Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60784) Callisto válasza Pro Koryak (#60781) üzenetére


Callisto
őstag

Egymás mellett láttam a kettőt otthon. Volt mindenem. Óriási öngólt lőttél, mert ellentétben veled, az elméleti emberrel első kézből OTTHON néztem és teszteltem le alaposan minden technológiát ami szóba került.
Mit gondolsz azért dolgoznak a kutatók egyetemeken azon, hogy OLED-ből több fényerőt hozzanak ki, mert elég a fényereje?
ajd ha jön a normális csúcsfényerejű OLED tech ABL nélkül, majd ódákat fogsz zengeni hogy de kellett ez. :D HDTVTest és más elismert kalibrátorok is elmondták kevés az OLED csúcsfénye. Fogadd el. Ez van.
Jajj én ezt választottam, tehát ez mindenre a legjobb minden körülmény között. Biztos így van. Oh wait.. Csak röhögök az ilyeneken :D
Én is mondhatom egyoldalúan, hogy
- Mi van az ABL-lel ami játékokban (is) igencsak idegesítő tud lenni.
- Mi van azokkal a HDR jelenetekkel ahol nem sötétséget bámulsz black crushhal?
- Mi a helyzet azzal, hogy ha nem akarsz black crusht akkor máris vesztesz a kontraszból?
- Ha van fény (minél több) annál inkább a legjobb QLED kerül előnybe?
De én nem ezt teszem, hanem előny, hátrány, mikor melyik és miért lehet jobb stb.
Azonban Pistike ezeket valamiért "elfelejti".
Mint említettem (de te tuti máris elfelejtetted, mert el AKAROD felejteni) én első kézből itthoni tesztelések alapján beszélek veled ellentétben. Utóbb három felső kategóriás TV-t rendeltem és teszteltem őket. Majd mentem el cherry pickelni a legvégén és még itt is benne volt, hogy OLED lesz a végén ha nem találok jó paneles 65QN95A-t. Tudom nem hiszed el, de ennek a TV-nek brutális kontrasztja van. Az OLED csak sötétben jobb (vagy ha éjszaka van, de hány %-a egy-egy játéknak vagy filmnek az éjszakai része átlagosan?)
Előtte három hónapig tesztelgettem, érdeklődtem, olvasgattam stb. és nem csak most hanem minden alkalommal amikor TV-t akartam cserélni. Példának okáért, 2018-ban ha nem lett volna az akkori OLED annyira sérülékeny és a mostani beégési időszak lett volna azt veszem a 65Q9FN helyett (monitornak is fény mellett nappaliba), mert sokkal jobb volt az OLED még általános használatra is. Idén már nem ezt tapasztaltam (első kézből itthon!).
Továbbá nem csak előnyöket hozogatok fel folyamatosan elfelejtve mi a hátrány, mert az nem egyenes és nem fair. Ha valaki tanácsot kér milyen TV megkérdezem hova, milyen szokásokkal mire használva stb. Azt is megmondom, hogy a meglátásom ellenére ha teheti egymás mellett otthon tesztelje a kiválasztott 2-3 tévét.
Olvasgass szakmai fórumokat angolul. Keress olyanokat akik ugyanazt eljátszották amit én. Idei új OLED és neo QLED, majd döntöttek. Vagy akik OLED mellé vettek egy ilyent és mit mondanak. A többség OLED-et már csak hálóban lefekvés előtti filmezésre használja. De a hited és elképzelésed a lényeg, arról nem tehet senki.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.