Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18701) sNORh


sNORh
addikt

Üdv

Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy nagyobb összegű 130€ telefont hosszú a történet..
A lényeg visszakaptam PayPal-tól a pénzt, és napra pontosan át is vettem a csomagot is. Naugye van nyomkövetés és ez nem kis összeg. Lassan 2 hete történt. Lehet valami bajom belőle, fizessem vissza valamilyen módon, vagy ha már 2 hete nem keresnek, ne foglalkozzak vele?
Köszönöm

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#18702) V/ válasza sNORh (#18701) üzenetére


V/
Topikgazda

Ugye csak viccelsz? Alapból ingyen jutottál egy telefonhoz. Ha nem fizeted ki akkor ez olyan, mint egy üzletben "véletlenül" eltenni egy telefont, lopás magyarul
Nem a Paypal-tól kaptad vissza a pénzt, hanem az eladótól.
Maradjunk annyiban, hogy a tisztességes eljárás a vásárolt termék kifizetése. Értesítem az eladót, hogy csak megérkezett a termék, legyen szíves küldjön a Paypal-n keresztül egy pénzbekérőt a vételárnak megfelelően és kifizetni.

[ Szerkesztve ]

(#18703) rasky válasza sNORh (#18701) üzenetére


rasky
senior tag

Pont hasonlóban volt részem, csak az enyém 260 euro volt...felvettem a kapcsolatot az eladóval...értetlenkedett egy kicsit, észre se vette, hogy a paypal visszaadta nekem a lóvét..., Mivel már akkor nem volt rá szükségem, így végül sikerrel visszakerült hozzá a telefon. A becsület nekem fontosabb volt. :)

(#18704) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Kicsit off, de tudtok olyan Budapesti éttermet X kerület környékén, vagy ami ide szállít és lehet paypallel fizetni? Otthon maradt a tárcám és nem tudom a bankkártyaadataimat fejből netpincéres rendeléshez :)

(#18705) lafaty80


lafaty80
őstag

Látom volt már hasonló kérdés, ezért elnézést, de az én konkrét esetemre ha tudna valaki válaszolni, megköszönném.

Ebay-ről vásároltam, késés miatt kaptam refund-dot:
Sep 24, 2015 Refund Completed £5.00 GBP
Sep 24, 2015 Credit to Credit Card Completed Details -£5.00 GBP

K&H-s vagyok, ott van egy MasterCard-om (hitelkártya számlához). Gondolom meg kellett volna már jönnie, de még nem látom a számla történetben.

Legrosszabb esetben mikorra kellene megérkeznie?

Köszönöm.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#18706) V/ válasza lafaty80 (#18705) üzenetére


V/
Topikgazda

Holnapra, legkésőbb. Ilyenkor 4-5 banki munkanappal kell számolni. A 24-ét nem célszerű számolni, 25 péntek volt, az nem teljes nap, vagy feldolgozzák vagy nem, így számolom, hogy ma és holnap megjelenik a számlán.(Kb. 2 nap a Paypal kikönyvelés, 2 nap a K&H bekönyvelés, +1 nap tartalék)

[ Szerkesztve ]

(#18707) lafaty80 válasza V/ (#18706) üzenetére


lafaty80
őstag

:R

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#18708) sNORh válasza rasky (#18703) üzenetére


sNORh
addikt

Ezért kérdeztem, csak nem találtam a PayPal-on olyan opciót amivel vissza tudnám adni valahogy. De akkor írok az eladónak, hogy ő csináljon egy díjbekérőt.
Köszi a segítségeket :R

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#18709) Oliverda


Oliverda
félisten

Personnal account esetében pontosan mekkorák a jelenlegi limitek ?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#18710) V/ válasza Oliverda (#18709) üzenetére


V/
Topikgazda

De itt is link
Log in to your PayPal account.
Click View Limits near your name on your Account Overview.
To lift your withdrawal limit, click Lift Limit.

(#18711) KDSH


KDSH
tag

Sziasztok!

Röviden a történetem: Egy PayPal dispute-ot, amit claimmé eszkaláltam eljutott odáig, hogy a PayPal írt egy e-mail-t, hogy küldjem vissza a cuccot az eladónak és visszakapom a pénzem. Azt írták, ha feladtam a csomagot, nyissam meg a Resolution Centert és adjam meg nekik a TN-t. Ha bemegyek a Resolution Centerbe, tényleg ott van, hogy a case állapota: Requiring your action. Ha a Respond gombra kattintok egyszer, akkor azonnal meg kell adni ezeket az adatokat, vagy egy másik alkalommal is megadhatom őket?

(#18712) maj-viktor válasza sNORh (#18701) üzenetére


maj-viktor
őstag

Nem tudni a pontos részleteket... így zavaros! valós TN-el hogy kaptál refundot...

(#18711) KDSH
Ha jól emlékszem én is paráztam emiatt, így csak akkor mertem kattintani rá, ha már megvoltak az infók (feladott csomagom élő TN száma, stb.), de amúgy bármikor hozzáadhatod, ha jól emlékszem, csupán van egy határidő, mely ~1hét, hogy addig adj élő TN számot nekik, hogy megy vissza a csomag!

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#18713) laleeee


laleeee
őstag

Sziasztok ! nincs semmilyen valuta számlám. Úgy szoktam fizetni paypallal, hogy befizetem az unicreditbe a gyűjtő számlára. Szerintetek erre a számlára tudok fogadni pénzt vissza olyan cégtől ,akitől vásároltam ?

[ Szerkesztve ]

(#18714) V/ válasza laleeee (#18713) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem értem amit írsz.
Akitől vásároltál az minek küld neked pénzt?
Ha visszatérítés -refund- az megy vissza a Paypal egyenlegedre.
Ha a cég rendelkezik Paypal-l -valószínű mert akkor nem tudtál volna vásárolni- akkor tud pénzt küldeni a Paypal e-mailedre, megy az egyenlegre.
Amit te gyűjtőszámlának írsz, arra az utóbbi idő tapasztalata az, hogy ha nem megy át mindig, ha idegen számláról megy a pénz. Ez a Top up Few days. 98% eséllyel nem tudsz arra a számlára fogadni pénzt.
Ha konkrétabban írtad volna, egyszerűbb lenne a válasz

(#18715) sanzi89 válasza sanzi89 (#18680) üzenetére


sanzi89
addikt

Két levelemre nem válaszolt a Paypal 4 nap alatt, holott 24 órát ígérnek. Ennyit a Paypal-ról? :U

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#18716) V/ válasza sanzi89 (#18715) üzenetére


V/
Topikgazda

Attól is függ, hogy a Paypal felületről küldted és mi volt a tartalmuk. Ha a Message Center és azon belül a konkrét eset kiválasztása és leírása, akkor általában tényleg 24 óra. Kivéve amelyikhez több napos ügyintézést írnak

[ Szerkesztve ]

(#18717) sanzi89 válasza V/ (#18716) üzenetére


sanzi89
addikt

Paypal felületről küldtem, külön kiválasztottam a Resolution Center-t. A levél jó hosszú és részéletes volt, mivel már lassan 1 hónapja húzódik az ügy intézése.
De mindegy, már nem oszt nem szoroz pár nap, várok én egy hetet is akár, csak miért írnak akkor 24 órát...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#18718) sNORh válasza maj-viktor (#18712) üzenetére


sNORh
addikt

Én sem értem, mert Haverom kitalálta hogy leszarja a vámot, ő kifizeti és kell neki a teló, mondom jó akkor elindítom a vámeljárást és ha kell vegye át, mert pont telefont akart venni és még így mindig olcsóbb volt vámmal együtt mint ha vett volna egy hasonló tudású szolgáltatóst. Gondoltam a PayPal figyeli a TN-t és én is elfelejtettem lezárni a Claimet. hozta a postás, közben jött a mail hogy refund..
De mindegy, már írtam az eladónak, hogy indítson egy díjbekérőt PayPalon mert én nem tudok semmit csinálni már azzal a tranzakcióval én részemről teljesen le van zárva.
Intézkedik és visszakapja.
Jelzem nekem ez nem volt és még mindig nem érdekem, mivel más vette át a telefont, ő kifizette én nem akartam rajta nyerészkedni, visszafizetem az eladónak, csak nem értem hogy nem írtak még rám.

Majd írok még hogy sikerült

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#18719) KDSH válasza maj-viktor (#18712) üzenetére


KDSH
tag

Köszi szépen!
A TN-en kívül még mit kellett ott bemutatni/feltölteni?

(#18720) KDSH válasza KDSH (#18719) üzenetére


KDSH
tag

Még egy kérdés: Egy telefont fogok visszaküldeni, baj, ha leveszem róla a gyári kijelzővédő fóliát?

(#18721) laleeee válasza V/ (#18714) üzenetére


laleeee
őstag

de ha a refund működik ,akkor miért ne küldhetne bárki pénzt nekem ?

(#18722) V/ válasza laleeee (#18721) üzenetére


V/
Topikgazda

Most egy kicsit kevered szerintem.
Amikor bemész az Unicreditbe a Paypal számlájára fizetsz be és a transfer ID alapján könyvelik a Paypal egyenlegedre. Mindenki erre a számlaszámra fizet, utal csak megy a saját egyenlegére.
Ez lenne:

Amikor Refundról beszélünk akkor egy vásárlás után az eladó visszaküldi a pénzt a Paypal e-mail címedre, és azt vagy az egyenlegedre, ha onnan ment, vagy ha van bankkártyád és azzal fizettél akkor annak a számlájára küldik vissza. A fenti számlaszámmal nem találkozik.
Paypal-el rendelkező küldhet a te Paypal e-mailedre pénzt.
Kívülálló esetén a fenti konstrukció nem mindig működik, mivel az elsődlegesen a saját bankszámláról való küldéshez találták ki. Többen írták, hogy vagy nem kapták meg, vagy nagy késéssel a mások által erre a számlaszámra történő másoktól érkező befizetést.
Többször írtam, hogy a Topup instantly viszont tökéletesen jó arra, hogy mások küldjenek pénzt az egyenlegedre.
Az eredeti hsz-ben máshogy fogalmaztál.

(#18723) andatti


andatti
senior tag

Na, megint itt vagyok, de még mindig csak a saját ügyemben érdeklődnék... és nincs link sem a hsz-emben... Továbbra is igaz, hogy magyar bank nem jöhet szóba, semmilyen formában, így még mindig futom a régi köröket...
Mivel nincs külön topic a másik két netes virtuális bankhoz itt teszem fel a kérdésem, hátha van másnak tapasztalata velük...
Bocsánat, hogy offolok itt, de ez csak részben igaz...
A paypal mellett vannak bankkártyát is adó lehetőségek is, és ezekről szeretnék érdeklődni, hátha valaki használja őket, vagy valamelyiket...
Az egyik a neteller, a másik pedig a payoneer. Úgy tudom az utóbbi összeköthető paypal számlával is, igaz nem minden országban, de adnak hozzá mastercard bankkártyát, így a pénzt ezzel a kártyával el is lehet költeni...

Ami érdekelne, hogy a kettő közül melyiket jobb használni, melyik jár kevesebb költséggel. A payoneer, vagy a neteller? Előbbi 30 dollárba kerül évente, de a másikról nem találtam infót, mindkettővel ingyenes a vásárlás, bár nekem nem egyértelmű, hogy eltérő devizában is ingyenes-e... és nem találtam guglival egy normális magyar nyelvű magyarázó oldlat se, olyat, ahol összehasonlítanák a kettőt, olyat meg pláne nem... atm-ből nem akarok pénzt kivenni, mivel nyár óta a penny-ben vásárolva erre már van lehetőség, hogy kp-t is kapjak a vásárlás mellé... így marad a vásárlásos felhasználás a logós üzletekben, illetve majd a neten keresztüli vásárlás, megadva a kártya adatait, esetleg átutalás kártyaszám alapján... Amit még kiderítettem, hogy a netellerre az erste bankon keresztül tudok pénzt tenni, vagy otp-s abacos-on keresztül, de nem ismerem a payoneer Mo-on vezetett számlaszámát, hogy az melyik banknál van... ha valaki meg tudná mondani az sokat segítene a választásban. Bár elsődleges, hogy minél kevesebb éves költsége legyen, a kártya kiállítás díja sem ismert előttem... Az mindenképpen fontos, hogy a kártya adatait megadva a neten tudjak vele boldogulni.
Szóval hátha valaki tudna segíteni...

(#18724) DJ Diablo


DJ Diablo
tag

Sziasztok!

Lehetséges valahogy a paypal tranzakció törlése? Rákerestem a neten, de az Order status/Actions-nál nincs cancel lehetőség.
A lényeg az, hogy be van állítva a paypalon hogy a bank váltson, de valahogy mégis a paypal váltott és nem 100 ft a különbség. Írtam az eladónak, de már lehet nem dolgoznak, mert holnaptól a fű se nő pár napig náluk.

Köszi!

(#18725) V/ válasza DJ Diablo (#18724) üzenetére


V/
Topikgazda

Csak akkor ha nem engedélyezett tranzakció volt.
Ez meg nem igaz: A lényeg az, hogy be van állítva a paypalon hogy a bank váltson de valahogy mégis a paypal váltott
Három eset lehetséges:
1. Volt a Paypal egyenlegeden annyi pénz amibe a vásárolt termék került, elsődlegesen onnan veszi le a pénzt és a Paypal árfolyamon számol.
2. Új kártyát adtál hozzá, mindig az adott kártyához kell megadni a váltást, ha volt másik a kártyád, akkor csak arra volt érvényes a banki váltás.
3. Valamiért visszaállítottad a váltást Paypal-re, csak elfelejtetted.

[ Szerkesztve ]

(#18726) DJ Diablo válasza V/ (#18725) üzenetére


DJ Diablo
tag

Sajnos egyik sem igaz. Ha most belemegyek a PayPal beállításokba, akkor ott jól van beállítva.
Csináltam egy tesztet Ebay-en, ki akartam fizetni valamit és megint a PayPalt akarja használni alapból. Ott kellettem átállítani fizetés előtt. Nem értem......
Akkor most már csak az eladó segítőkészségében bízhatok....

(#18727) V/ válasza DJ Diablo (#18726) üzenetére


V/
Topikgazda

És itt is meg volt adva a kártyád? Jelölve elsődlegese fizetőnek?

Ugyanis: Deselect any funding sources that you do not want used in the list below. PayPal will always use the PayPal balance in your account first.
Nálam mindkét kártya Conversion Options-ja Bill me in the currency listed on the seller's invoice. állítva, de ha a fizetendő árnak megfelelően van pénz az egyenlegen azt adja fel, nem a kártyákat.
De egyébként lehet válsztani, úgy ahogy írod a fizetés előtt. Nagyobb összeg fizetése előtt célszerű ellenőrizni, bár nem vettem észre az elmúlt években, hogy saját magától visszavált, az Other Conversion Options állapotát

[ Szerkesztve ]

(#18728) V/ válasza V/ (#18727) üzenetére


V/
Topikgazda

Rossz képet csatoltam erre gondoltam:

Kérnék egy hsz szerkesztést, a fentiből utolsó kép nem kellene.

[ Szerkesztve ]

(#18729) Csabesz666


Csabesz666
aktív tag

Mi lehet a gond? Ebayos vásárlásnál mindig ezt adja ki fizetésnél"We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card x-8049. " a kártya aktiválva van a paypal rendszerében, és a paypal pin kód is be van irva...
"

(#18730) V/ válasza Csabesz666 (#18729) üzenetére


V/
Topikgazda

card issuer = kártya kibocsátó, a bankodnál kell keresni valamit, kártya limit stb.

[ Szerkesztve ]

(#18731) MrChris


MrChris
nagyúr

Angol ebayen fontban van megadva az ár, azt én a paypalon lévő forintjaimmal ki tudom fizetni? Mennyibe kerül a pénzváltás?

(#18732) V/ válasza MrChris (#18731) üzenetére


V/
Topikgazda

Elég lett volna az egyik fórumon megkérdezni.
cbmfan válasza amott: persze, és az aktuális napi árfolyamon megy a váltás.
enyém amott: Semennyibe, de jobban jársz, ha van kártya hozzárendelve és a bankod váltja át a devizát. A Paypal lényege, hogy forintos a fiókod, de bármely devizában vásárolhatsz.

(#18733) MrChris válasza V/ (#18732) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ok

(#18734) DJ Diablo válasza V/ (#18727) üzenetére


DJ Diablo
tag

Így van beállítva:

És mégis ha fizetni akarok akkor ez jön be. Eddig nem kellett kézzel variálni. Visszanéztem, 09.29 előtt a bank váltott, utána zavarodott meg.

Az igazság odaát van....

(#18735) V/ válasza DJ Diablo (#18734) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy próbát megér. Töröld ki a böngészőből az eBay és Paypal összes sütijét, a könyvjelzőiket. Egy új belépés után menj a Conversion Options-ra és küldd el a Submit-al a beállított dolgokat.
Ha ez sem jönne össze, akkor még mindig meg van az a lehetőség amivel megoldottad. :)

(#18736) gurabli


gurabli
senior tag

Amikor a banki adatokat adom meg, akkor a "hazai" formátumban kell vagy IBAN bankszámlaszámot kell megadni? OTP számlaszám.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#18737) V/ válasza gurabli (#18736) üzenetére


V/
Topikgazda

Kötőjelek nélkül a 24 szám, az OTP IBAN-ból a HUxx nem kell.

[ Szerkesztve ]

(#18738) gurabli válasza V/ (#18737) üzenetére


gurabli
senior tag

Köszönet!
Akkor az utolsó nyolc szám az nyolc darab 0.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#18739) Kicsirics77 válasza gurabli (#18738) üzenetére


Kicsirics77
veterán

igen

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#18740) V/ válasza gurabli (#18738) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt, ha mind 0 nem muszáj beírnod, elég az első 16 számjegy.

(#18741) KDSH


KDSH
tag

Sziasztok!
Rendeltem egy telefont, ami azonban hibás volt, és emiatt vitát kezdeményeztem PayPal-nál. Mivel az eladó nem volt túl segítőkész, eszkaláltam claimmé. Most ott tart a dolog, hogy a PayPal úgy döntött, hogy küldjem vissza a telefont és visszaadják a pénzt. Én ezt meg is tettem ma délelőtt, elküldtem elsőbbségi ajánlott levélként, kaptam is hozzá TN-t, ilyen formátumút: RRXXXXXXXXXHU, ami azonban még nem aktív (nincs rá találat a posta.hu-n sem). Mivel a PayPal már másodszor írt, hogy küldjek nekik trackinget, már nem akarom halogatni sokat a dolgot. Az probléma, ha még nem élő trackinget küldök nekik? Mennyi idő alatt szokott a TN aktívvá válni?
A határidőre először azt írták, október 8, de most a második figyelmeztetéskor már október 11-et írnak, amit furcsállok egy kicsit.
Köszönöm a választ!

(#18742) V/ válasza KDSH (#18741) üzenetére


V/
Topikgazda

1-2 nap szokott lenni amikor az megjelenik hogy Átvéve a feladótól, nyugodtan beírhatod már nekik, ők is tudják, hogy később látható, de amikor átadtad és rátették a címkét már élő a tracking szám :) .
Mivel ma 1-e van és holnap már látható, bőven benne vagy a 8.-i határidőben. Nekem azt amit 31-én adtam fel 1-én dél körül már olvasható volt a Posta nyomkövetési oldalán.(Előző hónap)

[ Szerkesztve ]

(#18743) KDSH válasza V/ (#18742) üzenetére


KDSH
tag

Köszi, elküldtem.
Amúgy megfigyeltem, hogy két különböző e-mail címről is kapok leveleket a PayPal-tól. Az egyik a "service@paypal.com" a másik a "service@intl.paypal.com". Van ennek valami jelentősége?

(#18744) V/ válasza KDSH (#18743) üzenetére


V/
Topikgazda

Mindkettő az övék, de a service@intl.paypal.com a céges, amiről a fizetési értesítők jönnek, a másikról csak eladók szállítási üzeneteit kaptam, néha.

(#18745) KDSH válasza V/ (#18744) üzenetére


KDSH
tag

Értem, köszi.
Én arról kaptam a Status Updateket. De akkor gondolom az is a PayPal-tól jött, és nem scam. A case állapota most: Awaiting for other party's response. Azt hittem a PayPal fogja vizsgálni a dolgot...

(#18746) Nazrym


Nazrym
tag

Hello. Kedd délután visszamondtam egy vásárlást és refundolták is aznap. Megjelenik hogy visszaküldés kártyára complete. A kérdésem, hogy a számlámon hány nap alatt jelenik meg az összeg ? Péntek estig vajon lehetséges, hogy megjön ? :)

(#18747) V/ válasza Nazrym (#18746) üzenetére


V/
Topikgazda

4 napon belül, péntek 15-ig könyvelnek a bankok, úgy legkésőbb addig ott lesz. Van amelyik bank egy kicsit lassú, OTP.

(#18748) Nazrym válasza V/ (#18747) üzenetére


Nazrym
tag

Otp-m van. Nem nyugtattál meg :)

(#18749) V/ válasza Nazrym (#18748) üzenetére


V/
Topikgazda

Náluk 4 nap.

(#18750) Zolly444


Zolly444
aktív tag

Hello. Csak nekem nem enged regisztrálni paypal oldalán? Egyik ismerősömnek segítenek de kitoltunk mindent kipipalunk mindent es kiirja hogy ellenőrizzem minden oké-e? Minden jó és ezerszer volt már probalva.. (ékezetert bocsi)

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.