- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyus_
senior tag
válasz
bucsupeti #10475 üzenetére
Egyelőre nem tervezem, hogy jelentkezzek, csak nagyjából néztem át, két opció van, 2 éves munkaszerződés nettó 220ért, 1 éves nettó 180ért, ebből kiindulva kb 1M körül van a tanfolyam díja (az egy évesnél 40Kval kevesebbet kapsz, tehát akkor havi 80K lehet, x12), gondolom ha neked felróható okból megszűnik a munkaviszonyod, akkor ki kell fizetned a képzés a díját.
Átnéztem már pár hasonló képzést, általában 1M körül van mindenhol a tandíj, van ahol te fizeted, és ha a tanfolyam után nem találsz megfelelő állást (általában ilyen nettó 200-250 között határozzák meg), akkor visszakapod a felét. De ez a kettő kb ugyanaz, csak a yellowroadnál ingyenesnek mondják, és a leendő munkaadóddal fizettetik meg a képzést (igazából te fizeted, mert annyival kevesebb kapsz, csak így jobban hangzik, mintha azt mondnák, hogy kapsz egy nettó 260as állást, és 2 évig havi 40K-t fizetsz).
Egyébként olvasgatva a témában több helyen azt láttam, hogy 2 utat javasolnak
1. először tanuld meg a Pythont, mivel ez az egyik legegyszerűbb, és könnyebben fog menni a többi
2. tanuld meg a C++-t, ami az egyik legnehezebb, és utána már gyerekjáték lesz a többi. -
válasz
bucsupeti #10477 üzenetére
Ja, hát én remélem, hogy ő helyetted is elolvassa, mire való a tiobe index.
szerk.: egyébként azt sem igazán értem, ha úgy olvasna, mint te, és mégis ráugrana a javara, azzal miért lőne mellé.
2. szerk.: beírtam a google-be érdekességnek, hogy best first programming language. Első találat: [link] Na, bakker, hát nem egybevág a tiobe indexszel? Pedig azt továbbra sem ezért linkeltem. Na, most akkor még egyszer megkérlek, fejtsd már ki bővebben, mivel lett félrevezetve.
-
Chesterfield
őstag
válasz
bucsupeti #10467 üzenetére
Szerinted pl a yellowroad nem működőképes?
"Hogyan épül fel a képzés?
A fontosabb programozási alapismereteket az alapozó blokkunkban sajátíthatod el, különböző gyakorlati feladatok megoldásával. Megtanulod, mi az a programozás, mi a folyamata, milyen eszközeid vannak hozzá, mi az az algoritmuselmélet, milyen programozási nyelvek vannak, és hogyan tudod őket alkalmazni. Ezek után következik a programnyelvi specializáció: lehetsz Front-End fejlesztő, foglalkozhatsz php-val, lehetsz C# programozó, vagy Java fejlesztő."
Mi vár rám a képzés után?
A csomagodtól függően egy 1 vagy 2 éves munkaszerződés fix fizetéssel annál a vezető iparági cégnél, amit te választottál és ahol téged választottak. Klubtagságunknak köszönhetően nem engedjük el a kezed azután sem, hogy elvégezted a képzésünket: várnak rád díjmentes továbbképzések, további nemzetközi minősítések, amelyekhez minden felkészítő anyagot rendelkezésedre bocsátunk, miközben a mentoroddal is megmarad a kapcsolat. Mi megadunk minden segítséget, azonban rajtad múlik, hogy mennyit fejlődsz, milyen gyorsan kapaszkodsz egyre feljebb a ranglétrán.
Gondolom nem vállalnák be az "ingyenes" képzéset, ha nem gondolnák úgy, hogy 4 hónap alatt junior szintre tudják hozni a résztvevőket.
Vagy valamit nem jól értek? -
axioma
veterán
válasz
bucsupeti #10423 üzenetére
Nem varok a sult galambra, ime: uj topik a versenyeknek
-
válasz
bucsupeti #9602 üzenetére
Frappáns összefoglalója az imperatív programozás nyelvi elemeinek, de a zárómondatoddal – "Minden ennyibol all es semmi tobbbol." – egyáltalán nem értek egyet. Bár Wirth kapcsán a megemlítetted, mintha mi se történt volna, mentél tovább az algoritmus vonalon, ignorálva a bonyolultabb problémát: az adatokat.
Pedig az állapot modellezése nélkül senki se tud túllépni a "számold ki mennyi a felhasználó által megadott két szám összege" típusú példáknál. A tényleges elvégzendő művelet, vagy hogy hány darab érték van, vagy hogy fájlból kell-e olvasni, amit az ilyen prog1 kurzusok maximum bemutatnak, teljesen irreleváns.
Mivel ennek semmilyen gyakorlati, kézzel fogható hasznossága nincs, ha nincs meg a kellő belső motiváció, itt is nagyon könnyű feladni. És nem hiszem, hogy e mögött az állna, hogy nincs meg a kellő kitartás a delikvensben, ezért alkalmatlan lenne a szakmára. Bár lehet azt is gondolni, hogy "ennyi elég", és belefutni fejjel valódi problémákba, valódi károkat okozni cégeknek és más fejlesztőknek.
---
Jelen esetben teljesen más megközelítést javasolnék. Van egy konkrét ötlet, ez a repülős játék. Erre lehetne célirányosan fókuszálni.
Szerintem hamarabb adna kézzel fogható eredményt (egyben pozitív visszacsatolást!), ha repvez a nyelvi alapok helyett felütne két tucat Unity tutorialt, kipróbálhatóan megtanulhatná belőle egy játék fő elemeit, azok életciklusát, és akkor ha már látott ilyet, rá tudná illeszteni a saját elképzeléseit a játékáról.
Utána GeoTIFF-et importálni terrainnek meg már triviális.
-
repvez
addikt
válasz
bucsupeti #8883 üzenetére
Hát ha ezt akarnám tovább folytatni akkor előbb rendbe kéne tenni ezt az alapot, mert nem gondolom, hogy ez igy normális, hogy ilyen sok declaráció van az elején .Azt tudom, hogy minden ismeretlen kifejezést declarálni kell,de eddig egy forrásfájlban sem láttam ilyen hosszú listát a használt elemekről , mint nálam és itt alig van valami számitás velük.
Illetve az hogy én cin és cout parancsokkal irattam ki és kértem be adatot az menynivel másabb mint amit a legtobb helyen látni, hogy printf és scanf?illetve ha megcsinálom egy értékhatáson belüli számitást akkor azt jó lenne valami x y koordináta rendszerben látni, hogy hogyan változnak az értékek , ezt menynire bonyolult megcsinálni hozzá?
Tehát mondjuk 60 és 800 közötti számok 5 ös lépésközzel és az igy kapott eredmény megjelenitése a koordinátán és egy görbével összekötni az elözö értékkel?Inf3rno: A 3d modellenkén én ahogy olvastam régebben az obj és az x formátumban elkészitett modelleket be lehet importálni a programokban amik igy a 3d szerkesztőprogiban már eleve megadja a vertexek pozicioját igy ezeket már nem nekem kell , ugyan igy a texturát és a displacemant, bump és paralell mappingot is meg tudom csinálni a sutiomax progiban .Ugy gondolom csak az importálás részét kell a c nyelvben megoldani
-
repvez
addikt
válasz
bucsupeti #8881 üzenetére
Ez az első és egyetlen müködő progim eddig. gondolom a kinézet és a megvalósitás miatt is fogjátok a fejeteket,de eddig ez legalább müködik
#include <stdio.h>
#include <iostream.h>
#include <math.h>
int main(void)
{
double G; //suly (N)
double m; //tömeg (kg)
double A; //szárny felület
double Ay; //y irányu felület (m2)
double Ax; //x irányu felület (m2)
double V; //sebesség (km/h)
double V1; //sebesség (m/s)
double b; //fesztávolság (m)
double Tf; //felületi terhelés (kg/m2)
double B1; //oldalviszony
double a; //szárnymélység (m)
double a1; //szárnymélység(mm)
double Cy=0.4; //felhajtoerö tényezö
double Fy; //felhajtoerö (N)
double Fx; //légellenállás (N)
double Cx=0.04 ; //légellenállási tényezö
double Fxi; //indukállt ellenállás (N)
double Cxi; //indukállt ellenállási tényezö
double w; //merülösebesség (m/s)
double w1; //merülösebesség (m/s)
long Re; //reinolds szám
double Esz; //emelkedési szám
double Ro=0.125; //légsürüség (kg/m3)
double g=9.81; //nehézségi gyorsulás (m/s2)
double E; //sikloszám
double S; //siloszög1 radianban
double S1; //sikloszög1 fokban
double Vt; //tényleges sebesseg km/h
double V2; //tényleges sebesseg m/s
double Eosz ; //összes elenallas
double Tny; //torlonyomás
double r; //fordulosugár
double Pm; //motorteljesitmény
double alfa; //állásszog
double ax; //x irányu szárnymélység m
double ay; //y irányu szárnymélység m
double rad; //a fok megadasa radianba
double Vp; //pillanatnyi sebesseg km/h
double Tsz; //teljesitmeny szugseglet LE
double Tsz1; //teljesitmeny szugseglet LE
double Psz; //toloero szugseglet kg
double Cyt; //tényleges felhajtoero tenyezo
double N; //tulterheles
double Nford; //fordulo tulterheles
double Cr; //eredoero tenyezo
double Vs; //siklasi sebesseg m/s
double Vs1; //siklasi sebesseg km/h
double Vem1; //emelkedesi sebesseg km/h
double Vem; //emelkedesi sebesseg m/s
double rad1; //emelkedesi szog radianba
double alfa1; //emelkedesi szog fokba
double Al; //legkeresztmetszet
double Q; //legterfogat
double Pi=3.141492654;
double Vp1;
double Vle; //leszallosebesseg (m/s)
double Vle1; //leszallosebesseg (km/h)
double rad2; // bedontesi szog rad
double alfa2; // bedontesi szog fok
double Rf; //fordulosugar
double tf; //fordulasi ido (s)
double tf1; //fordulasi ido (min)
double Vy; //fuggoleges sebesseg (m/s)
double Vy1; //fuggoleges sebesseg (km/h)
cout<<"Adja meg a kiindulo adatokat!"<<endl;
cout<<"Szarnyfelulet (m2) :";
cin>>A;
cout<<"Geptomeg (kg) :";
cin>>m;
cout<<"Fesztavolsag (m) :";
cin>>b;
cout<<"sebesseg (km/h) :";
cin>>V;
cout<<"allasszog(fok) :";
cin>>alfa;
cout<<"emelkedesi szog(fok) :";
cin>>alfa1;
cout<<"bedontesi szog (fok) :";
cin>>alfa2;
G=m/g;
V1=V/3.6;
rad=alfa*0.017453292;
rad1=(alfa1*0.017453292)+rad;
rad2=alfa2*0.017453292;
Tf=m/A;
cout<<" A feluleti terheles :"<<Tf<<" kg/m2"<<endl;
B1=(pow(b,2 ))/A;
cout<<" Az oldalviszony :"<<B1<<endl;
a=b/B1;
a1=a*1000;
cout<<" A szarny melyseg :"<<a<<" m"<<endl;
//Cy=(2/Ro)*Tf*(1/pow(V1,2));
//cout<<" A felhajtoero tenyezo :"<<Cy<<endl;
Vp=sqrt((2*Tf)/(Ro*Cy));
cout<<" A vizszintes repuleshez szugseges sebesseg :"<<Vp<<" m/s"<<endl;
Vp1=pow(V1,2);
Vt=4*(sqrt((m/A)*(1/Cy)));
V2=Vt*3.6;
cout<<" A vizszintes repuleshez szugseges sebesseg :"<<V2<<" km/h"<<endl;
Al=(pow(b,2)*Pi)/4;
cout<<" A legkeresztmetszet :"<<Al<<" m2"<<endl;
Q=Al*V1;
cout<<" A legterfogat :"<<Q<<" m3"<<endl;
ay=a*(cos(rad));
cout<<" Az ay erteke :"<<ay<<" m"<<endl;
Ay=b*ay;
cout<<" Az y iranyu felulet :"<<Ay<<" m2"<<endl;
Fy=(Cy*Ro*Vp1)/2*Ay;
cout<<" A tenyleges felhajtoero :"<<Fy<<" N"<<endl;
Re=70*V1*a1;
cout<<" A reinolds szam :"<<Re<<endl;
w=Cy/(Pi*B1)*V1;
cout<<" A merulosebesseg 1 :"<<w<<" m/s"<<endl;
w1=m/(Ro*Q);
cout<<" A merulosebesseg 2 :"<<w1<<" m/s"<<endl;
//Cx=(w/Vp)*Cy;
//cout<<" A legellenallasi tenyezo :"<<Cx<<endl;
ax=a*(sin(rad));
cout<<" Az ax erteke :"<<ax<<" m"<<endl;
Ax=b*ax;
cout<<" Az x iranyu felulet :"<<Ax<<" m2"<<endl;
Fx=Cx*((Ro*(pow(V1,2)))/2)*Ax;
cout<<" A legellenallas :"<<Fx<<" N"<<endl;
E=Cy/Cx;
cout<<" A sikloszam :"<<E<<endl;
Psz=m/E;
cout<<" A szugseges toloero :"<<Psz<<" kg"<<endl;
Tsz=(Psz*V1)/75 ;
cout<<" A szugseges motor teljesitmeny :"<<Tsz<<" LE"<<endl;
Tsz1=(m/E*sqrt(2*m/(Cy*Ro*A)))/75;
cout<<" A szugseges motor teljesitmeny :"<<Tsz1<<" LE"<<endl;
Esz=pow(Cy,3 )/pow(Cx,2 );
cout<<" Az emelkedesi szam :"<<Esz<<endl;
S=w/V1;
S1=S/0.017453292;
cout<<" A sikloszog 1 :"<<S1<<" fok"<<endl;
Cxi=pow(Cy,2)/(Pi*B1) ;
cout<<" Az indukalt ellenallasi tenyezo:"<<Cxi<<endl;
Fxi=Cxi *((Ro*(pow(V1,2)))/2)*A;
cout<<" Az indukallt ellenallas :"<<Fxi<<" N"<<endl;
Eosz=Fxi+Fx;
cout<<" Az osszes ellenallas :"<<Eosz<<" N"<<endl;
N=(Cy*A*Ro*Vp1)/(2*m);
cout<<" A pillanatnyi elerheto vizszintes tulterheles:"<<N<<" g"<<endl;
Cr=sqrt(pow(Cy,2)+pow(Cx,2));
Vs=sqrt(2*m/(Cr*Ro*A));
Vs1=Vs*3.6;
cout<<" A siklasi sebesseg :"<<Vs1<<" km/h"<<endl;
Vem= (sqrt(2*m/(Cy*Ro*A)))*(sqrt( cos(rad1)));
Vem1=Vem*3.6;
cout<<" Az elemelkedesi sebesseg :"<<Vem1<<" km/h"<<endl;
Vle=0.94*Vem;
Vle1=Vle*3.6;
cout<<" A leszallo sebesseg :"<<Vle1<<" km/h"<<endl;
Rf=(2*m)/(9.8*Cy*A*Ro*(sin(rad2)));
cout<<" A fordulosugar :"<<Rf<<" m"<<endl;
tf=0.64*(V1/tan(rad2));
tf1=tf/60;
cout<<" A fordulasi ido :"<<tf<<" s = "<<tf1<<"min"<<endl;
Nford=0.75*sqrt(V1/Vp);
cout<<" A fordulo tulterheles :"<<Nford<<"g"<<endl;
Vy=V1*sin(rad1);
Vy1=Vy*3.6;
cout<<" A fuggoleges sebesseg :"<<Vy<<"m/s = "<<Vy1<<"km/h"<<endl;
//Sv=Vmax/Vmin;
// cout<<" A sebesseg viszony :"<<Sv<<endl;
cin>>"oké";
return 0;
}A shaderes vonatkozást nem nagyon értem a 3d játékoknál, eddig azt csak fény és részecske és textura vonatkozásában hallottam, de hogy egy 3d modellhez köze lenne azt annira nem.
3d modellezésben jobban otthon vagyok 3dsmaxban tudok egyszerübb modelleket csinálni. és azt gondoltam, egy abban elkészitett terepre egy modellt egyszerübb lehetne megjeleniteni és hogy ugy mozogjon ahogy én a program által kiszámoltatom. Repülös témában jobban otthon vagyok igy ahhoz kapcsolódna a dolog. -
sunnysys
tag
válasz
bucsupeti #8858 üzenetére
Köszi!
Igen, azt tudom, hogy az felsőfokú képzés még nem elég ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen. Ezt olvastam itt már többször.
Ilyen keresztféléves képzés nem szokott indulni valahol? Nem ismerem a mostani képzési rendszert. Ha nem, akkor várhatok egy évet. (Merthogy jókor jut eszembe felsőoktatásra jelentkezni, mikor egy héttel ezelőtt volt a pótfelvételire jelentkezés határideje...) -
inf3rno
nagyúr
válasz
bucsupeti #8873 üzenetére
Szerintem érdemesebb struktúráltan elkezdeni oktatni, és ha az már megy, akkor megmutatni, hogy mik a korlátai, és az oo hol egészíti ki, hol add többet nála karbantarthatóság terén, hol meg kevesebbet. [link] Én mondjuk alacsony szinten nem vagyok annyira otthon, js-el kezdtem még 18 éve olvashatatlan spagetti kóddal, az oo elméletet meg hozzáolvastam könyvekből.
-
válasz
bucsupeti #8873 üzenetére
Egyébként ennek a megközelítésnek szerintem egy elég jó megvalósítása a BME EET tanszékének az InfoC portálja. Ha nem nulláznák félévente, szerintem kőbe véshető lenne, mint remek kezdőanyag. Amíg nem kezdődik a szeptemberi félév, mindenképp ajánlom az eredeti kérdezőnek áttanulmányozásra - az első pár előadás az imperatív programozásról nyelvfüggetlen és fontos.
-
válasz
bucsupeti #8867 üzenetére
Szerintem azert kicsit mas. Szoktak is mondani, hogy aki sokat programozott BASIC-ben, az egy eletre el lett rontva, mint programozo -- ami persze egy tulzas; ellenben egeszen mas gondolkozasi mintakat kovet valaki, aki sose latott mast, mint OO nyelvet, mint aki ismer 2-3 kulonbozo paradigmat.
-
repvez
addikt
válasz
bucsupeti #8867 üzenetére
Akkor végképp nem értem,eddig ha megkérdeztem,hogy kezdésnek mit olvassak az első kérdés mindig az volt,hogy milyen nyelvet akarom megtanulni.
Ha meg általános a dolog akkor miért nincs hozzá ilyen könyv? Vagy miért nem azt ajánlják?
Hiába tudom levezetni hogy mit hogyan működjön,ha egyik nyelven sem tudom hogy kezdjek neki.
Próbáltam játékok forráskódját is nézni,de abból sem derült ki számomra,hogy melyik fájl mit csinál vagy mihez tartozik (grafika,hang,-ai,stb...) így nem is tudtam változtatni rajta. -
repvez
addikt
válasz
bucsupeti #8863 üzenetére
oké, neked akkor ezért volt könnyü ,mert gyerekkortól kezdve adva volt a lehetőség és egy viszonylag egyszerü nyelvet megtanultál amire már tudtál alapozni és a kifejezések már ismerősek voltak a másik nyelv tanulása közben.
DE manapság már senki nem állna neki basic vagy pascalnak mert felesleges beleölnie az idejét mikor már nem használható széleskörben.
Én elöször 20 évesen kerültem napi kapcsolatba a PC-vel ugyhogy el tudod képzelni a lemaradást.Igy elég nehéz egyből a C++ vagy a C# csak ugy könyvekből, mikor azt sem tudom mihez nyuljak elöször a tanulási folyamatban, melyik szoftverkörnyezet stb.. -
repvez
addikt
válasz
bucsupeti #8861 üzenetére
Én még nem találtam meg a módját amiből vagy ahonnan az abszolut kezdő(értsd a hello word se biztos hogy megy) megtanul olyan szinten , hogy már tudja, hogy mit hogyan kéne max a részletes megvalósitást kelljen megkérdeznie,de legalább a problémáját fel tudja vázoilni.
A legtöbb könyvvel ami a gépemen megfordult annál vagy már szakszavakat használt vagy csak szárazon leirta a funkciót,de semmi magyarázatot, hogy hol látom hasznát.
esetleg ha neked van egy bejáratott utad azt szivesen olvasnám.
-
repvez
addikt
válasz
bucsupeti #8858 üzenetére
Nekem is pont ez a problémám, hogy hiába lesz papir a végén ha tudás nem lesz mögötte és ha felvesznek a komolyabb vagy épp egy kis céghez ahol mondjuk 1-2-en vagytok akire az egész cég számit akkor hiába lóbálod a papirt , ha a munkát nem tudod megcsinálni.
Én is nagyon szeretnék megtanulni programozni,de nekem inkább a C++ vagy C# érdekelne,de nekem a használati tudás érdekel mintsem a papir.Mert egyelöre nem ilyen szakmába dolgozok és váltani sem szeretnék,de saját magam örömére a terveimet megvalósitanám hobbyként és ha ugy hozná a sors egy meglévő tudással már könnyebb a papirt is megszerezni vagy egy állásra papir nélkül odajutni.
De sajnos autodidakta modszerrel még nem találtam jó megoldást ,hogy egyedül megtanuljam.
A környezetemben sincs senki aki segithetne , a könyvekből meg nem lehet, mert vagy száraz vagy elöképzetségre támaszkodik. -
válasz
bucsupeti #8795 üzenetére
Epp az miatt kerdeztem.
Mar eddig is agyaltam rajta s mikor reggel olvastam a hirt, gondoltam most mar utana erdeklodom.
Online IDE-kkel az a gond, hogy altalaban sokkal limitaltabbak, nekem mondjuk java fejlesztesre kell s abban az IDEA-t nem nagyon mulja felul semmi.Koszi mindenkinek, majd meg ragodom rajta egy sort, hogy mi lenne a legjobb megoldas.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bucsupeti #8795 üzenetére
Most, hogy így mondod, online IDE-t már néztem egyet azt hiszem tavaly, de nekem nem volt szimpi a dolog, valahogy zsigerből idegenkedek tőle. Ilyen irányba esetleg el lehetne menni, hogy egy ehhez tartozó szervert felszórni a céges gépre, aztán otthonról kódolni rá online (már ha erre van lehetőség). [link]
-
bambano
titán
válasz
bucsupeti #8757 üzenetére
"Valamilyen primitiv keresést is meg lehet oldani (pl felezős módszer) hisz idörendben vannak benne a sorok...": ilyenekre logfáljoknál nem építünk. például a téli-nyári időszámítás váltásakor is borul az időrend, rebootnál is borulhat az időrend, ha ntp-t használ időkezelésre, akkor is borulhat.
-
válasz
bucsupeti #8287 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy nem az MvvmCross volt az első MVVM környezet, amit megpróbáltam, hanem a Xamarin.Forms - ami ugye papíron jóval több is ennél.
Sajnos két hónapja leginkább egy vonatszerencsétlenségre hasonlított, iOS-en még egész koherens volt, Androidon már voltak durva bugok, a WP-s változat meg egyáltalán nem hasonlított a reklámban láthatóra. Emellett furcsa layout bugokkal is verekednem kellett.
Valószínűleg az eltelt idő alatt sok ilyen nyűgöt javítottak (elég sűrűn van új release NuGeten), de nem értem rá kivárni, no meg előfordult, hogy teljesen mások az igények, mint amit a Formsszal össze lehet rakni.
-
válasz
bucsupeti #8272 üzenetére
Én az is vagyok valamennyire napközben, de a natív, Obj-C alapú fejlesztésre nem igazán tudlak őszintén lelkesíteni.
Jó a megérzésed, a nyelv nagyon régi és semmilyen szempontból sem barátságos vagy biztonságos. Személy szerint jobbam szeretem Xamarinon keresztül táncoltatni, de a Swift is egy igen erős ugrás.
-
-
xlaxix
tag
válasz
bucsupeti #8085 üzenetére
A fórumozást eddig is megoldottam, azzal nem lesz probléma.
Amúgy megnéztem a weboldalt és nagyon tetszik. Főleg, hogy a programkódot a weboldalon is lehet futtatni.
Tényleg hasznos. Köszi még egyszer!(#8086) Sk8erPeter
Majd akkor ráfekszek az angolra. Az úgyis ragad rám, mint a kosz, mert azt kevesebb tudással is, de sűrűbben használom, mint a németet. Csak még egyszer sem kezdtem el tanulni is.
Ha haveromnak megy a spanyol önképzőszakkör, akkor nekem is menni fog az angol. -
válasz
bucsupeti #8077 üzenetére
"Javában csak OO programokat tudsz készíteni..."
Wohohohohohóóó, ez azért egyáltalán nem igaz! Kreatív emberek tudnak olyan strukturálatlan, procedurális kódot írni benne, hogy Gosling is sírva fakadna. Nem attól lesz ugyanis valami objektumorientált, hogy objektumokat kell használni benne, vagy osztályba kell foglalni a kódot.
-
flurider
aktív tag
válasz
bucsupeti #8044 üzenetére
Hi
Szoval Windows ala kene. Egy egyszeru standalone ablak, egy sornyi kijelzessel, vagy egy lenyilo menuvel. Az adatok egy excel tablabol erednenek, ami viszonylag statikus, kb evente valtozik. Amit tartalmaz, az egy azonosito (1-310), valamint a hozza tartozo megnevezes (reszleg)
A lenyeg amit tudnia kell a dolognak, hogy a reszlegek lenyilo listajaban a megadott reszleghez ugorjon a kijeloles. Az egesz arra hivatott, hogy a szamokbol kideruljon hogy melyik reszleghez tartozik.
Ez egy kis postai szamitogepre kellene, lehetoleg csak ezt tudja.
Ha ez korabban kerdes volt, akkor azt szeretnem hogy miutan megnyilik, a 01-es azonositon allva szimpla numerikus adatbevitelre (3 digit) odaugorjon a szamhoz tartozo reszleg nevehez. Lehetoleg enterezes nelkul (tehat mondjuk 001 vagy 243, az egy/ketkarakteres leuteseket ne ertelmezze, vagyis legyen mondjuk az elso karakter leutesetol szamitva 2mp a varakozasi ido, majd alljon a program keszenleti allapotba, amikor is varja a harom karaktert.
Gondolom mostmar tul sokat irtam, vagy legalabbis nem csak azokat amikre szukseg volt, de egyszer csak kiszeditek belolem hogy mit is akarok ;>
Koszi -
martonx
veterán
válasz
bucsupeti #7852 üzenetére
Na várj nem a vb-vel van itt a gond, szarul minden programnyelven lehet programozni
Felhasználó barátságban szvsz a vb pont az egyik legjobb választás kezdőknek.
Úgy értettem, hogy ennyi kódrészletből nem lehet megmondani, hogy az valóban jó-e, mivel láthatóan vannak globális változók, amikkel ki tudja mi törétnik, de hangsúlyoztam, hogy a kód egyébként jónak tűnik. -
adam_
senior tag
válasz
bucsupeti #7765 üzenetére
Esetleg nem ismersz egy olyan oldalt, youtubeon videót (sajnos én használhatót nem találtam), amely bemutat egy "kisebb volumenű" ERP vagy hasonló logisztikai - számlázó -ügyviteli rendszer felépítését, makró -kódsorokkal, egy kis tutorial keretében? Kiolvastam az általad ajánlott könyvet, és már komplexebb példákat oldanék meg.
-
adam_
senior tag
válasz
bucsupeti #7761 üzenetére
A makrózást te honnan veszed? Mondták hogy "makróznod kell"?
Konkrétan kérdezték, hogy makrózáshoz értek-e. Gondolom nem véletlen.
Ha sikerülne megtudnod hogy mi a nyelv az nagy segítség lenne, mert teszem azt Java is lehet, vagy Javascript esetleg VBScript, vagy valami jó német kulcsszavakat használó saját szkriptnyelv...
Sajnos nem tudom, említettek egyet, de sajnos nem jegyzeteltem le én hülye
, csak annyi rémlik, hogy T-betűvel kezdődik, és gondolom nem olyan ismeretlen nyelv, mert hozzátették, hogy nem lepődtek meg, hogy én sem ismerem, mert kb. senki sem ismeri.
-
adam_
senior tag
válasz
bucsupeti #7756 üzenetére
Igazából csak annyit tudok, hogy fejlesztőt keresnek, azt mondták az állásinterjún, hogy makrókat kell programoznom, kell még majd SQL-t is használni. Erről a cégről van szó: [link]. A korábban linkelt "Büroware" programot is ők fejlesztették többek között. Pár hét múlva megyek egy próbanapra, gondolom ott részletesen megtudok majd mindent. De nagyon úgy hangzik, hogy hasonlót fogok csinálni mint te.
"Munkám során van olyan van hogy egy központi adatbázisból kell adatot kinyernem és ott SQL lekérdezést futtatok. De ez nem egy különös feladat VBA-ban."
Ehhez van valami doksid?
Vagy csak simán nézzem át a MySQL lekérdezéseket?
"Úgyhogy szerintem te Vállalatirányítási rendszereket fogsz fejleszteni. Gyanítom hogy a cég egy saját keretrendszerét kell felokosítani, testre szabni a megrendelő igényei szerint...."
És ezeket kellene makrózgatni? Kifejtenéd még ezt nekem részletesebben?
-
adam_
senior tag
válasz
bucsupeti #7752 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, én már korábban arra is gondoltam, hogy azért nem fut le az alkalmazás, mivel az új Officeban akarom megnyitni a "Segéd" opciót
, ami elvileg csak 2003-as Officeig érhető el. De világosítsatok fel, ha nem így lenne.
bucsupeti: Kérlek válaszolnál az előző kérdéseimre, amiket neked tettem fel?
Még azt hozzáfűzném a #7743-as h.sz.-hoz, hogy ha minden igaz ERP - Anwendungsentwickler [link] leszek, ezt pontosan nem tudom mi magyarul. Talán folyamattámogató fejlesztő?
-
adam_
senior tag
válasz
bucsupeti #7733 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod.
Könyvnek én Az Excel programozása című könyvet ajánlom.
Beszereztem az általad ajánlott könyvet, lassacskán már a végére is érek, nagyon szuper, jól összeszedett, könnyen tanulható kis könyv ez.
Én magam az Excel az Outlook és az Access-t programozom a napi munkámban VBA-val.
Említenél egy-két konkrét példát, hogy a munkád során pl. miket kell így megoldanod a makrók segítségével? Igazából te is szoftverfejlesztő vagy? Automatizálással segíted az ügyviteli vagy elemző munkatársakat?
Még egy szösszenet. Az SQL lekérdezések és a makróprogramozások kapcsolata a hétköznapi munkádban előkerül gyakran, ha igen, pl. milyen feladatokban?
-
bambano
titán
válasz
bucsupeti #7715 üzenetére
ja, jáva meg hibernate, meg beinduló ötletelések, és így lesz egy sufniprojektből egy összetákolt gigamarhaság.
nem a cég üzleti folyamatairól van szó, hanem pár autóról.
"ha egy közepes vállalat IT támogató rendszerét te alakítod ki és üzemelteted..." olvasd már el, hat fős cég. semmit nem fog kialakítani egy sóher főnöknél, pláne nem it támogató rendszert.ha már hozzászólok, az eredeti felvetéshez: ha nem vagy programozó és nem munkaköri kötelességed ilyeneket programozni, akkor vagy fogsz egy szívlapátot és addig vered vele a főnököt, amíg feladja az ostoba ötleteit, vagy szépen leírod, hogy ennyi túlóra, egyéb költség lesz vele, hogy állunk a kifizetéssel?
tanulja meg a főnök, hogy sz.ból nem lehet várat építeni, a programozói munkaerőnek ára van. az ilyen sóher főnököt nem árt minél előbb észheztéríteni, mert ebből még baj lesz.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bucsupeti #7634 üzenetére
"Kettőnknek sikerült ezt megcsinálni, a két levelezősnek."
Mintha ebből bármilyen következtetést le lehetne vonni...Feltételezem, nem akartál arra utalni, hogy a nappalisok általában kevésbé elhivatottak...
"Az oktató ekkor mondta, hogy az a baj hogy sokan úgy jönnek infó szakra hogy előtte soha nem foglalkoztak programozással, vagy ha foglalkoztak is az csak a középiskolai kötelező volt. Az infósoknak alap készségnek kell lenni a programozásnak (alapszinten mindenképpen).
Ez meg mi a lótúrót jelent, hogy legyen "alapkészség" a programozás? Csak úgy születik az emberrel, valakik erre a pályára vannak rendelve, nekik megadatik ez a tehetség, másoknak nem? Persze, hogy számítanak az alapok (meg ha valaki ostoba, annak lehet, hogy tényleg nem fog menni), nyilvánvaló, hogy nem mindegy, hogy valaki milyen középiskolából jön, nagyon is számít abban a tekintetben, hogy valaki mennyire és mennyit fog szenvedni az egyetemen. De ez nem jelenti azt, hogy utána már ezzel kell együttélnie, el van vágva minden lehetősége a szakmaszerű kockulástól. Én például humánképzést kaptam a gimnáziumban, az első főiskolai képzésemnek sem volt sok köze a reáltárgyakhoz, így utána BME mérnök infón az első analízis órán azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Megbuktam én is elsőre programozásból - nagy dolog. Utána kissé vért izzadva sikerült magamra erőltetnem a programozáshoz szükséges gondolkodásmódot (amit folyamatosan próbálok csiszolni), azóta meg hobbim lett. Úgy, hogy sosem tanultam előtte, fogalmam nem volt az egészről, a feladatoknak azt sem tudtam, hogyan álljak neki. Nem volt meg az "alapkészségem" (??) hozzá, csak az érdeklődésem (meg az akarat). Egyetemen kaptam meg az inspirációt/motivációt ahhoz, hogy komolyabban vegyem. (Elindított azon az úton, hogy aztán magamtól kezdjek tanulni rendesen. Meg segített magamba erőltetni a gondolkodásmódot.) Nyilván önerőből lehet csak magát felfejlesztenie mindenkinek, a leendő infós csak úgy tanul, ha folyamatosan képzi magát (ez mondjuk minden területen így van), valószínűleg aki komolyan gondolja, nem feltételezi, hogy majd passzívan elüldögél az egyetemi/főiskolai órákon, aztán csak úgy belerepül a tudás (főleg, hogy aki komolyan gondolja, azt érdekli is, és úgyse bírja ki, hogy ne töltse a szabadidejét is azzal, hogy a témában kutakodik).
Nem szeretem az ilyenfajta determinizmust, amire utaltál.
Aki igazán akarja, az addig erőlködik, amíg megtanulja. Ha viszont az ilyen irányú akaraterőre gondoltál, akkor oké."Ha ez nincs meg és nem is akar foglalkozni vele (napi két órát legalább ahogy alább írta valaki), akkor nehezen fog menni ez a téma."
Na ebben viszont teljesen egyetértünk. -
bigbuda
aktív tag
válasz
bucsupeti #7629 üzenetére
Köszi, én még arra a gyakornoki alapbérre se feltétlenül tartanék igényt... Örülnék ha mondjuk egyre nagyobb feladatokkal megbiznának és igy megismerném, megtanulnám a dolgokat... Mert olyan vagyok, ha egyszer valamit megtanultam, vagy megmutatnak, akkor azt már tudni fogom később is... Tehát addig amig nem érzem hogy értékes a tudásom, addig nem is kérnék érte lóvét... Szóval akkor igy iskola nélkül és minimális tudással is lenne lehetőségem szerinted elhelyezkedni gyakornokként?
-
Jhonny06
veterán
válasz
bucsupeti #7583 üzenetére
Ezt az ".. in 24 hours" sorozatot sokan félreértik. Itt nem arról van szó, hogy ténylegesen ennyi idő alatt meg lehet vagy meg kell tanulni valamit, csak egy koncepció - mégpedig elég jó, maga a sorozat híres külföldön, de nálunk is. Eléggé értenek ahhoz, hogy hogy kell egy témát megjegyezhetően átadni. Kezdőknek szóló könyvek amúgy, tehát nem kell sokat várni. Tipikusan belemegy egy témába, de nem a végletekig magyarázza.
Ezt az 1 órás dolgot kihagyom, de a korábban linkelt 24 órás könyvet kezdtem el olvasni és elég jó. Át tudom küldeni, ha kell.. ez azért nem amatőr kiadó, kizártnak tartom az ilyen jellegű hibákat.
-
fkenny
senior tag
válasz
bucsupeti #6852 üzenetére
Siker, fény és csillogás
#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
int i;
string szoveg;
bool p=true;
cout<<"Kerem a szoveget: ";
getline(cin,szoveg);
for(i=1;i<=szoveg.length();i++)
if(szoveg.substr(i-1,1) !=szoveg.substr (szoveg.length()-i,1))
p=false;
if (p) cout<<"Palidrom";
else cout<<"Nem palidrom";
cin.get(); cin.get();
return 0;
} -
fkenny
senior tag
válasz
bucsupeti #6844 üzenetére
Idáid eljutottam:
#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
string szoveg;
int i;
cout<<"Kerem a szoveget: ";
getline(cin,szoveg);ez után jönne a lényegi rész majd a végén a :
cin.get();
return 0;
}Jim-Y: Én Dev c++-t használok, de szerintem ez a legjobban programozás demotiváló program ami létezik...
-
dabadab
titán
válasz
bucsupeti #6807 üzenetére
En ezt igy nem mernem kijelenteni. Ismerek olyat, aki remek programozo, alapos, atlatja a dolgokat, megbizhato, miegyeb, viszont rettenetesen nincs otthon, ha mutatokkal vagy bitekkel kell kavarni, egyszeruen ez a nagyon alacsonyszintu reteg kimaradt neki es nem is volt ra szuksege a 10+ eves palyafutasa alatt. Nekem, aki ugy nottem fel, hogy C64-et hekkeltem gepi kodban (nem am Assemblerben
), ez nagyon furcsanak hat, de van ilyen.
-
raggg
senior tag
válasz
bucsupeti #6791 üzenetére
Leírom én is a véleményem erről, nem csak konkrétan ehhez, hanem a válasz postokhoz is igazítva:
Anno én is tanultam középiskolában, meg egyetemen C-t. Akkor nem volt könnyű elsőre megérteni a pointereket, meg a referenciákat meg sok-sok mindent - aminek ma rettentő nagy hasznát látom. Nyilván sok területen, technológiában már el vannak fedve ezek a témák és nem kell velük foglalkozni (vagy legalábbis nem olyan szinten), azonban ha valaki jó minőségű kódot szeretne írni, akkor ez szükséges feltétele szerintem. Aki nem wordpress oldalakat akar tákolgatni, vagy railsben varázsolni, annak legalábbis biztosan.
Ugyanígy igaz ez az assemblyre. Aki compiler outputot nézeget, annak igenis értenie kell hozzá.
Ettől függetlenül persze igaz a másik oldal is; aki kifejezetten PHP-ban szeretne webet fejleszteni, annak nem biztos, hogy érdekes, hogy mi az a pointer, meg az hogy fordító ( - ismertem olyan többéves tapasztalattal rendelkező PHP programozót, aki mondta nekem, hogy amikor először találkozott a C-vel, teljesen meglepte, hogy le kell fordítani a kódot).
Ezt szerintem mindenkinek el kell döntenie, hogy mennyire szeretne mélyen alámenni a témának. Ismerek olyanokat, akik sosem tudták elvégezni az egyetemet/főiskolát, de egyébként nagyon jók a szakmában.
A DevC-ről meg annyit, hogy énis láttam eleget. Aztán miután normális IDE-vel dolgozhattunk (Eclipse, Visual Studio, whatever), akkor nagyon jó volt persze, de senki nem mutatta meg, hogy hogy kell normálisan debugolni egy programot. Vagy hogy lehet teszteseteket gyártani. Pedig ezekben az IDE-kben már nagyon jól lehet dolgozni. Ja és hogy lehet megoldani a verziókezelést? Egyáltalán mi az a verziókezelés?
Sajnos azt látom, hogy akik kijönnek az egyetemről, lehet, hogy remekül tudnak sorba rendezni, meg (a nyelvek által általabán tartalmazott) kollekciókat algoritmizálni, de a legalap winforms alkalmazás is gondot jelent már. Akkor most hol az igazság? :-)
-
martonx
veterán
válasz
bucsupeti #6791 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy a for ciklusnál, pontosabban a tömb kezelés megértésén áll vagy bukik, hogy valakiből lehet-e programozó vagy sem. A korrepetált diákjaim egy része ezen az alap dolgon képtelen továbbjutni, márpedig e nélkül igen nehéz bármi más komolyabb témára továbblépni.
Viszont hidd el, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen IDE-vel találkoznak, az mennyire segíti a programozást, és amikor tanulja valaki, akkor estleg 15 percig csak egy egyszerű szintaktikai hiba miatt szop, és egy életre megutálja az egészet.
És a C pont ezért a létező legnagyobb szívás. Igen tanulja meg a diák az alapokat rendesen, de miért nem lehet csak egy picit látványosabban, csak egy picit életszagúbban megcsinálni?
Amikor pl. a sorbarendezés módszereit tanulják, akkor miért egy debugolhatatlan, DEV C++ fejlesztőkörnyezettel kell szivatni szerencsétleneket?
Manapság a valamilyen szintű programozás szvsz az átlagműveltség része kellene, hogy legyen. És ehhez valóban a nyelv nem lényeg, egyetlen kitétellel, hogy C-ben nem kezdünk el tanulni, hacsak nem elit kockákat képzünk. -
válasz
bucsupeti #5493 üzenetére
Na, nézegetem. Tetszik. Erre a projektre tökéletesen alkalmas lesz.
Trigger nem volna rossz, akkor sok dolgot bele tudok írni abba, és nem kell a programra bízni. Más kérdés, hogy megvalósítom-e, lesz-e rá igény. Még körvonalazódnak az elvárások.
Egyébként ERP-szerű lenne a szoftver, de szerintem akkor sem lenne akkora adatmennyiség. Most nem. -
válasz
bucsupeti #5401 üzenetére
Igen azt is elkezdtem olvasni...Ilyesztő a CLI és társasai, meglepő, hogy a sima .net-el maga a fordító is települ, de már sikerült vele a hello c#-ból exe-t gyártani
Most 1xerre olvasom ezt a 2-t, Aztán meglátjuk.Tulajdonképpen egy tray-en futó vekkert akarok gyártani. Igaz annyi van belőle mint égen a csillag, de vagy fizetős, vagy ezt-azt nemtudja. Így gondoltam egy nagyot, és megírom magamnak. Jó buli/kihívásnak tűnik, nem mellesleg rengeteget tanulok belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged