- Fórumok
- Konzol játékok
- PlayStation 5
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-06 10:47 Téma összefoglaló
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboy93
nagyúr
-
hombre[EU]
nagyúr
hát a lore-ba ugyanúgy bele lehet kötni,mint egy star warsnál
vagy bármelyik soft scifinél
a legnagyobb problémàja a hzdnek az volt,hogy nagyon rosszul írták meg storyt. a lényeg az lett volna,hogy egy távoli cselekmény (Aloy) során meséljék el Sobeck (spoiler: ) történetét, szeretet,remény,önfeláldozás blablabla témákkal fūszerezve.aki az anyja vagyis aloy a klónja
csak jelentéktelen szereplōkkel,dolgokkal elhúzták a a játékot és a végén összecsapták ill. audio/text file-okban meséltek, ami nem a legjobb megoldás
-
.LnB
titán
Kivel vitázzak? Aki azt írja, hogy "hát más játékok is ilyenek". Vagy azzal aki azt írta, hogy "Majd én megmondom neked, ja nem mégse mondom meg neked"...

Nem ez az első, hogy felhozom ezt a témát, véleményemet. De eddig senki nem válaszolt érdemben a felvetésemre. Szerintem a HZD világa nem szuper, nem jó. Ami ilyen alapokra épül, az nálam nem az. Engem végig zavart ez a logikai bukfenc. Ráadásul csak a játék vége fele kapjuk meg ezt a kényszermagyarázatot a dologra.
A legtöbb esetben (szinte mindig) megkapom, hogy nem figyeltem eléggé, meg nem ismertem meg a játék világát. Sőt ma még azt is, hogy végig sem játszottam. Pedig de, de és de. Sokat is olvastam utána. Ez a Ted Faro-s, Apollo-s dolog, csak egy gyenge magyarázat egy óriási plothole-ra. Amint régebben is írtam, a HZD az nem úgy született meg, hogy megvolt egy jó történet, és abból készült egy játék. Hanem volt egy ötlet, hogy robotdinók ellen kell harcolni. Az köré pedig ki kellett találni egy kerettörténetet. Némiképp alá is támasztja ezt a mostani FW tesztekben olvasható dicséret, miszerint a történet sokat fejlődött az előzőhöz képest.
Voltak vele más problémáim is. Aloy viselkedése. A mellékküldetések minősége. De most csak ezt említettem meg.
-
Deck
titán
-
ANOka
őstag
Nem pont válasz inkább csak a nehézségi fokozat témához a véleményem:
A játék (elsődleges) célja nem az, hogy a játékost szórakoztassa?
Miért baj az, ha valaki a könnyű fokozaton akar játszani, mert őt az szórakoztatja? Miért baj az, ha nem arra gyúr, hogy ő legyen "Jani, a hegyről"?
A "trófeáknál" - amiket én kb. magasról leszarok - nem lehet odaírni a nehézségi fokozatot?
Esetleg azzal a játékkal azért játszik, mert tetszik pl. a grafikája?
Nálam az Unravel ilyen: nagyon bejön a grafika/atmoszféra, de sokszor a hátam közepére sem kívánom a benne levő - egy kezdő Xbox konzolos számára - bonyolult manővereket/fejtörőket.
Ha lenne, akkor az easy móddal nyomnám, így viszont "Walkthrough" videókat "használok" és "@nyázok", ha valami n+1-edszer sem sikerül!Ha meg hivatásos e-sport, akkor nem nem mindenkinek azonos fokozaton kell játszania?
-
belan
addikt
-
ProEvoFan
nagyúr
-
belan
addikt
-
ProEvoFan
nagyúr
-
ldave
félisten
-
-)Verso(-
támogató
-
.LnB
titán
-
Woodslave
félisten
-
ProEvoFan
nagyúr
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
ldave
félisten
-
Elderath
addikt
-
hombre[EU]
nagyúr
-
Elderath
addikt
-
belan
addikt
-
belan
addikt
-
hombre[EU]
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
-
stilo18
addikt
-
Frod
addikt
-
Woodslave
félisten
-
ldave
félisten
Én ezt kicsit úgy képzelem mint a Breath of the Wild esetében volt, a térkép mutatja a 3-4 fő helyszínt, ahova menni kell, de minden más felfedezése, megtalálása már a játékosra lesz bízva. Én ezért szerettem a Zeldát, mert fogtad magad, elindultál egy irányba, kerestél egy magaslatot és kitaláltad, hogy akkor ma merre is kalandozzak.
-
-)Verso(-
támogató
+1
Műfajukat tekintve ez biztos, de a Ninja Gaiden-nél lehet nehézséget àllítani, tehát ott pl végig tudja vinni egy kezdő is(master ninja fokozat, na az már más tészta), Sifu-t nem tudom, hogy ott ezzel mi a helyzet!
Viszont ha igazán nehéz játékra vágyik valaki, nézzen bele a Aeterna Noctisba, ott megtalálja a számításait
-
Dr. Venkman
tag
Szerintem a nehézség (?) csak az egyik vonzereje a From játékainak, persze a játékmechanika is fontos, de számomra legalább ilyen lényeges a művészeti oldal, ezt nem tudja semelyik másik soulsborne sem így. A nioh-t és a surge-öt próbáltam még a fromokon kívül, de azok nem tudtak megfogni egyáltalán, nem is játszottam végig őket. És ebben kulcsszerepe volt a sivár környezetnek. Még (az ilyen szempontból közepes) Sekiro is mérföldekre van szerintem a Niohtól, pedig hát, szinte ugyanaz a közeg. Az Elden Ringben meg pláne maximumra lesz ez tekerve. (Abban mondjuk szinte biztos vagyok GRR Martin a legminimálisabb alibi munkát végezte mint író ebben a játékban és ami jó lesz benne az nem miatta lesz jó.)
-
.LnB
titán
-
Moby
veterán
Hogy kell "normálisan" várni a játékot?
Én sem vagyok rácsavarodva, bár elő van rendelve(ER), de az igazat megvallva a HFW-t jobban várom, sokkal./sekirot épp tegnap vettem meg xboxra. Fogalmam sincs minek, "kiplatináztam" pécén megjelenéskor, de olyan rövid volt, hogy alig emlékszem már rá. Meg már nem pécézek, gondoltam legyen meg konzolon, ha már szembejött valami háromezer környékén a goty (azt sem tudom mi van benne azóta).
-
Dr. Venkman
tag
1. Kurvajó lesz
2. A From Software korábbi játékai is azok voltak
3. A hozzád hasonló elitistákhoz szeretnének tartozni, akiknek a chalice dungeonokról szól az életük. Ők (Ti) többek vagytok, mert Ti vágjátok a legjobb buildeket, a HMS-t, meg mindent. Sajnos reményeik ellenére nem fognak az elithez tartozni, csak divatcsicskák maradnak!
4. Most mi a franccal játszanak, a Dying Light 2-vel???
(ER előrendelve) -
.LnB
titán
-
1nf4m0us
csendes tag
Azért mert szeretjük a soulslike játékokat?
Nem a bossok extra mozgásást, vagy a dinamikus árnyékokat, hanem a játékmenetet, ezt a feelinget.
Ha te nem játszottál ezekkel a játékokkal, vagy nem éled annyira, akkor soha nem fogod megérteni, hogy miért kattannak rá, egyszerűen el kell fogadni.
Én speciel nem értem, hogy lehet minden évben rákattanni az aktuális fifára, codra, bf-re, ac-ra újra meg újra, de aki ezt szereti az ezt fogja játszani.
Legutóbb a bloodbornera kattantam rá, több száz órát beletettem. A sekirot nem próbáltam, de most, hogy jön az új játékuk, én nagyon várom. -
Frod
addikt
Igen, érezhetően vannak, de erre pedig Deck válasza lesz a megoldás - valóban mainstream lett, vannak akik azért kezdték el várni, mert van egy réteg aki várja, és hát nem akarnak kimaradni az "érzésből". Tipikus tömegpszichózis meg FOMO-jelenség, ebben sincs semmi új. Egyrészt van ugye a "mindig új kell" érzése, hiába van ott a 6 éves felpatchelt játék, nem fog nekiülni, mert neki a legújabb kell. Másrészt hiába érkeznek újabb arcok, ugyanúgy le fognak pattanni, amikor az első boss nem megy le elsőre.
-
Deck
titán
-
S e t h
nagyúr
Megy a sugallmazás, hogy nem ez lesz a leggyilkosabb souls game és vélhetően ez azokat is felbátorítja, akik eddig csak távolról nézték ezeket a játékokat.
Nehéz a boss ? Oké, menjünk másfelé farmolni és fejlődni, majd később próbáljuk újra.
Rpg-vel kiegészítve azért tud lenni egy erős hívószó+George Martin+ mikor jelent meg az utolsó souls like játék? -
Woodslave
félisten
-
sp8787
addikt
-
kIsDe`
tag
Nem lehetne sehogy, azt pedig mindenki tudja, hogy a souls jatekok tartossaga a pvp-ben (is) rejlik. Tobbek kozott ezert nem lehet coop jatszani haverokkal invadeles nelkul, amiert sokan sirnak. Szerves resze a jateknak a pvp, ha konnyitesz azzal, hogy ketten toljatok egyutt, akkor az invade valamilyen szinten neheziti a jatekot.
-
kIsDe`
tag
-
RangerFox
Topikgazda
-
ldave
félisten
-
vg
veterán
-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
Nem. Nem ez a megoldás.
Mert egyébként érdekel amit írnál, mert elég tapasztalt gamer vagy, szóval biztos hasznos lenne amit írsz. De csezdki, nincs nálam mindig a pocket enigma gépem, hogy megfejtsem, amit mondani akarsz. Vedd a fáradtságot. Ha meg diszlexiás vagy, akkor mutogasd el inkább.
-
.LnB
titán
-
törölt tag
-
KaitouP
nagyúr
A szűrő úgy működik, hogy Moby engem megelőzve leírta, de nem egy bonyolult dolog ez.
Szóval továbbra se fogja meg a látható, kiülepedő port, a taglalt okból kifolyólag. Ezt leszámítva viszont szépen dolgozik. -
Moby
veterán
A szűrő természetesen kiszűri azt is, a gond inkább aztal van, hogy a kiülepedő por nem kering a levegőben sokáig, mert kiülepszik. A légtisztító meg nem csinál akkora huzatot, hogy felkavarja a port. Az enyémnek is van automata módja, abban is megy, de az a kiülepedő por részecskeméretet nem is méri, csak az attól kisebbet. És tényleg lószart sem ér a látható por ellen.
-
KaitouP
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Én hétköznap meló után 2-3 órácskára ülök le, ha éppen nincs párommal közös progi vagy nem akad valami jó kis film/sorozat. Hétvégén szoktam reggelente 3-4-5 órát tolni. Attól függően, hogy a drága szerelmem mikor kel.
Szóval ez olyan 16-25 óra hetente. És már erre is azt kapom mindenkitől, hogy az egész életemet játékkal töltöm.
-
belan
addikt
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
tboy93
nagyúr
-
kIsDe`
tag
-
prisz
senior tag
-
-)Verso(-
támogató
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
WhiteWalker
nagyúr
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Moby
veterán
A G szériát direkt falraakasztósra készíti az LG(szemben az állványosokkal, közel sík a hátulja). Nem is kapsz hozzá állványt. Külön meg lehet venni hozzá, de elég gányul néz ki a talp, cserébe jó drága, magyarán arra van, hogíy ne vedd meg. Ha állványos kell, ott a C.
-
belan
addikt
-
fogtunder
nagyúr
-
KaitouP
nagyúr
Én sem értem a miértjét annak, hogy ki vagyok az avatár mögött. De leleplezem magam... hímnemű!
Totálisan irreleváns minden szempontból hogy női, férfi, nem bináris, stb. karaktert választ magának avatárnak, kreált karakternek játékban, kutyafülének az ember. Nem ezért szereted a karaktert, hanem a személyisége, szépsége, egyéb hasonló dolgok miatt.
-
ProEvoFan
nagyúr
-
KaitouP
nagyúr
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
-
VoltanIgor
aktív tag
Egy játék valóban nem, de több tucatnyi játék és évek sora alatt nagyon jó "segédanyag" a nyelvtanuláshoz. A szókincset hihetetlen módon tudja bővíteni, a különböző frázisok is jól rögzülnek, ami azért valahol a nyelv lelke. A nyelvtani szabályokhoz nyilván van jobb módszer is, de a saját személyes, és szakmai tapasztalatom azt mutatja, hogy nagyon hatékony.
-
F-ECT$
titán
-
fogtunder
nagyúr
-
F-ECT$
titán
-
-)Verso(-
támogató
-
marinea2
addikt
-
LumentoFoto
tag
-
Sanyi.mTs
addikt
-
ilovedigweed
senior tag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
marquuard
veterán
-
törölt tag
-
Dr. Venkman
tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Bazsi747
aktív tag
-
axlfsi
veterán
-
Macccy
senior tag
Bizony, EZT jól csinálják, hogy ilyen egészen gyakran és elég jó SALE -ek vannak és még váltogatják is a lefedettséget, néha apróbb, indie címek, máskor (most is) meg a felsőpolcos cucc is.
@ 92307 WhiteWalker : Nekem mindig csipog az app, fura, hogy nektek miért nem szokott ... -
RazoR
veterán
-
heihachi
addikt
-
RangerFox
Topikgazda
-
marinea2
addikt
-
Macccy
senior tag
Nem.
Ha látok egy videót a saját szememmel, amin szarul néz ki, akkor szarul néz ki. Aztán ha látok egy MÁSIK videót, ami a network teszt alatt készült és valószínűleg a videó is már egy jobb buildből van, mint amit korábban láttam teaser .... És ha az kajak jól néz ki, akkor kajak jól néz ki!
Olyat nem is írtam, hogy a DF elemző magyarázta meg, hogy jól néz ki
-
bandi0000
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Synology NAS
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- iPhone topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vagy bármelyik soft scifinél

Én sem vagyok rácsavarodva, bár elő van rendelve(ER), de az igazat megvallva a HFW-t jobban várom, sokkal.
Szóval továbbra se fogja meg a látható, kiülepedő port, a taglalt okból kifolyólag. Ezt leszámítva viszont
Kendek
RangerFox