Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
Synder egy rettenetesen érdekes figura. Az igazság ligáját én imádtam, pont nem érdekelt a fasz képarány, gondolom mivel a fotósokhoz közel van (az eredeti 6 45-ös filmre gondolok) ez így ez volt a kreatív döntés hátterében - oké - én is fotós voltam, megveszem. Fekete fehér? Oké - imádom- ezt is megveszem. Aztán jött egy-két film, mind csodás. Illetve álomháború - referencia anyag - képileg is, szori, látvány mind "ott" van
Erre most csinálja ezt a rebel moon-t. Persze rögtön kettőt...
Atya isten... mi a delérium trémenszes repedt köröm-nőtt pöcsöm ez??
Egy két szép kép a filmből:
TDI füstöt eregető hiperhajtóműves űrflotta. Izomból kaszálunk mint a cukornádültetvényes néger, de a lekaszált kalászt antigravitációs lebegő szekérre pakoljuk? Mindeközben a hiper intelligens android életviteli coachingot tart a hegyekben, ahelyett hogy dolgozna a kurvája..

Intergalaktikus űrflotta érkezik, hogy star wars szintű csatát vívjon a mindösszesen kb 1000 m2 területen termő búzáért? (aztán elunják és elhangzik a mondat, a főgenyótól: "eluntam ezt, a parasztok túl kemények, menjünk haza búza nélkül, majd eszünk máshol" - neeeeeeJa a titanic belsejében látott fűtők lapátolják a szenet a hiperhajtóműbe az űrhajókon...
és így tovább a végtelenségig..
Szóval kicsit is finoman szólva bekattant a csóka. Elgurult a gyogyó- vagy elfogyott valami cucc mittudom én de kajak zárt osztály pozitív lett a barátunk...
-
hunspikey
őstag
engem is nagyon érdekel mert nézegetem én is mióta megjött a G3- előtte C9-en nem volt ez az app.
Viszont nem merek bele vágni
Egyébként itt nem csak arról van szó, hogy a videó anyag át van streamelve - tehát kvázi annyi erőforrás kell csak a TV részéről mint ha pl youtubeoznál?
-
dropi
senior tag
Akár hiszed, akár nem, én nem tudtam megszokni a Magic Remote-ot. Volt két tévém is és hónapokig próbáltam, de végül a C2-t i azért adtam el, mert számomra kezelhetetlen volt a MR, nem vagyok az az agresszív típus, de párszor majdnem belevágtam a tévébe
Ha távirányító szerint vennék tévét, akkor tuti, hogy Samsungot vennék, nekem az a kicsi kevés gombos ezerszer esztétikusabb mint a C2 gyerekjátéknak tűnő távja :)
(bár a legjobban a 806 távirányítója jött be eddig).
És azért nem vettem Aliról, mert LG-hez szinte alig találtam normális használhatót, amire lecseréltem volna. Emagon volt, de ott vagy 40 ezer volt.
A menüvel kapcsolatban meg annyi, hogy nekem is messze az Android jön be a legjobban testreszabhatóság, chromecast, okosotthon vezérlés miatt is. Arról nem beszélve, hogy amikor még nem volt ennyi streaming és muszáj volt torrentezni, a tévé oprendszerével ezt könnyedén meg lehetett tenni egy rákötött vinyóval (aki még mindig csinálja, annak pl ez egy fontos szempont lehet.) -
zsistvan7
csendes tag
Érdekes, édesanyám már betöltötte a 70-et, de neki nagyon bejött a magic remote, sokkal könnyebben tudja kezelni vele a tv-t (c3), mint az előző tízen pár éves LG smart tv-t.
Ott mindig azzal volt a gondja hogy nem tudta megjegyezni hogy melyik gomb mire való, itt meg kis túlzással mindent elér kattintással.
Görgővel váltja a csatornákat, a címre kattintva bejön az info, nem kell külön a felvétel gombot keresni vagy az adás visszapörgetés gombot, a megállítást stb., pár hét után jobban kezelte mint az előző tv-t 10 év után. -
Ébri
senior tag
Simán nem állt kézre, Samsungon távirányítón is sok mindent keresetem / nem találtam, LG-n a távirányító már majdnem jó volt, ott a menüben voltam elveszve, de tavaly Londonban a szállodában egész jó LG TV volt, ott igazából nem voltam kiakadva a menüre és a távirányítóra, bár kissé nehezen találtam meg mindent, de megszokhatónak tűnt. Viszont nyaraláson alapvetően nem tvztünk. Szóval ha TV-t cserélünk nem ez fog dönteni nagy eséllyel. (Van egy Google TV-s Chromecastunk, ami ha minden kötél szakad, marad, de pl. KODI nem megléte miatt a Samsung azért kicsit lejjebb van most nálam a rangsorban. De lehet megint addig várok akciókra míg nem lesznek, s aztán marad a régi TV.)
-
lajbii
tag
Most hívtam a yettelt. Mivel nem tájékoztattak a minőségbeni változásról! Bizony nem küldtek emailt hogy majd mostantól csak 1080p-be nézhetem!!!
De ők sem tudták érdemben megmagyarázni hogy ami a HBO Max-on simán 4k , DV, HDR, DolbyAtmos -al ment és a Yettel HBO Max csomagban alapként járt !!!!! mire fel váltott 1080P-re DV,HDR, Dolby Atmos nélkülire!!!! A Max-ra való áttérés óta!!! Az ügyintéző sem tudott róla.!!!
Panasszal éltem mert ez így nagyon nincs rendben!! Ez az appváltás gyakorlatilag csak aról szól hogyha a minőséget továbbra is 4k-ba HDR-Be DV-ba szeretnéd akkor fizesd az eddigi dupláját!!! -
lajbii
tag
Hát igen sajnos. Yettel féle előfizetés.
Persze a régi HBO Max nem műkodik már. Mert azon kifogástalanul jelent meg a 4k, DV , HDR , és volt Dolby Atmos. is!
Arról elfelejtetettek szólni hogy ezeket bukom az átállással!!!!
ja ez áremelés-ről szól inkább ha kell a valós 4k, DV , HDR -
Ha számodra több mint tökéletes az amit látsz ,és ha próbálsz rajta állítani nem tudsz jobbat kihozni mint a gyári ,akkor is állítanál erőszakkal?
Samsung-on nagyon sokat kell állítani aláírom ,majdnem félnapot bíbelődtem a beállítások között ,LG-nél is kell de messze nem annyit mint egy Samsung képén ,Sony-hoz meg egyszerűen hozzá sem kellett nyúlnom.

-
alaves
addikt
Vizsgáld meg jobban csak az S90C-t önmagában.
1. Belső lejátszón (filmmaker) az 5-Sharpness & Overscan.mp4 tesztvideón egyértelműen látszik, hogy ha 0-ról kezded növelni az élességet, akkor az éleknél már 1-nél megjelenik az artifact.
2. HDMI: a betűkön és a tesztvideón is látszik, hogy: HDMI-PC(ikonmód)-élesség:10 = HDMI-egyéb(ikonmód pl.bluray)-élesség:0
Az élességre vonatkozó megállapítás avsforum-on is megtalálható. -
ricsip
addikt
Ha "csak" a kijelzőt/panelt cserélik nem a komplett vezérlést, akkor meg lehet izgulni h. az "utántanítás" hiányában milyen lesz a végeredmény. Meg kell nézni még csere előtt h. WBE vagy WBC a panel típuskódja. Ha változik a csere miatt, akkor elvileg az elektronikát is utána kell kalibrálni, különben nem lesz jó a végeredmény. Mármint képet fog adni természetesen, de lehet h. sem a fényerő sem a többi finomhangolás nem fogja megütni azt a szintet amit elvárna az ember egy képhibás panel cseréje után. Plussz ki tudja milyen már használt, raktárban porosodó szintén lilulós panelra fogják lecserélni. Akik cseréltették itt korábban, sokan nem jártak jobban, állítólag volt aki 3.-ra sem kapott "jó" panelt bele.
Gondolom szerelője válogatja ki mennyire érti azt a munkát amit végez a mélységeiben. Ha a szerelési utasítás is slendrián, az ember meg csak a szükséges minimumra hajt, akkor az eredmény is csapnivaló lehet.Szintén C1 tulaj, szintén lilás-zöldes a kép 2 széle, szintén idén ősszel jár le a 3 év. Vettem ugyan +2 év garanciakiterjesztést is. Hagytam magam mint egy átlaghülye-laikus rábeszélni. Holott valamennyire tisztában voltam vele h. minden ilyen biztosítás hacsak nem egyértelmű lopás v. totálkár történik, csak átbaszás. A görény biztosítók minden létező teljesítés alól kibújnak. Csak az a jó ügyfelük aki kifizette előre látatlanban a lóvét, és onnantól kezdve a lejárat napjáig nem hallanak felőle többé sosem.
-
-
Tyrone89
senior tag
Persze ez így van, de hogy tényleg normálisan megtudjon bizonyosodni erről az ember pl az MM-ban is..az kellene hogy egymás mellett lássa közvetlenül a tv-t ugyanazzal az anyaggal ugyanabban a képmódban. Ne úgy hogy egyik sorról rohangál a másikra és "emlékezetből" próbáljon ítélni. De egyébként szerinte a fényerő/újabb panel nem számít mert ő ennek ellenére is egymás mellé pozicionálja őket képminőségben.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Cifu
félisten
Ez az, amit 20-30 éve a Samsung és az LG felismert, hogy agresszív marketinggel megismertette magát a világgal és olcsón relatíve jó minőséget adott.
Sok-sok évvel ezelőtt a japán gyártók az LCD TV-k piacát (véleményem szerint) két okból vesztette el, az egyik, hogy nem nagyon foglalkoztak a marketinggel (hiába csinált jó TV-ket a Sharp, ha nem foglalkoztak a marketinggel), a másik, hogy a koreai gyártók foglalkoztak a fiatalokat érdeklődő trendekkel, például az integrált (USB-ről való) videólejátszás vagy PC rákötés problémájával.
Amíg a 2000-es évek végén ezek a képességek ott voltak a Samsung és LG TV-iben, a Sony, Panasonic vagy Pioneer mind-mind külön eszközöket kínált, és már az is csoda volt, ha pendrive-ról fotókat meg lehetett nézni a TV-iken. Ez az elitizmus vezetett oda, hogy a Samsung és az LG letarolta a piacot.
A plazma TV-k piaca kicsit más volt, ott a Pioneer és Panasonic próbálta tartani magát, de nehezen vették az elit státusz problémáit (kevés drága TV-ből nehezebb nagy nyereséget realizálni, mint rengeteg olcsó TV-ből).Ami most a különféle kínai márkáknál zajlik, az kb. ugyan az, amit 20-30 éve a Samsung és az LG csinált. Olcsó és jó ár/érték arányban jó TV-ket adnak, és agresszív marketinget raknak mögé. Pont most vett egy ismerős Hisense LCD TV-t és alaposan körbe járva a témát azt mondta, hogy ár/értékben jó, rengeteg visszajelzés van vele kapcsolatban, van szervízhálózat, és tudja azt, ami kell neki.
Majd ha lesz olcsón OLED, akkor fog azt venni, tudja, hogy jók az OLED-ek, de ennyit nem szán rá...Az, hogy a Panasonic ilyen környezetben küzd a fennmaradásért, érthető - egyszerűen annyi, hogy jó minőségű tévéket gyártanak, már évtizedek óta kevés, ha többet kér érte, mint a konkurencia, akkor kell tudni azokat a szolgáltatásokat, amiket a konkurencia tud, és kell mögé egy olyan marketing, ami felkelti az érdeklődést (ez pedig csak részben pénz kérdés, mert lehet kevés pénzből is fiatalos és igényes marketinget csinálni, de ez a japán gyártóknak jó ideje nem megy véleményem szerint)...
-
Cifu
félisten
Pont erre reflektáltam, itt is olvastam, hogy jajj, nem ajánlott monitornak az OLED, meg a WOLED, meg a QD-OLED, meg kell Better ClearType Tuner, meg kutya füle....
Megvettem a 42C3-at, napi 8-10 órát dolgozom (excel, word, one note, böngészőből megnyitott alkalmazások, specifikációk olvasása, ma éppen teszt forgatókönyvet készítettem, stb. tehát rengeteg szöveg) és semmiféle problémát nem tapasztalok a betűtípus-megjelenítéssel, pedig nem nyúltam semmihez, nem telepítettem pluszba semmit.
Mondom, Win10 és Win11, 4K felbontás, 150%-os méretezés mellett, ~1.2 méteres nézési távolságból, LG OLED 42C3 esetén.Lehet, hogy van, akit zavar, nem vitatom, de én vagyok az ellenpélda, lám, van ilyen is, nem vagyunk egyformák, érdemes mérlegelni vásárlás előtt.
-
alaves
addikt
Így van. 6 év alatt, mióta PC-re kötve is használom az OLED TV-ket, csak az előnyüket tapasztaltam. De ez is egyéni dolog, a gyakorlatban derül ki, hogy kinek mi a megfelelő. Van akit már 55"-nél is zavar a pixelsűrűség vagy a különböző pixel-struktúrák anomáliái. Nekem előrelépés az RGB OLED, mert nem látom a háromszög pixel-elrendezés okozta jelenségeket, viszont az előnyeit igen (színfényerő, homogenitás, rec.2020 színtér bővülés).
-
Quadgame94
őstag
Akkor van gond az ADS-el, amikor a natív kontraszt jelenik meg. Egyébként miniLED esetében szerintem is elhanyagolható. FALD-nál azért nem mondanám. Mondjuk blooming az lesz bőven teljesen mind1 VA vagy IPS.
A TV csak egy eszköz. Ugye sokszor van az, hogy a tartalom alacsony minőségű és sokan érvelnek mellette, hogy azért nem látja a differenciát mert sima 1080p/720p SDR tartalmat néz. Az érv, hogy jajj te csak ilyen gagyi minőséget nézel, akkor ne csodálkozz, hogy nincs differencia. Van benne igazság, de szerintem nem teljesen igaz.
De én megfordítanám. Pont az a gond, hogy sok embernek elég az alacsony minőségű tartalom. Hogyan tudná, hogy a HDR neki kamu ha nem is néz ilyen tartalmat eleve... nem is tapasztalja meg. Sógoromat azzal győztem meg, hogy vegyen OLED-et, hogy nézettem vele sok sorozatot Netflixen, meg Disney pluson. A felirat miatt a régi tévéjén hatalmas blooming volt, a HDR-t egyből látta, hogy nem valami szép. Nálam viszont szép volt az OLED-en. Így lehet meggyőzni szerintem az embereket, hogy a jó minőségű tartalmat bebizonyítod, hogy az övén ronda lesz. Vagy legalább is nem annyira szép.i.
Na meg az is fontos ki min szocializálódik és egyszerűen van akit konkrétan nem érdekel - vagy nem hajlandó kiadni annyi pénzt tévére. Legjobb barátom pont ilyen. Nagyon durva mennyire igénytelen
Sorozatbarát és társai megy nála a sima IPS LG tévéjén laptopról rádugva
Ha neki ez jó... Ő dolga. -
Ez is már olyan mint a telefonok, évről évre kiadják az "újabb" aktuális szériát, kisebb változásokkal, csak ugye jóval drágábban! Itt is érvényes, hogy sokkal jobban megéri gyakorlatilag fél áron megvenni az előző évi modellt, mert egyáltalán nem rosszabb sőt sok esetben az újabb modell vissza lépés az előzőhöz képest, persze nem minden esetben, és most nem az aktuális G4-ről beszélek, csak általánosságban! Plusz ez az Oled technológia is elért arra a szintre, hogy nem igazán tudnak már akkora különbségeket produkálni évről évre, vagy újat mutatni! Nem véletlenül kezdte el a Samsung, a más technológián alapuló tévéit gyártani, elég jó irány, de be kell látni, hogy az emberi szem is korlátozott, tehát egy idő után csinálhatnak a gyártók bármit, az emberi szem nem képes egy idő után látni a különbséget, mert elérték ezek a tévék már a maximumot 😳 A nagy áttörést majd egy teljesen más irány fogja megtörni, mondjuk egy holografikus megjelenítő, mint a Különvélemény című Tom Cruise filmben ami volt

-
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Én is leírtam, értelmezd!
De segítek, hivatalos helyről = 3év garival kapsz 380e-ért 55B3-ast vagy Philips 55oled 718-ast akkor 300e felett egy 1,5éves 55B2 nem alternatíva!!!Nameg 340e volt az 55B2 kifutó ára, akkor 300e felett megint csak nem igazán éri meg a használt.
-
Pro Koryak
addikt
Amikor 340e körül volt a bolti ára, akkor ér ~310-320e-et 1,5évesen. Azért nem ennyire ostobák az emberek, szerintem. Ahogy írják, max 250, de lehet ennyiért sem viszik el.
370-380e körül meg van új:
55B3, Philips 55oled718
400e körül 55C3/55G2."A B3 -at azért említettem, mert szerintem meghatározó tényező az ára. Így ha azt meg lehet venni 30-40 ezerrel drágábban 3 év gyártói garanciával, akkor egy B2 biztos nem ér 300 ezret 1 év bolti garanciával."
Akkor ezek szerint egy 1,5 éves 55B2 megér 310-320e-et, amikor vacsi új B3-ast kapok nem sokkal drágábban
Már rohanok is... -
Persze tudom, hogy az LG nagyon jó szervíz háttérrel rendelkezik, én csak arra reflektáltam, hogy ha van vadonatúj bontatlan (most a garancia időtől tekintsünk el, hogy csak 1 év) 300K-ért, akkor emberünk használt tévéje miért érne többet? Szerintem egy használt 55"-os B2, legjobb esetben 250K amennyiért el lehet adni, szerintem ez a reális ára, persze kinek mi, hirdetni bármennyiért lehet, az eladás már más kérdés, azt majd a piac eldönti

És igen annak tudatában, hogy a B3 elérhető 3 év gyártói garanciával 340K környékén, nos így nincs is miről beszélgetni a B2-ről használtan 270-ért vagy 300-ért bontatlanul, garanciától függetlenül

-
torma1981
veterán
Nekem sima CX volt. Tökéletes volt játékra. Pedig abban tuti nem volt ezek közül egyik sem. Nem tudom mit is takarnak.
PC-re mint monitornak szerintem nem annyira lehetnek fontosak mint pl PS, stb. Úgy is a VGA adja ott a kraftot, beállításokat stb. Majd kipróbálom milyen. -
Dexter17
tag
Igen ettől a lötyitől lett kék, és asszem a folyadék színe is olyasmi. Desztilált vizet próbáltam nincs változás.
Ezért gondoltam az ethanolra de még nem mertem, csak akkor ha itt valaki ilyen tévén már használta és ad visszajelzést, hogy nem lesz rosszabb.
Amúgy valószínű záros időm belül felrakom itt a fórumra és nyomott áron eladom. Egyszerűen nem akarom minden nap látni és szembesülni a hibámmal. Egy előnye van, hogy kicsit sötétebb szobában egyáltalán nem látszódik használat közben, ezért nem borítottam még le a pics@ba.
-
zack
nagyúr
Mivel nem szoktuk az átutalást választani, csak azt tudjuk, ha elutaljuk, akkor azt a másik fél lényegében azonnal meg is kapja, így számomra ez nem volt egyértelmű, hogy erre vonatkozik. A másik, hogy én az ügyfélszolgálatot hívtam, megkapták e, ott pedig egy LG dolgozó azt mondta, a bank tartja vissza a pénzt 3 napig, nem pedig azt, hogy "türelmét kérjük 2-3 nap erejéig, amíg a könyvelés feldolgozza az átutalását". Nyilván ideges lettem, mert a bank nem tarthat vissza pénzt. Ezért indult be a sztori mint egy lavina. Az, hogy a könyvelés miatt van, és nem a bank miatt, ez már egy jóval későbbi szakaszban derült ki, de ezt korábban le is írtam. Ettől függetlenül le a kapalappal, mert segítőkészek voltak és gyorsak, amit szóvá is tettem.
Aki a tv-hez olyan soundbar-t választ, amiben van hátsó sugárzó is, és falra akarja szerelni, itt egy jó minőségű olcsó alternatíva:
-
hunspikey
őstag
Ja bocs, én meg azért nem értettem mert azt hittem láttad a korábbi slide feltöltéseimet, ott írom is hogy hihetetlen szép a panelem, egyedül halvány csontfehér alapon lehet látni statikus tartalom pl weblap esetén ici pici tinting szerű sávot jobb oldalon de csak jobb oldalon. Fura, mert a c9 tintinges volt slide esetén De az rendes kétoldali (vagy ha úgy tetszik középen egy hatalmas) sáv volt. Sárga slideon látszott egyedül mert zöldbe fordult a két széle. Ezt a sárga színcsatorna kis fin9mhangolásával simán el tudtam tüntetni.
De a G3 hibátlan hál istennek. Én sötét tónus őrült vagyok és áldom az eget hogy ennyire tiszta az 5% (és alatti) szürkéje. Így minden éjszakai svenkeléses jelenet makulátlan míg azért a c9-en, ha figyeltem, látszott ahogy úszik át a tartalom a sötétebb zónákon...
-
Dexter17
tag
-
Dexter17
tag
csak PC. Kezdtem LG CX utána C3, most, hogy összebasztam az S95C-t szeretnék ha jön vmi jó akció EB vagy olimpia alatt egy jó gaming TV-t. Az S95C-nek a 40Gbps sebessége 144Hz-en számomra katasztrófa és csalódás volt. 120Hzen jó volt, de 144-en egy ALT+TAB is kifikkantotta, homokórázott vagy 10secet a tv addig fekete képernyő. Persze azért filmeznék is rajta, de játék a fő mérvadó. Tény, hogy a C3hoz képest szebbek a színek a Samsung QD-nál, de nekem ez csalódás volt ez a tévé.
-
Malfroy
aktív tag
Nemrég találkoztam egy legendás régi plazmatv-vel, na annak is jó hangja volt mai gyári hangszórókhoz képest. mióta a sok milliós stereo hangfalrendszerem optikán összekötöttem tv-hez, kicsit átírta az élmény faktort, hogy így is lehet filmezni,hogy a szoba eggyé válik a filmmel konkrétan. Ezután már minden tv gyári hangszóróvá meg soundbar ilyen doboz hangú,dinamikátlan,erőtlen,hatástalan., dehát ennyiért legyen is jó a highend hifi.
-
Sasi001
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple MacBook
- Jövedelem
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De ez van.

Vhiktor