- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #25621 üzenetére
Ez jó. Én már annak örülök, hogy a filmekben végre leszoktak a 255 feletti számokról az IP címeknél...
--------------------------------------------------------------------------------
Ma sikerült a Zero-ra SSH-n csatlakozni USB-ről. Ezúton is köszi a segítséget drogerynek.
Persze olyan nincs, hogy valami out-of-box működjön.
Módosítottam a két konfigfájlt, de csak nem látta raspberrypi.local címen. Aztán rájöttem, hogy fel kell tenni a bonjour-os apple motyót... Ekkor még mindig se kép se hang. Aztán rájöttem, hogy az USB port helyett a PWR-be dugtam a tápot...
Így már legalább megváltozott a hibaüzenet... Mert nem volt engedélyezve defaultba az ssh. ssh néven egy üres fájl és kész... Na végre puttyal tudtam kapcsolódni... De ekkora láttam, hogy RDP-vel is rá lehet menni... Feltettem az xrdp-t, de valamiért nem akart csatlakozni, de szerencsére más is belefutott már ebbe. Le kellett szedni az xrdp, tightvncserver vnc4server csomagokat és az alábbi sorrendben telepíteni: Előbb tightvncserver azután xrdp. Így végre ment a távoli asztal is.
Egyelőre ismerkedem a rendszerrel, de akadt rögtön két kérdésem:
1. Python fejlesztéshez milyen IDE-t használtok? Egyáltalán hogyan megy a fejlesztés/tesztelés. Egyenesen a Pi-n megy a környezet vagy Host gépen íródik a kód és csak ki van telepítve a Pi-re?2. Szeretnék szenzorokat vásárolni. Lehetőleg pontos, jó minőségű alkatrészeket keresek normális driverrel. A téma a gázok és tulajdonságaik. CO,CO2, páratartalom, hőmérséklet...stb. Merre nézelődjek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Spórolós topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Steam topic
- Dune: Awakening
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest