- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FDAssasin
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy RPI Zero W-t USB Gadgetként használni és gyakorlatilag végigizzadtam a napot ma ezzel, mire sikerült.Olyanokat csinált, hogy amikor befordítottam az új kernelt ami támogatja, megjelent szépen a HDMI kimeneten a kis színes bootscreen, aztán sötétség és nem is ment tovább.
Reflash, újrafordítás, ugyanez.
Másik kártyával elment odáig, hogy kaptam egy emergency promptot, de nyilván nem tudtam vele mit kezdeni, ugyanúgy letérdelt a rendszer, mert éppen valami service nem indult el (pl. dhcpcd).
Akárhányszor telepítettem újra, mindig más hibát produkált, de kizárólag kernel fordítás után. Addig simán indult, tudtam felrakni csomagokat, frissíteni.
Viszont volt, hogy fordítás közben is CRC hibát kaptam, az eredeti tar fájlra amiből a kernel source jött... wtf?
Próbáltam a sima 32 bites (Debian 11) és a Legacy (Debian 10) raspbiannal is, egyik sem ment.A vége az lett, hogy mérgemben áttettem egy Pi4-ből egy Sandisk Ultra SD-t (amúgy simán lehet hogy valami alis hamisítvány ez is, nem emlékszem honnan van), reflash, fordítás, reboot.
És láss csodát 1/1 működik minden, úgy ahogy kell, pedig szögugyanazt a .sh scriptet futtattam minden egyes alkalommal.Végigtoltam egy H2Testw-t az egyik (szerintem) hibás SD-n, szerinte rendben van az adat, kétszer is lefutott hiba nélkül a verify.
Hogy a viharba lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel? Hogy tudnám kideríteni, hogy az SD volt-e a ludas?
Most úgy jól esne ráverni egyet kalapáccsal, ha tényleg hibás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged