Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz FDAssasin #45716 üzenetére
Pont most küzdök hasonlóval, én egy Zero 2-est szeretnék USB-n keresztül elérni (SSH-val)
Van erről egy video ami alapján próbálkoztam: [link]
De hogy-hogynem kb 2x tudtam beloginolni ilyen módon, (nincs értelmes magyarázatom arra hogy épp akkor miért sikerült) a többi számtalan próbálkozásom során csak odáig jutok, hogy megnyílik az SSH kapcsolat: raspberrypi.local -ként meghívva, azaz kéri a felhasználónevet és jelszót, ám nem fogadja el amit még az alap Raspbian OS telepítésekor megadtam! Csak tudnám, hogy akkor mégis mit vár?A másik érdekesség az volt, amikor beállítottam egyben wifi kapcsolatot is, hogy olyankor a wifi routertől kapott ip címmel és hozzá tartozó account-al be tudtam jelentkezni, az USB-s raspberrypi.local-ban ugyanezzel már nem. Szerk. --> Esetleg gyaníthatóan nem kap ip címet az usb - Windows (11) alatt, ez a gond? De akkor miért nyílik meg az SSH bejelentkezés..
Külföldi fórumokon is olvastam hogy sokaknál problémás ez az egész usb-n keresztüli használat, van itt valakinek esetleg valami 'golyóálló' megoldása?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Assetto Corsa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Star Wars Outlaws teszt
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest