valamit.
Közelebb azért nem tudom vinni a pi-t mert 4 kamera lesz rákötve. A távolságok max 15m lenne a kamera és a pi között. -
rento
őstag
Sziasztok!
A következő lenne a terv itthon:
Raspberry p3, SQ8 Mini DV Camera 1080P, nasra rögzítés. A helyezt az, hogy ipkameráknak már korábban ki lett húzva utp kábel. Ennek a kamerának viszont csak usb kell ugye. Mit gondoltok, hogy varázsoljak az utpből usbt? Nem, a házat nem húzom át újra.Gondolom ha usb-ethernet adaptert veszek azzal nem lesz a jó dolog ugye? Főleg hogy az utp mindkét végére kéne egy adapter. Javaslatokat szívesen fogadnék.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Hardcore café
- Autós topik
- Yettel topik
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest