Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
"És furcsa mód nem a feketék volt a döntő, hanem olyasmi, ami inkább szoftveres dolognak tűnik (ezért gondban is voltam kicsit, hogy nem lehet-e még ezen módosítani valamit beállítással): pixelesség (upscaling?), és darabosság mozgó arcok megjelenítésénél.
Az LG 65B8 volt az, aminél alig volt észlelhető (1 méterről nézve) az 1080p-s műsornál pixelesség, és nem volt darabos, amikor az ember arca elkezdett mozogni. Bár az se volt tökéletes! Ez kicsit fura volt egy 15 éves plazma TV után. A demo tartalmakat direkt nem néztem."Mozgásmegjelenítés... tartalom és egyénfüggő.
Ebben nem lesz olyan jó mint a plazma, erre ne is számíts de idővel megszokod ezt is.
Vagy ha nagyon ciki és bevállalsz némi vibrációt, akkor használhatod a 60 Hz-es BFI-t.
(utóbbit minimum 3-4 óráig kell szoknod a szemednek és még ekkor is a nagyon világos jeleneteket vibrálónak érezheted)TruMotion menüben kell próbálkozni, vagy teljesen kikapcsolod és akkor a "nagyon akciófilmek" darabosak lesznek közeliknél... vagy bevállalsz egy kb 2, 2-es paramétert (dejudder, deblur) vagy mégtöbbet.
Nekem már a 2, 2-es is szappanopera hatású, de bevallom elég érzékenynek tartom magam a soap opera effect-re.
Vagy kikapcsolom vagy 1, 4... vagy kikapcs és Motion Pro BE (BFI).
Van aki szerint itt a 3, 3-as a cool beállítás, számomra az már durván szappanozik, nézhetetlen.
Kísérletezni kell, mert szinte mindenkire másként hatnak a beállítások, de azt tanácsolom, hogy több órát kell nézni valamit, hogy tutira azt mond, hogy ez szar vagy jó.Nem tudom a SONY-t miért láttad gyengébbnek, valószínűleg ez beállítás miatt lehetett.
Bár tavaly mi is végignéztük az elérhető oledeket, és semmivel sem találtam jobbnak a SONY mozgását mint az LG-ét. (régebben ez nem így volt).
Úgyhogy a 2018-as készülékek vagy újabbak esetén a SONY mozgáselőnye szerintem szimplán urban legend.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(utóbbit minimum 3-4 óráig kell szoknod a szemednek és még ekkor is a nagyon világos jeleneteket vibrálónak érezheted)
Vagy kikapcsolom vagy 1, 4... vagy kikapcs és Motion Pro BE (BFI).
Vhiktor