Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fosters
újonc
Segítséget szeretnék kérni.
Mennyi időre lehet visszamenőlegesen megnézni egy beérkezett tranzakciót Paypalon, és hogy kell keresni?
Sürgős és nagyon fontos lenne. Nagyon köszönöm előre a segítséget. -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdsem lenne.
Jól értem hogy,nem kell megvárnom hogy holnapig lekönyveljék a netbankban a 400 forintos terhelést,és lássam a 4 jegyű kódomat?
E nélkül is lehet vásárolni?Mert nekem például csak egy 5500 forintos tételről lenne szó. -
válasz
Hintalow #18191 üzenetére
Akkor nem vonna jutalékot, ha vásárlás lenne. Ha átállítod az alapértelmezett devizát akkor az lesz mindennek az alapja és elméletileg nem konvertál.
Your primary currency is the default currency for sending and requesting payments.
Ezért kellene a fogadó számlát is Euróra állítani. Sajna, nem tudom kipróbálni.
Átállításnál van egy fél órás ablak és emlékeim szerint -de lehet, hogy ez megszűnt- valamit jóvá kell hagyni, e-mail talán. -
-
evola
senior tag
Magyar euro alapú kártyáról szeretnék eurot küldeni másik paypal számlára, és ott is euroban szeretném ha megkapnák.
Nem értem miért akar konvertálni a Paypal, hiszen semmiféle forintról nincs szó..nem forintszámlát használok..
Beállítottam másodjára is elsődlegesnek az eurot.Még annyi egy alkalommal már utaltam kerek 400 eurot. De ott is kisbetűvel írta 126ezer néhányszáz forint...
A végén meg is jelent az az összeg az internetbankomban is..
A Paypal-t ha visszanézem most is -400 Eurot mutat, de levonásra került még kb 20 euronyi forint is...
Akkor is magyar euros kártyát használtam német paypal számlára ment..Arra gondolok azért kínlódik a Paypal, mert Magyarországon forint van, nem euro?
-
Vertigo18
addikt
Hoi!
Helyi okosoktól kérdezném, hogy mit ronthattam el akkor, ha a paypal a fizetéskor nem ajánlja fel, hogy a paypalhoz rendelt bankkártyáról menjen a fizetés, hanem egyetlen lehetőség van csak, a "paypal balance"? Valahogy lehet azt csinálni, hogy bármennyi is az egyenlegem paypalon, akkoris fizethessek a hozzá rendelt bankkártyával?
-
válasz
hermanyi #18182 üzenetére
A pénzt nem fogod látni, az elv az hogy ha a Paypal egyenlegen nincs elég pénz, akkor a számláról vonja le, de én ezt nem próbáltam még ki.
A kártya hozzárendelést és a kártyás fizetést tartom biztonságosnak és azt használom, a számlára a pénzeket küldöm, fogadom inkább. -
evola
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérni egy hozzáértő segítségét Paypal fizetés kapcsán.
Van egy Magyarországi EURO alapú bankkártyám ami hozzá van rendelve a Paypal fiókomhoz.
Miért van az, ha pl 1 eurot szeretnék utalni másik Paypal számlára, átváltja forintra is az összeget?Egyetlen alkalommal csinálzam egy utalást az idén, kerek 400 eurot szerettem volna utalni a magyar EURO alapú számlámról és akkor is átváltotta forintra, lehúztak közel 20 euroval.
Egyszerűen nem értem, ha euros számláról utalok eurot, és euroban szeretném ha megkapná a fogadó fél, akkor miért konvertál a paypal..
Csak a Mastercard egyedül magyar, de az is EURO alapú--Légyszi segítsen valaki, aki tudja a megoldást..
-
MaciG
addikt
Üdv. A PayPal számlának van valami havidíja? Gondolom hogy regisztrálok egyet, de csak ritkán használnám, nem tudom így megéri-e.
-
KisBundi
őstag
Sikerült elintézni a top up-ot a paypal-nál.
Viszont ezt a levelet kaptam:
Dear Gabor ******,
Thank you for contacting PayPal regarding your top up of ***75 HUF.
I found the top up with the unique ID 01Q9JR0********. I made a one-time exception for you to post it to your account because the name did not match your account. I did this because you are good customer of ours for over 5 years. Usually this type of deposit is returned to the bank.
Please for the future ensure the bank account the money is coming from is in your name.
I am delighted that I could resolve this issue for you. Thank you for using PayPal.
Yours sincerely,
Maria
PayPalSzóval megint csak arra hivatkoztak, hogy a nevem nem stimmelt.
-
De bármelyik volt is, a le nem könyvelt pénzeket 7-14 nap múlva vagy a Paypal, vagy a Trustpay visszautalja. Ha bekavar a saját bankod akkor 30 nap.
Trustpay esetén lehetőség van lekönyveltetni, ha méág nem küldte volna vissza.
Menj ide:
Go to form
Service Paypal top upTöltsd ki, alul csatolj az utalásról képernyőképet.
Előtte, ha régebben volt ellenőrizd a bejövő pénzeket a bankszámládon. -
CR2025
csendes tag
Sziasztok!
Történt egyszer hogy úgy utaltam pénzt a paypalomra hogy nem írtam a közleménybe a számsort.
Ezt ugye levonta a kártyáról de a paypalra soha nem érkezett meg. Ezzel lehet valamit kezdeni? -
rozsi71
tag
Én is hasonló cipőben járok, csak én még nem vásároltam.
Olyankor mi a helyzet, ha a hozzárendelt kártyán nincs elég pénz, de egy másikon van. Viszont azt nem szeretném hozzárendelni a paypal-hoz. Ilyen esetben tudok fizetni a nem hozzárendelt kártyáról? Ebay-es vásárlás lenne.
Még sosem voltam így, ezért bizonytalan vagyok a témában.Köszi.
-
válasz
hermanyi #18162 üzenetére
Belépsz.
Profile
Add or Edit Bank Account
Bank név: OTP Bank Nyrt.
A számlaszámot folyamatosan kötőjel nélkül add meg. (Ha az utolsó nyolc szám végig 0, akkor elég csak az első 16.)Biztonság kedvéért egy kis pénz legyen rajta.
Ha már van netszámlád én javaslom hozzá a netkártyát igényelni és hozzárendelni. Nem olyan egetverő az éves díja, a Paypal limiteknél csak az éves limitet figyelik, biztonságosabb a vásárlás. -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Nem vagyok túl régen paypal-os, ezért előre is elnézést, ha hülyeséget kérdeznék. Tehát: vásároltam pár ezer Ft értékben egy webshopból, pp-al akartam fizetni. Azonban elfelejtkeztem róla, hogy a hozzárendelt kártyán nincs már elég pénz, így természetesen a fizetés el lett utasítva. Ekkor hozzárendeltem egy másik kártyát, és azzal fizettem ki a terméket. Kérdésem: ha az elutasított kártyára töltök fel pénzt, utólag nem fogja róla levonni az összeget, amit közben a másik kártyával már kifizettem? Köszönöm előre is.
-
hermanyi
addikt
Urak szeretnék egy PayPal számlát ,amivel baj nincs is .Beregisztrálok stb stb .Ezt a részét értem.
A kérdésem ,hogy az OTP-s Net számlámat ,hogy tudom hozzárendelni?
Van egy Bankkártya de ugye az nem a Net számláé hanem a rendes számláé ,és azt nem szívesen szeretném A PayPal számlához hozzárendelni .
Válaszokat előre is köszönöm . (Ha lehet szájbarágósan kérném) -
KisBundi
őstag
Igen, tudom, de láthatod, hogy nem törtenik semmi. Am az "in a few days"-el utaltattam rá. Amikor megnyitod a top up alatt ezt az opciót, akkor oda is van irva fontosként, hogy csak a saját neved alatt lévőről utalhatsz. Elhiszem, hogy ez nem mervadó, de a pénzt akkor sem kaptam meg.
Ide utaltattam:
Kedvezményezett neve: BofA re: PAYPAL PTE LTD
Bank: Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest
Bankszámlaszám: 10918001-00000001-15050684
közleménybe az egyedi azonosízommal. -
válasz
Nordik #18158 üzenetére
Nem Értsétek már meg, hogy bármilyen utalás esetén csak bankszámlaszám azonosít, sem név, sem lakcím nem mozog. Sem vásárlásnál, sem pénzfogadásnál nincs jelentősége.
Az utalásnál a Paypal esetében a leírás vagy közlemény rovatba csak a Trasfer ID szükséges, hogy a Paypal számlára tudják könyvelni. 3 adat szükséges számlaszám, összeg, és az azonosító. A Trasfer ID = paypal fiókod. Nincs más. Az amerikai utalási rend miatt maradtak meg azok a szövegek, hogy név stb.
Mivel a Paypal esetén az e-mail cím a legfontosabb -ugyan azt is lehet módosítani, de az több lépcsős- az összes egyéb adat bármikor változtatható, alapvetően a pénz mozgásokhoz nincs közük.
Fogalmazhatom úgy -nagyon leegyszerűsítve-, hogy a Paypal regisztrált e-mail cím és a transzfer ID a valódi azonosító.Amikor valamiért kérik a Paypal-től, hogy igazold magad, amit érdemes elküldeni az érvényes szig képe, vagy a jogosítvány, a lakcím kártyát nem muszáj el küldeni. Ha a Paypal-n az állandót adod meg, nincs gond, mert vehetsz fel még un. szállítási címeket, ide megadod ahol laksz, amikor fizetsz ezt adod meg cél címnek, ha meg a lakcímkártyát küldöd be igazolásként, az egyezni fog.
-
Nordik
őstag
Most azt csináltam, hogy beállítottam a kártyámhoz napi vásárlási limitként egy minimális összeget. Nem szoktam kártyával fizetni, de ha szükségem van rá mondjuk kártyás fizetésnél vagy akár PayPal-on akár telefonról neten keresztül is tudom módosítani. Így már biztonságba tudom magam.
-
válasz
KisBundi #18152 üzenetére
mert a hiba az hogy nem a saját számlámról utaltam.
Ez hülyeség. Honnan tudnák, hogy a tied vagy nem? Itt szövegeltem róla egy csomót, hogy bármilyen számláról lehet utalni, többször csináltam, valamit elírtál az utalásnál.
bár nem tartom vszínűnek, hogy az Unicredites fiókjuk adatait nem tudják)
Ők tudják, csak biztosak akarnak lenni hogy arra ment-e.Melyik módon utaltál?
Top Up Account (in a few days)
(ennek erre kell menni: Unicredit 10918001-0000000-115050684, a leírás vagy közleménynek csak a saját Transfer ID kell beírni) a számlaszám és Transfer ID egyezik az utalásnál megadottakkal?vagy
Top Up Account (instantly)
-
KisBundi
őstag
Vki tudna nekem segíteni, hogy milyen informácikókat kell megadnom a paypalnak egy sikertelen top up után? Sajnos már 1 hete nem érkezett meg a paypalomra.
• Transfer ID / Customer Reference ID:
• Date of Transfer:
• Amount and Currency of Transfer:
• Last 4 digits of Bank Account Number:
• Name of Banking Institution:
• Name of the Bank Account Holder:
• Method of Top Up (for example: online, through an ATM or bank) :Ezeket kell megadnom, de nem vagyok benne biztos, hogy most pontosan mi is.
Most arra kíváncsiak, hogy hova utaltam a pénzt (bár nem tartom vszínűnek, hogy az Unicredites fiókjuk adatait nem tudják) vagy hogy honnan utaltam a pénzt, mert a hiba az hogy nem a saját számlámról utaltam. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest