Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Nem tudom, volt-e már, de aki esetleg most lépne be az OLED világába, és nem akar túl sokat költeni, annak az ősi 2020-as Sony 55A8(G) 380K az MM-ben, "Black Friday" keretén belül.
-
válasz
corvin1984 #63998 üzenetére
Panasonic HZ-2000.
Mindkét oldala “bevilágít”. Érdekes kifejezés egy OLED TV esetében. -
Jakesz
addikt
Azért a telefonok esetében némileg más a helyzet, mivel azoknak a kijelzője nincs olyan szinten terhelve, mint egy tévének. Továbbá telefont 2-3 évente cserél az átlagember, tévét legalább dupla ennyi időre terveznek. Mindezek következtében telefonon jóval kisebb mértekben kell ezzel a problémával foglalkoznia a gyártóknak.
-
S@c@
őstag
válasz
ReFleXx #63994 üzenetére
Ez a megelegeli dolog sztem később lesz jóval, mivel az OLED-be elég sokat fecoltek, plussz partnereknek is O gyárt. Aztán ha az emberek nem vennék, mert beeg vagy túl sok a banding darab az OLED ét is kinyirhatja.
Lásd Samsung OLED telefonok, mikor kezdtek el gyártani? S2 óta, közel 10 éve és mai napig cserélik ha garancia van rá és beeg vagy valami hiba van.
-
demmer123
őstag
Szerintetek érdemes lenne a jelenlegi B8 oled-et egy OLED55B13LA modellra lecserélni?
Igazából csakis heti 2-3 film nézésre van használva, semmi játék, és nem monitorra van.
Észrevehető lenne a képmínőség javulás?
-
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Van köztetek aki sok F1 et néz? Nincs probléma a sok statikus eredmény jelző felirattal?
Ilyen felhasználásra inkább LCD?
-
-
válasz
poli27 #63984 üzenetére
Az SDR mód előtte/utána:
(Alapárú kalibrációnál HDR módokhoz nem jár ilyen report, csak SDR-hoz, mert az ott külön, időigényes macera előállítani extra eszközzel dolgozva. De a fehéregyensúly hasonló szokott lenni HDR-ben is, mint SDR-ban. Közös gyári WP értékekből indul minden mód.)
Látszik, hogy a fehéregyensúly eltol inden más színt is. -
rtibi
tag
Kösz srácok megnyugodtam
,
-
poli27
veterán
Tegnap a Topicgazda úr bekalibrálta a 65G13 at, elvileg a gyári egész jó, csak a kék volt benne sok a műszer szerint. Szerintem ég és föld kalibrálva, bár picit fura hogy teljesen mások a színek és a fényerő, de megszokható
-
ClioRS
őstag
válasz
Pro Koryak #63904 üzenetére
De én tekergetni akarom, meg is rendeltem, hátha lehet ezzel már
-
adm
őstag
ebben 200 óra bejáratásban két dolog lett összemosva:
1, műszeres kalibrálást javasolják többen ~200 üzemóra után, addigra beáll minden,
2, 1-2 nap 4k anyag futtatását szokták javasolni az oledekre jellemző panelsajátosságok optimalizálásra, mint a tinting és a bandig. egy átlagos állapotnál csökkennek a hibák, de az sem biztos hogy látható szabad szemmel így észre sem veszed.nem kell ezen aggódni, eléggé vigyáznak magukra a mai oled tv-k.
-
Nem kell ennyire kétségbe esni. Ez inkább arra vonatkozik, hogy ennyi idő kell, mielőtt meg tudod ítélni a paneled minőségét. Kezdetben inhomogén lehet a sötétszürke, ami idővel kitisztulhat. Illetve az első órákban könnyebben alakulhat ki képvisszamaradás, ami sokakat megrémíthet akkor is, ha nem maradandó.
Szóval röviden: kösd rá nyugodtan a PC-t és játssz vele már első nap. Csak ne gyere vissza képernyőfotókkal, hogy szemetes a sötétszürke tesztábra, vagy halványan látszik a HDR-es játékból kilépve valami világos folt helye. Ne foglalakozz ezekkel, míg eltelik némi idő. -
-
rtibi
tag
Tisztelt oled tv tulajok!Mennyire van értelme a BEJÁRATÁS-nak?Összefoglalóba olvastam 100-200 óra
Most komolyan nem köthetek rá egy pc-t azonnal pont amire venném,mert baja lehet később?Mekkora szadizás lenne ez skacok
200 Óra tv zés kb 1 hónap lenne.Ja és nem is akarok rajta tv műsorokat nézni
.Van értelme ennek vagy túl van lihegve
.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #63956 üzenetére
Esetleg nézd meg a két tv tesztjét.
#63974 Rebelf :
Itt "sírtok", hogy Evo panel meg magas csúcsfény, nincs spéci hűtése, akkor a Philips nem melegszik túl a 940nittel vagy annak is spéci hűtése van vagy a Philips lesz.rja?
Érdekes. -
libus
őstag
válasz
wallace 234 #63971 üzenetére
Akkor ha valaki a fehér (C12LA) hátú C1-et vesz, akkor azt kap amit épp ebbe a típusba tettek akkor. Vagy WBC, vagy WBE panel. Hmm.
Nem tudom, hogy lehet e valami különbség képileg a kettő között, de egy bíztos, hogy bármelyik panel is van a C1-be, nem kapunk rossz képminőséget! -
Kalibráltam egy 65G1-et, és ugyan úgy ~700 nit volt a HDR csúcsfény, mint C7 óta mindig.
-
wallace 234
őstag
Fekete hátlapos nem kapott Evo panelt, a fehér hátlaposak közt, van Evo panelos. De sok értelme nincs, mivel le van tiltva. Ez az egész onnan indult, hogy Vincent Teoh[link] csinált egy videót, hogy egy rejtett kóddal,elő lehet hozni az Evo panel tulajdonságait. De nem ajánlott mert az elektronika túl melegszik!
-
adm
őstag
nincs benne vagy eddig nincs rá bizonyíték. de teljes bizonyossággal az sem derült ki hogy a 12la-ban találtnak mi az oka. valószínűleg egyszerűen az volt kéznél, volt egy kényszer: szállítási nehézség, foci eb/xbox keresztpromóció és kész.
szimplán közgazdaságtan: a feketét jobban viszik - lehet drágább, a fehérből több van raktáron lehet olcsóbb.
-
libus
őstag
válasz
wallace 234 #63968 üzenetére
Hát igen, jól felborította az eddigi állításokat!
Akkor a fekete hátlapos (LB) a drágább, és akkor abban van az Evo panel? -
gulyasa
őstag
-
-
*H*
aktív tag
válasz
wallace 234 #63962 üzenetére
Én nem keverek semmit, ellentétben veled. A C11LB a fekete-, a C12LA a fehér hátlapos és nem mindegyik "fehér hátlapos" kapott WBE (Evo) panelt. Van amelyikben szintén WBC van. Nincs "C1 fekete hátlap" és "C11 fehér hátlapos", ellenben van pontos típusszámuk mi megkülönbözteti őket.
-
koko00869
tag
válasz
Elektrosokk #63955 üzenetére
Jóvan, örülök, hogy nem csak én kattanok ki rajta
-
*H*
aktív tag
válasz
wallace 234 #63956 üzenetére
Nincs mindegyik fehér C1-ben WBE panel.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #63954 üzenetére
C11 be más az elektronika mint a G1be így nem bírja azt amit az Evo tud, ezért van vissza véve! Erről még Vincent is beszélt, hogy amikor a titkos kóddal elő lehet hozni, az Evo tudást, az elektronika túl melegszik. De ha te jobban tudod, én hiszek neked!
-
Elektrosokk
veterán
válasz
koko00869 #63950 üzenetére
meg tudlak érteni, én is lg meg 806 között billegek, de nem érdemes túl sokáig ezen kattogni, mondják a gondolkodás a tett halála.
sok sok teszt után már nincs új a nap alatt.
Valaki azt írta nekem tegnap hogy a varázs nem a márkában hanem az olded technológiában van, igaza van. -
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #63949 üzenetére
Nem nagyon van visszavéve, csúcsfényben kb. 40-50nit az eltérés a G1 javára, ami szinte semmi. Ehhez nem kell spéci hűtés!
-
Peat76
őstag
Vélemény, PlayStation 5-höz..?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/oled65a13la-p653796459/ -
so_ha
senior tag
"Hamarosan jön a BF és tervezek venni egy Lg Oled C1-et"
Jellemzően nem a BF árak szoktak a legjobbak lenni (előtte felemelt árakból "akcióznak" jó magyar szokás szerint). Az 55"-os "C" verzióknak az elmúlt években 320K körül volt az alja (árukereső grafikonja fals információt ad, mert véletlenszerűen tűnnek el belőle adatok, így csak támpontnak használható => ha fontos az ár, akkor napi szinten érdemes a nagyobb boltok weboldalát nézni, mert nem minden ajánlat jelenik meg az ár összehasonlító oldalakon). Kiállított darab olcsóbban megvehető, mert az LG annak is cseréli a paneljét, ha az ezzel járó macera nem gond Neked (a kicserélt panelra a garancia újra indul). -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest