Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

válasz azbest #25621 üzenetére

:DDD Ez jó. Én már annak örülök, hogy a filmekben végre leszoktak a 255 feletti számokról az IP címeknél...

--------------------------------------------------------------------------------

Ma sikerült a Zero-ra SSH-n csatlakozni USB-ről. Ezúton is köszi a segítséget drogerynek.

Persze olyan nincs, hogy valami out-of-box működjön. :)) Módosítottam a két konfigfájlt, de csak nem látta raspberrypi.local címen. Aztán rájöttem, hogy fel kell tenni a bonjour-os apple motyót... Ekkor még mindig se kép se hang. Aztán rájöttem, hogy az USB port helyett a PWR-be dugtam a tápot...
    Így már legalább megváltozott a hibaüzenet... Mert nem volt engedélyezve defaultba az ssh. ssh néven egy üres fájl és kész... Na végre puttyal tudtam kapcsolódni... De ekkora láttam, hogy RDP-vel is rá lehet menni... Feltettem az xrdp-t, de valamiért nem akart csatlakozni, de szerencsére más is belefutott már ebbe. Le kellett szedni az xrdp, tightvncserver vnc4server csomagokat és az alábbi sorrendben telepíteni: Előbb tightvncserver azután xrdp. Így végre ment a távoli asztal is.
    Egyelőre ismerkedem a rendszerrel, de akadt rögtön két kérdésem:
    1. Python fejlesztéshez milyen IDE-t használtok? Egyáltalán hogyan megy a fejlesztés/tesztelés. Egyenesen a Pi-n megy a környezet vagy Host gépen íródik a kód és csak ki van telepítve a Pi-re?

2. Szeretnék szenzorokat vásárolni. Lehetőleg pontos, jó minőségű alkatrészeket keresek normális driverrel. A téma a gázok és tulajdonságaik. CO,CO2, páratartalom, hőmérséklet...stb. Merre nézelődjek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés