- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ArchElf #5916 üzenetére
VB.NET 2008
A kaja az a legfontosabb gomb a progiban
, kiírja hogy a környéken aznap milyen menü van a kajáldákban.
Így nem kell végignézegetnem a weboldalakat egyenként. Nehogy már rendszergaziként ne tudjam egyből hova megyek kajálni.
Volt benne WOL magicpacket is amivel fel lehetett ébreszteni a gépet kikapcsolt állapotban de kevés gépen ment biosbeállítás miatt és nem is használtam. Éppen ami kell az belekerül, inkább elcseszek pár napot egy kóddal minthogy 250 gépen kelljen végigmenni egyenként amire egyébként is időm. Elképesztően sok dolgot automatizáltam, ha nem tettem volna akkor már idegbeteg lennék vagy munkanélküli esetleg mindkettő. Van hogy le kell olvasni a nyomtatott lapok számát, na az a nyomtatók webes felületéről szedi össze a dolgokat, minek menjek végig kézzel nyomogatva. Másolgatás, frissítés, átírás, tömeges beállítások átírása ez mind automatizálható. De csak ebben a környezetben működik mivel sok mindent szed a hálózati meghajtókról és szerverekről.
Viszont az irodai vízforralót még nem tudtam automatizálni hogy pontosan 70 fokra melegítse a vizet a zöld teához. Soros porton csináltam már hőmérőt, de 230v-ba inkább nem nyúlok bele csak azért hogy kikapcsoljam időben.
Korlátlan lehetőség van, csak valamiért még mindig kőkorszakban élünk pedig filléres téma lenne összehozni olyan dolgokat mint ami a sci-fii filmekben van a jövő házairól.
-
válasz
ArchElf #5914 üzenetére
Ez visual basic.
A progim egy eléggé öszetett valami. Lekérdezi a tartomány összes aktív gépét majd azokkal lehet műveleteket végezni. Kiválasztani listából gépeket aztán VNC vagy Teamviewerrel rámegy atól függően mi van rajta. Kattintásra nyomtatót telepít, fileokat cserél, java-t flasht adobe cuccokat updatel. -
válasz
ArchElf #5912 üzenetére
Ha jól vettem ki a kódból akkor ez felveszi hálózati meghajtóként és úgy másolgat. Kifejezetten tetszik az ötlet, az a gáz hogy nekem ezt a másolgatást egy meglévő progiba kellene beleraknom. Habár bele tudom rakni ezt a batot is kívülről meghívogatva. Ez a kód jó lesz, csak pár másodpercet vár ha gáz van.
-
asuspc96
senior tag
válasz
ArchElf #5780 üzenetére
Igen tudok angolul
"Régi anyagokból megvan ez-az,"
Digitálisan vagy fizikailag ? (leginkább az utolsó érdekelne (freemail))EuroHack:
van ez illetveez
Egyébb pl saját honlapjukra (ha van) nem bukkantam rá.iPhone App:
ez használható ?
itt találtam egy "megtárgyaláshoz hasonlatos helyet..."
és ez kell nekemasuspc96
-
asuspc96
senior tag
válasz
ArchElf #5777 üzenetére
"angol nyelvű anyagokat kezdtem fordítani magyarra"
Megvannak még ?
Esetleg a linkek vagy maga amiről olvastál megmaradt valami a fejedben ?
(amire kereshetnék)"bármit is az EuroHack..."
Nem nem találtam semmit...képeknél volt egy két igen hasonlatos ezért gondolom, hogy ez egy kurzus vagy egy suli által létrehozott....?"Ha tudok persze segítek, de megtanulni nem tudom helyetted, megcsinálni pedig nem fogom helyetted"
A segítséget köszönöm a többihez meg az utat kell megvilágítaniMás:
erre ?asuspc96
-
-
Gyuri16
senior tag
válasz
ArchElf #5719 üzenetére
ezt kifejtened bovebben? az algoritmusok es elmeleti tantargyak idotlenek. a gyakorlati targyak (oprendszerek, adatbazisok, programozas..) pedig adnak annyit, hogy tisztaban legyek az elvekkel, miertekkel, es ha bovebben erdekel tudjak specializalodni.
persze nem vitatom, hogy a felsoroltakbol nem tanitjak az epp aktualis legujabb felfedezeseket, ezen lehetne javitani, de igy is tul sok minden van, 5 ev alatt nem lehet mindent megtanulni. egyeduli dolog amit hianyolok a tobb szakirany, ahol melyebben lehetne foglalkozni az adott szakkal. ez viszont nyilvan az "altalanos muveltseg" karara menne. nagyobb egyetemek megengedhetik maguknak, hogy tobb kutatasi csoportjuk legyen, es azok tobb tantargyat tanitsanak. ehhez viszont elsosorban tobb szakember es penz kell.
-
válasz
ArchElf #5699 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megoldani. Viszont erős kétségeim vannak, hogy ennek sebessége felér egy adatbázissal(motorral). Míg én egy-egy táblára akár négy indexet is könnyen ráhúzok, aztán még újabbat is, ha szükséges lenne, addig az említett megoldásnál szerintem ez némileg bonyolultabb lenne.
Én mondjuk a magam oldaláról beszélek, mivel én csak adatbázisokkal (és az ahhoz kapcsolódó programokkal) dolgozom. Kis túlzással még WC-re is INSERT-tel megyek.
Szóval én szinte mindennek azzal fogok neki. Abban igaza van Docnak, ha tudjuk, hogy ez kicsi marad, akkor felesleges, de ha kicsit is bizonytalan a végkimenetel, én nem gondolkodnék másban.
szerk.: most jut eszembe, van olyan nekem is a praxisomban, hogy nem csináltam valaminek táblát. Kicsi volt az adatmennyiség, és bármivel olvasható maradt. csv-be tolom ki appenddel a logokat. Mondjuk az Excelnek már 65536 sor után problémás lehet, viszont a fájl elég kicsi marad, gyorsan beolvasható, könnyű vele dolgozni.
-
deiksupp
csendes tag
válasz
ArchElf #5614 üzenetére
Amerika a cél diploma után, most mérnökinfót tanulok Debrecenben, meg van már egy pár infós szakmám, nyaranként Camp Leaders. Diploma előtti évben green card lottery, ha összejön utánna nekem csak 1 repjegy kell majd, a többi jön magától...(persze kinnt addigra szerzek munkát). Addig is tanulok.
Adatbázisról: szerintem aki php-t tanul a MySql magától értetődő, Oracle-t tanulok (a SAP miatt is, meg azért is mert érdekel).
Framework-on mit értessz? Libraryt? Kb fél éve úgy tanulom ezeket a nyelveket hogy valamely elterjedt library-ét is tanulom mellé, de néhány helyen olvastam hogy ezeket frameworknek is nevezik. PHP -> Zend & Yii, Javascript -> jQuery, ezekre gondoltál? Nézegettem a Spring-et is de az nem nagyon nyerte el a tetszésem. Jah és swinget és az svg-t is nyomom melettük. Ha van 1 kis szabadidő akkor "CMS nap"-ot tartok (joomla, drupal). És ha még ezek után is van időm akkor FLEX-elek egy kicsit.Ezt itt is felsoroltam: hopp.
És ezt mindent kivétel nélkül angolul nyomatom.
-
-
válasz
ArchElf #5303 üzenetére
Esetleg el lehet nevezni "_OLD" utótaggal a régit. Úgyis csak egyet és a legfrissebbet kell a hatóság felé küldeni, ha kell. A válasz sima bullshit - egyszerűen nem akarják megcsinálni és így terelnek. Nem a fájlelnevezés volt a kérdés, hanem az, hogy megoldható-e, hogy ne törölje. A válasz: persze. Ennyi.
-
hohoo
senior tag
-
doc
nagyúr
válasz
ArchElf #4940 üzenetére
haaat... en nem hasznalok eclipse-et, jobban szeretem a hagyomanyos megoldasokat, a vim + ant install parancs nekem teljesen eleg
esetleg nezd meg, hogy kezzel beirva a project konyvtaraban az ant debug parancsot buildel-e rendesen
milyen OS-t hsznalsz? mert windows alatt ezzel (is) nagy szopasok vannak -
válasz
ArchElf #4786 üzenetére
A legegyszerűbb egy tábla, ahol tároljuk a csomag metaadatait, valamint idegen kulcsokkal a csomagban szereplő termékeket és egy árat, ami a csomagra jellemző. Mivel nyilvánvalóan karban kell tartani a csomagokat, ez a legjobb, mert csak össze kell kattintgatni a csomagot felületen és beárazni.
-
gaben
aktív tag
válasz
ArchElf #4397 üzenetére
Köszi!
Lenne még valami...
Netbeans-ben tanulom a java-t,aztán van a publikus konstruktor.Itt létrehozom uyge a változókat.Aztán csinálok egy konzolról olvasást.
van egy int darab; változó
static Scanner in = new Scanner(System.in); //input deklarálása
System.out.println("kerem a szamot ");darab=in.nextInt();
Csak akkor hajlandó működni ,ha a változó static lesz.A szám bekérése persze a main-en belül van.Ezt el lehet valahogy kerülni? -
Honkydoo
őstag
válasz
ArchElf #3848 üzenetére
Köszi, de ezen pont a volume up/down play/pause, stb gombok nincsennek rajta...
Másrészt meg nélam a kódok tisztán 10es számrendszerbe kellenek szerintem.
Egyébb:
Aztán végül kiderült, hogy maga a program is ki tudja írni ezeket a kódokat. Ha bekapcsolom a menübe a logolást, akkor a program kiírja a lenyomott billentyűk "scancode"-ját, ami jó lene, de egyrészt nem mindíg írja ki, másrészt pont ezekre a gombokra nem ír ki kódot, csak a kód helyére egy nagy nullát. Szóval úgy tűnik nincs megoldás...De ha ez a program nem érzékeli ezeekt a speciális billentyűket, akkor más program vajon hogyan? Pl.: Media Player
Ti mit gondoltok? -
madeinjapan
csendes tag
-
madeinjapan
csendes tag
válasz
ArchElf #3828 üzenetére
Okés, ezt vágom. De nekem az outlook nem jött be. Becsekkeltem, hogy hagyjon másolatot a szerveren, de nem kell hogy a gépemen tárolja a leveleket. Tehát ezért lenne jó egy olyan, ami csak jelez hogy van emailod viszont nem tölti azt le. A lényeg, hogy NE töltse le. És ha mondjuk megakarom nézni a leveleket, akkor ne nyissa meg az outlookot, meg se semmit. Azért köszi a választ, de a problémám még mindig él...
-
ALI_G
veterán
-
ArchElf
addikt
válasz
ArchElf #3754 üzenetére
A value (kis "v"-vel) ment végül..
<html><body>
<table id ='ttt'><tr>
<td><input type='text' value='valami11'/></td>
<td><input type='text' value='valami12'/></td>
</tr><tr>
<td><input type='text' value='valami21'/></td>
<td><input type='text' value='valami22'/></td>
</tr></table>
<br/>
<input id ='barmi' type='text' value='aaa'/>
<script type="text/javascript">
tbl = document.getElementById("ttt");
bb = document.getElementById("barmi");
a1 = tbl.rows[0].cells[0].childNodes[0];
bb.value = a1.value;
</script>
</body></html>Itt szoktam próbálgatni
AE
-
DZs
senior tag
válasz
ArchElf #3601 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Megcsináltam, ahogy leírtad. Így láttam működni a config.sys-t és rávezetett a kapcsolódási pontra az autoexec-ben.
Egy valami hibádzik.
Amikor kilépek a Super Fdiskből, "Failed to write file" hiba üzenetet ad. Ezt nem csinálja, amikor menün kívül indítom és bezárom.
Gyanítom, hogy ennek a Super Fdisk config-jához van köze, mert szerintem az nem hajtódik végre. Csak ennek az alkalmazásnak van a saját könyvtárában egy saját config.sys -
DarkByte
addikt
válasz
ArchElf #3425 üzenetére
Emlékeim szerint én ebből a könyvből kezdtem el barátkozni a J2ME -vel játék irányból: [Martin J. Wells - J2ME Game Programming] Sajnos a Google Books változatban nincs benne minden oldal, de gondolom van elképzelésed hol lehet teljesben megtalálni
Valahol a 200 -adik oldal után kezdi el tárgyalni a Canvas és GameCanvas objektumokat. Lényegében egy grafikus MIDlet úgy lehet elkezdeni hogy származtatunk egy saját osztályt a Canvas vagy GameCanvas osztályból ami a játék egy grafikus képernyőjét működteti (pl. menü, loading screen, játékképernyő, stb.) és ezeket kell cserélgetni a képernyőn (Display osztálynak vannak erre eljárásai). A motort többnyire külön thread -ben valósítják meg. (legátláthatóbb talán ha minden képernyőnek van egy külön, és amikor kilépünk az adott képernyőről akkor azt kilőjjük). Nagyjából a "reagálok a user gombnyomásaira, mozgatom az objektumokat (AI, fizika), figyelem hogy bekövetkezett-e valami fontos esemény (halál, cél feladat teljesítése, stb.), képernyő frissítés" feladatokat kell pl. a játék képernyőnél ismétlődően elvégezni. -
yash
senior tag
válasz
ArchElf #3425 üzenetére
Sehogy. Symbian S60. Mobilokon a JAVA már nem eladható, hanyatló. A Touch Screen-ek megjelenésével pedig végképp meg vannak számlálva napjaik. Ajánlom a C++ elkezdését és a Symbian platformot. Mellesleg foglalkoztam JAVA-ra grafikával. 2D nem annyira byonolult, de azért elég munkás a bevételhez képest, a 3D meg már nagyon bonyolult (3D-s koordinátarendszer). Symbian meg még sokkal bonyolultabb, de eladható és a jövő platformjainak is kedve. Most még nagy befutó lehet az Android, volt JAVA mobil fejlesztő ismerősöm erre esküdött (5 éve programozik JAVA-ban mobilokra, szóval sejthet vmit). Szerintem ennek már ne állj neki, inkább kezdj Androiddal. De te tudod...
-
DarkByte
addikt
válasz
ArchElf #3413 üzenetére
A fenti hozzászólást ALI_G írta a nevemben.
Elfelejtett a gépemen átjelentkezni a saját profiljába.
Egyébként mobil java.. a kedvem ment el a cikkírástól akkor, mostmár meg a saját telefonom végett kicsit esett az érdekességi faktora a dolognak, nem is biztos hogy mindenkinek tetszene ha ezen keresztül mutatnám be a dolgokat. Bár ezt a fajta halottat sosem késő feltámasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ArmA 3 - This Is War
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest