Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
powerup2
üzenetére
Igazából a kábel nem javít a rendszeren, de ha egy 800 000 Ft-os rendszert 1000 Ft-os kábelekkel kötögetsz össze, akkor az a kábel rontani fogja a hangminőséget. Zajosodás meg minden.
De ha egy 800 000 Ft-os rendszert 2 milliós kábellel kötögetsz össze, akkor sem fog jobban szólni, mint a pár tízezer Ft-os kábelekkel. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Igen, én is arra gondoltam, hogy ott valami nagyon nem jól van. Bár sok mindent nem lehet állítani a hangnál.
Mondjuk én kapásból kikapcsoltam azt az über okos hangot, valami AI-s cucc, nem emlékszem pontosan a nevére. Sajnos attól csak olyan furcsa lett a hang, de semmi esetre sem jobb
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Uuugye? 100-on nagyon hangos lehet. A boltban feltekerte a gyerek a hangerőt ilyen 50 körülre (ezzel akarta demonstrálni, hogy milyen jól szól
) és mondtam neki, hogy halkítsa le legyen szíves, mert annyira hangos volt, hogy bántotta a fülem, pedig van otthon hifim és amikor kicsit több sör csúszik le, akkor azért nekem is romlik a hallásom és tekerem a potit felfelé 
-
Gorgonka
aktív tag
Valóban halk szokott lenni a beszéd, amikor sztereo cuccon játszuk le az 5.1 meg hasonlókat, de azért 100-ra ne kelljen már feltenni a hangerőt
. Vagy direkt túlzott a kolléga?
Szerintem én 20-ig még soha nem hangosítottam fel a TV-t. C1 van nekem is. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
belashx
üzenetére
Ha nem játszanék nagyon sokat, akkor én a Philipset vettem volna. Én is ezek között vaciláltam. Nyilván tanácsot nem szívesen osztogat az ember, nehogy aztán valami baj legyen a panellel és akkor konfliktus alakuljon ki, de azt megmondhatom, hogy ha csak filmezni kellett volna, akkor nem fizettem volna ki a több pénzt az LG-ért. Eleve jobbnak tartom a Philips készülékeket (volt már mindenféle TV-m), illetve a DTS megléte is egy jó pont.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Ha nem foglalkozol vele, akkor egy idő után észre sem veszed. Kis ideig idegesíti az embert, de aztán totál "elmúlik". Az előző Sony Bravián vettem észre egy darab halott pixelt. Pár nappal később már észre sem vettem, konkrétan keresnem kellett, hogy lássam.
Nyilván, ha sok van az más téma, de egy darabt még el lehet viselni szerintem -
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Érdekes, hogy ezt mondod. SDR-ben nekem 35-ön van. Először 60-on volt, de gondoltam kímélem a műszert és elkezdtem csökkenteni. Alig látok különbséget a 35 és 60 között. Van persze, de számomra nem volt annyira szembetűnő. Félhomályban vagy sötétben használom.
Nekem pont az tetszik, hogy nem kell nagy fényerő, akkor is jól látam, hogy mi történik a képernyőn, sötétebb tartalom esetén is. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát, én nem mondtam neked, hogy azt mondtad, hogy le kell cserélni.
Egyszerűen csak egyetértettem Salapp kollégával
. Társalgok. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
salapp
üzenetére
Szerintem is totál felesleges még váltani. Ilyeneket írnak:
"Az LZ2000 OLED TV-k fejlett szenzorokkal érzékelik a környezeti fény színhőmérsékletét és ennek megfelelően is úgy állítják be a képet, hogy az bármely napszakban természetes élményt nyújtson. A rendszer a tavaly bevezetett „Auto AI” módra épül, ami mesterséges intelligencia segítségével valós időben azonosítja a lejátszott tartalom műfaját, hogy ahhoz automatikusan optimalizálja a kép- és hangminőséget. Az LZ2000 a fényerőt és a színhőmérsékletet is be tudja állítani."
Ezek pont olyan funkciók, amiket az ember a TV első bekapcsolásnál ki is kapcsol
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Igen, láttam, hogy elméletileg gyors a neted, azért írtam, hogy hátha csak nagyon le van terhelve a hálózat.
De amúgy közbn eszembe jutott, hogy youtube-on néztem ilyen világűrös meg ilyen dolgokat és volt, amit tévesen HDR-nek ismert fel, pedig oda volt írva, hogy Dolby Vision. Úgy látszik néha téved. Bár fura, hogy minden sorozatnál az adott szolgáltatónál...
-
Gorgonka
aktív tag
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Nálam az HBO MAX szokott szarakodni. Meg alapból is katasztrófa az az app, de persze ez nem a TV hibája. Viszont az nem tetszik, hogy amikor konzolon játszok, akkor ha ki akarom kapcsolni a képernyőt, mert mondjuk kimegyek gyorsan megvacsorázni vagy ilyesmi, akkor ha megnyomom a Settings gombot, akkor nem az a menü jön be ott bal oldalon, amit testre is lehet szabni, hanem az a game menü vagy nem tudom mi a neve. Ott az All settingsre nyomva is egy másik menü jön be. Szóval ahhoz, hogy kikapcsoljam a képernyőt, ki kell mennem a TV Home menüjébe és ott a Settings gombbal bejön az a bal oldali menü. Nem jöttem rá, hogy máshogy lehetne.
Na mindegy, lényeg, hogy nekem jobban tetszett az Android több minden miatt is. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
powerup2
üzenetére
Fel is merült most bennem a kérdés, hogy nem lehet kapni olyan third party távirányítót, amelyiken van az a pöcök a légegérhez és van világítása is?
Mert amúgy a világítást én is hiányolom. A főbb gombokat persze már ki tudom tapogatni, de akkor is világíthatna. A PC iparban már az is világít, aminek nem is kéne, itt meg leragadtunk 10-15 évvel ezelőtt...
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
salapp
üzenetére
Gyakran olvasom, hogy szar az android TV, de én teljes megelégedettséggel használtam egy Sony Braviát Android OS-el. Sokkal ritkábban fagyott meg, mint a mostani kétszer annyiba kerülő WebOS-es C1...
Millió applikáció elérhető ingyen. Nekem futott rajta VPN a US Netflix miatt meg emby kliens a szerver miatt, HBO GO meg Amazon meg minden szar és pöccre működött minden.
Ráadásul nem kapcsolta ki a TV-t soha, tehát az HBO GO meg a Netflix is onnan folytatódott, ahol abbahagytam, csak akkor zárta be őket, ha sokáig nem néztem az adott streamet. A WebOS már akkor is kiléptet az HBO Max appból, ha kiugrok a menübe valamiért. Olyankor újra felhasználót kell választani és a főmenübe kerülök...
Nekem nagyon hiányzik az Android TV. -
Gorgonka
aktív tag
Szerintem is ez lehet a gond. Egy darabig én is állítgattam, mire minden jó lett
.
Főleg, hogy ki akartam próbálni az Alexát is (bejön, veszek majd egy echo dot-ot) és ahhoz át kellett állítanom másik régióra (Magyarországon nem elérhető a szolgáltatás. Kész röhej). Beállítottam mindent, aztán akartam Alexázni. A régió váltáskor mindent visszaállított defaultra és kezdhettem előről az egészet
-
Gorgonka
aktív tag
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
Wade0303
üzenetére
Én náluk vettem két hete, igaz nem a webshopon keresztül, hanem bementem és mutattam, hogy "azt kérem, köszi". Eleve két napot kellett várni a szállításra. De ez még nem is zavart volna, amúgy is szabit kellett kivennem. Viszont egy pesti cég szállította ki és úgy, hogy előtte bejárta a fél országot, szóval 16 óra előtt értek ide vele...Abban reménykedtem, hogy egy helyi futárcég hozza majd ki mondjuk 10:30-kor és akkor maradt volna idő nyomkodni meg filmezni
Értem én, hogy 8 és 16 között szállítanak ki, de azért nem olyan kis város ez, hogy másik városból kelljen szervezni futárt
-
Gorgonka
aktív tag
Én az emby-t használom. Nekem eddig mindent lejátszott (nagyjából 10 terra anyag van a szerveren a 4K DV-től a régi, csak divX-ben fellelhető anyagokig) és úgy rendezgeted a dolgaidat, ahogy csak szeretnéd egy webes felületen.
EDIT: Nekem pl van Filmek, Sorozatok, Animációs filmek, Animációs sorozatok, Klasszikus filmek és Klasszikus sorozatok. De bármennyi könyvtárat készíthetsz -
Gorgonka
aktív tag
Értem.
Szerintem sem lesz annyira hajtva, mint GuruZone TV-je pl. Sokat játszok PC-n is, ahhoz pedig van monitor. De tény, hogy amikor rákattanok valamire a PS-en, akkor addig az szokott menni, amíg be nem fejezem. De leginkább single player játékokat játszok, szóval nem jellemző a sok száz óra egy játékkal (bár a Monster Hunter: Worldbe belement vagy 300
, de az kivétel).
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a türelmet. így akkor nem stresszelek
. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
GuruZone
üzenetére
C11-et vettem én is.
Hogy érted a 400 órát? Számít, hogy mennyi időt játszik az ember egyszerre (pl naponta 6 óra már sok hosszútávon) vagy ez a 400 óra összejöhet 4 év alatt is akár? Tehát ha pl a legtöbb játéknál ugyan ott van a HUD (mert általában ez így van), akkor több játékból is összeadódik?
Nem teljesen értem ezt az egészet
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem szoktam áramtalanítani a TV-t.
Ez jó hír. Olvasgattam már a témában azért, csak most nem volt sok időm rá, gondoltam inkább rákérdezek. Meg azért a 8 óra sem egyhuzamban történik, közben nyilván felállok időnként, járok egyet. Két óránként pl. Gondolom az is segíthet kicsit, ha arra az 5-10 percre átkapcsolom a TV-t egy filmre vagy valamire? -
Gorgonka
aktív tag
Sziasztok!
Szerdán érkezik egy OLED TV, amit ma vettem és szeretnék előre felkészülni
. Az optimális beállításokat már megtaláltam, de nem nagyon követtem, hogy mik történtek az elmúlt években OLED fronton, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire sikerült kiküszöbölni a beégést? Hétvégén 6-8 órát is játszanék, akár egy játékkal. Kell ilyenkor valamilyen óvintézkedést tenni?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- LG OLED C1 55"
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) és mondtam neki, hogy halkítsa le legyen szíves, mert annyira hangos volt, hogy bántotta a fülem, pedig van otthon hifim és amikor kicsit több sör csúszik le, akkor azért nekem is romlik a hallásom és tekerem a potit felfelé

Vhiktor