Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmakszim
őstag
Eneba kupon: BELEKAM
9% off on almost anything
Works on all digital products except E-Money, Software , Non-Gaming Gift Cards and Mobile Recharges for products up to 100 eur. Discount is valid until 2026-04-30.
-
bmakszim
őstag
válasz
RangerFox
üzenetére
Én azt szerettem a legjobban a Returnalban, hogy nem akart mozifilm lenni, mint ma már minden játék. Nem kellett hosszas átvezetőket bámulni. Maga volt a színtiszta videojáték.
A napokban próbáltam ki a Death Strandinget. 1 óra után úgy álltam fel előle, hogy nem egészen 2x1 percig volt szükség a kontrollerre ezalatt... ha erre lenne igényem, a netflixre fizetnék elő, nem a ps plusra.
-
bmakszim
őstag
-
-
bmakszim
őstag
válasz
pzstm
üzenetére
Nem tudom a 20% honnan jött, nekem max 14%-ot ír és csak játékokra érvényes 75 EUR alatt.
Discount provided in the email works on all digital games up to 75 EUR. Discount is valid until 2026-04-20. Discount size is variable, depends on product price and ranges from 7% to 14%. Discount cannot be combined with Eneba Wallet payment option. Discount can be used for a single transaction. -
bmakszim
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Nem engedem el, mert megint lenéző voltál (nem érted, hagyjuk, bla bla...), pedig te vagy az, aki ferdítesz.
Engem nyilvánvalóan az érdekel, hogy mostanában miért éri meg, miért csinálja ezt valaki. A kérdésemet jelen időben tettem fel, a jelen helyzetet felhozva példaként. Értem, hogy ez jó volt az eneba előtti időkben, de ez nem érv amellett, hogy manapság miért érné meg továbbra is.Egyébként, ha már spórolás (bár szerintem ez egy hobbinál nem a legfontosabb kérdés), gondolj bele, mennyit spórolhattál volna, ha lemezen vásárolsz és adod-veszed őket és nem tartasz meg 1000+ játékot, amit végigjátszás után soha többet nem indítasz el. De ez már tényleg más téma.
-
bmakszim
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Mert én nem normálisan írtam le pro/kontra, számokkal, képekkel alátámasztva az érveimet?
Hát magyarázd akkor el, mert valóban nem értem, miért lenne fontos az ma, hogy mi volt 10-20 éve!
Nem a múltban élünk. Most van eneba, ezért azzal hasonlítottam össze.Múlt héten 22.700 Ft-ért vettem 30k-s feltöltőt. Múlt héten 70 USD ugyanennyibe került. Szóval miért érné meg 2 fiókot emiatt fenntartani?
-
bmakszim
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Azt írtam, nagyságrendileg.
Én személy szerint nem fogok 1000Ft-ért két profillal vacakolni.
Mondjuk hozzáteszem, hogy én amit tudok, lemezen veszek. Stellar Blade-et pl. 9000-ért vettem az alzától egy hónapja, tegnap meg eladtam egy 10-esért... vissza is jött az az 1000 Ft mínusz.

-
-
bmakszim
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem vesztesz semmit. A játék nem tud natív HDR-t, de valamiért a fejlesztők jő ötletnek gondolták, hogy az SDR jelet 255 nitben maximalizálva becsomagolják a HDR konténerbe. Ezért van, hogy a PS5 bekapcsolja a HDR-t akkor is, ha csak a On when supported opciót használod. Forrás (twitter)
Mondjuk ettől még nem kéne szétesnie a képnek. -
bmakszim
őstag
válasz
Beegabor81
üzenetére
Nem én találtam ki, a ps blog írja.
"Cyberpunk 2077 targets 40 frames per second on variable refresh rate-enabled displays or 30 frames per second otherwise"
De a DF videója alapján szerintem a blog írója is csak keveri a VRR-t a 120Hz-cel.
-
bmakszim
őstag
válasz
markknight
üzenetére
30 (VRR-ral 40) / 60 / 90 fps módok. Sok, kevés és semennyi ray tracinggel és mindegyik pssr-ral.
Érdekes, hogy VRR szükséges a 40 fps módhoz. Ezek szerint implementáltak volna LFC-t? Remélem. -
bmakszim
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Vágom. Biztos, hogy sok feliratkozót is szereznek majd vele. De a személyemben buktak is egyet.
-
bmakszim
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ezt a Stellar Blade-et most tolom (vagy tolnám, haha), de ennél bosszantóbb játékkal még nem játszottam PS5-ön. Elképesztően lassúak az interakciók animációi. Ha vásárolni akarok a városban, minden egyes alkalommal le kell nyomnom ugyanazt a small talkot a boltossal előtte és utána is! A checkpointokon eltalálni, hogy a skillt akarom fejleszteni, vagy lőszert venni, külön művészet. Dobozoknál az action gombhoz be kell lőni a megfelelő szöget és távolságot, különben nem triggerel. A paltformer rész meg bénább, mint a legelső Tomb Raiderben.
A mini játékok egész jól feldobják, de azt leszámítva nagyon repetitív és unalmas. -
bmakszim
őstag
-
bmakszim
őstag
-
bmakszim
őstag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Szerintem az is benne van ebben a trendfordulásban, hogy a 2000-es és a 2010-es években még rohamos volt a grafikus számítási teljesítmény gyarapodás, a konzolok a megjelenésük után 5-6 évvel már nagyon gyenge szintet képviseltek, a PC elhúzott mellettük, ami lenyomta a konzolok árát is.
Ez a fejlődés a 2020-as években nagyon lelassult. Ha PC-n játszol, simán elvagy még egy RTX 3xxx-es kártyával. Ilyen formán nincs konkurencia, ami lenyomná az árakat. -
bmakszim
őstag
válasz
toyasoslecho
üzenetére
Azta! 150.000 Ft akcióban!

Épp a cikk írásakor emelték 25.500-ról 40.000 Ft-ra a minimálbért. Ez az átlagkereset 38,6%-a volt akkor. A PS2 akciós ára az átlagkereset másfélszerese volt.
Mondjuk év végére már csak egy 100-as volt.
-
bmakszim
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem látom az összefüggést a kettő között.
De egyébként nekem nem hiányoznak. Felhasználói szempontból semmi előnyét nem látom az exkluzív címeknek. -
bmakszim
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Én se értem. Szerintem kurva jó ez a generáció! Sztenderd a 60 fps mód, van 120 Hz, VRR, HDR támogatás, amihez felnőttek a TV-k is. Nincsenek töltési idők, a háttérben frissít, telefonról indíthatsz letöltést, vehetsz játékot online, lemezen, vagy sehogy, mert ott a ps+... és az egész 32GB RAM áráért.
-
bmakszim
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
"Az áremelés is csak egy valamit erősített meg bennem, hogy a ps5 gen valszeg véget ért nálam is."
Másnál is olvasom ezt a lehangoltságot. PS5 tulajokat miért zavar, hogy felment az ára a gépeknek?
-
bmakszim
őstag
válasz
penge111
üzenetére
Én is most játszom a Stellar Blade-et. 30%-nál tartok. Az eleje elég unalmas, de azóta kinyílt és most már elég változatos.
Vannak benne viszont számomra bosszantó dolgok, pl. ha interakcióba lépek valamivel (pl hívok egy liftet), akkor meg kell várni az animáció végét és még 1-2 másodpercet, mire újra én irányítom a karaktert.
A zenét egyáltalán nem értem. Abszolút nem passzol a játék hangulatához. Mintha valaki csak a kedvenc koreai spotify playlistjét bedobta volna.
A fő storyt letolom, de platina nem lesz belőle. -
bmakszim
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Azt szerettem volna írni, hogy nem a komplett csomagot cserélték, gépestül, mindenestül, csak egy részét és ezért nem érvényes a jogszabály, miszerint újraindul a jótállás.
De ezek szerint, ha külön, magában veszek csak egy kontrollert, ami 2 éven belül mindig elromlik, akkor azt a végtelenségig újra és újra cserélik nekem.
-
bmakszim
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De legtöbbször nem újat kapsz, hanem refurbished terméket. Gondolom pont emiatt a törvény miatt.
-
bmakszim
őstag
-
bmakszim
őstag
Ebben a Stellar Blade-ben lesz valami csavar, vagy ez végig ilyen megyek checkpointról checkpointra és közben lekaszabolok mindenkit játék lesz?
Azért a csöcs, meg a bulkesz nem tart itt 30 órán át.
A grafika szó-szó, de a párbeszédek, sztori elég gagyi, vagy nem tudom, lehet csak én nem élem ezt a keleti stílust. -
bmakszim
őstag
válasz
markknight
üzenetére
A Stellar Blade Pro Max után szabadon?
-
bmakszim
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
-
bmakszim
őstag
válasz
nesh_019
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a dupla árért nem csak plusz teljesítményt kapsz, de dupla tárhelyet és +1 év garit is. Ismerve a mai SSD árakat és a DS megbízhatóságát, ezek egyáltalán nem elhanyagolhatóak.
Szerintem egyébként többen vettünk itt Prot a tavalyi akció keretében, mikor 300-ért adták lemezmeghajtóval együtt. Azért az nem volt egy rossz deal.
Ja, Pro tulaj vagyok és én se hazudtam...
-
bmakszim
őstag
-
bmakszim
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Szerintem azért ebben van némi placebo is. Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom a PSSR2 azon túl, hogy a felbontást AI algoritmussal felskálázza, mást nem csinál. Ez még nem a DLSS5.
Én ugyan csak olyan játékokkal próbáltam, amik még nem kaptak frissítést.
De Stellar Blade-nél Pro módban semmi változást nem észlelek.
A Hogwarts Legacy Performance módban és Spider-Man Pro Performance módban viszont sokkal élesebb, eltűntek a recék és az abból adódó vibrálás, "flickering".
A textúrák, vagy bármi egyéb ugyanolyan. -
bmakszim
őstag
Tudtátok, hogy a Switch 2 Pro kontrollert lehet használni USB hangkimenetként a PS5-höz?
Nem értettem, miért nincs hang a PS-en, mikor megláttam, hogy kimenetként a Switch 2 Pro controller van kiválasztva. A PS-re dugva töltöttem egyébként.
-
bmakszim
őstag
válasz
nesh_019
üzenetére
Amelyik játék támogatja már a (korábbi) PSSR-t, de még nem kapott a fejlesztőjétől frissítést, annál ez elvileg aktiválja az új PSSR-t. De lehetnek mellékhatásai. Szóval ez egy workaround, amíg az adott játékot nem frissítik.
Azokhoz a játékokhoz, amik megkapták a patchet, nem szükséges bekapcsolni. -
bmakszim
őstag
válasz
pzstm
üzenetére
Nem.
Azok a játékok, amelyek kapnak frissítést a fejlesztőtől, azok az új PSSR-t fogják használni a rendszerszintű beállítástól függetlenül.Ha bekapcsolod a PS5 beállításaiban, akkor a már PSSR(1)-et használó, de még frissítést nem kapott játékok esetén is aktiválja az új PSSR-t. De ez járhat mellékhatásokkal, így kikapcsolható. Ez hasonló a VRR bekapcsolása nem támogatott játékok esetén is opcióhoz.
-
bmakszim
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A fősztori befejezése után lesz az utolsó EMA.
A Brooklyn Visionre nem emlékszem, de keress rá a neten és megtalálod, melyik hol, mikor érhető el. -
-
bmakszim
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
Hogy én személy szerint miért játszok egy játékot, azt én is el tudom dönteni, köszi!
Egyébként a Digital Foundry review volt a témaindító, akik a játékok vizuális megjelenését, teljesítményét értékelik, soha nem a tartalmát nézik. És az itteni kommentek is gondolom előbbire vonatkoztak. Én is csak erre a reagáltam.
Az a rész, amit belinkeltem, bizony randa, mint a bűn. Ettől még a játék lehet jó, de most nem erről volt szó. -
bmakszim
őstag
-
bmakszim
őstag
Igen, igen, értettem. Nem is akartam kötekedni.
Csak gondoltam, ha valaki kipróbálna valami kissé prémiumot, akkor adok neki némi reklámot, mert nekem jó tapasztalataim vannak vele. -
bmakszim
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Pedig igen. Senki nem olyan jó fej, hogy a 30-es kártyát bukóval adja neked.
Pl emberektől megszerzett kártyaadatokkal veszik ezeket és árulják itt.
Vagy el tudom képzelni, hogy az adóhatóságokat károsítják meg valamilyen módszerrel.
Ha megnézed, ezek a 23500Ft-os árak, amennyiért általában kijön egy 30k feltöltő, pont a nettó ára.
Ahogy harderaprón is hirdet rengeteg boltos olcsóbban... -
bmakszim
őstag
Returnal. Segítsetek légyszi! Keresem a Sunface Fragmenteket.
Megvolt az utolsó boss, biome 4-en az 5. house sequence, ami után egy specko helyen spawnoltam és láttam lezuhanni az űrhajót. Itt felvettem egy órát, ami halál után újjá éleszt.
Most újra kéne kezdenem és visszamenni a biome 1-re és sorban felszedni a darabokat? Mert itt a biome 4-en nem találom, ott se, ahol a legtöbb guide írja. -
-
-
bmakszim
őstag
"Nem kell rettegnie a Sonynak egyiktől sem."
Senki nem mondta, hogy rettegnek. De ez a két közvetlen konkurenciája lesz a PlayStationnek a közeljövőben (meg a Switch, de az most irreleváns ebben a kérdésben). A Sony pedig próbálja erősíteni a pozícióját. Azért nem mindegy mennyit adnak el egyik, vagy másik konzolból és a játékok elérhetősége döntő faktor ebben a kérdésben. Sokkal többet nyom a latba, mint a teljesítmény, vagy az ár. Utóbbit a Switch eladásai is jelzik. -
bmakszim
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Én nem hiszek semmit, csak felhívtam a figyelmet a kommentedben lévő ellentmondásra. Te okként hivatkozol rá, miközben az pont pozitívan tünteti fel.
Egyébként a Sony PS Store bevételeinek 3,4%-a volt a PC-s eladás 2024-ben. Az már nem olyan kicsi, amit csak úgy eldob egy vállalat.
Csak összevetésként: az Apple bevételeinek kb 6%-át hozzák az iPad-ek, aztán mégis mennyit foglalkozik vele, évente jönnek ki új típusokkal. -
bmakszim
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Nem tudom ez honnan. Ránézésre valami AI (a forrás linkjét berakhattad volna). De ez pont hogy pozitívan tünteti fel a PC-s eladásokat. Azt írja, hogy még így is hozott 32 millió dollár bevételt. Szóval ennek fényében ez aligha indok.
Sokkal inkább indok - és ezt írják egyébként a legtöbb nemzetközi fórumon/portálon is - a PC alapú konzolok megjelenése a konkurenciánál. Ugye a Steam Machine már hivatalos és nemsokára kapható.
De az épp napokban felfedett Project Helix néven futó új Xbox is képes lesz PC játékok futtatására. Forrás (twitter). -
bmakszim
őstag
Lehet azért, mert OLED-en játszok, ahol az alacsony frame rate extrán zavaró, de számomra megszokhatatlan. Várom is a Steam Machine-t, hogy PS5 patchet nem kapó játékokat játszhassak (Batman Arkham széria, RDR 2, stb).
#213705 markknight Filmnél nem érzed a nagyobb input lagot. De amúgy vízszintes kameramozgásnál ott is érzékelhető és zavaró a 24fps, ha nincs bekapcsolva a Motion Interpolation.
-
bmakszim
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
"akárhányszor nézem ezt a Crimson Desertet, mindig az merül fel bennem, hogy hány generációval korábbi ez a látvány?"
Micsoda?! Hát mi neked a current gen látvány, ha nem ez [youtube]?
Én pont most a játszok a The Nathan Drake Collectionnel. Hát maradjunk annyiban, hogy az idő sok mindent megszépít... -
bmakszim
őstag
válasz
feca1130
üzenetére
Itt egy lista a PS5 Pro enhanced játékokról és hogy miben tudnak többet.
Fusd át, nézd meg, hogy ezek közül téged melyik érdekel. De a youtube is tele összehasonlító videókkal. A konzol árának ismeretben el fogod tudni dönteni, hogy neked megéri-e. -
bmakszim
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Ugyanez a problémám csak Samsunggal. Mindenhol a 2.meleg színhőmérsékletet ajánlják, ami nálam is sárga. Ez állítólag egy adott környezethez, Európában jellemző felhős időjáráshoz van belőve. Mindegy, én leszarom és 1.meleggel használom, mert nekem úgy tetszik. És egyetértek, a fehér az legyen fehér!
-
bmakszim
őstag
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Ha te egy kis online vitától rögtön elsírod magad, hát menjél!
-
bmakszim
őstag
válasz
TrishtanAG
üzenetére
2 tized secet írtam. Feltételezem, az SI prefixumokkal nem vagy tisztában, mert a 4 ms nettó hazugság. Csak két frame között eltelik több, mint 16 ms még 60fps esetén is.
A switch topikban pedig már kibeszéltük a témát. Tele a youtube teszttel, hogy csak az output kép késik 60-80 ms-t a natív képhez képest még PS Portal esetén is. A mindenféle 3rd party megoldásokról, plusz az input lagról ne is beszéljünk. -
bmakszim
őstag
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Most akkor vegyen inkább egy handheldet és nézze a 7" kijelzőt 2 tized másodperces delay-jel, ahelyett hogy megveszi a játékot PS-re (PC-n ingyen volt neki) és natívan futtatja a tv-n? Tényleg csodálatos ez a 2026!
-
bmakszim
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
"esetleg pasztázni, ha sok a leállás"
A folyékony fém a paszta. -
bmakszim
őstag
7500 Ft volt most egy évre az EA play, pont volt még ennyi a walletemen, szóval kipróbáltam a Grid Legendset.
Nem akarta engedni a 120 Hz módot, pedig Prom van, egy mindent is tudó OLED tv-vel.
Hátha valakinek még érdekes: Kiderült, hogy a PS menüjében a game presetet kell explicit a Performance módra állítani és akkor ha a 120Hz és VRR is automatikusra van állítva és a tv is támogatja és a bolygók is úgy állnak, akkor aktiválja a 120 Hz módot.
Nekem végülis sokat nem adott hozzá, szóval maradtam a sima 60fps-nél. -
bmakszim
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Szerintem még legelső, 20 éves Test Drive Unlimited se marad el nagyon tőle.
-
bmakszim
őstag
A KCD Royal Editionből most két verziót látok a store-ban.
Az egyik PS4-es, a másik PS4 és PS5-ös verzió. De csak előbbi akciós.
Elvileg ingyenes a next gen update.
Ha én megveszem az akciós PS4-es verziót, megkapom a PS5-ös frissítést is vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Tesla topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Pendrive probléma
- sziku69: Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó egy soundcore boom 2 se
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- Eladó egy Pixel 7 a Dobozzal tokkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest