Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz lockdown90 #24520 üzenetére

A tunered az astrometa egyik változata, nekem is van hasonló :)

Az egyszerűség kedvéért egy pi1-esre teszem, mert nincs kéznél hub a zérómhoz. Múltkor rendeltem egyet én is (3 port usb hub + lan). Libre 7.0.3-assal.
    Régi legelső generációs p1, 256MB rammal. De erre van már licenszem régről.

A hd adás azt hiszem h264-es a diginél, az sd viszont mpeg2, amihez egyébként nem olyan drága a licensz közvetlen az alapítványtól megvéve, kb 850 forint körül van [link]. A vc1 licensz tévéhez nem kell.

A tvheadend 4.0 addon (ez stabil, de a 4.2 bétát is próbálhatod) telepítése után kellett egy újraindítás, hogy megtalálja a muxokat.
    Először csak gépről böngészőből bekonfiguráltam, meg onnan vlc-vel kipróbáltam.
    Maga a streamelés sd adásnál 20% alatt van, de persze ilyenkor nem a pi játsza, csak streamet tölti róla a pécé.

Szóval felcsaptam a tvheadend kliens addont is a libreelecre.
    Mindenképp legyen user és jelszó megadva (backend és kliens is), mert úgy hajlandó csak kapcsolódni.
    (sokszor volt már itt ezekről szó, de openelechez anno írtam is egy tutorialt én is [link], a libre is hasonló, annyi hogy a libre repóban eleve ott vannak ezek az addonok)

Áh pi1-en licensz nélkül csak hallani, de nincs képe az mpeg2 adásnak. Szóval beírtam a kulcsot a config.txt-be, hogy legyen hardveres lejátszás.
    Amennyire bő fél óra alatt beállítottam, úgy tűnik elbírja az astrometa tunert az első generációs pi libreelec 7.0.2-mal. A zero még akár pörgősebb is lehet, mert annak 512MB ramja van és magasabb órajelre van húzva gyárilag. Amikor nagyon nyomogattam és epg-t néztem, akkor kezdett buffereléssel szórakozni, ha nálad lenne ilyen, akkor egyik konfig fájlban lehet növelni a buffert.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés