- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Értelmezésem szerint így nézne ki a class-ra matchelő sor:
grep '(.*class.*{)' file_nev && (cp file_nev tmp; sed -e 's/\(.*class.*{\)/\/\/ Copied to ShoppingApp, will be deleted later.\r\n@Depricated\r\n\1/' tmp > file_nave)
Viszont ez még se match-el, mert változatlanul hagyja a fájlt.
-
bambano
titán
ez így elég katyvaszos, mit is szerettél volna pontosan?
arra, hogy megnézd, van-e egy adott fájlban class vagy enum a grep utasítás való.olyat, hogy cat file | sed >file ne csinálj, mert nem meghatározható, hogy előbb az átirányítást csinálja-e meg vagy a megnyitást. ha az átirányítást csinálja meg előbb, akkor elvész a fájl tartalma.
a fordított aposztróf deprecated, $( )-t kell használni helyette, mert ezt lehet egymásba ágyazni.
a sednek lehet fájlnevet adni és akkor egy forkkal meg egy átirányítással kevesebb.
szóval valahogy így kellene:
for i in $(cat filelist) ; dogrep 'class-os kifejezés' $i && ( cp $i tmp ; sed -e .... tmp >$i)
grep 'enum' ...done
ez nem szintaktikailag helyes shell script, hanem tömörített leírás.
-
amargo
addikt
A linket nekem szántad, ha igen, kifejtenéd?
-
-
skoda12
aktív tag
Hat passz. Google is csak annyit mondott, hogy sokan szenvednek meg ettol a LogFactory orulettol, de hiaba tettek classpathra a commons-logging jart, a tobbsegnek nem oldotta meg a problemat.
Eclipsebe beallitott tomcathez: En hasznalnam inkabb a kulso tomcatet. Kulonben gondolom vissza kellene allni a dynamic web projektre, az meg nem jo, mert akkor megint eclipse kezeli a fuggosegeket.
-
skoda12
aktív tag
Egyertelmuen az a baj, hogy rossz helyre pakolodnak a jarok, ami nem tortenne meg, ha csak mavent hasznalnal a fuggosegek kezelesere.
El kell felejteni az eclipse fele dynamic web projectet meg a felepiteset, meg a kezzel masolast. Eloszor is tedd fel a m2e plugint eclipsehez, igy az kepes lesz normalisan hasznalni a mavent. Ha web projektet akarsz letrehozni, akkor azt ezutan uj maven projektkent tedd meg, ahol a kivalasztando archetype "maven-archetype-webapp". Masik megoldas, hogy "mvn archetype:generate -DarchetypeArtifactId=maven-archetype-webapp" -pal generalod a projektet es beimportalod eclipsebe szinten maven projektkent. A lib konyvtarakat ne piszkald, azt megteszi a maven helyetted, ha kell. A fuggosegeket rakd bele a pom fajlba kezzel is akar. Ha megirtad a sajat servleteidet es jol megirtad a web.xml fajlt, akkor "mvn clean install" -lal forditasz "mvn war:war" pedig general neked egy war fajlt a target konyvtarba. Ennek jo a szerkezete, most direkt megneztem, a jarok bekerultek a WEB-INF/lib ala. -
ALI_G
veterán
Talán ennek ahhoz van köze, hogy az eclipse féle dynamic web project-ben más a struktúra mint amit a maven war projekt megkövetel. Ezzel szemben a dynamic web projekt-ben WebContent-ben van a Meta-inf és web-inf, plusz van egy lib a web-inf alatt, persze én ezt megváltoztattam maven félére.
Most bemásoltam az összes maven által behúzott jar-t és eclipse-ben működik a servlet.De ennek így nincs sok értelme, hogy bár mavenes a projekt, eclipse-ben a lib alá be kell másoljam a jar-okat.
-
skoda12
aktív tag
Hat nem csoda, hogy nem fordult ...
<type>pom</type> <-- ennek itt semmi ertelme, neked jarok kellenek. A default type a jar, igy eleg, ha kitorlod az osszes <type>pom</type> sort. Ezutan egy "mvn clean install" -t futtas le es utana probald ki az uj war fajlt, hogy ugyanazt az exceptiont kapod-e meg mindig. -
skoda12
aktív tag
Ha konzolrol maven is ezt irja ki, akkor az azt jelenti, hogy a compile phase-ig eljutott, tehat a fuggosegeket (servlet, jstl ... apikat) le kellett volna szednie vagy hibaval meg forditas elott elszallnia. Valoszinuleg meg sem probalta a servlet-apit letolteni. A pom fajlt bemasolod? + mit ir ki a "mvn dependency:resolve"?
-
ALI_G
veterán
Eclipse-ben kijavítottam a maven-es hibát és azt kapom mint konzolról:
GameServlet.java:[16,33] cannot find symbol
symbol: class HttpServlet
public class GameServlet extends HttpServlet
. . .{Most már megtalálja a web.xml-t.
Szóval megint nem találja a repo-ban a jar-okat (javax...) -
Jester01
veterán
Nagyon jó, hogy "képzeljük oda", de abban a kódban kell legyen a hiba!
Ha nem bejövő kapcsolatokat akarsz fogadni (listen) akkor ne adj meg helyi portot és a rendszer fog neked választani egy megfelelőt automatikusan.
Helyesen használt kimenő kapcsolatoknál ez a TIME_WAIT probléma nem jelentkezik. -
Jester01
veterán
Konkrétan a bemásolt kódban sehol nem látszik hogy használsz portot.
A távoli port nyilván adott, azon nem tudsz variálni. A helyi portot pedig egyáltalán nem szokás megadni, a rendszer választ egy alkalmasat automatikusan. Egyébként hiába is zárod be, van egy várakozási idő mielőtt újra használni lehetne. -
"Kösz a sok hasznos választ"
Ennyi hsz-szel ne legyél amatőr...Nem vagyok java fronton otthon, de talán le kellene zárni a kapcsolatot használat után és nem foglalna semmit - vagy legalábbis nem ezer évig nyitva tartani. Megnyit, crud, get, stb. és bezár. Sehol nem látok lezárást, a várakoztatás meg ezek talán arra jó, hogy lejárjon a session. Ha tévedek, akkor ez van.
-
skoda12
aktív tag
Ez alatt mit értesz? Ha az a baj, hogy a Test annotációval ellátott függvények nem ugyanabban a sorrendben hívódnak meg, akkor az a reflection api miatt van. Ha pedig a teszt függvényeid hol dobnak kivételt, hol nem, akkor az sem a junit hibája, valószínűleg a tesztelendő metódusok sem viselkednek determinisztikusan .
-
Scroll Lock
tag
A java API reference-ben található metódusok / adattagok között szeretnék keresni úgy, hogy az összes fel van sorolva egy helyen és amikor beírsz valamit akkor kikeresi a keresettet és leírja mit kell tudni róla. Jó lenne ha ez közvetlenül pl.: az Eclipse-ben is megoldható legyen valahogy. Találtam is az Eclipse-ben egy search menüpontot de az mindig a forrásfájlomban lévő metódusok között akar keresni.
-
Az Enterprise csomagot szedted le?
-
Gyuri16
senior tag
arra jo, hogy barmilyen osztalyt eltarol ami implementalja azt az interfacet. jelen esetben a nevbol kovetkeztetve szerintem arrol van szo, hogy egy muveletet akarsz elvegezni a fo osztalyban, amit tobbfelekeppen (tobb strategiaval) lehet megoldani. ez a muvelet az amit az interface definial.
ezert aztan csinalsz egy absztrakcios reteget. ahelyett hogy az osztalyodba fixen egy strategiat betennel, egy objektumra mutato referenciat tarolsz (ami implementalja a strategiat), es azt hivod meg. ez azert jo, mert tobb strategiat felhasznalhatsz (az adott korulmenyektol fuggoen) viszont a kodod tiszta lesz, mert mindenhol az eltarolt objektum metodusat hivod meg. ha masik strategiat akarsz, akkor csak atirod azt a private valtozod.
ha bovebben erdekel keress ra a erre: "strategy design pattern" -
shev7
veterán
"biztonsagi masolat"? kicsit fura kifejezes
a lenyeg. Ha az end-nek csak az erteke kell, akkor hozzal letre uj objektumot. Ha a referenciajat tarolod le, akkor meg teljesen egyertelmu, hogy ha a referencia altal hivatkozott tartalom megvaltozik, akkor az mindenhol ervenyes lesz. Pont ez a lenyege a referencia szerinti ertekatadasnak.
"miért nem kell minden konstruktorban minden bemenő paraméterről biztonsági másolatot készítenünk."
Attol fugg, most mire gondolsz. int-nel, double-nel stb nincs referencia szerinti ertekatadas. Stringnel bar referenciat adsz at, de a String modosito fuggvenyek uj objektumot hoznak letre, igy ha valaki hivatkozik is arra a Stringre arra nem lesz hatassal a valtozas. Egyebkent meg dontsd el, hogy csak az ertek kell neked vagy a referencia
-
Gyuri16
senior tag
a start es a ent egy referencia egy-egy Date objektumra. Javaban a fuggvenyhivasnal erteket adsz at, tehat a konstruktor ezeket a referenciakat kapja meg, es eltarolja. igy aztan a p.start ugyanarra az objektumra fog mutatni mint a start, ezert ha az egyiket megvaltoztatod valtozik a masik is (igazabol nincs egyik, meg masik, hiszen egy objektumrol van szo, csak ket referenciad van ra)
"És akkor miért nem kell minden konstruktorban minden bemenő paraméterről biztonsági másolatot készítenünk."
ha azt kerded miert nem csinal minden objektum a konstruktorban parameterkent kapott objektumokrol masolatot, akkor a valasz az, hogy minek. ha szukseg van ra, akkor a programozo megirja, ha meg nem akkor nem lesz ott (igy ugye gyorsabb is, hisz nem kell uj objektumokat letrehozni)gondolom ez csak egy kiragadott pelda, de ilyen esetben az elso ket sort en a konstruktorba tennem
kata0513
elvileg lehet, kerdeses, hogy van-e kedve valakinek szenvedni vele. azt kell megtudni, hogy a program hogyan/hol tarolja a kepeket. ha egy kulso fajlban (aminek ismerjuk a strukturajat), vagy resource fajlokban akkor talan megoldhato. ha viszont valami nagyon egyedi fajlban van, esetleg meg animalodik is akkor nem hiszem, hogy sikerrel jarsz -
doc
nagyúr
Tényleg azt hogy csinálták a tanárok régen mikor sorsoltunk, hogy ki kap kitől ajándékot? Mármint ha páratlan volt az osztálylétszám?
hopp, ezt csak most vettem eszreez tok fuggetlen attol hogy paros vagy paratlan, mivel nem egymasnak adjak a parok
siman osszekevered a neveket, es mindegyik az utana kovetkezonek ad, az utolso meg az elsonek es kesz -
Segédtömb? Minek is?
Ez simán végigvihető in-place is.A végtelen ciklus meg könnyen elkerülhető, ha a ciklusfeltétel "max > 2" például. Ahol max a véletlenszámgenerálás határa/a még rendezetlen elemek felső határának indexe.
Nem tudom a tanárok hogy csinálják, én mindig páros létszámú osztályba jártam
Bajnokságokon hogy szokott az ilyen lenni?
-
dany27
őstag
nah igen ilyesmire gondoltam kb én is de azt h oldom meg h ha mondjuk össze sorsolja a 12es meg 20as elemet akkor azokat már máshoz ne sorsolhassa hozzá..
Ezt nem tom.... Amit írtál azt én is így képzeltem de azt nem tom hogy oldjam meg h minden elemet csak egyszer solhasson ki...
-
bpx
őstag
-
Lortech
addikt
A stringre meg rájöttem, hogy \\ kell, hogy mappának nézze, csak nekem ezzel nem kellett törődjek, mert java.util.file-t használtam, ő meg megoldja a belső működésében.
-Viszont a példámban fennakadtál rajta, ezért magyaráztam el, hogy nem én értettelek félre, hanem...
3. pontnak fussunk neki még egyszer.
1. 2. pontban leírtam, hogy miért kell átadni a splitnek a \\-t, mint regexet. A string miatt a \\\ mindkét \-je elé kell egy-egy \ (tehát összesen 4, \\\\) azért, hogy a java fordító végül úgy értelmezze, hogy te két \-t akartál átadni paraméterként.példa. [link]
Ha java-ban egy tabot akarsz hozzáfűzni egy stringhez, akkor stringvar+= '\t',
itt a \ arra való, hogy jelezzük, hogy az utánakövetkező karakter az nem egy tényleges t karakter, hanem egy tabot akarunk ott látni. Mivel a \ ilyen speciális módosító karakter, amivel ilyen esetekben jelzünk a fordítónak, a \-t mint karaktert leírni kettő darab \-rel lehet (\\).
Ha 2 darab \\-t mint stringet akarsz megadni, akkor 4 \-t kell írnod. -
Lortech
addikt
Hogy mi van?
A stringben (tospl változó) azért van \\ mert java-ban a stringet escapelni kell a \-t \-rel, különben módosítóra számít a fordító.
Szóval nem írhatod le, hogy :
String tospl = "dsdsds\32\rewre\adsdse\";.. mert ez fordítási hibát eredményez.
A split paraméterében meg azért kell 4 \, mert
1, \ - ezen delimiter mentén akarsz splittelni.
2, \\ - mivel regexet kell írnod, java regexben a \-t escapelni kell egy \-rel, hogy ténylegesen \-nek vegye, nem pedig regexen belüli speciális karakternek.
3, \\\\ a két előbbi \-t escapelni kell egy-egy \-rel, lásd első mondatom. -
-
bpx
őstag
biztos jó mappát raktál be? (nincs elírva valami)?
mert amit írtál, az alapértelmezés szerint van (ha nincs benn a PATH-ban), és nálam működikegyébként régen csak újraindítás után léptek érvénybe az ott beállított dolgok, nem tudom hogy xp-ben (ha azt használsz) is így van-e még
-
locgab
csendes tag
Sziasztok!
Az angol billentyűzetet sikerült Borland C++ 3.01-ben átváltani magyarra. É betűnél é betűt ír ki, a ; helyett. Ez már fejlődés. Viszont a pl:. ; <> és egyes társai nem működnek.
Mit tudnátok javasolni? Találtam egy fórumon ezt a szöveget:Config.nt-be
country=036,852,c:\windows\system32\keyboard.sys
Autoexec.nt-be
C:\windows\system32\kb16 HU,852,c:\windows\system32\keyboard.sysEzeket kellett beírni a különböző fájlok végére, így lett magyar a Borland alatt a bill. A karakterek viszont nem működnek. Mit tehetnék? Köszi!
-
-
-
amargo
addikt
Sikerült kicsit több dolgot is kiderítenem, mert ez még csak nagyon alacsony szálon indult el.
Hasonlókra gondoltam mint pl a 8580/8590 - Gépjármű fedélzeti számítógépek. Már ennyivel is előrébb vagyok, hogy tudom már mit kell keresni és mit kell tudnia, csak gondolom a pénz is számít és egy ilyen készülék arany árban van.
-
ArchElf
addikt
mert pl, ez jó lenne: valaki@valahol.hu
de ez már nem: valaki@mail.valahol.hu
vagy ez: valaki@mail.valahol.szolgáltató.hu
Miért nem jó a regex? egy kis egyoldalas kézi segédlettel kb 10 perc utánajárás után hipp-hopp meg lehet oldani bonyolultabb darabolásokat is.Amúgy meg:
email.subString(email.indexOf("@")+1, email.lastIndexOf(".")-1);
AE
-
-
ArchElf
addikt
/*
* Returns the Host of an Email Address without the TLD
*/
import java.util.regex.*;
public class Splitter {
public static String getEmailHost(String emailAddress) throws Exception {
Pattern p = Pattern.compile("@(.*)\\.[\\w]+$");
return p.matcher(emailAddress).group(1);
}
}asszem.
AE
mod: (gondolom a . alatt a TLD előtti utolsó pontot értetted...)
-
ArchElf
addikt
getParameter() a te barátod
AE
-
ArchElf
addikt
Beállításoknál keress rá, hogy key (felső keresőmezőben) - nekem amúgy laptopon annak ellenére nem megy, hogy nincs rá beállítva semmi. Csak a következő módon megy:
1) egyszerre megnyomom az [ALT Gr] + [R CTRL] -t
2) felengedem az [R CTRL] -t, az [ALT Gr] lenyomva hagyom
3) megnyomom mellé a [c]-tAz összes többi [ALT Gr] + akármi kombináció rendesen megy.
AE
-
ALI_G
veterán
szóval az a
Csillag::~Csillag();
az nem jó, eredetileg úgy szerepelt, hogy ~Csillag(); ami szerintem jónak kellene lenni, de ilyen hibát ad:
error C2675: unary '~' : 'Csillag' does not define this operator or a conversion to a type acceptable to the predefined operator
ezt találtam rá google-lel: [link], de nekem ez nem segített
mármint nem értem mit akar.
-
ALI_G
veterán
ja igen, és a kimenet:
Csillag.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __thiscall Csillag::~Csillag(void)" (??1Csillag@@QAE@XZ) referenced in function "public: class Csillag & __thiscall Csillag::operator+(class Csillag &)" (??HCsillag@@QAEAAV0@AAV0@@Z)
G:\---===Dokumentumok===---\Programozás\C++\Csillag\Debug\Csillag.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externalsnem sokat értek belőle
de legalább észrevettem, hogy 2 hiba is van. A feloldással van valami baj még
mod: bocs, az előbbiben maradt egy komment, meg az első sorba fordított nekem PH smiley-kat is mert nem raktam kódba
-
amargo
addikt
Szia
Érdemes ezeket végig nézned és megcsinálgatni Porkoláb Zoltán
Kérdésedre válaszolva, default parameter megadásakor elég csak egyszer a függvény deklarációjakor megadni. Ha a main előtt adod meg és gyakorlatilag már a definíciót írod le, akkor elég csak ott megadni.
azaz:
void foo(int i = 0); //deklaráció
void foo(int i = 0) //definíció
{
std::cout<< i << std::endl;
}return 0; -ra azért nem áll meg a VS (talán be lehet állítani) mert a program futása a main-nál ilyenkor megszakad a program futása (általában), de ha ezt berakod
system("PAUSE");
akkor meg fog állni
-
amargo
addikt
Örülök
Ezek a feladatok, mégha saját magad is találod ki. Azért vannak, hogy gyakorolj, ebbe jóval több dolog tartozik mint maga a feladat megoldása.
Ezek az egyszerű példák meg nagyon jók, ezekkel tudsz egyfajta gondolkodás módot elsajátítani, amiből később megfogsz élni - azaz alkalmazni tudod egy sokkal bonyolultabb folyamatban. -
amargo
addikt
Gyakorlatilag, igen. Csak ez szabvány. Amint ahogy a kocsin is azért van az index, hogy más is tudja, mit akarunk.
Amúgy a baj:
inc-ben te include-od az ember osztályt, azaz, az embert akarod az emberben include-ni. Ami fura, minek? Az #ifndef-et nem erre találták ki, hanem, hogy 2x ne töltse be a header file-t.Inkább azt kövesd, ahogy leírtam, mert ez így partizánkodás és rossz is.
Dehogy javítást is írjak:
eloleny.cpp szedd ki az include-ot, ide minek, ezt fogod betölteni máshol.
az ember.cpp pedig csak az eloleny.cpp-t kell include-ni. a main-be akár jó az inc-include, csak tök felesleges, mert elég, az ember.cpp-t include-ni(ebben az esetben a main-be kell az stl-t behozni). -
amargo
addikt
Proxy-n belül vagyok és a freeszerverek szűrve vannak, így nem tudom megnézni.
De azt már most látom, hogy nem igazán jó includolást használsz: #include "eloleny.cpp"
Leginkább ezeket szoktuk használni #include "eloleny.h" ilyenkor csak az osztály vázát tartalmazza
#include "eloleny.hpp" ezt leginkább template osztályoknál, amikor a kód is megvalósításra kerül benne.Pl egy sima header file, amit így includolsz az eloleny.cpp file ba majd:
#include "eloleny.h"
eloleny.h:
#ifndef ELOLENY_H
#define ELOLENY_H
class Eloleny
{
(...)
};
#endif -
-
DarkByte
addikt
-Dinamikus weblapok készítésének lehetőségei
Ez egész jól hangzik szerintem. Ide aztán be lehet venni PHP -t, ASP.NET -et, JSP -t, Perl -t, Ruby on Rails -t, Python -t.. amit csak akarsz. Ki lehet térni Web2.0 -ra, AJAX -ra, HTML5.0 -ra, stb. Lehetne írni példa kódokat hogy hogyan lehet megvalósítani egy-egy feladatot az adott nyelveken, melyik szemszögből melyik nyelv a jobb.. legalább is ha inkább dokumentációs részen akarsz domborítani akkor ez a témakör jobb.A többi nekem nagyon száraz elméleti dolognak tűnik, nem is tudnék mindhez érdemiben hozzászólni. Én tuti hogy valami C# -os dolgot fogok választani amint odakerülök a szakdoga íráshoz, mert abban érzem otthon magam.
Egyébként azt most nem tudom eldönteni hogy ezt nekem szántad, vagy a nevemben írt hsz folytatásának akartad írni, csak a későbbi hsz -re sikerült választ nyomni.. Öhm, lehet csak én gondolkodom ilyen nyakatekerten??
#3419: hamarabb választanám játék írását mint valami száraz témáról beszámolót írni. Utánna úgy is karriered nagy részében azt fogod csinálni amire utasítást kapsz, és én már látom szemeim előtt hogy: adatbázisos web alkalmazás, adatbázisos asztali alkalmazás, adatbázisos..
Viszont azt hiszem a PDA -s dologhoz nem árt ha van saját PDA -d amelyen tudsz próbálgatni, be tudod mutatni. Bár az is igaz hogy VS Professional -ban van Emulator, de például van olyan szakdoga is hogy Symbian alkalmazásfejlesztés, és oda ki van írva hogy kell hogy legyen Symbian -os telefonod, lehetőleg Nokia
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- A Watch6 teszteli a Wear OS 6-ot
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem viszi az USA-ba az adatainkat a Microsoft
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest