Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
A pendrájv szvsz az esetek többségében lassabb mint egy ssd ami az írási sebességet illeti, tehát még mindig jobban megéri szerintem ssd-re telepített rendszeren buildelni, (arról nem is beszélve hogy egy ilyen intenzív igénybevétellel mint a forgatás, akár tönkre is teheted a pendrájvot, nem erre lett kitalálva). Ha nincs lehetőség linux installra wsl alatt is még mindig jobb buildelni mint egy pendrájvól futó rendszeren. Ha van elég ram a gépben akkor virtuális gépben is gyors a buildelés.
-
-
Jónak számít. Nekem csak egy Core™2 Duo T9900 van a laptopban, azzal kb. 50 perc a toolchain, és még 30-35 perc az fw.
-
Jahh, az a baj, hogy nem tudom mi okból, de az ASUS logót benyomorították ebbe a 150x71px méretbe, miközben a firmware-ben lévő összes többi logó 220x100px méretű. Ráadásul eredetileg ez a Jolly Joker logó is, szóval ASUS-on kívül ha egyéb, nem felismert hardveren fut a firmware, akkor ezt használja logónak a szoftver. Aztán én ezt már cseréltem, az eredeti ASUS logót bele sem teszem a firmware-be, helyette ASUS routerekre ott a magam által kreált ASUS logó, illetve Jolly Joker gyanánt van benne Padavan-ng logó, de már mindegyik 220x100px, így módosítottam a css-t is.
-
-
Nem tudok semmi újat, de egyébként mire nem felel meg jelen állapotban a Padavan? OK, nem az egy hónapos csomagokból van összeállítva, de szerintem routerek esetén nem kirívó eset, hogy akár egy-két éves firmware fut rajtuk, a többség sokkal tovább használ egy eszközt, mint a gyártói támogatások szoktak tartani, és szerintem legalábbis teljesen jól használható még most is. Én egyelőre nem aggódom, és még bízom is benne, hogy előbb-utóbb lesz valaki aki előáll egy normális folytatással. De ha tévedtem, nekem akkor is még jó lesz ez így egy darabig.
-
-
kiir
tag
Jelzem, ez a bombcrazy a hanwckf forkja. Amiről meg ment itt korábban a szörnyülködés, hogy Kínába telefonál -- lásd pl. ezt a hozzászólást. De én nem értek hozzá, csak jó a memóriám
. -
-
-
attilav2
őstag
A még támogatott(érkeznek frissítések, foltozzák a biztonsági lyukakat) ubi 20.04 LTS alatt is lefordítható a mahtab repo csak az 1.15.1-es automake-t és a libtoolt kell feltenni forrásból, ezen csomagok gyári verzióinak eltávolítása után. Ja és a az automake-t és libtoolt a ./configure --prefix=/usr -el kell konfigurálni fordítás előtt. Prometheus használata nem javallott, újabb rendszereken már végtelen ciklusba kerül. Egyébként a prometheus start.sh-jából(letöltés után nem szabad futtatni, hanem futtatás előtt bele kell nézni) is kiolvashatók a telepítendő csomagok amiket sudo apt install -al fel lehet rakni, néhány csomagnak megváltozott a neve, de az apt search segít, plusz csomagok amik még kellenek cmake help2man doxygen graphviz autoconf-archive. Majd írok összefoglalót a prometheus nélküli forgatásról ha addig intruder2k5 meg nem teszi.
Debian bullseye alatt nem forog le a mahtab akármit csinálok, ott is próbálkoztam az automake 1.15.1-el, meg a függőségeivel forrásból, felmennek gond nélkül, de a fw nem forog le, valahol mindig elhasal.Az ubi 16.04 alatt forgatott 1200GU fw-m felkerült a tárhelyemre, elérhető az 1200GU mappában az összefoglalóban levő linken.
-
Az előző link javítva lett . Ez a jó:
[MiR3g_Mahtab]
Ez meg a mappám, hátha később is teszek bele valamit:
[csixy_padavan_fw_mappája] -
attilav2
őstag
A zanezam-ban nem láttam olyan commitot ami bármilyen wifi javítást jelentett volna az új sérülékenységekre, pl frag attacks, ellenben dur-randir és mahtabctg repókban van pár ilyen javítás. Emiatt inkább dur-randir-al és mahtabctg-vel érdemes foglalkozni szerintem, a mahtabctg fordul, kivéve a transmission-t mert ott elakad a dht résznél, nem értem miért hiszen a mahtabctg az alexey repó frissített változata, alexeyen pedig fordul a transmission, mahtabctg-ben nincs a transmission-t érintő új commit, ezért sem értem miért akad el ha transmissionnel akarom fordítani.(próbálkoztam azzal hogy a transmission Makefile-jába --disable-dht majd --without-dht kapcsolót tettem a megfelelő helyre, de figyelmen kívül hagyta. A dur-randir az iptables xfrm-nél akad el ha jól emlékszem, ha kiveszem a .config ból az xfrm-et akkor máshol akad el vagy ugyanott pontosan nem emlékszem, de elakad valahol az biztos. Kár hogy fejlesztők nem nagyon néznek rá erre a topikra, pedig ezen a fórumon vannak páran akik commitolnak az openwrt-be. Jól jönne a segítség hogy transmission-os mahtabctg fw-t, és dur-randir fw-t tudjunk forgatni.
-
-
-
trance89
őstag
A GDrive mappámba feldobtam egy MI-3 verziót is
BREED nincs rá hacsak nem cserélend át a nand flash-t spi-re de ez már nagyon mély víz, ha megpróbálod feltenni a MI-MINI verziót brick lesz a vége
Első telepítés Prometheus script alól javasolt mert a prometheus valamilyen patchelt bootloadert is felrak MI-3 esetén, nem valami bonyolult megcsinálni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Pánik a memóriapiacon
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Cyberpunk 2077
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Utána megint semmi. Beírtam a DNS címeket és attól se tért észhez.