- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Szia!
CMS-re keresgélj, rengeteg ilyet fogsz találni:
nopCommerce
VirtueMart joomla
oscommerce -
bobace
addikt
Sziasztok!
Tud valaki olyan ingyenes motorról (ami még jó is), amely átmenet az aukciós portálok és a webshopok között. Tehát a felhasználók töltik fel a termékeket, de nincs licitálás, csak fix ár.
Köszi! -
amargo
addikt
-
lakisoft
veterán
Köszi srácok!
-
ArchElf
addikt
válasz
lakisoft #5889 üzenetére
Nézz be a batch topicba, és próbálok segíteni, ha van egy kicsivel több infód...
AE
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Egy kis alap Windows batch kérdésem lenne.
Szeretnék írni egy batch file-t ami megadott könyvtárat (pl.:c:/temp) megadott másikba (pl.: C:/temp2) másolja át, úgy hogy lenne amit nem kellene átmásolni.
Aki segít nekem annak hasznos ajándék a jutalma.
Eddig megvagyok: copy *.*
Előre is köszi. -
bucsupeti
senior tag
válasz
doddencs #5886 üzenetére
Apress kiadó Java könyvei szerintem jók.
Van belőle 133 könyv a tök általános beginertől a teljesen speciális expertig. -
doddencs
senior tag
tudnátok ajánlani angol nyelvű könyvet:
- c++ nyelvhez
- java nyelvhez
- és/vagy általánosan objektum orientált programozáshoz?Csak angol nyelvű érdekelne, és csak könyv. Webes oldalakkal tisztában vagyok.
üdv.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
phanfantom #5883 üzenetére
Szia!
Ha igazán meg szeretnél tanulni programozni, akkor ne egy nyelvet válassz, hanem inkább adatszerkezet és algoritmus készítési képességet szerezz.
Ehhez jó könyv pl az Algoritmusok és adatstruktúrák amit itt le tudsz tölteni.Sokan esküsznek arra hogy objektum-orientáltan kell kezdeni egyből, van aki azt mondja hogy előbb a struktúrált programozási módszert kell megismerni.
Szerintem mindkettő célravezet. Egyébként előbb utóbb meg kell ismerkedni az objektumorientált módszerrel.Had ajánljam még a saját oldalamat, ahol találhatsz gyakorlati dolgokat a teljes kezdéshez. Ha meglátogatod, akkor kezd az "Alapvető szemlélet" menüpont elolvasásával!
http://programozz.blogspot.hu/Jó tanulást!
-
phanfantom
senior tag
Sziasztok!
Saját "szórakoztatásom" céljából szeretnék egy kis programozói tudást szerezni. Alkotni valamit ami működik és hasznos dolog, jó érzés lehet.
Semmilyen előéletem nincs a témában és a matek sem volt a kedvencem az iskolában.
Itt a fórumon olvasgattam, hogy kezdésnek a python nyelv jó lehet. Egy könyvet már le is töltöttem hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy előtte mit lenne még érdemes elolvasni? Erről már kevesebb infót találtam.Előre is köszi a segítséget és bocs, ha unalmas ez a téma( ez tényleg nem közvetlenül szakmai dolog).
-
Kommy
veterán
válasz
WonderCSabo #5881 üzenetére
köszönöm közben rájöttem , hogy tegnap felelegesen írtam egy csomót.
Nem láttam amit írtál regulárist.
de legalább most tudom, hogy a ()-be rakott azokat le tudom kérni külön külön.
így én az egészből szedetem ki azt ami kellett most meg 1 sorra megvan az egész ami kell.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sk8erPeter #5880 üzenetére
Valóban, a linkifier miatt nem vettem észre a vastag betűt, elnézést. Gondolom Kommy is megoldotta ezek alapján, ha mégsem, akkor:
<a target=\"_blank\" href=\"([0-9a-z_.?/:=-]+)\" rel=\"nofollow\" title=\".*?\">(.*?)</a>
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #5875 üzenetére
A href résznél elfelejtetted a zárójeles cuccot. (Azt is kiemelte.)
-
Kommy
veterán
válasz
WonderCSabo #5877 üzenetére
köszönöm, nem pont ez kellett, de így már el tudtam indulni
a legnagyob baj az volt, hogy a szóköz miatt nemt udtam megfelelő reguláris kifejezést létrehozni ami megfelelt, de sikerült már csak pontosaítani kell, mert most szám nem lehet benne
Igen a második a megoldás de az is hibás nálam , de kijavítottam mert nem az 1-es index kellett hanem a 0-ás.
-
Kommy
veterán
válasz
WonderCSabo #5875 üzenetére
objective c-ben tehát iOS-re
-
WonderCSabo
félisten
<a target=\"_blank\" href=\"[0-9a-z_.?/:=-]+\" rel=\"nofollow\" title=\".*?\">(.*?)</a>
A zárójelben lévő cuccot groupnak hívják. Ezt különböző nyelveken picit máshogy lehet kinyerni, de általában vmi matcher osztály group metódusával. Milyen nyelven akarod implementálni?
-
Kommy
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van aki ért a reguláris kifelyezésekhez?
Lenne ez a linkem:
<a target="_blank" href="http://iphoneclub.hu" rel="nofollow" title="Teszt link - http://iphoneclub.hu">Teszt link</a>
Ebből én eddig ennyit csináltam meg:
<a target=\"_blank\" href=\"[0-9a-z_.?/:=-]+\" rel=\"nofollow\" title=\"
Tehát nekem igazából a félköverrél jelöl szövegek kellenek, az elsőből, hogy ezeket felismerje, mert át kell alakítanom ilyen formára: ipc
-
skoda12
aktív tag
A 2. pontot ugy ertettem, hogy a cegeknek sincs annyi emberuk a munkara, mint kellene, igy ebbol a kevesbol kell elszakitaniuk nehanyat, akik interjuztatnak. Ezek tipikusan team lead / senior devek, nagyon draga mindket fajta, azzal pedig nem termelnek, ha cv-ket es referenciakodokat olvasgatnak egesz nap.
A piackepes programozo fogalma meg teruletenkent valtozik, de nagy altalanossagban angolul mindenhol tudni kell, tudd hasznalni az adott terulethez kapcsolodo elterjedt frameworkoket, es legfokepp szep kodot irj. -
válasz
skoda12 #5871 üzenetére
Levelezoson csinalom vagyis dolgozom mellette, olyan helyen, ahol neha programozni is kell s lehet, hogy utolso evben at is tudom magam rakatni ilyen gyakornoki szeru pozicioba, szoval gyakorlat az meglesz, csak gondoltam progik se arthatnak melle, mert emlekeim szerint volt mar akinek az ilyen referencia programjat talaltak meg neten s az alapjan kerestek meg melo ugyben.
A 2.-es pontot kifejtened bovebben?
Mit takar a piackepes programozo? -
skoda12
aktív tag
Referenciakodot palyakezdotol nem szoktak kerni, mert
1. a kod minosege rossz, igy jobb ha nem is latjak (elozo munkahelyemen mondta a fonokom, de en is egyetertek vele)
2. az evek ota tarto piackepes programozo hiany miatt nincs kapacitas arra, hogy atnezzek minden jelentkezo kodjat interju elott
3. nem tudhatjak, hogy mennyi ido alatt kinek a segitsegevel keszult el a program
4. az elozoek miatt inkabb interjun fogjak majd felmerni a tudasodat, ahol valoszinuleg kodolni is kell majd.Proginfon most mar kotelezo a szakmai gyakorlat. Inkabb probalj meg minel elobb belekezdeni es ha jo vagy, akkor a ceg megtart, akar reszmunkaidoben is.
-
Sziasztok,
Prog. infora jarok, most lesz vege a 2. szemeszternek s azon gondolkoztam, hogy lehet ideje lenne elkezdeni referencia programokat irni, amikre lehetne hivatkozni allasinterjukon.
Csak nem tudom ennek mennyire van ertelme, mennyire veszik az ilyeneket figyelembe.
S ha figyelembe is veszik, akkor milyen programokban erdemes gondolkozni es mi az amire oda kell figyelni(gyors legyen vagy stabilabb inkabb, kod szintjen esetleg, hogy mennyire osszetet megoldasok vannak benne stb.)?
Elso sorban Java es C++-ban gondolkoznek, de szoba johet mas is.
Van valakinek tapasztalata ebben? -
netpeti98
addikt
Kezdő játék programozásra melyik nyelvet ajánlanátok? Gondolkoztam mostanában egy egyszerű 2Ds játékon, de mivel nincs programozói tapasztalatom, nem tudom melyik nyelvet lenne érdemes tanulgatni.
Köszönöm a válaszokat!Üdv netpeti98
-
lakisoft
veterán
Foglalkozik itt valaki a gyakorlatban algoritmikus nyelvvel vagy nyelvekkel? Kéne egy kis segítség hogy tisztán lássak.
-
lean
aktív tag
Sziasztok, itt kérnék segítséget mivel a batch topik kissé leállt. Nem vagyok járatos programozásban, de úgy adódott, hogy össze kellene raknom egy kis batch file-t ami az csinálná, hogy a Win indulásakor feljönne egy menü amiben két program közül kellene választani melyik fusson, ami a nehézség, hogy csak a nyíl billentyűk és az ENTER használható beviteli eszközként. Berakom a kódot ameddig eljutottam:
ECHO OFF
CLS
:MENU
ECHO.
ECHO.
start C:\batch\SELECT.exe -hi "1. DISCO ZENEK" "2. HETKOZNAPI ZENEK"
set /p .=Press ENTER (and something else to quit): <nul
call :getkey
if %errorlevel% equ 13 goto valasz:
valasz:
IF ERRORLEVEL 0 SET M=1
IF ERRORLEVEL 1 SET M=2
IF %M%==1 GOTO 1
IF %M%==2 GOTO 2
:1
cd C\system32\notepad.exe
start notepad.exe
GOTO exit
:2
cd C\system32\calc.exe
start calc.exe
goto exit
:exit
exit::---------------------------
:: GETKEY
::---------------------------
:getkey
(
echo a
echo mov ah, 08
echo int 21
echo mov ah, 4c
echo int 21
echo.
echo rcx
echo 08
echo n getkey.com
echo w
echo q
)>script
debug<script>nul
call getkey.com
goto :eofA select.exe a menüt tartalmazó program, ebben meg van oldva a navigáció a menüben nyil billenytükkel. (neten találtam), ez állítja be az errorlevel értékét 0-ra vagy 1 re.
Csak úgy kellene működnie mikor lenyomom az ENTER-t a listában akkor indítsa el a megfelelő programot...a getkey-t a neten találtam, azt már úgy raktam be + ban...a notepad + a calc csak példaként van benne természetesen,...szóval előre is köszi a segítséget...
-
deiksupp
csendes tag
Üdv, valaki itt ért a linuxos pipeline-okhoz?
Akárhogy próbálkozok nekem nem jön össze 1sem.- Kiírja a képernyőre, az adott könyvtárban található állományok méretét blokkban.
- Kiírja a képernyőre, hogy az adott könyvtárban milyen jogosultsági beállítású állományok vannak.
- Kiírja az összes olyan állományt az adott könyvtárban, melyre csak a tulajdonosának van olvasási joga.
- Kiírja a márciusban létrehozott/módosított állományokat.
- Kiírja azokat az állományokat, melyre bárkinek van futtatási joga.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kiírja az összes szervezeti egység nevét
- Írja ki hány szervezeti egység van
- Írja ki hány dolgozó van
- Kiírja az összes szervezeti egységet, és azt, hogy az adott egységben hány ember dolgozoik.
- Név szerint csökkenő sorrenben
- Kiírja a legmagasabb fizetést.
- Kiírja a legalacsonyabb fizetést.
- Kiírja azokat a szervezeti egységeket, melyben egynél több ember dolgozik.
- Kiírja a 2GBB szervezeti egység dolgozóit!
- Kiírja a 2GB szervezeti egység dolgozóit!
- Vegyen fel a 2GBB szervezeti egységbe egy 99999 kóddal rendelkező dolgozót, akinek 150000 Ft a fizetése!
- A 2GEA szervezeti egység kódja megváltozott, cserélje ki 2GEX-re!
- A 2GEB szervezeti egység megszűnt, a dolgozóit kirúgták. Töröljük az állományból!Fontos lenne, köszönöm.
A megoldást privátban is elküldheted. -
djozike
csendes tag
Üdv!
Saját BMP megnyitó pogit szeretnék írni és akadt egy kis problémám a BMP Információs fejlécében lévő maszkokkal, egész pontosan mit kéne velük kezdeni, hogy látszódjanak a pixeleken?Köszi a segítséget előre is.
-
MasOyama
őstag
Lenne egy programozói munka, weboldalra kellene egy lejátszót elkészíteni ami kezeli a pls fájlokat, kérem aki tud segítsen, privátban keressetek. Köszönöm.
-
doc
nagyúr
válasz
Speeedfire #5861 üzenetére
nem jol latod
teljesen ingyenes, akar commercial termekre is
regebben voltak komolyabb kulonbsegek a fizetos es free licence-ek kozott, ez mostanra megszunt (konkretan LGPL lett, nem osszekeverendo a GPL-el, amire te gondolsz) -
doc
nagyúr
válasz
Speeedfire #5859 üzenetére
nem csak tunik
-
doc
nagyúr
válasz
Speeedfire #5857 üzenetére
C++/Qt
-
Speeedfire
félisten
Kicsit flame jellegű kérdés, de semmi ilyen nem áll szándékomban.
A nyáron neki akarok keményebben esni egy gui alapú nyelvnek (OS-re akarok tervezni), de nem tudom melyik legyen az.
Lényeges lenne a több platform támogatás, emiatt a dotnet ki is esni.
Ki melyik nyelvet ajánlaná és miért? Pl java, C++ stb
Esetleg ha van valami framwork hozzá, akkor az mégjobb. -
artiny
őstag
DCB PortDCB;
PortDCB.DCBlength = sizeof(DCB); // DCBlength
GetCommState(hCom,&PortDCB);
printf("\nBaud rate:\t%d",PortDCB.BaudRate);
printf("\nParity:\t\t%d",PortDCB.fParity);
printf("\nData Bits:\t%d",PortDCB.ByteSize);
printf("\nStop bits:\t%d\n",PortDCB.StopBits);Hogyan kell átirni egy funkciora hogy aztan megtudjam hivn (C progamozas)? mik leszenk pl.
void kiiras(????) a kérdojelek helyen
-
1NT1M3
csendes tag
Üdv!
Komplett működő online szöveges mmorpg játékom indításához keresek társat illetve segítséget.
Az oldalt már működtettem , amit eladtam, és ennek a motorját átalakítottam lopott idő című film mintájára.
A játék az én működtetésem alatt jövedelmező volt rengeteg sms és átutalásos támogatás érkezett 2 hónap alatt, de anyagi gondok miatt tovább adtam.
Nem kell napi órákat előtte tölteni programozással, néha kell ránézni újítani 1-2 dolgot és mégis hozza a pénzt megfelelő reklámmal.Amennyiben érdekel, hogy társként tulajdonosként beszállsz várom leveled:
topsite00@gmail.com email címre
További szép napot! -
MasOyama
őstag
Létezik olyan flash alapú web player, ami a .pls fájlokat lejátssza? Olyasmire gondolok, mint pl. a winamp, vlc player, de saját weboldalba szeretném beágyazni. És nem csak egy rádió lejátszásához kellene, hanem több százhoz.
Ha nem létezik, akkor ha valaki ért hozzá, és tud nekem készíteni, akkor azt megfizetem. (privát)
Köszönöm!
-
Ricko
tag
Sziasztok
C#-ból kellene segítség, VS2010-ben bemásoltam egyik projektből egy ugyanolyan nevű, újba az előző kódját... Ezt üzenetet dobja:
"Error 1 Missing partial modifier on declaration of type 'WindowsApplication22.Form1'; another partial declaration of this type exists D:\KÉSZ\WindowsApplication22\WindowsApplication22\Form1.cs 17 18 WindowsApplication22"
-
ALI_G
veterán
Értelmezésem szerint így nézne ki a class-ra matchelő sor:
grep '(.*class.*{)' file_nev && (cp file_nev tmp; sed -e 's/\(.*class.*{\)/\/\/ Copied to ShoppingApp, will be deleted later.\r\n@Depricated\r\n\1/' tmp > file_nave)
Viszont ez még se match-el, mert változatlanul hagyja a fájlt.
-
bambano
titán
ez így elég katyvaszos, mit is szerettél volna pontosan?
arra, hogy megnézd, van-e egy adott fájlban class vagy enum a grep utasítás való.olyat, hogy cat file | sed >file ne csinálj, mert nem meghatározható, hogy előbb az átirányítást csinálja-e meg vagy a megnyitást. ha az átirányítást csinálja meg előbb, akkor elvész a fájl tartalma.
a fordított aposztróf deprecated, $( )-t kell használni helyette, mert ezt lehet egymásba ágyazni.
a sednek lehet fájlnevet adni és akkor egy forkkal meg egy átirányítással kevesebb.
szóval valahogy így kellene:
for i in $(cat filelist) ; dogrep 'class-os kifejezés' $i && ( cp $i tmp ; sed -e .... tmp >$i)
grep 'enum' ...done
ez nem szintaktikailag helyes shell script, hanem tömörített leírás.
-
ALI_G
veterán
up
-
Fooler89
őstag
Sziasztok,
Lenne egy programozási feladatom,amihez szükségem lenne egy olyan szókészletre ahol angol tanulni vágyok (kezdőknek) fontos szavak vannak.
Ez egy szókincs fejlesztő program lenne, de eddig nem találtam ilyen adatbázist. -
ALI_G
veterán
hi!
Szeretnék egy fájlból kiolvasott osztályokat scripttel módosítani:
for i in `cat $FILE_LIST`;
do
p4 edit ${i}
cat ${i} | sed 's/\(.*class.*{\)/\/\/ Will be deleted later.\r\n@Depricated\r\n\1/'
if [ $? = 0 ];
then
cat ${i} | sed 's/\(.*class.*{\)/\/\/ will be deleted later.\r\n@Depricated\r\n\1/' > ${i}
fi
cat ${i} | sed 's/\(.*enum.*{\)/\/\/ will be deleted later.\r\n@Depricated\r\n\1/'
if [ $? = 0 ];
then
cat ${i} | sed 's/\(.*enum.*{\)/\/\/ will be deleted later.\r\n@Depricated\r\n\1/' > ${i}
fi
done;Azt szeretném, hogy a " class " és " enum "-ot tartalmazó sorok elé beszúrja a @Deprecated annotációt.
A class-ra jól működik, de az enum-ra nem
Egyébként az if feltétel se teszi azt amire számítottam. -
deiksupp
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene, valaki meg tudna nekem oldani egy ritka mátrixos feladatot? Illetve néhány AVL fás feladatot, úgy hogy el is tudja magyarázni?
Köszönöm!
-
Hát, ööö, izé. Erősen MS ízű.
Magam egyébként most ismerkedem majd az Androidos fejlesztéssel. NetBeans alá már feltettem az SDK-t, az Eclipse-t még csak nézegettem.
Nagyon érdekel a dolog. csak baromira szűkös az időm.Később kérdezted, melyikkel érdemes foglalkozni. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy az Androidnak lenne ellenfele. Ahhoz meg mindenhol a videón is látott kombót ajánlják.
-
-
kingabo
őstag
-
modder
aktív tag
válasz
csucsbicep #5830 üzenetére
a feladat egyszerűsége révén PHP. Már csak azért is, mert még egy évvel ezelőttig a PHP SDK volt a legfejlettebb, révén, hogy azt kezdtél el legelőször fejleszteni.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Kéne írnom egy szerver oldali programot PHP-ban,mivel szerver oldali dolgokat nem kódoltam még, csak kliens oldalit, ezért nem tudom hogyan kéne hozzákezdeni. 2 google keresés közben hozzátok fordulok linkekért, tanácsokért.
Kezdetben annyi lenne a program dolga, hogy feldolgozzon egy bejövő kérést. De nekem még csak nem is magával a kóddal lenne a legnagyobb gondom, hanem a többivel. Gondolok itt arra, hogy hogy szokott ez menni? Csak simán feltöltöm a szerverre a kódom ami lekezeli a kérést? A szerveren futó alkalmazásokkal nem fog összeveszni? Vagy úgy irom a kódot, hogy egy bizonyos porton érkező kéréseket kezeljen? Ez a gond, hogy még soha nem láttam közelről webservert, és nem tudom hogy működik..:S
-
csucsbicep
nagyúr
Kéne csinálunk egy Facebook-os alkalmazást(szavazást). A lényege, hogy a szavazás után csak, ha like-ja az oldalt kapja meg az eredményt. Azt szerintetek melyik nyelven a legjobb megírni? PHP, Java, C#?
-
asysoft
aktív tag
"Ezt kifejtenéd?"
Azt, hogy melyik platformra fejlesszünk, szerintem nem az IDE milyensége határozza meg. Fentebb írt szempontok valós tapasztalatokon alapuló példák voltak, húztunk már ki project elején platformot megvalósíthatósági és üzleti megfontolások okán, de IDE miatt még nem. A fejlesztőkörnyezet (és a nyelv), mint szempont max akkor kerülhetne szóba, ha valami "proof of concept" jellegű dologgal kellene előállni, és az "idő=pénz" örökérvényű összefüggés következtében számítana
Mint írtam már többször is, Eclipse-t én sem szeretem túlságosan, de néhány évvel ezelőttihez képest már kifejezetten mesés. (Symbianos Carbide.c++-hoz képest meg főleg, szerencsére azt csak futólag kellett használnom)
Fejlesztőkörnyezet legózás WP7-nél is jelen van. Ugye Silverlight Toolkit for Windows Phone-t fel kell raknod, ha "natív" WP7-esnek kinéző alkalmazást akarsz fejleszteni (pl TiltEffect miatt), a WP7 Isolated Storage Explorer is jól jött már, ráadásul ez utóbbihoz még a kódot is módosítani kell (igaz, csak pár sort kell hozzáadni). -
amargo
addikt
válasz
asysoft #5827 üzenetére
Köszönöm a leírást!
Viszont:
"Szerintem fejlesztői környezetek a leglényegtelenebbek egy projekt szempontjából. "
Ezt kifejtenéd?
Nekem továbbra sem jön be, hogy legózni kell a fejlesztő környezettel. Symbian-al is sokáig ez volt a bajom, pont ezért is örültem az új sdk-nak. Ezt várnám a google-től is, esetleg Te ismersz ilyet, ahol nem kell "vadászni" a komponenseket?Kezdők véleményére is kíváncsi lennék. Szoktam olvasni cikkeket, ahol fejlesztők neki esnek 1-1 alkalmazás legyártásának és leírják élményeiket. Szerintem ezekből rengeteget lehet okulni.
-
asysoft
aktív tag
Akkor folytassuk itt
(Tudom, kicsit késve válaszolok, de így jött ki a lépés.)
Szóval, WP7-re történő fejlesztést én is jobbnak (kényelmesebbnek) találom az IDE (és nyelv) szempontjából, viszont ilyen általános dolgokban, mint amire ráment a videó (pl code completion), már nem tapasztalok nagy különbségeket.
Szerintem fejlesztői környezetek a leglényegtelenebbek egy projekt szempontjából. Sokkal fontosabb egyrészt a megvalósíthatóság (bár fejlődik a WP, de e téren még iOS is előtte jár, Androidról nem is beszélve (hogy példákat is hozzak: Bluetooth API, WLAN API, háttérben futni képes GPS hiánya...)) másrészt az üzleti megfontolások. Ebből a szempontból egyrészt az Android összehasonlíthatatlanul nagyobb piacot jelent (ráadásul C illetve OpenGL|ES miatt nagyobb a platformok közötti portabilitás is), másrészt viszont emiatt illetve kora miatt is nyilvánvalóan nagyobb a konkurencia is...
Példakódokkal mindkét OS bőségesen el van látva, a kismillió Android fejlesztéssel kapcsolatos blog miatt talán egy kezdő fejlesztő a robotos rendszerrel könnyebben boldogulhat. Ráadásul ott ugye azonnal deployolhatja is szeretett eszközére az elkészített alkalmazását, nem kell regisztrációkkal bajlódnia, netán fizetnie, ha nem diák. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Egy nagyon alap dolgot kérdezek, mert nem értem meg egyszerűen.
Ha van ez a fügyvény:
public static long fib(int n) {
if (n==0||n==1) return n;
else return fib(n-1)+fib(n-2);
Ami a Fibonacci számokat számolja ki rekurzívan, letudná nekem valaki írni, hogy n=5 esetén hogyan is hajtódik végre, faktoriális példáját megértettem, de ezt még nem sikerült de valahogyan megakarom érteni
Köszönöm a segítséget. -
Közlegény
csendes tag
Jó napot Mindenkinett!
A következő problémára keresek megoldást:
Adott egy csv file ami minden nap generálódik, letöltöm egy távoli szerverről. A fejlécben a MEGNEV mezőt szeretném kicserélni MEGNEVEZES –re, illetve adott esetben szeretnék belőle oszlopokat törölni, majd a végeredményt egy új file-be menteni. Hogyan kezdjek hozzá?
Előre is köszönöm a segedelmet.
-
kingabo
őstag
Azért elég vicces az egér mozgatási és gépelési sebességek közti különbség. Ráadásul a droidos hiba kijavítása is elég sok időbe került... Emlékeim szerint az Eclipse dupla katt-ra ugyanúgy legenerálta az eseménykezelőt (igaz Qt-ban). Eléggé sántít ez a videó.
A többit meg már leírták.
-
doc
nagyúr
azt hogy 'melyikkel erdemes foglalkozni' nem az donti el, hogy mennyi ido alatt tudsz egy gomb + textfield appot osszedobni
ha uzleti szempontok alapjan akarod kivalasztani hogy milyen platformra fejlessz, akkor a WP egyelore kiesik szerintem, az iOS es plane az Android sokkal tobb felhasznaloval rendelkezik
persze azt sem erdemes elfelejteni hogy a kicsi kinalatbol sokkal konnyebben kiemelkedik amit Te csinalsz
szoval a valasz: mindegyikre fejleszteni kell -
amargo
addikt
"szoval ez szerintem sima virusmarketing"
Az összetételéből adódóan nekem is inkább ez jön le. De engem a mögöttes tartama is érdekelne. Nem is kimondottan maga a videó elferdített tartalmának a kivesézése.Én a WP7-es topicba linkeltem, hogy miért is növekszik ennyire gyorsan az App-ok száma - szerintem.
- Egy kezdő fejével gondolkozva, melyikkel fog előbb boldogulni? Információ, dokumentáltság, példa, kezelhetőség.
- Üzleti szempontból melyikbe érdemes fektetni inkább, itt már bőven benne van az üzletpolitika is, amit folytatnak.
MacCaine: Ez ok, inkább fenti két példa alapján, melyikkel érdemesebb foglalkozni. Ehhez nem is feltétlen kell ismerni az adott eszközöket kívül-belül. Mert valaki lehet rutinos róka, de egyszerűen nem érti a szemléletmódokat, lehet egy kezdő, aki xy dolog miatt választ vagy egy managare, akinek szintén mások a szempontjai.
-
doc
nagyúr
ennek a gyakorlatban 0 az informacioerteke
kiveve persze ha valakinek az a munkaja, hogy napi 8 oraban gombos/textfieldes hello worldot kodol
a video SEMMIT nem mond arrol hogy egy komolyan project fejlesztese hogy nez ki, milyen idiota hibai vannak a fejlesztokornyezetnek amig baromi idotrabloak vagy siman csak ugy felb@sszak az ember agyat, hogy inkabb iszik egy kavet hogy lenyugodjon, stb
raadasul a fejlesztoi munka nem pusztan a kod megirasa, hanem (jo esetben) gondolkodasbol is all
szoval ez szerintem sima virusmarketing -
amargo
addikt
Hello world!
Ki mit gondol róla? Érdekelnek a tapasztalatok. -
klambi
addikt
shell valaki?
pl:
Mely fájlneveket jelenthet a következő minta?
e*[one][^A-k]??
a education
b eggdrop
c eclipse
d enterés 1 kis magyarázatot is ha lehet.
köszönöm előre is
-
ArchElf
addikt
válasz
frenetic #5800 üzenetére
Google - site kulcsszó:
http://www.google.hu/#hl=hu&q=frenetic+site:prohardver.huEhh - utolsó hozzászólás + újoldal átok
AE
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Gitáros topic
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5 AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest