Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz Varshi #28121 üzenetére

"És furcsa mód nem a feketék volt a döntő, hanem olyasmi, ami inkább szoftveres dolognak tűnik (ezért gondban is voltam kicsit, hogy nem lehet-e még ezen módosítani valamit beállítással): pixelesség (upscaling?), és darabosság mozgó arcok megjelenítésénél.
    Az LG 65B8 volt az, aminél alig volt észlelhető (1 méterről nézve) az 1080p-s műsornál pixelesség, és nem volt darabos, amikor az ember arca elkezdett mozogni. Bár az se volt tökéletes! Ez kicsit fura volt egy 15 éves plazma TV után. A demo tartalmakat direkt nem néztem."

Mozgásmegjelenítés... tartalom és egyénfüggő.
    Ebben nem lesz olyan jó mint a plazma, erre ne is számíts de idővel megszokod ezt is.
    Vagy ha nagyon ciki és bevállalsz némi vibrációt, akkor használhatod a 60 Hz-es BFI-t. :K (utóbbit minimum 3-4 óráig kell szoknod a szemednek és még ekkor is a nagyon világos jeleneteket vibrálónak érezheted)

TruMotion menüben kell próbálkozni, vagy teljesen kikapcsolod és akkor a "nagyon akciófilmek" darabosak lesznek közeliknél... vagy bevállalsz egy kb 2, 2-es paramétert (dejudder, deblur) vagy mégtöbbet.
    Nekem már a 2, 2-es is szappanopera hatású, de bevallom elég érzékenynek tartom magam a soap opera effect-re. :) Vagy kikapcsolom vagy 1, 4... vagy kikapcs és Motion Pro BE (BFI).
    Van aki szerint itt a 3, 3-as a cool beállítás, számomra az már durván szappanozik, nézhetetlen.
    Kísérletezni kell, mert szinte mindenkire másként hatnak a beállítások, de azt tanácsolom, hogy több órát kell nézni valamit, hogy tutira azt mond, hogy ez szar vagy jó.

Nem tudom a SONY-t miért láttad gyengébbnek, valószínűleg ez beállítás miatt lehetett.
    Bár tavaly mi is végignéztük az elérhető oledeket, és semmivel sem találtam jobbnak a SONY mozgását mint az LG-ét. (régebben ez nem így volt).
    Úgyhogy a 2018-as készülékek vagy újabbak esetén a SONY mozgáselőnye szerintem szimplán urban legend.

Új hozzászólás Aktív témák