Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
-
hunspikey
őstag
Köszi! Örülök hogy van még józan ember aki a megvett TV-t csak használni akarja úgy ahogy neki tetszik és kész...
Ja és gondolom ezek a srácok az új 5-ös BMW-t is traileren húzzák egy 20 éves vacakkal amíg ki nem érnek jó útra és azonnal vissza trailerre amint jön megint a gödrös rész. Csak mert ez lenne autózásban a megfelelő analógia....
-
Yodamest
veterán
Igen ezzel én is így vagyok, lehet amúgy a maximális elméleti sebessége nagyobb a mai modern wifiknek, mint a 100mb-es korlátozott lannak, de akkor is ez túlmutat csak a sebességen. Weboldalak azonnnali megnyitása stb. biztos gyorsabb egy 400mb-es wifivel, de a folyamatos stabil adatfolyamhoz, amit a filmek igényelnek én csak is lant használnék. Hiába gyors a wifi, ha be-be akadozik az adatfolyam és emiatt alkalmanként leromlik a minőség, bekockásodik stb. vagy akár meg is áll a videó.
Amúgy meg apple tv4k ethernetes verzió (2022) legjobb cucc a világon, egy komolyabb tv szerintem megérdemel már egy ilyen boxot maga mellé. Egy rossz dolgot nem tudok rá mondani mióta megvan, akár PC-ről, akár streamingről, mindenről tökéletesen kadenciahelyen játssza a filmeket, sorozatokat, mindent is be lehet rajta állítani, gigabites lan csatlakozója van.
-
Gicz
addikt
Persze tiszta sor
Ez meg az én egyéni hülyeségem, de 100-as fényerőn szép statik eredményjelzős sportcsatornát nézni olyan, mintha vennék egy kocsit es 2-esbe megyek vele nyélgázon a tengerpartig. Hogy tudja meg minden, de azérta na...
de ez csak szemyles vélemény, nem flame keltés stb, fontos tisztázni. 
-
anrab
addikt
"Mondom úgy, hogy az utóbbi másfél évben volt Philips 806, Hisense A9G és most a C2. Viszont képben még én is látom a különbséget a C2 javára."
Így más a helyzet. Akkor ha ilyen nagy a különbség hogy emlékszel és látod hogy jobb c2 képe, el kell ismerni hogy a philips képe szar.
-
anrab
addikt
Szerintem műszer nélkül senki nem mondja meg hogy melyik, melyik. Ha két egyforma tudásut egymás mellé raknak. Már ha nincs bekapcsolva az ambilight.

Az androiddal pedig nincs több baj mint a többivel már régóta. Persze a tesztekben még
mindig, megszokásból lehúzzák. Én nem tapasztalom amiket írnak vele kapcsolatban már nagyon rég. Funkciókban pedig köröket ver bármelyikre.
Philips fan vagyok, elnézést az elfogult hozzászólásért.
Az ambilight 2009 óta éjjel nappal bevan kapcsolva mindegyiknél. Minek kapcsolgatnám. Nem is értem. -
ricsip
addikt
Hardver+szoftver páros kéz-a-kézben jár mióta az első 2 tranzisztort összekötötték. Hajadra kenheted a hardvert, ha nincs hozzá vezérlő logika. Ezért különösen cinikus azt mondani h. ott van a telefonban az infra adó hardvere, csak nem tudod kihasználni, mert a hozzá tartozó szoftver meg külön fizetős.
-
apszi
őstag
Azt tegyük azért hozzá, hogy az előfizetéses, azaz csak egy hónapig érvényes, ami nyilván, ha nem szeretnél sokszor turkálni benne, akkor mindegy, de ha esetleg többször is bele kell nyúlni (pl. vissza kell állítani), akkor jobban megéri egy állandó, idegenből. Persze, ha most és hirtelen kell, akkor viszont kiváló megoldás.

-
ricsip
addikt
Az a kérdés, ha "teljes képernyős vakító hófehér" kifejezést használna feléd valaki, aztán odafordítana ehhez, akkor mi lenne az első reakciód?
Amúgy pedig nem ezen a fullscreen fehér képen zavaró, hanem amikor megy egy valódi kép/videó, és pl. a sivatag homokja a kép egyik felén lilás színű, kép másik felén meg sötétzöldes. Holott aranysárga-barnának kellene lennie.
-
-
alaves
addikt
A 4 üzemóránkénti kompenzáció beállítására nincs menü opció (csak a szerviz-menüben), azt a TV automatikusan elvégzi, amelyről üzenetet nem ad. A pixeltisztítás is automatikus (2022-es modelleken 500 üzemóránként), a menüben kézzel is indítható (ez van a képen), ha elváltozás tapasztalható, pl. képvisszamaradás nagy fényerőtől. Ezek szerint minden kikapcsolás után futtatod a pixeltisztítást, amely még extrém használatnál sem szükséges már a mai modelleken. Nem kell állítanod semmit. (A pixeltisztítás elvégzéséről adott infó is csak TV tuner használatakor jelenik meg, pl. HDMI forrásnál nem).
-
törölt tag
Távirányítóra kíváncsi vagyok, de max. odáig jutottam, hogy a B&O távja lehet ilyen (a tévéiknak LG a belseje). De azok a távok drágák és furák, és nem háttérvilágítottak.
Harmony Elite volt még jó egy időben, aztán eladtam, mert a működése (az egész koncepció és mellé a szoftveres megvalósítás) kezdett terhessé válni.
-
ricsip
addikt
A bekapcsolás infrán megy. Ha nincs rálátása a remote-nak infrán a tv érzékelő területére, pl. mert alacsonyan ülsz a kanapén a tv meg magasan van a szekrény tetején, akkor nem fogod tudni bekapcsolni a tv-t. Ez azért jó, mert az infra érzékelő alul van a talp fölött, és ha vettél külön soundbart, az meg pont a tv elé kerül, és mivel magasabb az átlag soundbar mint amilyen magas ennek a tv szériának a talpa, pont faszán beletakar a soundbar a képernyő alsó 2-3 centijébe. Így pont az infra érzékelőjét is kitakarja szemből. Így mehet a kéz felemelés a magasba, és onnan lefelé biggyesztve a remote orrát a tv infra érzékelője felé célozva, próbálni belőnni a szoundbar teteje fölé-mögé. Frankón rá fogok szigszalagozni egy lézerpointert a magic remote elejére, hogy lássam hova célzok mikor már 10 perce próbálom a kanapéról bekapcsolni.
Ha már bekapcsolt a tv, utána BT-on megy a vezérlés, tehát elbaszott módon tudod úgy is vezérelni, hogy rálátás nincs, mégis megy a magic remote-os kurzor mozgatás, menüzés. Mivel a BT ugye rádióhullám, ahhoz nem kell közvetlen rálátás. A kikapcs viszont talán már megy BT-ról is, de lehet h. azt is csak infrán veszi a tv, passz nem tudom. Kikapcsolni valami rejtélyes okból elsőre szokott sikerülni, nem úgy mint a fentebb vázolt bekapcsolási performansz. -
kolosszus87
senior tag
LG A2 gyengesége: alig 500 nit feletti csúcsfényerő, azért ez még az átlag oled 6-700 nitjét sem éri el, ez tényleg a minimum szint, hogy hozza a HDR hatást. Ezenkívül nagyon fontos különbség, hogy csak 60hz-es panellal rendelkezik, 120 helyett (te meg sok meccset is nézel, ott nem mindegy)...ez sem mindegy mozgásmegjelenítésnél, játéknál. Gyengébb videprocesszor mint egy középkategóriás C2-nél, ebből fakadóan gyengébb interpoláció (te pedig mint irtad allergiás vagy erre és használod az interpolációt), felskálázás, stb. Szóval tényleg egy minimum szintű belépő oled, ennél a volt oled tv-id magasabb kategóriát képviseltek és többet tudtak. A tv megunás kérdéséhez én nem tudok mit hozzá tenni, minden oled panelt az LG gyártott idáig (tavalyi évtől bejött a Samu QD-oled), szóval olyan orbitális különbségek nincsenek köztük...mit unsz meg rajta, a képét? Az újabb hasonló kategóriásnak se lesz jobb, egy A2-nek meg még rosszab, az op.rendszer pedig szintén nem fejlődik annyit, h érdemleges változás legyen benne évről évre. Szóval én nem tudom ezt értelmezni, de mindegy. Ha már tényleg nagyon unja az ember akkor meg arra kell törekedni, hogy feljebb váltson az ember, nagyobb képméretre, jobb képminőségre. Nekem így logikus.

-
kolosszus87
senior tag
Ebben az esetben valóban az Samut kell megvenni, QD-oled, erőteljesebb színek HDR-ben, 1000nit feletti csúcsfényerő. A beégés kérdésében viszont nem értek veled egyet, valóban van már sok védelem és páran túllihegik, de azért nálad ez extrém felhasználás. SDR tartalmat nyél fényerőn nézni, ráadásul Vivid módban az a leginkább veszélyes kombó, adsz egy jó nagy löketet a beégésveszélynek. Az, hogy évente tv-t cserélsz a te dolgod,ha neked ez a hepped... én biztos nem cserélgetném, csak ha nem vagyok megelégedve.
Egyébként az A2 nem is értem miért jön nálad számításba? Felsoroltál pár oled modellt amid már volt, az A2 mindegyiknél gyengébb mint amit eddig használtál, vagy minek akkor a tv csere évente ha nem a magasabb minőség a cél? -
Vhiktor
Topikgazda
Fényerőben az A2 kevés lesz szerintem Neked.
Én az S95B-re szavaznék vagy ha olcsóbb kell akkor meg a C2 és persze 55" mindegyikből. Ilyen flehasználás mellett nem bizots, hogy megéri a G2 a felárat a C2-vel szemben, bár lehet az kevsébé fog beégni.Ha nem számít az összeg, akkor S95b és G2 közül választanék.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha a fényerő a legfontosabb, akkor S95B első körben, aztán a G2.
De ilyen használat mellett olednél benne van a pakliban a beégés veszélye. Inkább vennék miniledet.
A beégés nem kamu, jó pár újjabb oledet is láttam már beégve (CX-el bezárólag) ilyen felhasználás mellet, bár a tulajoknak fel sem tünt, azt sem értették miről beszélek, szóval ha nem vezsed észre akkor nem is fog zavarni

-
wallace 234
őstag
Erre a felhasználói szokásra valóban egy lcd lenne jó hosszabb távon! QN90B annak elég jó a fényereje és VA panelt kapott. Oledek közül akkor inkább a C2-öt érdemes. Ha netán probléma lenne. Jelenleg az Lg elég rugalmasan cseréli a panelokat. Ki tudja mikor unják meg. De addig is LG!
-
-
-
ForRedGlory
félisten
Nem értem a problémátokat.
Ha a PS5-öt akarom bekapcsolni, akkor a PS5-öt kapcsolom be, amivel párhuzamosan bekapcsol a TV is, majd rávált a megfelelő bemenetre. (Nem kapcsol be párhuzamosan az Apple TV)
Ha az Apple TV-t akarom bekapcsolni, akkor az Apple TV-t kapcsolom be, amivel párhuzamosan bekapcsol a TV is, majd rávált a megfelelő bemenetre. (Nem kapcsol be párhuzamosan a PS5)
Ennél kényelmesebb és jobb megoldás nincs. Ha meg a TV már be van kapcsolva, akkor a TV bemenet választón egyszerűen kiválasztom a PS5-öt vagy Apple Tv-t, ami bekapcsol egyből.
-
Dare2Live
félisten
Samsung olednél nem biztos hülyeség.

De amúgy meg mindegy. Elmúlt az a világ ahol egy tv 20+évig volt használatban, ahol "olajat cserélj" és motor elfut 25+évet 600.000km+t és még nem volt megbontva, gyári a lánc... kedvencvem jó plda a wearablek. MInt a mobilokat új vásárlók átlag 2évente cserélik. Régen megvettél egy órát az örökélet volt. Mai napig megy a 30éves casiom. Elemet magam tudom cserélni, szabvány elem! szabvány csillagcsavarhúzó! Gumigyürűt kell átkenni, hogy vízálló legyen. Ezt mai napig tudják a legolcsobb 10.000Fts casiok is. Ehez képest az új 200.000Fts okosórák, 500.000Fts mobilok direkt úgy vannak megcsinálva, hogy spec aksi, ragasztva.
-
dgyuri0123
nagyúr
Tényleg nem értetted a múltkori hsz-emet?
Te kérdezted mit vegyél, ugye? Samu vagy C2. Samura mondtad, hogy nagyobb fényerejű, mint a C2. Erre megkérdeztem, hogy mennyire fontos ez a nitekhez való ragaszkodás és hogy azért kell-e a nagyobb fényerő, mert a kertben lesz nappali mozizás? Meg azt is odaírtam, ha kell, hát kell. És erre mindjárt meg is válaszoltam, hogyha kerti mozihoz kell, ahhoz minek oled, mert arra jobb egy lcd.
Erre mindkettőtöknek az jött le, hogy én jobbnak gondolom az lcd-t és azt ajánlom... viccesek vagytok...
-
Sasi001
őstag
-
junior19
senior tag
Ezt magadnak köszönheted.
dgyuri0123 fórumtárs írt egy szubjektív véleményt, amire nézd meg, hogyan reagáltál. Te az ő ízlését kritizáltad azzal, s akik hasonló képen vélekednek, azokkal van vitád, s próbáljátok meggyőzni egymást.
Tapasztalatom szerint ez úgy sem fog sikerülni. -
Pro Koryak
addikt
Ha neked ez a tv adta öröm:
1. "Nekem Oled kontrasztot lehet allitani, termeszetesen az is maxon, oled fenyero 100-on és persze fenyerzekelo kikapcsolva"2 "Nekem SDR Sport mod 100. Szabványos 80, HDR 100 a default érték a tévé beállításaiban alapból, megy mindig
Bár lehet más az elosztás. de nekem ennél alacsonyabb módon nem is tetszik"... akkor élvezd sokáig, büntesd a szemed, de erre szerintem felesleges volt oled tv, azaz túlszaturált, szó szerint szar képet nézzél, pl. Sport mód.

-
dgyuri0123
nagyúr
Szíved joga, hogy azt nézd, amit szeretsz. Viszont (szerintem) ha oleden mindent feltolsz maxra, pont azt bukod el, ami miatt sokan oledet veszünk. És ez nem más, mint a nagyon pontos színvisszaadás, a kiváló feketék, stb stb. Amikor 100-on áll minden, ezek a képi jellemzők egyszerűen eltűnnek egy sűllyesztőben és nem azt fogod látni, ami a jó, hanem egy valóságól messze elrugaszkodott izét, ami ugyan tetszhet neked, de semmi értelme, hogy ezt a képet egy oleden nézd, mert erre a célra egy miniled is bőven jó lenne neked, sőt, talán még jobban is tetszene, mint az oled, amit (hidd el) nem erre találtak ki. A képimádóknak (volt plazmások) tervezték szerintem, akiknél elsődleges szempont volt a kép minősége, nem pedig a fény mennyisége. De csak szerintem.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha van egy 500 lóerős autód és állandóan padlógázon közlekedsz vele, szerinted nem fog idő előtt tönkrmenni egy-két dolog benne? De!
Fékbetétek félévente, féktárcsa évente, féltengely évente, hengerfej kétévente, kuplung kétévente, komplett motorfelújítás bőven 100e előtt és ez csak a jéghegy csúcsa. De igazad van, a gépek vanak értünk.
Én pl. azt szeretem, ha van valami kütyüm, az nézzen ki újnak amíg nálam van, mert gyűlölök ösze@aszott holmikat birtokolni. Ha valami törik/sérül, az vagy szerviz, vagy "kuka"... nálam. Oledet sem azért vettem, mert már közelítenek a mai led tv-k fényerejéhez, hanem mert csak az oled tud natívan végtelen kontrasztot. Természetesen nem csak azért, de már ez is elegendő indok lenne, hogy oledet nézzek.
Ha megkérdezhetem, te miért nem vettél lcd-t (ledet), ha neked a fényerő ennyire prioritást élvező paraméter? Csak mert az oled még mindig nem tud olyan fényes lenni, mint egy led tv és be tud égni ma is. Nyilván semmi közöm hozzá, hogy miért vettél oledet, de azt gondolom, rosszul választottál.
-
Pro Koryak
addikt
Nem tudom a kezelési mit ír, de ha valóban "azért annál mélyebben beleástam már magam a tévékbe", akkor tudnod kellene, hogy az olednek nem tesz jót az állandóan magas fényerő.
Persze, a teknika van érted, csak ha beég, akkor meg jön az anyázás + deszarazoled."De azért én nem feltételezem, hogy olyan funkciót (100% fényerő) építenek bele egy tévébe, amit ha használsz tönkremegy a tévéd"
A gyártó pont lesz.rja, kifizetted, hazavitted, innentől neki haszna van.
-
sub71
senior tag
Hirtelen 2 dolog jutott az eszembe.
1: Nem tudjuk az LG Display árképzéset.
Lehet, az LG- nek olcsóbban adja a paneleket, mint a többi gyártónak (erre utal, hogy a többi gyártó oled tévéje vagy kicsit, vagy nagyon, de drágábbak) ezért viszont a többi gyártó joggal várja el a pénzéért a "minőséget". Itt a fórumon csak LG tévékkel kapcsolatban olvastam olyan kommentet, hogy egy év alatt 2x kellett panelt cserélni, más gyártó termékeiről nemigen hallani ilyet.
2: az éttermes példád nem jó! Lehet, hogy a legszebb, legjobb minőségű cuccokat megtartom a saját éttermemnek, de azt is ott kell eladnom, ami határeset minőség, vagy esztétikai okokból, mert más nem fogja az tőlem átveni. -
bnorci71
addikt
mindegy miről beszélünk steak/fagylat/csoki TV stb.
az egyik mennyiséget akar produkálni darabonként kicsi haszonnal a másik minőséget akar produkálni nagy haszonnal darabonként
ezt ennél jobban én nem tudom neked elmagyarázni
Az alap hogy hová akarod magad pozícionálni a piacon.
nem a szakács jobb hanem én 10db adok el olcsóbban
addig amíg ő egyet drágábban,
más a vásárlóközönség -
krepp
tag
"akkor fogod tudni sikerrel üzemeltetni, ha jobb vagy valamiben, mint a többi ugyanilyen cég" pontosan!
pl árban jobb, nem minőségben.
Szerintem akad Sony, Pana, tv ugyan azzal a panellal mint LG és még drágábbak is,
akár válogatott panellal akár nem. Tesz mellé másik képfeldolgozót, más os-t.Más gyártó meg ugyanahhoz a panelhoz gyengébb cuccokat rak és próbálja olcsóbban, más ársávban/ más közönségnek eladni...
oled téren az LG az atyaúristen (volt eddig) tényleges konkurencia nélkül, ezért kb azt csinál amit akar. Lehet neki jobb üzleti stratégia fixen eladni más gyártóknak egybe több tízezer panelt, akár válogatottat is. Végeredményben mindenki tudni fogja hogy az is "csak" LG.
A te elméleted szerint, ha annyira első akarna lenni az LG, akkor nem adna senkinek panelt. -
krepp
tag
Érdek példa, rögtön meg is tudlak cáfolni...

Magyarország rengeteg jó minőségű hústerméket exportál, míg rosszabb minőségű alapanyagokra, pl párizsi hoz, importra szorul..(2000 években)
Vagy a pirospaprikával ugyanez, a miénk megy Olaszországba, mi a boltba spanyol vehetünk..Miért felfoghatatlan hogy valaki válogatott panelekbol akar termékcsaládot építeni, van aki még inkább olcsóbban..
-
Lujo123
junior tag
Hát ja, a szemed és ízlésed nem egy műszer.
. Valakinek ez tetszik, valakinek meg az. Lehet valakinek a referencia monitor néz ki szörnyűen, pedig az a valóság. Ezért is van itt sok parttalan vita is. Nincsen tökéletes tv és felesleges sztárolni egy adott márkát, mindegyik vacak és/vagy drága a maga nemében. Találd meg ami neked tetszik aztán örülj neki és ha kell rakd vivid módba.
De azért kellene egy nagyjából színhelyes gyári mód ennyi pénzért... -
murlock
csendes tag
sajnos ismét nyertetek..

[”utolsó darab”] -
Farkassacred
őstag
Már egyszer leírtam, és nektek akarok jót tényleg.
Minden esetben egy erősen leárazott tévé panelje egész biztosan hibás/foltos lesz, ez 98%. Legalábbis a media markt-nal ez a rendszer. Persze lehet szerencsét próbálni, de az utaztatást és az összerelést jól megszívja az ember.. -
Matt89
junior tag
Rendben, hát van ilyen is...
Nálam meg az van, hogy a Lost-ot, ami (ahogy most nézem) nincs fent 4k-ban, csak 1080-ban (igaz 22 Mb/sec azért nem rossz) tuti megnézem a jövőben is 3-4 évente, akkor is ha 1x talán 87-es qd oledem lesz
A Kémek mint mi c film meg szintén nagy kedvenc, 2 évente előkerül, de talán a 720-as felbontás a legjobb belőle.
SŐT, azt is olvastam több helyen, hogy az "eredeti" Gyűrűk Ura trilógiából ugye van fent már 4k verzió, de a 2-3. részből sokkal jobb minőséget ad vissza bármilyen képernyőn az 1080-as felbontású változat, mert, most idézek egy számomra már "magas" szöveget:
"...A Gyűrűk Urában az összes VFX és CGI 1080p-ben lett renderelve, az egészet pedig végül 2K-ban mastereltek (a VFX-textúráknal tehát már a 2K is csak felskálázott felbontas) és az új remasterekhez is ezt a 20 éves 2K DI-t használták.
Az 1080p-2K valós felbontásnál még nagyobb baj, hogy olyan szinten zajszűrtek, hogy a végeredmény rosszabb minőségű mint a 2011-es extended 1080p AVC kiadások... 2-3. részekből a 2011-es SDR kiadások egyértelműen legrészletgazdagabbak, a színezésük meg nem annyival rosszabb a 4K-nál hogy megérje beáldozni a részleteket..."
Aki érti az érti. nekem röviden ebből lejön, hogy nem minden a felbontás.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux Mint
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár!!Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K Dolby Vision,120hz,vrr,aalm,Xs,ps5 Ready
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mondjuk meg sem kellett volna venned.

De engem kirázott a hideg attól amit írtál a használati szokásaidról.
Én epilepsziás rohamot kapnék sdr 100-as oled fényerőtől, de ez is csak én vagyok ezek szerint.

addig amíg ő egyet drágábban,

Vhiktor