Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• asysoft

aktív tag

válasz amargo #5814 üzenetére

Akkor folytassuk itt:) (Tudom, kicsit késve válaszolok, de így jött ki a lépés.)
    Szóval, WP7-re történő fejlesztést én is jobbnak (kényelmesebbnek) találom az IDE (és nyelv:) ) szempontjából, viszont ilyen általános dolgokban, mint amire ráment a videó (pl code completion), már nem tapasztalok nagy különbségeket.
    Szerintem fejlesztői környezetek a leglényegtelenebbek egy projekt szempontjából. Sokkal fontosabb egyrészt a megvalósíthatóság (bár fejlődik a WP, de e téren még iOS is előtte jár, Androidról nem is beszélve (hogy példákat is hozzak: Bluetooth API, WLAN API, háttérben futni képes GPS hiánya...)) másrészt az üzleti megfontolások. Ebből a szempontból egyrészt az Android összehasonlíthatatlanul nagyobb piacot jelent (ráadásul C illetve OpenGL|ES miatt nagyobb a platformok közötti portabilitás is), másrészt viszont emiatt illetve kora miatt is nyilvánvalóan nagyobb a konkurencia is...
    Példakódokkal mindkét OS bőségesen el van látva, a kismillió Android fejlesztéssel kapcsolatos blog miatt talán egy kezdő fejlesztő a robotos rendszerrel könnyebben boldogulhat. Ráadásul ott ugye azonnal deployolhatja is szeretett eszközére az elkészített alkalmazását, nem kell regisztrációkkal bajlódnia, netán fizetnie, ha nem diák.

Új hozzászólás Aktív témák