Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
Egyebkent en kétlem hogy filmmaker kepmodot mertek, az az en tapasztalatom szerint deltae 3 korul van Samu qd oledeknel. Samu woledhez nem volt meg szerencsém.
2 pontos fehéregyensúly eseteben a piros es zold nyereséget csökkentsd mondjuk 5-el, a kékhez ne nyúlj. De ezzel siman árthatsz is, probald ki jobban tetszik e.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ebben a cikkben tényleg elég gáz.
TE OTTHON magadnak semmit nem tudsz kezdeni a 20 pontos fehéregyensúly ossze vissza állításávál műszer nelkul, csak meg rosszabb lesz.
Kalibracio nelkul 20 pontos beállítást nem tudom értelmezni sehogy sem
max ha mas beallitasait kiprobalod. -
alaves
addikt
Az oldalon a kalibrációs szolgáltatásukat ajánlják (kép alatti szöveg), ezért minden TV-nél leírnak valamilyen eltérést (pl. C5 mérésük szerint túl hideg). Nyilván minden TV-nél van valamilyen mértékű eltérés a gyári és a profi kalibráció között. Ha elindítod a TV-n azt a lépegetős jelenetet 2.meleg beállításon nem fog látszani az általuk leírt eltérés (S90C-n megnéztem és szép, nem sárgás), illetve ha mégis látod, azt kalibrálással lehet pontosra állítani. Ha kézzel állítgatod, akkor egyik része esetleg jobb lesz, de máshol még jobban szétcsúszik.
-
roseA580
aktív tag
Multiboot-ról nem halottál?
Avagy dual OS-ről sem?
#117139 Vhiktor: IGEN!
[Mod Fire TV Cube 2: Ultimate Kodi Enthusiast Box?! Better than Ugoos AM6B+ & Homatics 4K Plus?!] -
John D'oh
senior tag
Én sem kotozkodesbol irtam de attól még igaz marad az előző hozzászólásom
Talán csak elbeszelunk egymás mellett. Én a FireTv cube-ra gondoltam, ott csak siman unlock bootloader es telepíthető is a CE.
De ez csak egy példa. Amit otthon használok Vontar X4 is Androiddal jött alapból de ahogy írtam az nem kizáró ok. Simán rá lehet telepíteni a CE-t de még duál boot is opció ha valaki azt szeretné.
-
Atomgeszi
nagyúr
15 éve projektorozok, nálam a mindennapok része, hogy sötétítek, ha akció van.
Ugyanez igaz tv-nél is. Megszoktam, sokkal jobb így. Megvan a feeling. Megvan az, hogy nem egy zajkeltő a háttérben, hanem meg van adva a módja.
Persze nem vagyunk egyformák, valaki közben könyvet olvas, meg pörgeti a facet és megy minden fény.
Pl. Valaki tud enni egy iszonyat hangos, rikácsoló, étteremben úgy, hogy közben kiabálva beszélgetnek a többivel.
Na ez nekem nem megy.
Ha evés van, akkor azt csöndben és nyugalomban. (Főleg mióta lediétáztam és rájöttem, hogy a néhai étkezés sokkal jobb, ha "szeánsz"ként történik, mert meg van becsülve minden étkezés
) -
alaves
addikt
Pl.
A mérési eredmény az egyik dolog. A gyakorlatban a beeső fény szögétől is függ nemcsak a környező fény erejétől. A használat során (S90C) soha nem vettem észre ennek hatását (C1-hez viszonyítva). Vizsgálva, konkrétan erre figyelve elmondható, hogy a fekete és sötét jelenetek szürke szintje emelkedik a tükrőződésgátló réteg optikai tulajdonságának megfelelően, a tervezők által elképzelt módon. Minél erősebb a környezeti fény, annál jobban láthatóak a sötét jelenetek részletei. -
John D'oh
senior tag
Igen megéri annyiért egy 55"-os OLED simán akkor is ha woled.
A szürkülés nem csak QD-re jellemző mert pl. G4 is érintett volt bizonyos mértékig,de tény hogy leginkább a matt QD-nél jön elő (bár saját tapasztalat alapján mondom hogy észre sem veszem)
Az rtings amúgy fényes QD panelt tesztelt szóval könnyen lehet hogy itthon ez elő sem jön majd.
-
Lajmund
őstag
Még nem merem kijelenteni amíg nincs nálam szóval ha itt lesz a héten adok rá választ. De szerintem bf környékén lesz sok helyen. Szóval ha ez nem jön össze akkor várok én is a fekete péntekig és akkor valószínűleg c2 lesz inkább. Az már 550 és szerintem egy százast simán lejjebb eshet. 450-ért meg nem rossz az se.
-
alaves
addikt
B8:
-ASBL kikapcsolása szerviz menüben: 13. OLED > TPC Enable: 'off'
-esetleg az ABL is okozhatja, de az nem kikapcsolható
-esetleg a 'Kényelmes üzemmód a szemnek' opció is okozhatja, bár elvileg az csak színhőmérsékletet változtat. De könnyen lehet, hogy a C1-ben működő 'Szemkímélő funkció' működését vitték át egy frissítésben a B8 'Kényelmes üzemmód a szemnek' menü pontba. -
norbertoth
senior tag
Simán cserélik, nekem ugyanez volt CX-el 2 hete, leadtam fotóval számlával az LG-nek, aztán a szerelő is kérte emailben a számlát meg erről a képet, megrendelte a panelt, 3 nap múlva jött házhoz panelt cserélni, hamar megvolt a panel rendelés is és a csere is, utóbbi kb fél óra, sztem mindenképp cseréltesd!
ui: ránézett mondta aha látja h csík van itt ott, vagyis nekem vastagabb sávok voltak de a tiéd szerintem vészesebb sokkal mint az enyém volt.
-
demeterf2
tag
Szia!
Ha zavaró, nem tudsz vele megbarátkozni akkor érdemes cserélni. Én novemberben cseréltettem az új CX-en. Az új panel jobb lett abból a szempontból, hogy 5%-os szürkén már nem látszódik a csíkozódás, de 1%-nál igen. A bal oldala nem tökéletes még mindig, de már csak nagyon ritkán lehet észre venni. Sőt, eleinte nagyon durva volt a bal oldal, de adtam neki pár hetet és sokat javult.
Neked ugye 2 éves a panel, sokat már nem változik pozitívan. Ha egyre jobban jön elő akkor lehet megéri cserélni. De benne van a pakliban, hogy nem lesz tökéletes elsőre. -
-
janos666
nagyúr
04.10.31 előtt minden olyan jó, mint átlagosan várható (viszonylag pontosak a gyári képmódok, ha az ajánlások szerint vannak házilag beállítva), kivéve, hogy néha látszódni fog a sötétszürke villódzás.
04.10.31-al jelentősen csökken a villódzás, viszont minden formátummal (SDR, HDR10, DolbyVision) túl sötétek a sötétszürkék (részben ez a sötétbe buktatás hivatott elrejteni a bár már csökkent mértékű, de némileg még mindig jelenlévő villódzást). Ha újrakalibrálod a sötétszürkéket, akkor valószínűleg még találkozol néha a villódzással problémás tartalmaknál.
Az ezt követő néhány firmware (az hiszem ez már mind 5.10.xx) valamelyest visszahozta a korábbi firmware-ekkel megszokott átlagos színhelyességet: SDR és HDR10 formátumokkal már nem bukik be annyira feketébe a sötétszürke, de DolbyVision-el még igen.
05.10.20-tól kezdve tovább csökken a villódzás, gyakorlatilag már elhanyagolható mértékű akkor is, ha újrakalibrálod a színhelyes képmódokat. Ugyanakkor a DolbyVision formátum még mindig nem az igazi (még a 05.10.35-el sem). Úgy tűnik, hogy ott elfelejtették visszakalapálni a sötétszürkék bebuktatását (pedig úgy tűnik, hogy most már tényleg nincs rá szükség).
Ami probléma lehet, hogy v5 telepítése után nem tudsz visszamenni (nem csak v4-re, korábbi v5-re se). De ha megvagy DolbyVision nélkül, vagy nem zavar, hogy kicsit bebuknak a szürkék feketébe (pl. van aki bekapcsolja a Dinamikus Kontraszt-ot, és az is csinál hasonlót, van akinek ez akár tetszik is), esetleg újra tudod magadnak kalibrálni(/tatni) a DolbyVision képmódokat is, akkor szerintem a 05.10.20 a nyerő.
Még annyi tartozik ide, hogy a B8 is megörökölte a TRC csúsztatásokat (bebukó sötétszürke), viszont nem kapta meg az egyéb villogás javításokat. Így ott nem olyan jó ötlet 04.10.31-re, vagy magasabbra frissíteni. Legalább is, ha nem fogod kalibrálni(/tatni).
-
renatto
őstag
Sajnos MKV fájlból nem, de a DolbyDigitalPlus 5.1/7.1-et igen, ami lehet Dolby Atmos is, amit a stream-elős appok használnak (Netflix, Amazon...). Ez többnyire 384-768kbps, de pl pont a Venom 1.536kbps, a max pedig 3.000kbps lenne ARC-on így.
A 2019-es 9-es szária már képes rá eARC-on keresztül, de a belső lejátszó + mkv esetét nem tudom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
max ha mas beallitasait kiprobalod.

Vhiktor