- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Klaus Duran: 2025 dude
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FDAssasin
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy RPI Zero W-t USB Gadgetként használni és gyakorlatilag végigizzadtam a napot ma ezzel, mire sikerült.Olyanokat csinált, hogy amikor befordítottam az új kernelt ami támogatja, megjelent szépen a HDMI kimeneten a kis színes bootscreen, aztán sötétség és nem is ment tovább.
Reflash, újrafordítás, ugyanez.
Másik kártyával elment odáig, hogy kaptam egy emergency promptot, de nyilván nem tudtam vele mit kezdeni, ugyanúgy letérdelt a rendszer, mert éppen valami service nem indult el (pl. dhcpcd).
Akárhányszor telepítettem újra, mindig más hibát produkált, de kizárólag kernel fordítás után. Addig simán indult, tudtam felrakni csomagokat, frissíteni.
Viszont volt, hogy fordítás közben is CRC hibát kaptam, az eredeti tar fájlra amiből a kernel source jött... wtf?
Próbáltam a sima 32 bites (Debian 11) és a Legacy (Debian 10) raspbiannal is, egyik sem ment.A vége az lett, hogy mérgemben áttettem egy Pi4-ből egy Sandisk Ultra SD-t (amúgy simán lehet hogy valami alis hamisítvány ez is, nem emlékszem honnan van), reflash, fordítás, reboot.
És láss csodát 1/1 működik minden, úgy ahogy kell, pedig szögugyanazt a .sh scriptet futtattam minden egyes alkalommal.Végigtoltam egy H2Testw-t az egyik (szerintem) hibás SD-n, szerinte rendben van az adat, kétszer is lefutott hiba nélkül a verify.
Hogy a viharba lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel? Hogy tudnám kideríteni, hogy az SD volt-e a ludas?
Most úgy jól esne ráverni egyet kalapáccsal, ha tényleg hibás
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Hardcore café
- Akciókamerák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / 16GB 3200Mhz / 750w Gold
- GAEMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / B450 Strix / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 650W Gold!
- Asus ROG STRIX PC! Ryzen 5950X / RTX 3080 / X570 / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest