- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
phanfantom #6881 üzenetére
Algoritmusok és adatstruktúrák tárgyból a SZE-n egy online elérhető könyvből tanultunk, amit le tudsz tölteni. A linkjét nem teszem be, mert külső linkről nem engedi letölteni.
1, Menj a http://jegyzet.sze.hu honlapra.
2, Jegyzetek tanszékenként
3, Jedlik Ányos Gépész-, Informatikai , Villamosmérnöki Intézet
4, Matematika és számítástudományi tanszék
5, Pusztai Pál: Algoritmusok és adatstruktúrákNekem tetszett a könyv és az előadások is (mások nem így gondolják
)
Egyébként mindenképp le kell írni az algoritmust valamilyen módszerrel (struktogramm, jackson, folyamatábra, pszeudo nyelv). Nagyon fontos hogy az adatszerkezeten gondolkodj el először, majd az adaton működő algoritmuson.
Hasznos még a hétköznapi életből vett tevékenységeket "algoritmizálni". Persze ez elég elvont, de sokat lehet tanulni belöle. (Pl. Hogyan készítsünk tojásrántottát?)Had ajánljam az egyik blogomat, ahol foglalkozom az algoritmus készítéssel és annak hiányával, problémáival:
http://programozz.blogspot.hu/ -
amargo
addikt
válasz
phanfantom #6885 üzenetére
Igen találkoztam, ezekből voltak a feladatok.
No, akkor a linkelés még1x
Új algoritmusok
De innen is rengeteg jegyzetet tudsz beszerezni: feketeSzerk:
amargo
addikt
válasz
phanfantom #6881 üzenetére
Én is ELTE-n estin tanultam, az algoritmusokkal kapcsolatban van egy biblia is [link]http://www.libri.hu/konyv/uj-algoritmusok.html[/link]
De innen is rengeteg jegyzetet tudsz beszerezni: [link]http://people.inf.elte.hu/fekete/[/link]
Esetleg megoldás lehet, ha csoport társaiddal is összeültök és úgy tanuljátok. Ha kell vegyél igénybe magántanárt, de én megpróbálnám előbb a csoport megbeszélést isszerk:
Na nem ez a kódja a linkelésnek? Semmilyen böngészőben nem megy jelenleg a PH! átirányítások.. -
modder
aktív tag
válasz
phanfantom #6873 üzenetére
Nálunk (BME) úgy volt, hogy voltak begyakorolható példák, ahol a konkrét algoritmussal kellett megoldani a feladatot. Itt az segít, ha magadnak papíron példa adattal levezeted az algoritmust: bejárások, keresések, beszúrások, akármi. Szerencsére kis méretű adatokkal szépen ki lehet próbálni a különböző algoritmusokat, és nagyon sokat segít a megértésben. Sőt, ha nem próbálod ki, csak egyszerűen elolvasod, és azt hiszed, hogy érted, az biztos fail.
Voltak a dinamikus programozásos példák, ez neccesebb. Például ott van a hátizsák probléma, vagy legrövidebb út keresés gráfban. Olyan feladatokat gyártottak, ahol az ott megtanult módszereket kellett alkalmazni kissé eltérő módon. Itt ha felismered az alap algoritmust, amiből ki kell indulni, az már félsiker. Erre a legjobb módszer megintcsak: papíron begyakorlod különböző példa adatokra. Ha van példatár, akkor az ott szereplő feladatokat visszavezeted egy tanult algoritmusra, és kitalálod, mit kell változtatni azon, hogy működjön a feladatbeli problémára. Például van a hátizsákprobléma, amit dinamikus programozással egy mátrixot töltesz fel sorról sorra, mindig az előző sor adatait figyelembe véve. Elég sok feladatot meg lehet oldani ugyanígy azzal a különbséggel, hogy más lesz a feltétel, ami alapján az új cellákat ki kell tölteni.
Erre értettem az előzőt: "Ha van példatár, akkor az ott szereplő feladatokat visszavezeted egy tanult algoritmusra," Sajnos itt gondolkodni kell: próbálni-elbukni-próbálni-elbukni, amíg ki nem találod a megfelelő algoritmust. Ahogy próbálkozol, és elbuksz, az eshetőségek szépen elraktározódnak az agytekervényeidben, így ZH-n már "tapasztaltabban" fogod kitalálni a megoldást.
-
amargo
addikt
válasz
phanfantom #6877 üzenetére
En suktogrammokat csinaltam, azaz nyelv fuggetlenul irtam fel, ha fabejaras volt vagy ut kerrses, akkor korok es nyilak, vastag es vekony vonal. A nyelv lenyegtelen, barmibe le kell tudnod irni ezek utan. De mi pl c++, c#, java ba is implementaltunk.
-
válasz
phanfantom #6877 üzenetére
Én azon a véleményen vagyok, hogy vagy nagyon jó a tanárral, vagy rengeteg gyakorlattal tudod megtanulni, de leginkább rengeteg agyalással gyakorlat közben. Szerintem Modder is erre célzott.
-
amargo
addikt
válasz
Nekem az volt az igazan hatekony, amikor lapon vegig vittem. Tobbszor vegig tudod igy vinni, akkor mar nagy baj nem erhet.
-
modder
aktív tag
válasz
sokat kell gondolkodni
-
bucsupeti
senior tag
válasz
phanfantom #5883 üzenetére
Szia!
Ha igazán meg szeretnél tanulni programozni, akkor ne egy nyelvet válassz, hanem inkább adatszerkezet és algoritmus készítési képességet szerezz.
Ehhez jó könyv pl az Algoritmusok és adatstruktúrák amit itt le tudsz tölteni.Sokan esküsznek arra hogy objektum-orientáltan kell kezdeni egyből, van aki azt mondja hogy előbb a struktúrált programozási módszert kell megismerni.
Szerintem mindkettő célravezet. Egyébként előbb utóbb meg kell ismerkedni az objektumorientált módszerrel.Had ajánljam még a saját oldalamat, ahol találhatsz gyakorlati dolgokat a teljes kezdéshez. Ha meglátogatod, akkor kezd az "Alapvető szemlélet" menüpont elolvasásával!
http://programozz.blogspot.hu/Jó tanulást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Xbox Series X|S
- Vicces képek
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- GTA V
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest