Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
epy
csendes tag
Hát igen, csak erre az egy dologra eléggé pazarlás. Az arduino-t csak hallásból ismerem, de mivel 2-es Pi-n már nem megy ez a drive emuláció, gondolom erősebb hardver kell neki. Ahogy nézem a srác c++-ban írta, szóval nem tudom hogy lehetne amúgy gyorsítani rajta. Mondjuk a 1541-es Commodore drive is tulajdonképpen egy számítógép. ugyanaz a CPU van benne mint a C64-ben, szóval a teljes emulációja azért nem olyan egyszerű.
A C64-es Pi projektedhez csak gratulálni tudok. Látszik hogy mindent magad akartál megoldani. Nem holmi Keyrah meg előre legyártott 3D nyomtatott beépítő keret. Nem akarsz erről esetleg egy kis cikket írni? Tökre érdekelne.
Úgy értettem hogy foglalt, hogy GPIO-n keresztül kommunikál a Pi a C64-el. Igen, nem az összes tüske foglalt. Végül mégis csak megint ráforrasztottam egy tüskét a Pi-re, a RUN-ra. Ha földre húzom, akkor resetel a Pi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Google Pixel topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nagyot ugorhat a Poco M8 Pro
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD Nvme
- ELADÓ FÉL SETUP I7 7700K 16GB RAM
- Gamer PC - i5 12400f, RX 6700XT, 16gb RAM + Garancia
- Ryzen5 4500/ RX5700XT/ 16GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i5-6500 Proci, Jogtiszta Windows 11
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann