Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
sakal83
üzenetére
Nem akciókra gondoltam, te ezek szerint erről beszélsz. Akciók voltak itthon is, de nem ez az általános ár.
(#16897) sakal83 szutykozhatod a Sonyt de nem erről beszéltünk. Egyszerűen a NORMÁL árakról.
Egyébként a Sony szervíz menüjében meg lehet nézni a futott üzemórát gyári távval is. LG-ben is? -
-
sakal83
addikt
Mi koze van a szallitasnak az arahoz? Kertel linket kaptal. Ha lenne az MMben 65os oled itthon ugyanennyiert arulnak. Egy hettel kesobb lett itthon 360k az 55b7v az mmben mint kinnt 1100 euro. A kulonbozet az afa volt. Ne kepzelj tul sokat bele az arazasba.
Milyen norma kereskedelmi forgalom? Te atyauristen... azt se tudod milyen boltokrol beszelsz. Ezek nem az pistiafacsaloboltja.hu....
-
sakal83
addikt
Akkor nezd meg jobban. A masodik es harmadik MM local. Az alternate.de az egyik ha nem a legnagyobb online aruhaz. Ertem en hogy szkeptikus vagy meg nehez talalkozni azzal a tennyel amiben nem hiszel de ez van
az oled ata is csokkeni fog nem noni... a Te tvd ara is hiaba vetted relativ dragan.Es azt hogy nem tudod milyen uzletek az irrelevans. A nemetek is igy vannak az edigitallal

-
sakal83
addikt
Most 1800
https://m.alternate.de/LG/OLED65B7D-OLED-Fernseher/html/product/1381294?zanpid=11731_1534538862_137c01e6888eea11a420a48bf04fddc2&partner=dezanoxtextlink&campaign=AF/DeZanox/Textlinks/Alternate
Mediamarkt munchen
https://www.mydealz.de/deals/lokal-lg-oled65b7d-oled-tv-beim-media-markt-munchen-solln-1220070
De mar tobbszor volt 1600 es 1800 kozott.
Az 55b7 1000 is volt
Brema MM 1559
https://www.mydealz.de/deals/mm-bremenstuhrdelmenhorst-lg-oled65b7d-oled-tv-flat-65-zoll-oled-4k-smart-tv-webos-fur-1559-1211916
-
ImACeltic
őstag
Most futottam bele ebbe a hírbe: [link]
Én tökön szúrom magam, ha most év végén vagy jövő év elején sikerül venni egy 55-ös B8-at vagy C8-at 400-500 ezer HUF-ért és rá 1-2 hónapra 300-400 ezer HUF lesz az áruk...
-
so_ha
senior tag
Az LG Display duplázta az Oled panel termelését, amit a második félévben még növel.
-
jugeen
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
-
törölt tag
Itt a lista, hogy mikor voltak 5 év gondoskodás akciók.
-
LG B8 OLED TV Review (incl. HDR Game Mode vs B7)
A szaki szerint a lényegi különbség a HDR kezelésében van meg a tone mapping megy játékokra is.
Ha játszol (konzol) akkor megéri a B8, ha nem akkor a B7 is elég (lenne), nincs nagy különbség (lényegi).
Nyilván ha valaki most vesz tévét akkor B7-et már csak vadászni tud majd, így tárgytalan a dolog...
Cserélni meg nem érdemes, hacsak nincs elégetni való sok pénze az embernek.
-
Tottu
senior tag
Én is tervezem egy 65"-os B7 beszerezését, de az ára még egy kicsit a lélektani határon felül van. Ami viszont még fontos lenne számomra azaz LG féle 5 éves garancia.
Azzal kapcsolatban van valamilyen tendencia, hogy mikor szokták ezeket a kiterjesztett garanciákat felajánlani? BlackFriday vagy karácsony? Vagy teljesen véletlenszerűen?
-
Ma hajnalban megint elírás történt az MM-nél vagy akció lesz?
65B8-at 774 000-ért lehetett venni.
-
-
Tengri
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Amúgy én pedig heti pár filmért nem vennék OLED-et, szerintem akkor legyen jó TV-d ha használod is.
Nálunk nem megy napestig a TV. Főleg azért nem mert a szolgáltatóm TV előfizetését lemondtam. Nincs szükségünk rá. Amit élőben szeretnék nézni a streamen nézem amit meg nem azt letöltöm.
De nekem emiatt is megéri megvenni. Ebben különbözünk, de tiszteletben tartom a szokásaidat, ha neked úgy a jó akkor használd úgy
-
NY_A
őstag
válasz
üzenetére
Én rájuk írtam a regisztráció miatt, mivel én sem kaptam semmit. Másnap reggel felhívott egy hölgy az LG-től és azt mondta, hogy keine panik egyszer majd csak megérkezik a visszajelzés, csak egy külsős cég intézi és idő kell nekik. De ettől még él az 5 év gondoskodás ha a promóciós időn belül vásároltam a készüléket. A szavaiból egyébként nekem az jött le, hogy ha be sem regisztráltam volna akkor is élne a plusz gari mivel számlával tudom igazolni a vásárlás időpontját.
-
alaves
addikt
válasz
Tengri
üzenetére
Nyugi a 7-es széria sokkal jobb, nálunk a Nickelodeon, ill a JimJam logó sem égett be, még hosszabb idő alatt sem! (7 hónap, kb 2500 üzemóra)
Amúgy én pedig heti pár filmért nem vennék OLED-et, szerintem akkor legyen jó TV-d ha használod is.
Egyébként pl. a Vampirina és Miles a jövőből OLED-en valami fenomenális
-
Tengri
senior tag
-
Mankó
veterán
-
Tengri
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
"LG-nek, tehát nem a fogyasztónak nyújtja a szolgáltatást."
Attól még nem megnyugtató! Tételezzük fel, hogy meghibásodik a kijelző (beég a DUCK TV logója
). Az LG "jófejségből" cseréli majd a panelt, de ha a biztósítón fog múlni (hiszen 2. év utáni meghibásodás esetén a biztosító intézi a szervízt) nem hiszem, hogy olyan egyszereű lesz egy panelcserét kivitelezni.
De ne legyen igazam! -
törölt tag
-
ImACeltic
őstag
Bocsi a dupláért, de már nem tudtam szerkeszteni.
Ha már a garanciánál meg a biztosításnál tartunk. A beégésre van gari/biztosítás vagy ez kivédhetetlen ilyen szempontból?
-
kalimist
aktív tag
válasz
üzenetére
Ez a biztosítós dolog engem is meglepett ugyanis a promócióban ez NEM volt említve, csak annyi hogy "5 évig gondoskodunk", amiből nekem az jön le, hogy az LG vállalja végig az 5 év garanciát. Nem vagyok biztos benne, hogy ez tetszene a Fogyasztóvédelemnek mert ez megtévesztő tájékoztatás. Múlt héten hívtam az LG supportot mert 40 nap után még nem érkezett meg a visszaigazoló email a biztosítótól és kérdésre azt válaszolták, hogy a 2. év utáni meghibásodás esetén a biztosító intézi a szervízt. Egy olyan horvát biztosító (Partum d.o.o.) amelynek nincs magyar irodája. Ez nem valami megnyugtató.
-
sakal83
addikt
válasz
üzenetére
Valóban. 5 év gondoskodás, de az LG adja és korrekt feltételekkel. Én eddig az összes kiterjesztett biztosítós garit beszívtam. Mindig találtak kiskaput, a családban egyszer fizetett, azt is gakorlatilag olyan önréssszel, hogy na

1000X jobb az LG 5 év gondoskodás, mint a kereskedők által kínált biztosítás, annyi a gyári garanciához képest a változás, hogy 2 év plusznál nincs házhozjövetel és javíthatatlanság esetén nem csereutalványt kapsz, hanem egy új legalább ugyanolyan tulajdonságú készüléket. Tehát a b7 helyett b11et
. Valamint javítás esetén tovább él a garancia. A biztosításnál nem! -
törölt tag
válasz
sakal83
üzenetére
Az utolsó három év konkrétan biztosítás, csak mondom.

Ez a visszaigazoló mailből van:
"Az 5 Év Gondoskodás program keretein belül most 2 év teljeskörű gyártói jótállást és további 3 év garancia biztosítás szolgáltatást nyújtunk az LG és a Partum együttműködése által."
A biztosítás feltételeiről nem tudok mit mondani. (Egyébként még két napig lehet regisztrálni, ha a hirdető még nem tette meg. Ha megtette, akkor nem tudom, miért ír olyat, hogy gyári garancia, mikor ez nem az. Nekem ez gyanús.)
-
sakal83
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
A HA-n árulnak most egy 55B7 1 hónaposan 5 ÉV GYÁRI GARIVAL 370k-ért. Én a helyedben azt venném meg. Semmi nem garantálja, hogy újra lesz 5 év gari pont akkor, amikor esetleg beesik az ára. Túl sok a változó
Most épp a VB-vel volt egyidőben, azért volt ez a promóció. Az 5 év gyári gari pedig nagyon jó, sokkal jobb, mint bármilyen biztosítás/kiterjesztett garancia.A b7 és c7 ugyanaz, csak más a külalak. A B7 is jobban szól mint az átlag tv. A c8, ami jobb.
-
ImACeltic
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Nekem elég lesz egy 55 colos a helyhiány miatt, viszont még nem tudom melyik típus legyen pontosan. B7, C7, B8, C8. Amit eddig olvastam az az, hogy a C7-ben van beépített mély hangzás a B7-hez képest. A 8-as szériában pedig a jobb proci az előny a C-ben, valamint mindkettőben van már mély hangzás.
Itt a fórumon a visszaolvasás során csökkent a félelmem a beégéstől, mivel sokan írtátok, hogy b@lfasznak kell lenni ahhoz, hogy beégjen a TV. Rtings.com-os beégés tesztek pedig nyilván rondán néznek ki, de ott direkt nyúzzák a TV-ket, az messze van a normál használattól. Annyi még a félelmem, hogy mivel főleg konzol használathoz venném, az egyre közeledő PS5 nehogy valami olyan újítással jöjjön, amit a 8-as széria még nem tud, majd csak a 9 vagy 10. Pl HDMI 2.1, mert úgy olvastam ez még nincs a jelenleg piacon lévő OLED-ekben.
Btw fél millánál többet nem szeretnék rákölteni.
-
ImACeltic
őstag
Fekete péntekeken mennyit szoktak esni az OLED árak? Érdemes akkor venni, vagy inkább Karácsony után, jövő év elején?
-
Tengri
senior tag
550-560k-ra csúszott az 55-ös LG C8
-
Sziasztok!
A B8, pontosabban a hdmi 2.0 ugye tudja a 4K-HDR-60FPS-t egyszerre?
A b és a c8-ban pedig ugyanaz a panel van csak a proci más igaz?
-
Dadan01
senior tag
Szerintem meg morzsoljunk el egy könnycseppet azon felebarátainknak, akik 2018-as samsung tévét vettek, amik már nem dekódolnak DTS hangot
Ennek fényében már nem is annyira fájó az Atmos mellőzése az LG cuccokban.. -
alaves
addikt
Azért én nem haragudnék ha lenne alternatív firmware a 2017-es LG OLED tévékhez, főleg BFI bekapcsolási lehetőséggel (lehet hogy elbírná a négymagos proci is ha kikapcsolná az összes többi képjavítót, wifi-t stb.). Régebbi LG tévékhez volt (pl. belső médialejátszó feljavítása).
Garancia az bukta lenne valószínűleg.
Az igazi persze az lenne ha hivatalos firmware-be tennék bele, nem hinném hogy jelentősen csökkenne a 2018-as modellek eladása. -
Joshi
titán
válasz
tutitibi
üzenetére
Mivel a VT60 is Pana volt így nem meglepő hogy a Pana oled menüje hasonló. Igazság szerint az a szomorú, hogy 2018-ban még mindig úgy kell kalibrálni a professzionális tévéket(is), hogy órákat kell bohóckodni a tévé menüjét állítgatva. Szerencsére a Sony már megoldotta ezt, kár hogy csak a CalMan szoftverrel működik.
-
tutitibi
senior tag
Most megnéztem a Pana 55FZ800E Prof1 képi beállításait.
(Mert ugye ez a döntő ez a mód kalibrálható.)
Ugyanazok a módok megvannak mint a VT60-as plazmában meg van pár + dolog, pl. BFI on/off és egyedi IFC, ami nálam alapból OFF-ra van téve a szappanopera hatás elnyomása miatt.TV Calibration with Darko:
https://www.youtube.com/watch?v=hUP2ovGOqdQ
-
Köszönöm mindenkinek, azért még alszom rá mivel nem kevés pénzről van szó!
Ha megveszem mindenképpen írok róla, illetve dobok képeket👍 -
Joshi
titán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ha csak az árakat nézzük akkor megéri mert sokkal drágább. De ha megfelel a hagyományos tévé kialakítás, akkor 1 millából kapsz LG 65C8-at is. Azt kell eldöntened hogy fontos neked a papírvékony kialakítás. Egyébként minden modell évjáraton belül ugyan azt tudja, igaz nem tudom milyen lehet a W7 hangprojektora.
-
Van itt valakinek LG Signature 65W7V tévéje, ha van vélemény?
És megér 1000000ft-ot bontatlan vadi újat tudnék ennyiért venni! -
junior19
senior tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Elég hosszú a sáv, minden olvasható.
Amit megjegyeztél, az gyakorlatilag felesleges is, mert már benn vagy a fehéregyensúly menüben.(Ezt egyébként is csak megfelelő eszköz segítségével érdemes állítani, aki meg sem találja a menüpontot, azzal én nem is kalibráltatnám)
Ha megnézel egy példát, megvan adva az IRE értéke, a célfénysűrűség, állítható a fénysűrűség értéke, s a három szín értéke is változtatható. De ide csak úgy jutsz be, ha a képbeállítások - Haladó beállításokba belépsz, s ott ki van írva végig minden menüpont. -
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Az IMAX technikai vezetője, szóval biztos jobban tudja, mint közülünk bárki és ezzel tényleg lezárhatjuk, mert mi nem vagyunk okosabbak nála

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
crissprivat
üzenetére
És ezt miért nekem címezted? Nem én kezdtem a vitát már a legelején sem... Ha meg basztatnak, azt nem fogom szó nélkül hagyni, bocs.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
crissprivat
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Meg ez nem is idevaló,már így is túl lett tárgyalva ez a dolog az OLED topikban. Tényleg legyen már befejezve.
-
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Tessék
Ezzel le is zárhatjuk a dolgot. -
-
junior19
senior tag
válasz
tutitibi
üzenetére
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b7-b7a-oled/settings
Itt minden beállítási lehetőséget megtalálsz.
A plazmádtól több, részletesebb állítási lehetőség van, például a gammára és a szürkeárnyalatokra több állítási lehetőség van. Azt hogy jobban be lehet-e állítani, az már másik kérdés. Kalibrálni viszont biztos, hogy könnyebb.
A kérdésed elején LG B7, B8-ra kérdezel, ezekre igazak.
A végén jó Oledre kérdezel, ezt nem tudom, hogy érted, mert a Sony-ra nem igaz, nincs bennük CMS. -
Joshi
titán
válasz
tutitibi
üzenetére
Akkor miért nem írsz janos666-nak egy privit? Természetesen részletesen be lehet állítani kalibrálás során a prémium kategóriás tévéket, ráadásul ebből a szempontból az LG nagyon jó. De pl az új Sony AF9 széria már úgy kalibrálható a CalMan szoftverrel (CalMan AutoCal), mintha egy monitor lenne.

-
tutitibi
senior tag
válasz
SoundBox
üzenetére
Sziasztok!
azt szeretném kérdezni LG B7 v B8 OLED TV-nél milyen beállításokat érdemes használni ?
Van ugye a IFS pro, ahol egyedileg állíthaunk elég sok mindent. Konkrétan miket lehet ?VT60 Pana plazmánál azért egy kalibráláskor elég sok dolgot lehetett állítani :
pl.
-panel fényerő
-gamma vezérlés
-fekete szint kiterj.
- színskála : Rec.709
-fehérgyensúly
ezen belül, vörös, zöld, kék szint és vágási szint külön-külön.-gamma
vörös, zöld kék
- színárnyalat
- színtelítettség
- fénysűrűségciánkék,bíbor,sárga
- színárnyalat,
- színtelítettség,
- fénysűrűség-bemeneti jelszint : 90IRE
vörös, zöld, kék szintMeg a szokásos:
-kontraszt
-fényerő
-színtelítettség
-színárnyalat
-képélesség
-színhőmérséklet
-élénk színek
-környezetérzékelő
-Kérdés egy jó OLEDnél ugyanazek meg vannak-e egy igazán részletes és proffeszionális beállításhoz.
Főleg Janos666 válaszára vagyok kíváncsi.
Köszi.
-
krx21
nagyúr
Inkább azon imádkozzatok, hogy soha senki ne használjon már analóg kamerát... Hiába az elméleti megapixeles felbontás, ezen a technikákon soha nem fog úgy kinézni, mint egy modern 4k hdr digitális kamera képe... Persze studió kamerára gondolok és nem telefonosra...

-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Azért mert az analog kockát egyszerűen nagyítva szkenneled be, és mivel analog bűntetlenebbűl nagyítható.
Persze ezt csak jobb hijján írom, mert nem tehető meg mindez, csak zajosabban nagyítható.
Jobban elfedi azt, hogy ez valójában egy nagyítás és nem hullik pixelekre szét.
Ha egy 20 mpx-es képet húzol fel mondjuk 80 mpx-re, akkor gyakorlatilag megdupláztad a képet.
Biztos van olyan algoritmus ahol ezt nagyon szépen megcsinálják, de ami nincs oda nem lehet szülni pixeleket.
De valahogy mégis megteszi.Most akkor képzeljünk el egy leica kockát beszkennelve ami nem is teljesen éles, és tiszta zaj.
De van benne részlet és fizikailag 20 mpx.
Sokan azt mondanák erről, hogy ez nem is 20 mpx… igazuk is van.
Nehezen lehet igazságot tenni.
De egy mai 6d mark I + piros csíkos ojjektummal TE biztosan több részletet fotózól be mint egy analog leica kockással. Erre nagy téttel mernék fogadni. + a kontraszt és a színek is jobbak lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bestbuy játékok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
Nem tudom, de azt se tudom hogy Magyarországra mennyiért szállítják. Ezek nem mind1 dolgok.
Linkelhetnél egy megbízható webáruházat ahol ennyiért hivatalos LG garit is adnak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hittem csak poén volt. Duck tv, órákon keresztül Oled tv-n, nagyon komoly.
Mondjuk én a 65B7-re is beneveznék most 5-600-ért azonnal, de simán várok BF-ig vagy Karácsonyig egy jó ajánlatért.
December - Február időintervallumban tudok majd beruházni rá kb.

Vhiktor