- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kalodav
csendes újonc
Am. A torrent oldalon ahonnan leszedtem többen is írják ugyan ezt a jelenséget. Mindenki 55b7v-n. Samsungosok azt írják h tűéles a kép.
-
válasz
Partizan182 #16486 üzenetére
Ebben a részében a Sony a ludas... a tévé vezérlését csak ők tudják elcseszni senki más... ezekhez a low level dolgokhoz az android nem nyúl... drivereket, hardver közeli részt stb a Sony adja/írja főként.
Az android az applikációk futtatásáért, annak sebességéért behalásáért felelős.
Nyilván ebbe beletartozik a TV saját appja is, tehát a menü, stb... -
kalodav
csendes újonc
Sokszor az arcokon is megy a hangyafoci...
-
kalodav
csendes újonc
De zavaróan szemcsés. Élvezhetetlen.
-
Dadan01
senior tag
válasz
dgyuri0123 #16491 üzenetére
A wiki szerint 900mA az usb3 alap áramkorlátja. Az én usb3-as hdd-m is toshiba, ami csak kattog, ha kevés a delej... végülis a fiókban kattoghat kedvére, nem használom már
-
kalodav
csendes újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy 55b7v tvm. Külső hdd-ről nézem a filmeket usb-n keresztül.Letöltöttem már egy csomó 4k hdr filmet és szinte mindnél van egy olyan probléma, hogy szemcsés, zajos a kép. Kivétel az animációknál. Pl. A ready player one-ban amikor bennt vannak a vr-ben akkor szép hibátlan a kép. De ha kinnt vannak a valóságban akkor szemcsés. Mi lehet a gond?
-
kalodav
csendes újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy 55b7v tvm. Külső hdd-ről nézem a filmeket usb-n keresztül.Letöltöttem már egy csomó 4k hdr filmet és szinte mindnél van egy olyan probléma, hogy szemcsés, zajos a kép. Kivétel az animációknál. Pl. A ready player obe-ban amikor bennt vannak a vr-ben akkor szép hibátlan a kép. De ha kinnt vannak a valóságban akkor szemcsés. Mi lehet a gond?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dadan01 #16490 üzenetére
0.5 A a szabvány. Mindegy, hogy 2.0 vagy 3.0. 2 db 2TB-os WD Element egyszerre megy nálam USB-ről és semmi gondom vele. Boxról, tévéről egyformán működik. Viszont volt egy Toshibám, ami csak kattogott, ha a WD is be volt dugva még a boxba. Két WD egyszerre hibátlanul kommunikál. Érdekes dolgok ezek...
-
Dadan01
senior tag
válasz
dgyuri0123 #16489 üzenetére
Szerintem nem is feltétlen a sebesség számít az usb3 esetében, hanem a max áram. Az én 2.5 colos usb3-as vinyóm nem megy el a tévé 2.0-ás portjáról. A régi samsungomon mintha lett volna nagyobb áramú usb2-es port, a b7-en passzolom.
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #16486 üzenetére
Ha minden bemeneten ez lenne beleértve a tv csatornákat is, akkor azt észrevettem volna. Általában filmeket nézek amin nincs logó hud stb, szóval az is lehet hogy nálam még nem bukott ki a dolog.
(#16487) Pro Koryak Sony tévék utólag kapták meg a DV frissítést, ha nem frissítesz akkor soha nem lesz DV. Persze nem annyira hiányzik, de azért mégis.
A másik pedig az Android, sajnos soha nem lesz tökéletes, ahhoz alapjaiból kellene újraírni, így nem marad más mint a remény egy jobb firmwarre.
-
Pro Koryak
addikt
Én azt nem értem, ha meg vagytok elégedve a képminőséggel, mi a fa.....nak frissíteni az fw-t?
Utána meg jön a sopánkodás, előtte jobb volt, ez sem az igazi meg az se...
Komolyan, mintha pisztolyt tartanának a fejetekhez ill. alig várjátok, hogy legyen egy újabb fw.
-
Partizan182
senior tag
2 bekezdés, a lényeg lustáknak: ha statikus tartalom van a képen (tv logó, játék hud) meghülyül a rendszer, azt hiszi állóképet lát és elkezdi dimmelni a kijelzôt. Függetlenül attól hogy minden más mozog. HDRben látványosabb mert ott ugye magasabb a fényerô, nem írja h köze lenne a pc módhoz.
DV frissítés óta ilyen, volt közben egy "fix" ami nem javított semmit, cserébe brickelt pár készüléket, azt visszavonták. Jelenleg TBD a javítás.
Nem tudom mennyire android mennyire sony hozzá nem értése, de mióta aktívan követem a tv piacot (~2-3 éve) folyamatosan kínszarás megy fw fronton. Mintha régebben nem lett volna ilyen.
-
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI #16482 üzenetére
Miért felesleges? Ha rádugsz egy hdd-t nem jön jól?
-
qpakcovboy
őstag
Mitől van az, hogy tv műsor alatt a guide menüt előhívom, de csak 1-2 csatornánál írja ki milyen műsor megy, a többinél csak akkor ha rákapcsolok. Ezt nem minden esetben csinálja, de sajnos 1-2 naponta előfordul.
-
Mondjuk igazából az usb 3.0 tök felesleges is egy tévére... szóval ezen megint kár rugózni sokat.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #16474 üzenetére
A BF általában a boyfriend.
De ez itt BFI, azaz Black Frame Insertion. -
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #16456 üzenetére
Nem tudom mennyi köze van ennek az Androidhoz, csak abban az estben az Android hibája, ha más gyártó Androidos tévéje is ilyen. Nem olvastam el a cikket, de esetleg PC módban van valami gond?
-
válasz
tutitibi #16464 üzenetére
Van rajtuk USB 3.0, még ha nem is mindegyik port az... a LAN valóban érthetetlen, bár a wifi annyira előtérben van mostanában, hogy szvsz lehet ezért nem tartják fontosnak. Pedig tényleg filléres dolog, főleg a TV árához képest.
Szerintem úgy vannak vele LAN elég a streaming szolgáltatásokhoz, minden másra meg a többség úgyis külső eszközt (lejátszót) használ ilyen "prémium" mozizás szinten. Vagy persze ac-s wifin lóg. Valszeg igazuk is van... de na.
Mentségükre szóljön a konkurencia se jobb, egyik nagy márkának sincs gigás tévéje. -
tutitibi
senior tag
válasz
Zsmester89 #16454 üzenetére
És a B7-hez a B8 idei modell milyen újításokat hozott ?
BFI van ezekben ?
-
perecKING
senior tag
válasz
FollowTheORI #16453 üzenetére
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #16459 üzenetére
Hülyeséget.
-
Igen, de ez összegészében vajmi kevés... annyi hogy a tone mapping működik mostmás minden HDR forrásról.
Persze aki sokat HDR játszik annak számít, bár szvsz ezis relative apróság.
Ugyanez a BFI, stb... apró "javítások"/fejlődés vannak... de pl egy lecserélést nem érne meg. -
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #16453 üzenetére
De, van benne, csak olyan, amilyen. Kb annyi köze van az Atmoshoz, mint bármelyik soundbarnak(egyébként meg csak a tapétához van). Többi tvhez képest elő tud jönni, hogy nem egy alap hangszóró van benne, de ez ritka.
-
Tottu
senior tag
válasz
FollowTheORI #16455 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs, de tesztek és reviewk alapján azt mondták, hogy a C8-nak a játékoknál a HDR kezelésben történt jelentősebb előrelépés. C8-nál lényegesebben világosabb, szebb a kép.
Most olvastam pontosabban, hogy az eredeti kérdés a belépő C-re vonatkozott...
-
Partizan182
senior tag
Sonysok, ezt tapasztalja valaki?
Ránézésre elég gáz, plane a kommentekben az update story (Nordic regio, nem tudom az itthoni is ez volt-e):
- 6.2858 introduced the dimming issue (in March 2018)
- 6.2858 never got pulled
- 6.5603 did NOT fix the dimming issue
- 6.5603 was pulled due to bricking issuesAmikor a vagy működő vagy nem androidról beszélünk ilyesmire is gondolunk, tisztára mintha egy 2000-es évek közepi Pécés játék peccs - historyja lenne.
-
válasz
Zsmester89 #16454 üzenetére
Igazán jelentőset semmit.
-
Zsmester89
őstag
Rég jártam erre
pár ezer hsz. elolvasása nélkül kérdezném, hogy a B7-hez képest a belépő C hozott valami lényeges változtatást?
-
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Az 55C8 beépített Atmos hangszórós???
-
Dadan01
senior tag
Nonszensz. Szoftveres korláttal sokkal hatékonyabban lehetne megelőzni a "kalózkodást", legyen az formátum, vagy hálózat esetleg háttértár limitálás. Ha van két hasonló termék, az egyik ilyen korlátokkal, a másik pedig "tud mindent", még azok is, akiknek nem kell a sok extra, azok is a korlátok nélkülit veszik, mert hátha kelleni fog. Annó én a Sony tévéken röhögtem kb 8 éve, mikor csak fat32-t támogatott usb-n, persze hogy Samsung lett, mert az bírta az ntfs-t is.
Kábel helyett ott az ac-s wifi, 866Mb/s linksebességgel, elég kell legyen bármire az lg mérnökei szerint, gondolhatták.
-
tothl
addikt
válasz
energomatt #16448 üzenetére
Szerintem csak szimplán a nagy gyártók nem támogatják az illegális cuccok lejátszását, szándékosan.
Ne gondolja senki, hogy ez véletlen. -
-
Mentolka
senior tag
válasz
Dadan01 #16443 üzenetére
Köszi! Megspóroltál egy kis időt nekem! :-D
Ez egyébként azt jelenti, hogy ez a megoldás sem jó?
"vagy pedig Plex, Kodi, Serviio... stb media megosztó programmal kirakod DLNA-ra a PC-dről (transcode nélkül, csak "fájlmegosztás"), amit a TV helyi hálózaton lát és onnan lejátszod a tévé belős media playere simán viszi ezeket. " -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #16440 üzenetére
Ha pontos akarok lenni, akkor konkrétan az Oppo 203-at írták, hogy azzal megy. De annyira bizonytalan az egész, hogy azt például nem tudom megmondani, hogy hivatalos, vagy tört FW-rel. De nyilván nem is akarok ebbe az irányba elmenni.
(#16445) Mentolka: ISO-val a Plex szerver se tud mit kezdeni. Kodit nem használtam szervernek, Serviiót sem, ezeket nem tudom. Hú, de ez nagyon off már.
-
Mentolka
senior tag
Jelenleg - beruházás nélkül - azt tudom kipróbálni, hogy egy külső HDD-re másolom a filmet, és azt beledugom a TV megfelelő lyukába. Forrásanyag tekintetében ez nálam BD remux filmeket jelent a tékából - ez egy ISO lesz: ezt is lejátsza a TV saját médiaplayere?
-
Dadan01
senior tag
válasz
Lacielvtárs #16438 üzenetére
LG demo dolby vision az ts-ben van, azt viszi. Muxoltam mkvbe, ott nincs vision.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #16438 üzenetére
Hetekben néztem utána, több helyen olvastam ezt. Olyasmiről van szó, hogy a DV filmeket kétrétegű m2ts fájlokban tárolják, és a két réteg remuxolása/lejátszása okozza a gondot.
Magát a kétrétegű m2ts-t ha jól tudom, akkor asztali lejátszók (pl. Oppo 203) illetve talán (nagyon talán) a tévé belső lejátszója kezeli, de sima médialejátszóval jelenleg nem lehet lejátszani a DV sávot, hiába DV-képes a hardver.
A DV demókkal nyilván nincs gond, csak én nem demókat akarok nézni.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #16436 üzenetére
Technikailag maga az mkv konténer nem támogatja a DV-t.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
FollowTheORI #16435 üzenetére
Kis kiigazítás...
A DVt jelenleg mkv-bol nem tudja lejatszani a tv playere...
A többi stimmel -
válasz
Mentolka #16433 üzenetére
Pont erről volt szó fentebb, olvass vissza...
Vagy rámásolod egy USB külső meghajtóra/pendrive-ra... vagy pedig Plex, Kodi, Serviio... stb media megosztó programmal kirakod DLNA-ra a PC-dről (transcode nélkül, csak "fájlmegosztás"), amit a TV helyi hálózaton lát és onnan lejátszod a tévé belős media playere simán viszi ezeket. UHD, HDR, DV mindent tud.
-
törölt tag
válasz
Mentolka #16433 üzenetére
A belső lejátszót nem tudom, de médialejátszóval HDMI-n akár Plex-szel, akár Kodival elindítja az ember a remuxolt filmet és megy is a HDR, semmit nem kell tenni vele. (Én ezt a kettőt használom.)
Amikor a teljes 4K Blu-ray lemezstruktúra van meg, akkor Kodiban be kell tallózni a megfelelő m2ts fájlt, és úgy lehet lejátszani.
-
Mentolka
senior tag
Bocs, hogy ide írom, de a saját topikjában nem érkezett válasz...
Hello! Tudja valaki, hogyan lehet megfelelő forrást találni?
Valaki megosztaná, hogy honnan, hogyan lehet LG B7 TV-n 4k, HDR anyagot megnézni?
A youtube megvan - szerepel az appok közt.
A "tékákban" BD remux release-ket lehet találni - fogalmam nincs, hogyan játszhatók le?
Meg kell venni a filmeket valami lemezen, és beruházni valami lejátszóra?
USB-n keresztül a TV saját medialejátszójával - milyen formátumban? -
válasz
dgyuri0123 #16429 üzenetére
Ez a többinél is beállítható, mint írtam én sem használok transcode-ot a serviio-val, simán csak egy DLNA share... semmi erőforrást nem eszik.
Egy sima NAS-on is eldöcög és kompatibilis a legtöbb nagy TV márkával (tehát pl megjegyzi hol jártál, onnan folytathatod).Konfigurációja meg telepítése meg az egyik legegyszerűbb.
Emellett persze van sok extra, thumbnail képek, filmes adatbázis, többnyelvűség, stb... ha valaki ilyet is akar.
-
Sepp
csendes tag
válasz
Partizan182 #16428 üzenetére
Köszi a választ, meggondolom mi legyen vele!
-
tothl
addikt
Én egy időben kisárleteztem az összes transcodeolós cuccal, Plex, Serviio, Universal Media Server, de mindig arra lyukadtam ki, hogy egy standalone mediabox üti mindet.
Elsőre megtetszenek, mert a PC-n bekonfigurálod, csili vili, de utána rájövök, hogy vagy a képminőség nem jó, vagy akadozik a lejátszás mint állat, tök rugalmatlan az egész.
Arra jó hogy esetleg neten tudj streamelni mobileszközre, de ezzel meg is halt az egész. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
qpakcovboy #16419 üzenetére
Utoljára írom, a Serviio, Plex, xar, mert nagy a hardverigénye. Miért nem próbálod ki a Kodi 17.6-ot ? Windowsra pillanatok alatt felmegy, egyszer beállítod és máris lesz egy jó szervered. A Kodit ki kell ismerni valamelyest, de megéri, mert alig fogyaszt memóriát és egyéb erőforrást. Akinek eddig ajánlottam, kivétel nélkül a Kodit használják médiaszervernek is. A tévé fel fogja ismerni...
Viszont ha filmet akarsz streamelni, előtte el kell indítani a Kodit, mert nem indul automatikusan a win-el együtt. Azért sem, mert tök feleslegesen fogja meg a rendszert, ha egyáltalán nem használod a hálózatos lejátszást. A többi szerverprogram állandóan, jelentősen fogja a gépet, míg a Kodi csak akkor, ha szükség van rá, de eközben is igen alacsony a gépigénye. Nincs transzkódolás, mindent "eredetiben" küld tovább. Én is használtam Kodit egy darabig, SMB hálózati eszköz "hiányában" és kiválónak mondanám... -
Partizan182
senior tag
-
válasz
Strezi #16424 üzenetére
Lehet azt még nem próbáltam... 2 éve van 4K tévém.
Amit én eddig próbáltam minden ment... a fent nevezett Thor Ragnarok is... épp pár hete néztem újra.
Igaz nem mindent LG OLED-del néztem. De jópárat megnéztem/belenéztem már ezen is és nem volt gond (legalább 15-20 filmet).De oké elhiszem, hogy van ami nem megy, nekem eddig mázlim volt akkor...
(#16423) qpakcovboy
Oké... elhiszem, nálam ez a film simán megy.
De akkor ez van... -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #16421 üzenetére
Attól is függ hogy milyen hangsáv megy a video mellett, pl egy DTS-HD MA hang eléggé meg tudja növelni a sávszélt.
-
Sepp
csendes tag
Sziasztok! Olyan gond om lenne hogy fehér részeknél sárgás foltokban a kép, a két szélén pedig kékes, lehet ezzel kezdeni valamit? Garancia? Pár hetes 55bv7, köszi
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI #16405 üzenetére
De jött, Deepwater Horizon pl. (eredeti hanggal). Volt már téma itt pár hónapja, úgy látszik lemaradtál róla
Vagy akkor még nem is volt 4K tévéd ??
Én konkrétan az összes 4K/HDR anyagot leszedtem már a tékából, és hidd el, van ami nem megy vezetéken. De, mások is írták már...
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Pc-ről, vagy külső eszközről nem szaggat. És nem azért irtam, hogy cáfoljalal, nagyon örültem volna ha működik.
-
törölt tag
válasz
Ha a magával a filmmel lenne baj, akkor pendrive-ról is szaggatna.
-
válasz
Transcode be volt kapcsolva vagy ki?
Mellesleg ha szaggat nálad akkor lehet maga forrás szar encode.
De mindegy is, mindenki azt használ amit akar meg tud... -
energomatt
őstag
válasz
... és nem csak egyelőre.
-
qpakcovboy
őstag
Nos serviio legújabb feltelepítése után csak egy mappát osztottam meg. Thor ragnarok UHD 50.2 Gb.
Sajnos szakadozott. Kevésbé mintha w10-ből közvetlenül küldtem volna de 15-20 másodpercenként megakadt...Marad a pendrive egyenlőre
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #16415 üzenetére
Biztos vagy benne? Csak mert az általad említett router 600 Mbit/s-es...
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #16384 üzenetére
Most vettem egy Synology RT1900ac routert, az átnyomja az 1gigás digi netet Apple TVre. Apple TVn van 2 app az Infuse és az MrMC. Infuse tegnap akadozott, az MrMC viszont tükörsimán végignyomta a Végjáték című filmet(4K). Még nem sikerült rájönnöm, hogy az Infuse miért bufferel kb 5 percenként 1-2mp-re.
Tippem, hogy a Digis router is nyomja a wifit, azért van akadás. A világért se tudok belépni a beállításaiba, hátha ki lehet iktatni.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #16410 üzenetére
Az megvan nekem is, igaz nem 4K. Na, akkor még megnézek én is pár UHD filmet...
-
válasz
dgyuri0123 #16407 üzenetére
Azzal, hogy ez nem a konkrét tartalom, hanem a lemez maximális képességei... ráadásul ez a lemez olvasási bitrátája a "meghajtóban".
Film még nem jött ki ami ezt kimaxolja igazán.
-
Dadan01
senior tag
A Netflix azt hiszem 25Mbit-et ír minimum sávszélnek a 4k cuccaihoz. Mondjuk nem mindig látszik ám ez a gyengébb bitráta, ha volt is, sose zavart még.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #16407 üzenetére
Azért mikor UHD HDR Bluray filmet nézek és megnyomom a sávszélesség infót, ilyen nagy adatokat még soha nem láttam, de az tény, hogy a streamelt filmek mind tömörítettek...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #16399 üzenetére
Ühüm...
Akkor ezt mivel magyarázod?
Szabványos UHD lemez:
50 GB (dual-layer, 82 Mbit/s)
66 GB (dual-layer, 108 Mbit/s)
100 GB (triple-layer, 128 Mbit/s)100 megás hálóval 108/128-at mégis hogy nézel? Vagy valami agyontömörített
warezanyagot nézel?A Netflix UHD agyontömörített. Ez nem lehet etalon..
-
-
Dadan01
senior tag
Deepwater Horizon, 65giga, se lanon, se a régi wdr3600as routerem 5 gigás wifijén nem megy akadás nélkül, és nem kis, hanem komoly bufferelős megállós módon. Vettem én is s905x boxot, meg usb ethernet adaptert, majd egyszerűsítettem, dir 860l router elbírja, még akkor is ha azon van a hdd.
-
Strezi
őstag
válasz
Addig elég a lan port sávszélessége, amíg nem találsz olyan UHD/HDR anyagot ami több mint 100mbps esetenként ... Van ilyen, hogy te ebbe még nem futottál be az egy dolog
-
NY_A
őstag
válasz
Full HD simán megy serviioval kábelen, de a 4k az meg-megakadt töltésnél. Legalábbis nálam.
-
Zolom89
senior tag
válasz
ÉN is ezt használom évek óta, Serviio a legjobb erre. Ami külön tetszik ahogy a feliratokat kezeli.. nem minden feliratot jelenít meg a tv, de be lehet állítani miként kódolja és küldje ki a tv-re. Tökéletes.
Régen volt egy olyan problémám, hogy a gép valamiért közel 100% pörgette a HDD-t, de folyamatok között nem ment semmi, csak úgy vettem észre hogy a filmezés szaggatva ment, mivel valamiért a rendszer használta a winyót. Szerencsére ez megszünt, ki kapcsoltam minden indexelést, stb.
A lényeg h ez zavarta a hálózati filmmegosztást, viszont a 100mbites lan elég a B7V-nek, de ott van még a wifi ami olyan 150mbites.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest