Új hozzászólás Aktív témák

• FDAssasin

csendes tag

Sziasztok!
    Szeretnék egy RPI Zero W-t USB Gadgetként használni és gyakorlatilag végigizzadtam a napot ma ezzel, mire sikerült.

Olyanokat csinált, hogy amikor befordítottam az új kernelt ami támogatja, megjelent szépen a HDMI kimeneten a kis színes bootscreen, aztán sötétség és nem is ment tovább.
    Reflash, újrafordítás, ugyanez.
    Másik kártyával elment odáig, hogy kaptam egy emergency promptot, de nyilván nem tudtam vele mit kezdeni, ugyanúgy letérdelt a rendszer, mert éppen valami service nem indult el (pl. dhcpcd).
    Akárhányszor telepítettem újra, mindig más hibát produkált, de kizárólag kernel fordítás után. Addig simán indult, tudtam felrakni csomagokat, frissíteni.
    Viszont volt, hogy fordítás közben is CRC hibát kaptam, az eredeti tar fájlra amiből a kernel source jött... wtf? :F
    Próbáltam a sima 32 bites (Debian 11) és a Legacy (Debian 10) raspbiannal is, egyik sem ment.

A vége az lett, hogy mérgemben áttettem egy Pi4-ből egy Sandisk Ultra SD-t (amúgy simán lehet hogy valami alis hamisítvány ez is, nem emlékszem honnan van), reflash, fordítás, reboot.
    És láss csodát 1/1 működik minden, úgy ahogy kell, pedig szögugyanazt a .sh scriptet futtattam minden egyes alkalommal.

Végigtoltam egy H2Testw-t az egyik (szerintem) hibás SD-n, szerinte rendben van az adat, kétszer is lefutott hiba nélkül a verify.

Hogy a viharba lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel? Hogy tudnám kideríteni, hogy az SD volt-e a ludas?
    Most úgy jól esne ráverni egyet kalapáccsal, ha tényleg hibás :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés