Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
asysoft
aktív tag
"Ezt kifejtenéd?"
Azt, hogy melyik platformra fejlesszünk, szerintem nem az IDE milyensége határozza meg. Fentebb írt szempontok valós tapasztalatokon alapuló példák voltak, húztunk már ki project elején platformot megvalósíthatósági és üzleti megfontolások okán, de IDE miatt még nem. A fejlesztőkörnyezet (és a nyelv), mint szempont max akkor kerülhetne szóba, ha valami "proof of concept" jellegű dologgal kellene előállni, és az "idő=pénz" örökérvényű összefüggés következtében számítana
Mint írtam már többször is, Eclipse-t én sem szeretem túlságosan, de néhány évvel ezelőttihez képest már kifejezetten mesés. (Symbianos Carbide.c++-hoz képest meg főleg, szerencsére azt csak futólag kellett használnom
)
Fejlesztőkörnyezet legózás WP7-nél is jelen van. Ugye Silverlight Toolkit for Windows Phone-t fel kell raknod, ha "natív" WP7-esnek kinéző alkalmazást akarsz fejleszteni (pl TiltEffect miatt), a WP7 Isolated Storage Explorer is jól jött már, ráadásul ez utóbbihoz még a kódot is módosítani kell (igaz, csak pár sort kell hozzáadni). -
asysoft
aktív tag
Akkor folytassuk itt
(Tudom, kicsit késve válaszolok, de így jött ki a lépés.)
Szóval, WP7-re történő fejlesztést én is jobbnak (kényelmesebbnek) találom az IDE (és nyelv
) szempontjából, viszont ilyen általános dolgokban, mint amire ráment a videó (pl code completion), már nem tapasztalok nagy különbségeket.
Szerintem fejlesztői környezetek a leglényegtelenebbek egy projekt szempontjából. Sokkal fontosabb egyrészt a megvalósíthatóság (bár fejlődik a WP, de e téren még iOS is előtte jár, Androidról nem is beszélve (hogy példákat is hozzak: Bluetooth API, WLAN API, háttérben futni képes GPS hiánya...)) másrészt az üzleti megfontolások. Ebből a szempontból egyrészt az Android összehasonlíthatatlanul nagyobb piacot jelent (ráadásul C illetve OpenGL|ES miatt nagyobb a platformok közötti portabilitás is), másrészt viszont emiatt illetve kora miatt is nyilvánvalóan nagyobb a konkurencia is...
Példakódokkal mindkét OS bőségesen el van látva, a kismillió Android fejlesztéssel kapcsolatos blog miatt talán egy kezdő fejlesztő a robotos rendszerrel könnyebben boldogulhat. Ráadásul ott ugye azonnal deployolhatja is szeretett eszközére az elkészített alkalmazását, nem kell regisztrációkkal bajlódnia, netán fizetnie, ha nem diák.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- PS 5 Portal // Számla+Garancia //
- ASUS TUF Gaming A15 gamer laptop, Ryzen 7 6800H, RTX 3060 140W, 300hz, dobozában szép állapotban!
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- PS5 Slim Digital 1TB // Számla+Garancia //
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA CM 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest