Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reac^
őstag
Hétvégén ki lesz próbálva egy Abit IP35-PRO-ban a 4db vinyóm raid0-ban. Remélem ott nem jön elő a hirtelen lassulós probléma. Mondjuk a 4db Raid0 még a sajátomban sem próbáltam. Majd megnézzük a 01-et is abban a lapban.

-
Reac^
őstag
válasz
DeSanto
üzenetére
Ez 3HDD? Köszönöm majd meglesem ezt a beállítást.
De remélem nem csak nekem fura, hogy 2 tömb közül az 1ik csak 85-45ös tartományban olvas, amikor az adott tömb hdd-i egyenként 65-35öt hoznak...
Ezért is kérdeztem, hogy lehet-e 3at egybe rakni, hogy mindenféleképp kombinálok, hogy kiderítsem mi a fő probléma.

-
Reac^
őstag
válasz
DeSanto
üzenetére
Ez nem jött le a tesztekből... Csak egyenesebb a grafikonja a HD-snek. Az SP-seknek több kilengése van is picit lassabbak. Viszont külön-külön mindegyik 65-35mb/s-t hoz. Amint raidbe kerülnek, valamelyik kombináció csak 85-45mb/s-ig gyorsul míg a másik 12-60mb/s-ig (ez lenne ugyebár a normális). Most rá kell jöjjek melyik a mumus, viszont attól még nem leszek sajnos előrébb. Ugyanis mindenképp 4 hdd kell, valszeg a mumum cserélve lesz hogy müködjön rendesen a raid01.
A megfelelő kiosztást is megtaláltam már. Rendszernek 50+100gb R10, ugyanezen a tömbbön 4xR0 a maradék 300gb-ra. És így csak 150gb-ot áldozok fel.

3db vinyót lehet R0-ba rakni?

-
Reac^
őstag
ITT egy kép. Külön vettem a 4 samsung vinyót 2x2 raid 0-ra. Egyikre toltam windózt. Lemértem mindent, és érdekes adat jött ki:
A különböző HDD-kből felálló tömb olvas gyorsabban!? Míg a két egyező hdd (SP1614C) Olvas úgy kb mint ha nem is lennének raidben. Ez mi?

Most jön az hogy szedjem szét a raid-et és nézzem meg 1-esével a vinyókat?!

-
Reac^
őstag
itt egy kép a storage manager-ből. Lehetséges, hogy az a ludas, hogy a 4.dik hdd típusra nem egyezik a másik 3mmal?

-
Reac^
őstag
Na történések. Ki szeretném próbálni ezt az 1 hdd-n több féle raid dolgot. Nos csináltam egy új tömböt. 4x160 ugyebár. Csináltam egy 0+1et 150GB-osat, erre húztam egy új wint (sajnos ugyanaz a jelenség mint amit fentebb linkeltem). Továbbra is a vezérlő biosában voltam, csináltam ugyanebből a 4hdd-ből egy raid0-t. Viszont a méretét nem engedte állítani és magától beállt 300gb-ra... Hmm most hogy leírtam leesett, hogy miért
(na m1 már nem törlöm ki).Inkább aztat mondom, hogy amikor telepíteném az Intel Storage Matrix-ot, akkor szól hogy ez egy régebbi verzió mint ami fenn van, tölöm e a fennlevőt? Mondom ez érdekes, ennyire rámentek a raid-re ennél a módosított XP-nél? (mondjuk ez ott volt a leírásban is és az elején 10percet csak raid vezérlőket töltöget)...

-
Reac^
őstag
Na ehhez szóljatok hozzá pls: 4x160samsung Raid01 ICH9R. Windows XP Freedom II. (Nem kellett semmilyen driver a telepitéshez, és amikor felment az xp akkor sem kellett semmilyen driver). Lehet hogy felkéne nyomnom az alaplapi driver lemezről a cuccokat? Mondjatok valami okosat, mert ha lehet ezt ma szeretném beüzemelni jól.

-
Reac^
őstag
No múltkor nekiestem az installnak, nliteolás nem jött ösze. Gyorsan leemeltem 1 flopit a polcról aztán betöltettem flopiról a drivert. Minden szép és jó, de amikor be akarja hozni a hogy válasszak területet/hdd/particiot akkor lekékhalálozik. Igen, módosított windows xp-t hasznánék nem gyárit. De munkatársamhoz elvittünk 2db hdd-t sima R0-ba tettük, és mezei XP-vel Abit ICH9R-es lapban is ugyanezt csinálta.
Erre varrjatok gombot! Biost frissítsek vagy mi a lóhere?

-
Reac^
őstag
Asziszem el kell halasztani a telepítést hétvégééig, hétközbe nincs életerőm egy full installhoz

-
Reac^
őstag
Intel vezérlőn van a jelenlegi rendszer, és amellett hoztam létre az új tömböt a 4 160asból. De amikor indul a winfos szagatottan jön elő a képernyő és lefagy. Szal akkor csak úgy müködhet, hogy ha a tömbbre rakom a windózt... nembaj úgy is ezt akartam, csak előtte kipróbáltam volna

Amúgy van két 250es WD-m is, de sajnos csak az egyik RE
-
Reac^
őstag
Rájöttem mi lehet a baj, ugyanis ha engedélyezve van a RAID akkor a meglevő windóz kékhalállal indul, aztán megelégeltem a szivatást és kértem egy load defaults-ot ami kikapcsolta a vezérlőt. A screenshot is ugy készült.
Viszont akkor most vmit ki kell találnom, mert így nem tom elinditani a meglevő vinfost
Kell vmi extra, ha a tömbbre akarok windózt rakni?
-
Reac^
őstag
Alaplap cd-n nem találtam semmit.
Viszont az intel oldalán igen: [link] De ez rohattul nem műxik. Most vagy nagyon béna vok, vagy nemtom

-
Reac^
őstag
Sziasztok! Nekiláttam a Raid10-nek (0+1), az ICH9R szerint. 4db 160gb-os samsung hdd-vel.
Namost már csak az a gond, hogy a windóz vagy nagyon hülye vagynemtom, de a vinyókat mind mind külön látja. Legalábbis a lemezt, mi a teendő?
Help

-
-
Reac^
őstag
Sziasztok!
P35 (ICH9R)-ös lapon szeretnék RAID0-t létrehozni, ez még menne is (már többx csináltam régebben)
Viszont hallottam Raid 0+1 módról, ami szintén 2 meghajtót használ, viszont van benne egy tükrözés is ezáltal biztonságosabb. Kérdés, hogy ez lassíthat-e valamit a rendszeren? Meg egyáltalán hogyan valósítható meg? Azt tudom, hogy ily módon csak 1 vinyóméret maradna értékes terület, de az nem gond van bőven.Ha ez nem megoldható, vagy nem érdemes mezei P35(ICH9R)-el ilyennel próbálkozni akkor marad a sima Raid0, meg a rettegés, hogy melyik véletlen restartnál szállhat el a tömbböm.

-
Reac^
őstag
Sziasztok!
RAID0-ban kéne segítség, itt a panaszom: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mozilla Firefox
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- ÚJ! Bontatlan ADATA SE730H 256GB Kűlső SSD USB 3.1gen2
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)