- Fórumok
- Konzol játékok
- PlayStation 5
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-06 10:47 Téma összefoglaló
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kendek
MODERÁTOR
Mondjuk logikus, hogy ez így működik, habár a többi tartozék az nem szokott nekik hiányozni. Tehát pl. kontrollert és kábeleket eddig nem kértek, és csak azt cserélték ami meghibásodott, nem az egész csomagot.
Persze ettől függetlenül még lehet vásárolni ilyen meghajtót, csak jó tudni, hogy nincs rá jótállás, hacsak az eladó nem vállalja.
-
Phoen|x
addikt
-
miami
tag
-
itroh
tag
-
LÁZ
addikt
-
markknight
nagyúr
Fogós és összetett kérdés, erről aztán mindenkinek más a véleménye. Én azt gondolom, hogy minőségen nem szabad spórolni, ha mégis, akkor méretet, típust kell váltani. Tehát esetedben nem biztos, hogy a fejlhallgató irányába, hanem inkább az agybadugós kategória felé indulnék el. Ott olyan sok dologról nem kell lemondani, mégis a minőség megmarad egy bizonyos szinten.
-
spleenszuru
őstag
-
Mike
veterán
-
F-ECT$
titán
-
Bad Pritt
félisten
-
Atesz40
tag
Itt a kisebb konfliktus azon alakult ki,hogy le mertem îrni,hogy a ps5 és új marketing gépezet erősen épült arra, hogy a 30 fps a múlt.És a konzolon is minimum 60 fps a cél a jóvöben.
Azt továbbra is fenntartom,hogy a next gen erre irányult.Megtévesztéssel,fél igazságokkal azt a látszatott igyekeztek a fogyasztók fejében elültetni, hogy a 30 fps korszaknak vége.2024 Ben a 144hz és monitorok korában úgy gondolom a 60fps az elvárható minimum.
A 30 fps soha nem volt jó.Elfogadott volt,volt ahol érezhető volt,volt ahol simàbb volt,de jó semmiképp.
Az idö mindent megszépît.
Én elfogadom H régen valakinek jó volt a 30fps.De 2024et îrunk. -
F-ECT$
titán
Kicsit fordított utat jár be a konzol és a pc. Eleinte a konzol tényleg akár 7-8 évig elég volt, aztán az előző generációban jött a félgenerációs gép, és most is egyre valószínűbb, hogy fog, szóval ez lehet lecsökken 3-4 évre. (Persze az alap géppel továbbra is megvan a 7-8 év, csak az idő második fele kicsit kompromisszumosabb.)
A PC-d a '90-es, 2000-es években meg 2 évente kuka volt, most azért egy jó megépített géppel évekig el lehet lenni, és ott még mindig megvan az, hogy a beállításokkal jobban lehet játszani a szebb grafika / gyorsabb futás tengelyen. Cserébe drágább is, de ugye nem csak játszani lehet rajta, és a játékok meg lényegeseb olcsóbbak már megjelenéskor is.
-
Moby
veterán
-
F-ECT$
titán
Sajnos ilyen a piac, pontosabban a vásárlók. Amíg kifizetnek bármennyit mind1 milyen minőségben kiadott játék legyen az
Ezt adom, amíg van elég vevő a bugos / 30 fps-ű / lehúzós monetizációjú / stb játékokra, addig lesz cég, ami ezt kihasználja. (Mondjuk sajnos a választék néha olyan pici az adott témájú, műfajú játékból, hogy nem nagyon van más lehetőséged, ha ilyennel szeretnél játszani.) Persze ez veszélyes játék, mert ha jön pár gyengébb játék és gyorsan emelni kellene a színvonalon, akkor az nehéz lesz.Lassan ez is olyan lesz - vagy már olyan is? - mint ~3 évente VGA-t cserélni a PC-ben.
Itt viszont hiába próbálom megérteni az analógiát, nem megy. -
30z.Samu
titán
-
TrishtanAG
senior tag
-
LÁZ
addikt
-
TrishtanAG
senior tag
-
Skynet258
veterán
Kicsit magasabb összeg csak, cserébe mindennel kompatibilis a Steelseries Nova 7X. Mindenfajta konzollal, PC-vel és Mac-kel is használom, saját vevőjével vagy Bluetooth-on keresztül, számomra ennél most nincs jobb (a hangja is tök korrekt de nekem elsődlegesen az volt a cél, hogy mindennel is működjön).
-
-=Jam=-
addikt
-
Sirandrish
legenda
-
_drk
addikt
Akkor vettem én is store-ban 4000ft körül, tavaly előtt decemberben, bár lehet kellett hozzá a PS+.
Ennek gyorsan lement az ára. Megjelenés után gyorsan le esett a vásárló bázis elvileg.Most megnéztem már én is Digital Foundry videót, hát nem tudom, nagyon sokat nem változott, lehet ezt a 4000-ret se éri meg.
De majd írják meg itt, megéri-e. -
Kendek
MODERÁTOR
-
lo_jo
senior tag
A tartalom ezen a szinten nem múlik a fejlesztőn, azt csinálja, amit az írók, producerek, stb. kiadnak nekik, az pedig patikamérlegen kimért cucc. Lehet, hogy van egy nagyon hangos kisebbség, akinek nem tetszik, de alapvetően a tömegre céloznak, ott meg nagyon sok olyan van, aki nem fórumozik/redditezik, csak játszik. Pár fős csapatoknál van az, hogy egy személyben lehet valaki kreatív és kódoló, de ott nincs kiadói és részvényes nyomás, be mernek vállalni sokkal megosztóbb megoldásokat és niche réteget célozhatnak.
-
Moby
veterán
-
Kendek
MODERÁTOR
Azt nem tudom, de itt igazat mondanak, csak direkt úgy, hogy az félreérthető. Tehát kiemelnek egy-egy vásárlócsalogató tulajdonságot, ami amúgy a valóságban nem egészen úgy van, mint azt sokan hiszik. Pl. ráírják a dobozra jó nagy betűkkel, hogy 8K, de közben sehol sincs ilyen játék.
-
nincsnév007
addikt
-
markknight
nagyúr
-
Violka2016
tag
-
plejik
addikt
Valamivel már jobb, de még mindig nem olyan mint amit elvárna az ember performance módba... Kicsit bánom, hogy megvettem a megjelenés napján, mert így nagyban rontott a játékélményen. De maga a sztori szerintem jó lett. Remélem a 3. részre sikerül annyit fejlődniük, hogy normálisan adják ki a megjelenés napján..
Bár ez a rész elbírna 1-2 dlc-t szerintem.
-
RangerFox
Topikgazda
-
sittes79
addikt
-
Peace
nagyúr
-
belan
addikt
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
A hátránya az ennyi, hogy az M.2 SSD-nek nem lenne hűtése, viszont előnye az nem gondolnám, hogy van. Levegőhöz így is jut, a ventilátor pedig nem pörögne lassabban akkor sem, ha ki lenne vágva az oldala.
Amúgy a Sony azóta már adott ki hivatalos csere oldallapokat, és nem csak színeset lehet vásárolni, hanem feketét is, Midnight Black néven. Igaz, két műanyag darabért nem biztos, hogy megéri kiadni ennyi pénzt. Főleg akkor nem, ha esetleg gondolkodsz a konzol lecserélésén a Slim és/vagy Pro változat megjelenésével. -
Kendek
MODERÁTOR
-
-=Jam=-
addikt
-
Bencus88
nagyúr
-
Sirandrish
legenda
-
Scholes9
nagyúr
-
F-ECT$
titán
-
RangerFox
Topikgazda
-
RangerFox
Topikgazda
-
tboy93
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Moby
veterán
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
Nem tudom, hogy pontosan mit mentettél le a pendrive-ról, de FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre kell, hogy legyen formázva, és a PS4\SAVEDATA\<ID> alá kell bemásolni a CUSAxxxxx könyvtárat. Ha nem tudod a profilod ID-jét, akkor a legegyszerűbb ha előbb rádugod a konzolra, és valami másik játékállást rámentesz. Utána csak mellé kell másolni PC-n a TLoU mentését.
-
Moby
veterán
Nem tudom mit számolsz első körnek. Volt egy "előzetes" lista, ahhoz képest akkor rögtön bővülgetett, viszonylag gyorsan jöttek patchek (pl. Ghostwire Tokyoról tudom, hogy jött a 1.003-al szinte rögtön), de amíg nincs LFC, addig az egész nem sokat ér, akár jön, akár nem. A nagyon bereszelt sony címekhez jó, ehhez az unlockolt 40 frame-es játékokhoz, meg ilyenek, de a többi rendszerint kipotyog a range-ből az LFC hiánya miatt.
Meg HFW-hez van ígérve valamikorra. Marha bonyás megcsinálni hozzá
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Na a DL2 nálam pont egy érdekes eset. PS-re nem vagyok hajlandó megvenni a 1080p-s undorító felbontás miatt, PC-re meg azért nem veszem meg, mert láttam videókon, hogy mennyire mocskos brutálisan néz ki full grafikán RT-vel, de nincs hozzá elég erős kártyám. Két pad közé zuttyantam.
-
keIdor
titán
Én látom és főleg akkor durva, ha több óra 60 fps után visszarakom a 30-as módra. Szaggat mint az állat. Csak egy 20 perc után megszokja az agyam és az is folyamatos lesz és játszom tovább.
Nekem bírja a szemem meg az agyam, nyilván jobb a 60, sőt, jobb a 120, de én elfogadom, hogy valaki meg nem bírja. -
Deck
titán
-
axlfsi
veterán
-
hombre[EU]
nagyúr
-
Gregszton
tag
-
RangerFox
Topikgazda
-
stilo18
addikt
-
ProEvoFan
nagyúr
-
bbuffy
senior tag
-
ldave
félisten
-
BusinessGuy
őstag
-
BusinessGuy
őstag
-
RangerFox
Topikgazda
Persze hogy lehetne jobb, meg jobb is lesz. De még így is, hogy a PS4 visszafogja őket, sorról-sorra egymásra licitálnak a belsős stúdiók és dobálják kifele a tech csodákat, amik még így is BŐVEN a jelenlegi AAA szint felett vannak.
De nehogy már kitaláljuk, hogy az a tény, hogy minden régebbi játékot jobb élmény PS5-ön játszani, hogy már most jelentek meg olyan játékok, amik elképzelhetetlenek lettek volna előző genben, a DSe feature-ök, 3D audio, konzolon sosem látott felbontás és grafikai részletesség, 60fps opció nem jogosítják fel a gépet arra, hogy next gennek nevezzük, mert majd évekkel később lesz egy még ennél is jobb gép a piacon.
Ezt a PS4 gyártást meg nem kell komolyan venni, egy évvel meghosszabbították a PS4 gyártását, hogy visszahozzák a chiphiányból származó lemaradást bevételek szempontjából. Kicsi esélyt látok rá, hogy a Ragnarök után még fog érkezni belsős cím PS4-re.
-
Woodslave
félisten
-
Tom456
tag
-
Peat76
őstag
-
Frod
addikt
-
Deck
titán
-
-)Verso(-
támogató
-
Deck
titán
-
Szabi®
veterán
-
Mike
veterán
-
Deck
titán
-
Mike
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
errorcode06
őstag
PC-s játékosként nekem igazi kínzás a 30 fps. Inkább leveszem a részletességet, csak legyen meg minimum a 45-50.
Néha kifolyik a szemem ha a death stranding beesik 40 alá...
Nem tudom hogy ti hogyan bírjátok, de ha továbbra is ezt erőltetik (30 fps), vagy maximum ezt tudja majd, én megválok a konzoltól... -
Kendek
MODERÁTOR
-
madkiller
őstag
-
Skynet258
veterán
Szerintem sok sok év kell a PS5-ben lévő ssd-nek, hogy kipurcanjon, de ha mondjuk ez be is következne tömegesen, akkor a Sony írhat egy olyan firm-et, amivel elsődlegessé teszi a jelenleg másodlagos slot-ot. Oda meg beteszel egy saját SSD-t és meg van oldva.
Mármint nem ez az optimális és sok a feltételes mód is, de ha tömegesen előfordulna ilyesmi akkor is lehetne egy elvi megoldás a kuka helyett. -
KKaresz45
senior tag
-
kovsol
titán
Törlés miért írna?
Az csak FS-en odarak egy flaget, hogy azok a szektorok "üresek" és lehet írni újra.
Egyébként meg a folyamatos videó rögzítés a kritikus, nem a játékok telepítése.
Egy átlagos SSD-n a nand akár 5x annyit is kibír mint a TBW, az SSD vezérlője előbb fog megdögleni.
Szerintem ne vegyél ilyen kozolt, és meg is oldódott a gondod. -
lo_jo
senior tag
-
kovsol
titán
-
RudY
addikt
Már megjelenés után is volt nem sokkal. Nem 1 SSD, hanem 6 db Toshiba TLC chip (TH58LJT0T24BA4C 3D TLC G9T24) van forrasztva. Hiba vagy probléma esetén lap- vagy gépcsere, nem fognak egy-egy chip cseréjével szórakozni.
-
Kendek
MODERÁTOR
Nyilván bele van kalkulálva, hogy véges a forrasztott SSD írástűrése. Hogy ez átlagban mennyi év felhőtlen játékidőt jelent azt még senki sem tudja, mert egyelőre nem kezdtek el emiatt tömegesen elhalálozni a premieres konzolok. Ha majd oda jutunk, akkor ki fog derülni, hogy mik lesznek a lehetőségek. Addig pedig felesleges ezen agyalni, mert csak egy elméleti probléma, ami jelenleg nem valódi hibalehetőség.
Szerintem amúgy egy tíz-húsz év távlatában már nem igazán lesz ebből ügye a Sony-nak. Mert lehet tippelni, hogy egy átlagos játékos esetén azért ennyi idő kelleni fog hozzá, hogy elkopjon az SSD. -
raziel01
veterán
-
RangerFox
Topikgazda
-
LumentoFoto
tag
-
LumentoFoto
tag
-
balazs025
senior tag
-
Frod
addikt
-
RangerFox
Topikgazda
-
RangerFox
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Konzol játékok
- PlayStation 5
- (kiemelt téma)
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gyúrósok ide!
- World of Warships
- Gumi és felni topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, boltból 30k alatt nem úszod meg, ha vmi normálisat is akarsz (arctis 1 wireless pl, a razer barracuda x is 35k akciósan emagon), talán a Trust csodái olcsóbbak, de arról nem tudok nyilatkozni, annyira nem merültem mélyre

. Amúgy lg 65c9 van .

(nem rád céloztam
Kendek
RangerFox