- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
F-ECT$
titán
válasz
Mephike
üzenetére
Nem tudom, hogy hol romlott el az érétkelési rendszer, de sajnos tényleg az van, hogy ami a 80-at (8/10-et) nem éri el, az egy ipari hulladék az emberek szemében. Ha a játék tesztelésnek van-e még jövője (szerintem nagyon sokan már csak a számra kíváncsiak, abból is valami aggregált eredményre, vagy max megnéznek egy pár perces videót), de lehet tudna magának piacot szerezni az, aki kitalál és mer használni valami olyan skálát, ami jobban széthúzza az értékelési skálát. Lehet el is kellene térni ettől a pontozástól / százalékos értéktől, és olyan kategóriákat kitlálni, ami jobban jellemzi az adott terméket.
-
markknight
nagyúr
válasz
Mephike
üzenetére
Attól függ mihez viszonyítasz. God of Warhoz, Mario Wonderhez, esetleg Forma 1-hez. Önmaga kategóriájában az új Doom egy kiváló játék, majdnem hozott annyi újítást mint mondjuk egy God of War Rangarök az első részhez képest. Yotei is kb ennyit fog lerakni, jobb ha az embernek nincsenek erre irányuló illúziói. Amúgy nem is tudom mikor volt utoljára a legutolsó story driven FPS.. talán a Halo Infinite? Az meg jól tudjuk milyen, ahhoz képest ez tényleg 10/10.
-
S e t h
nagyúr
-
Moby
veterán
válasz
Mephike
üzenetére
A demót érdekesnek találtam, így megvettem a teljest. A Wukong volt az utolsó vásárolt játékom, ennyi gondoltam belefér. De ráuntam valamikor menet közben, szóval el is adtam. A wukong is nyögvenyelősen ment már végig, ehhez már annyi türelmem sem volt. Egy új from játékot talán még tudnék élvezni, de csak ezért nem fogok switch2-t venni.
-
törölt tag
válasz
Mephike
üzenetére
A Bendről simán elhiszem hogy bezárnák ha úgy dobja ki az Excel.
Bluepoint talán jobb helyzetben van a sok jól sikerült Remake-kel.Vicces egyébként hogy anno arról mentek a hírek hogy új saját IP-n dolgoznak, most meg kiderült hogy egy GoW GaaS volt. Mondjuk azt is nyakon kéne csapni, aki ezt az ötletet pitchelni merte. A GoW nem egy olyan IP, amit GaaS-re lehet vinni.
-
syler123
veterán
válasz
Mephike
üzenetére
Miért, nem azért veszed a pro konzolt hogy a jobb grafikai módban használd? Eszem megáll milyen kérdéseket tesztek fel. A hangerejét a legjobb grafikai módban kell tesztelni, mert abban fogod használni, gondolom nem a wattspórolás miatt veszed a pro konzolt.
Hozzáteszem, hogy ennyi pénzért, ha már pro konzol, simán kaphatta volna a válogatott ventiket, 1 beszállítótól, ami halkabb és a ps5-be meg ment volna a többi.
Pl ssd-k esetén van ugye, hogy az olcsóbbaknál kapod a random vezérlőt (amit éppen kaptak), a márkásabb a fixen jobbat. -
Siegrune
tag
válasz
Mephike
üzenetére
PS5-ön Resolution mode, PS5 PRO-n pedig a Resolution PRO mode, de igaziból nem ez számít, mert miután bebootol a játék már 1-2 mp után felpörög a venti, és a többi módnak is ugyanilyen hangereje van, sőt ha PS4 játékot indítok el, akkor is kb ugyanilyen a hangja. Ha csak a PRO játékoknál lenne ilyen az eltérés, azzal még könnyebben megbékülnék.
-
KaitouP
nagyúr
-
válasz
Mephike
üzenetére
Ezek az oldallapok annyiból jobbak, hogy így már nem lehet végigkaristolni vele a belső oldalát. Viszont igen, kicsit sérülékenyebb, vagyis könnyebben elhajlik, vagy akár le is törik a rögzítőfül.
Igazából annyi csak, hogy figyelmesen kell bánni vele, meg nem árt utánanézni, hogy melyik felén kell feltépni. -
Phobion
addikt
válasz
Mephike
üzenetére
"Az oldallapok felpattintása és lepattintása rosszabb lett."
Pontosan, 3x mentem neki mire lejött, mert nem mertem túlfeszíteni, agyrém.

"Meglepett, hogy nincs az előlapon USB-A foglalat..."
Ez is egy vicc, miért nem lehetett volna 1 C és 1 A?
Amúgy ja, tök jó lenne, ha lenne hozzá olvasóm. 💀
Addig is megyek vissza RDR 2-zni XSX-re, 30 fps-el.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Mephike
üzenetére
Jön Xbox oldalról egy Indiana Jones, ami jónak tűnik, de megjelenik PS-re is, Flight Simulator, amitől a gamerek egy rendkívül kicsiny csoportja nedvesedik csak, meg egy prevgennek kinéző Avowed és ennyi. Azért ezt nem nevezném game changernek, hacsak nem a Rise of Kingdoms reskin cashgrab AoE mobilra gondoltál.

-
válasz
Mephike
üzenetére
De amúgy egy csomó minden van, amit itthon nem is kapni.
Többek között rendeltem ilyen kopásgátló gumigyűrűket is a kontrollerekhez, és azt kell mondjam, hogy nagyon jó. Igaz egyszerre kettő is kell belőlük egy-egy karszárhoz, és akkor így néz ki. Viszont tényleg frankón megakadályozza a kopást, és a PSVR Sense kontrollereihez is jó. -
syler123
veterán
válasz
Mephike
üzenetére
Tényleg fenomenális ötlet lenne minden kritikát kizárni minden fórumról, prohardver, reddit, facebook, vagy akár youtube kommentek, aztán csak nyelhetnétek a f*scunamit, játékok, játékkonzolok címen. Az rendben van, hogy ne csak abból álljon a fórum, de ez a pro konzolos téma magától is lecsengett volna és egyébként sincs miről írnotok, hiszen az Astro bot-on kívül semmi értelmes új játék nem jött a konzolra.
1 hét múlva meg arról fog szólni minden, hogy ki honnan rendelte elő, milyen e-mail visszaigazolást kapott... Tudott-e venni lemezmeghajtót, stb... Az rendben lesz?
A teljes média a pro konzol kritikáival van most tele, ha a Sony mutat valami olyat, ami ezen változtat, akkor majd megváltoznak a vélemények, de jelenleg itt tartunk... -
S e t h
nagyúr
válasz
Mephike
üzenetére
Köszi az ajánlást, eddig nagyon bejön, viszont már nem először futok bele valamibe a redditen, többen írták már amit nem nagyon értek.
Az első szivatósabb bossnál kipróbáltam, de azon kívül, hogy töri a szemet ugyanúgy hamar haltam.
Miért lenne könnyebb a játék balanced beállítással?
-
icemad
nagyúr
válasz
Mephike
üzenetére
Van abban valami, amit mondasz. Mert végülis ez egy hobbi. Akkor meg már miért ne válassza az ember a lehető legjobb minőséget?
Emellett bejelenthették volna azt is, hogy két ps5 között is megy a megosztás. Mert most van itthon ps4 pro meg ps5. Ha a ps4 pro-t cserélem le, akkor vehetek meg mindent kétszer. A ps5-t meg minek cserélném? -
frankdelgado
őstag
válasz
Mephike
üzenetére
Csupán az idiótákat, akik nem tudják kivárni...bár abból van elég, így lehet rájuk építeni. Megkövetem a csekély számú kivételt, akit valóban nem érdekelnek már a lemezes játékok. Arra viszont pont jó lesz az az egy hónap, hogy töviről hegyire átnézzék a gépet, megéri-e az árát.
-
Moby
veterán
válasz
Mephike
üzenetére
Hát netumudom, a UBI beletetszi a drágább szolgáltatásába a saját játékait day1, az EA beleteszi a drágább szolgáltatásába a saját játékait day1, az MS beleteszi a drágább szolgáltatásába a saját játékait day1, csak a sony nem teszi bele a drágább szolgáltatásába a saját játékait day1.
Mármint azt értem, hogy azért szürreális, mert sony, de még náluk is lehetne pénztárcával szavazni, csak sokaknak a tömeggel bégetés kényelmesebb, és nem is látnak ettől tovább. -
zojjektum
őstag
válasz
Mephike
üzenetére
Azért a sonytól sok mindent várni szürreális. A visszatérítési rendszere 0. Ha valamit behúztál ps+ havi játékként és ne adj isten még tetszik is, annak a bővített változatát nem tudod megvásárolni, mert már behúztad az alapot. (most éppen a borderlands 3, de ez csak egy friss példa). A kedvezmények az előfizetésekre vagy az előfizetők megtartására zéró. Én a playstation megjelenése óta fő konzolnak a sony gépét tartom, de az utóbbi néhány év döntéseit (nyilván a profit az első nem én a játékos), már azért nehezen veszi be a gyomrom.
-
ripla
addikt
válasz
Mephike
üzenetére
Írtam olyat, hogy fogyatékos aki Pro-t vesz? Direkt forgatod ki a szavaimat? Nem túl elegáns.
Annyit írtam, hogy szerintem felesleges, mert ugyanúgy nem lesz hozzá kínálat ahogy eddig. Hány olyan cím van a jelenlegi hardverre, ami a gép erejét használja ki úgy, hogy nem remake, remaster, vagy valaminek a folytatása? Hány ilyen zsír új és egyedi játék van, ami azt mondatja "Vegyél meg, miattam érdemes!" ? Tippre 1 kezemen meg tudom számolni, pedig már eltelt majdnem 3,5 év...
Rettentően haragszom a Sonyra azért, amit az utóbbi években képvisel. A PS Only exkluzívok voltak az egyetlen igazán hatásos ütőkártyái, amit simán feláldoztak minden mással szemben azon a bizonyos oltáron. -
Mike
veterán
válasz
Mephike
üzenetére
Nem én akarom. Ez egy fórum, ahol vannak topikok, ez nem egy common chat.
Abba meg már bele se menjünk hogy agyatlan fanboy aki ps-t vesz, meg a Sonynak leáldozott, semmi nem jön 2024-ben, bezzeg az MS. No én ebben a ps5 buborékban erre kurvára nem vagyok kíváncsi oldalakon át, főleg úgy, hogy ugyanezt merd megtenni a xbox tooikban.
-
-
Moby
veterán
válasz
Mephike
üzenetére
Ez pusztán a felelősség áthárítás, az alulteljesítés felmentése. Az előző generációban jobb volt a a konkurencia? Jobban szorongoatta őket? Jobban teljesített?
Abszolút nem.
Ők mégis jiobban teljesítettek. Mert az akkori vezetésnek, szakembereknek, bárkinek ez fontos volt. Vagy azért, mert ebben látta a kitörési pontot, a jövőbeni üzlet megalapozását, vagy azért, mert egyszerűen jól akarta végezni a munkáját, igazából mindegy. Ma azt mondani, hogy azért ilyen, mert a konkurencia izé, az csak maszatolás. Ha a konkurencia jobban telejsítene, akkor ők tönkremennének. Csak a konkurencia nem fogja őket jobb teljesítésre sarkallni, ahogy rengeteg más területen lenullázta már őket a jobban teljesítő konkurencia (telefonok, tévék/elektronikai iparág általánosan, stbstb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Nintendo Switch 2
- Házimozi belépő szinten
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Automata kávégépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- További aktív témák...
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viccnek is rossz.

Kendek
RangerFox