Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Nem szabad túl gyakran futtatni a kézi frissítést, inkább zoomolj ki egy csatornát ahol nem látszik a logo. Én még soha nem futtattam, de az is igaz hogy a fényerő nálam 120-150cd/m²-nél nem több. Egyedül HDR-nél nem veszem vissza, de HDR után mindig zoomolok egy csatornát 1-2 óráig mielőtt kikapcsolom. Lehet hogy már ez is para részemről, de én se szeretném ha gari időn túl lenne valami a tévével.
-
Joshi
titán
Most azért megnéztem a színes háttérképeket hátha van valami gubanc beégés téren, hibátlan a kijelző. Mondjuk én időnként járatom a tévét zoomolva 1-2 órát, de csak akkor ha hosszú órákig játszok vagy szélesvásznú filmet nézek. Ja és figyelek hogy egy hosszabb tévézés után meg legyen a 4 óra használat, csak hogy tutira lefusson a kompenzáció.
-
Joshi
titán
Az a pár év szerintem inkább jó pár év lesz. A jelenlegi OLED tévémet még beégetem vagy 6-8 évig az tuti.

Ma jutottam el oda hogy megnézzem a Bosszúállók legújabb részét HDR-ben, hát gyönyörű látvány volt különösen az univerzumosak. Na ezért érdemes fosni a beégéstől, de legalább pazar a látvány.
-
belan
addikt
Lehet , ma egy érdekes cikket olvastam erről a microled megoldásról hát nagyon kiváncsi leszek rá mert ha valójában azt a képet kapja meg a ember mint amit a oled tv produkál , nagyobb fenyerővel és nincs semmi beégés se ,idővel nem romlik a kép minősége se ha így lesz akkor oled tv-nek befellegzett !! Mert én tutira a microLED megoldást venném meg .
-
lzolka
csendes tag
Budaörsi E-digital üzletben tegnap láttam egy bemutató 65B7V-t 449-ért.
Weboldalukon nincs fent, ha valakit érdekel személyesen megnézheti. -
baluka
tag
Új firmware az A1-re:
-
csiak
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Most vettem egy LG55B7V-t, szerintem az jó áron van az Euronicséknál, 400..
-
-
Joshi
titán
válasz
üzenetére
Én ebből a cikkből se tudtam meg hogy most miért nincsenek jelen mondjuk az OLED-el, már amennyire megértettem. Mert az ok hogy a plazmának vége lett, az LCD-vel meg nem tudnak versenyezni (TCL, Sony, LG, Samu), de a piacon a legjobb OLED a Panáé.
(#17274) tutitibi mert most már egy ideje nagyon szar a forint, meg aztán fel kell tornázni az árakat a karácsonyi rohamra, hogy legyen miből engedni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Két éve vonultak ki, ez szerintem egy érdekes cikk róla.
-
yodamastah
őstag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Az a bemélyedés ott van gyárilag.
-
Zsmester89
őstag
Meghozták a szervizesek a tv-t, panelcserével oldották meg a problémát, aminek örülök, mert 3000 óra ment a levesbe. - A kijelzőn lévő fólia volt régen kérdés, ezen most volt, fekete téglalapokkal meg is volt a sarkokon jelölve.
Viszont 2 hetet vett igénybe a beavatkozás, illetve ahova bemegy a tápkábel, ott a csavar mellett látszik a fém, elroppantották a műanyagot, gondolom úgy próbálták kipattintani, vagy csak megtépték a csavart....
Illetve nem emlékszem, ilyen kis bemélyedésem volt gyárilag isaz "L" alatt?
-
Gtaati
őstag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Hello!
Service menu explorer for LG Tv Pro, 0413 a kod amit be kell potyogni es mar bent is vagyunk a menuben

-
Gtaati
őstag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Hello!
Igen van androidra a Play aruhazban fizetos program amivel be lehet menni a szervizmenube!
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Ma sikerült átvennem egy Lg Oled 55B8pla-t, kerestem hozzá kalibrált beállításokat, de egyelőre nem igazán találtam. Valaki tud esetleg valami oldalt ahol lehet találni?
Köszi előre is.
-
Gtaati
őstag
válasz
Retro11
üzenetére
Hello!
Nekem B7-en is uj koraban volt kulonbsegek, de hasznaltam es kezzel vagy 5-szor elinditottam menubol a kompenzacios ciklust, mondjuk nem egymas utan, hanem hasznaltam elinditottam aztan megint hasznaltam es elinditottam es igy tovabb, es mara kb szinte tokeletes, rengeteget tud javulni!!! Mar tobb mint 3100 ora van benn es boldogan orommel hasznalom

-
Retro11
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Vasárnap hozzák az új készüléket. Remélem minden rendben lesz.

Gtaati Köszönöm az infót, türelmes leszek. Remélem sikerül kifogni egy pixelhiba mentes darabot..
-
bandi0000
nagyúr
egyáltalán hogy szúrjátok ki a halott pixelt? én nem látom őket
néztem de ha lett vna se vagyok biztos benne hogy látom -
yodamastah
őstag
-
Retro11
senior tag
Ahogy írtam is, kipróbálom, viszont közben van egy dead pixelünk is..

Joshi: Currys.co.uk, remélhetőleg ezúttal is segítőkészek lesznek. Amennyiben cserélik ezt is, és tegyük fel a harmadik próba sem jár sikerrel, tudnátok ajánlani alternatívát hasonló ársávban?
yodamastah Kösz, észben tartom, esküszöm nem fogok szürkét nyomni a következőre, csak működjön már, mert a kedvem elmegy az egésztől.
bandi0000 Lehet nem dead pixel a helyes megnevezés, de az enyémen fehéren világít egy pixel tartalomtól függetlenül.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Retro11
üzenetére
nem szép, el tűnni nem fog teljesen, talán picit javul, de ha elfelejted akkor nem fogod észre venni, engem is addig idegesített amíg figyeltem, normál körülmények között nem jelentkezik, ha csak nem a homogén szürke miatt vetted

amúgy meg minden lcd nél vannak hasonló gondok, annyi a különbség hogy itt bőven van ami kárpótól
-
Retro11
senior tag
válasz
Strezi
üzenetére
Rendben, köszönöm. Annyi a gond ezzel csak, hogy hamarosan lejár a 30 nap és van egy érzésem, hogy nem fogják cserélni a készüléket, illetve ekkor már az elállástól való jogom is oda lesz.
Nem azzal kezdtem, hogy benyomtam a 10% szürke teszt képet, hanem filmnézés közben rettentő zavaró volt a sáv, illetve az, hogy a kép egyik fele világosabb sokkal, mint a másik, emiatt teszteltem és ezt tapasztaltam.

-
Strezi
őstag
válasz
Retro11
üzenetére
Járast már légyszives legalább négy órát mielőtt szürke homeogenitást nézel!

Mindig(sokszor) lefutott már ez, teljesen felesleges és torz képet ad dobozból kivett OLED-et tesztképezni.Fusson le legalább egy kompenzációs ciklusa, de ha egy hetet vársz a méréssel, akkor meég jobb és sok felesleges kellemetlenséget spórolsz magadnak. Ha utána sem jobb, akkor valós a hiba.
-
Retro11
senior tag
A szoba teljesen elvan sötétítve, kint meg esik az eső, tehát amúgy se nagyon lenne minek beszűrődnie. A telefon nagyon felnyomja az ISO-t, ezért tűnhet úgy, mintha félhomály lenne.
Ennél jobb képet nem tudok csinálni, de szerintem jól látszik a banding mértéke. Nem zavarna, ha a filmnézés közben nem lehetne észrevenni, de konkrétan 5mp után zavaró lett.
-
Retro11
senior tag
válasz
vonSux
üzenetére
Nem akartam ekkora port kavarni korábbi hozzászólásommal..

Ma reggel kiszállításra került az új készülék. Remélhetőleg ezzel nem lesz gond.. Mondjuk meg sem nézték, hogy a régi produkálja-e a hibát, amit bejelentettem, illetve a talpát is itt hagyták, de ez mindegy is. A biztonság kedvéért csináltunk videót, meg képeket a hibáról, illetve a készülék elszállítás előtti állapotról. Just in case.
-
NY_A
őstag
Szerintem mindenkinek más az ideális, így ezt magadnak kellene kitapasztalni. Amit javasolni tudok a fényerőt 50 fölé ne emeld, és az oled fény is ez alatt jó. A többi egyén függő. Hogy a sima vagy a haladó beállításokat variálod majdhogynem mindegy. Én addig próbálgattam, hogy sikerült két profilt is szög azonosra belőnöm, csak a saját ízlésem szerint állítgatva.
-
törölt tag
Minden egyes készülék más egy kicsit, pár hét/hónap használat után bekalibrálva lenne az igazi. De ezekkel a beállításokkal olyan nagyon nem lősz mellé.
-
csiak
tag
Sziasztok,
Boldog új B7V tulaj vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy van e általánosan bevált képbeállítás leírása valakinek ehhez a típusú tv-hez? Köszi!
-
tothl
addikt
Nos én nem akartam ennyire mélyen belemenni, de tény, hogy meglepő, hova jutott az LG.
Igazából a Samsung is igy kezdte nálam a 90es évek elején, akkor még a SONY volt a TV és egy vagyon volt egy kisebb fajta 50hz -s is.
-
Joshi
titán
De fogalmazhatunk úgy is (és látom még mindig nem érted), hogy a Kodak nélkül lehet, hogy már LG se lenne ahogy a Grundig/Thomson/Hitachi stb.
Egyébként: "1995-ben a Lucky GoldStar szavak rövidítéseként a vállalat új neve az LG lett, ami manapság viszont a cég jelmondatának is rövidítése, mely a „Life's Good”." Lucky az volt rendesen.

Na jó ennyi elég az LG fikázásából.

-
Joshi
titán
Ez oké, csak ne úgy állítsuk be az LG-t mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt. Félreértés ne essék, én nem kérdőjelezem meg az eddig elért eredményüket. Ez egy jó felvásárlás volt, jókor jó helyen és éltek a lehetőséggel. De azért a Gold Star se ma kezdte, szóval van tapasztalatuk bőven.
-
Joshi
titán
De játszunk el a gondolattal, miszerint a WOLED technológiát nem az LG védi le, hanem egy független cég aki szabadon licenszeli a technológiát. Magyarul egyenlő feltételekkel indult volna a Kodak WOLED fejlesztése a jelenlegi stádiumba. Nem biztos hogy az LG itt tartana ahol most, mert minden attól függ hogy milyen szakembereket tud megszerezni.
-
Joshi
titán
Miért ha más vette volna meg akkor nem fejezte volna be? Gondolom az esetleges felvásárló vagy a Samsung, vagy a Sony lett volna esetleg egy kínai gyártó. Azért ilyen szinten minden gyártónak meg vannak a szakemberei.
Egyébként meg nem tudod a részleteket, azt sem tudod hogy ez egyáltalán hogy történt. Így kár fejtegetni a semmit. Ez van, bejött ilyen az élet. Amúgy az RGB OLED lett volna igazán áttörés, de ahhoz még nem volt elég fejlett a technika. Hozzáteszem sok sebből vérzik még a WOLED is, szóval van még mit reszelni rajta.
-
krx21
nagyúr
Nem csak vásárolni kellett. Azért TV méretű panelt és magát az OLED TV-t mégis csak az LG fejezte be...
Valamint gondolkodni és felmérni, hogy ez a rövidebb távon járható út és nem milliárdokat beleölni egy olyan technológiába, ami kudarca fulladt... lásd japán gyártók.
Tehát akkor most hol vannak az okosabb mérnökök? 
-
Joshi
titán
válasz
sakal83
üzenetére
Mozira jobb a Sony tévé bárki bármit is mond, az viszont tény, hogy ha idén vettem volna OLED-et akkor már nekem is LG lenne. De csak azért mert sokkal olcsóbb mint a Sony Pana páros. És itt most nem az van hogy mi mennyit ér, hanem az van hogy igen én is "csóró" vagyok. Vagy legalább is költhetném másra is a pénzemet. A Pana is jobb mint az LG, de az már tényleg beteg árazással.
-
Joshi
titán
Csakis a WOLED felvásárlásnak köszönheti az LG ezt a "tarolást". Ha nem az LG lépi meg ezt a felvásárlást akkor megtette volna más. Azért nem kell ódákat zengeni az LG-ről. Éltek a lehetőséggel szerencsére jó irányban. Az meg hogy a többi gyártó nem fejleszti az RGB OLED-et az azért van, mert a WOLED mellett nincs értelme dollármilliárdokat a fejlesztésekbe pumpálni, ugyanis az LG mellett talán soha nem térülne meg a befektetett pénz. A Sony egyébként elég jó újításokban, szokott is kockáztatni és a történelem során sokszor be is jött neki(meg nem jött be).

Minőségi statisztikát nem tudok, de az ilyen statisztikák mindig az eladott mennyiséghez képest értendők különben nem lenne értelme az összehasonlításnak. De kanyarodjunk vissza a panelhoz. Ha minden OLED tévébe LG panel van és az a panelból fakadóan hibásodik meg(pixel hiba, ilyen-olyan Tinting és egyéb nem homogén képhibák), akkor az bizony minden esetben az LG hibája nem a Sonyé pl. A Sony csak átveszi a panelt és az olyan amilyen. -
NY_A
őstag
Hát nem tudom, az én környezetemben azért akar mindenki LG-t venni mert pont, hogy nem az van a tudatukban, hogy "LG-t ne". Majd az összes kollégám LG-t, a maradék meg Samsungot használ. Annak ellenére, hogy LCD-ben közel sem a legjobb egyik sem.
-
sakal83
addikt
Azert az lb671es szeria egesz franko volt. A samsung sullyedt nagyot. Regen kivalo kozepes tvket adott. A pana gyakorlatilag 2014tol nem adott ki ertelmes tvt tavalyig. A sonynak a w8as szeriaja volt jo illetve tavaly az ex90. Kozotte tripla nulla a borzalmas oprendszerrel. Inkabb ugy mondanam hogy a Pana es Sony tavaly vegre hozta a regi fenyet. Az idei mar megint visszalepes a pananal. A sony is inkabb stagnal de az xf85ose hatarozottan rosszabb mint az xe85.
-
tothl
addikt
Az LG cuccok szerintem mindig tartósak voltak, csak gagyik, mind kivitelre, mind képminőségre.
Nekem a második LG készülékem a B7 (az első a hálóban van, egy nem fullhd -s gagyi ezeréves LCD), és úgy gondolom megtörtént az, amit sosem hittem volna, az LG átvette a vezetést. Jól néz ki a készülék, igényes a kivitele, jó a távirányító, semmiben sem tűnik másodosztályúnak már.
Lehet, hogy a Sony és a Pana van amit jobban tudnak, de az, hogy ők is az LG -től veszik a panelt és jóval drágábbak, valamint a különbségek sem eget rengetőek, mindenképpenazt sugallja, hogy valamennyire igazam lehet. 10 éve nem gondoltam volna ezt. -
sakal83
addikt
Egyedul benned maradt csak lgt ne
azert vagy Te az egyeduli Sony oled tulaj
Ha oled akkor LG
ezek tenyek. Annyira benne maradt az emberekben hogy a felsokategoriaban tarol az LG. Es persze az arerzekenyek veszik az LG oledet
tipikusan a csoro reteg...
Aki igazan nem nezi az arat az Loewet vesz egyebkent. Azok nem sporoljak ki a hangot
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Butaság is lenne messzemenő következtetéseket levonni ebből a topikból, más topikot meg nem olvasok. De egyébként az az LG hibája, hogy sok emberben benne maradt a régi kép, miszerint tévéből csak LG-t ne. Nehéz újra megszerezni a bizalmat, az OLED is csak részben képes erre, mert ugye itt meg az van az emberek tudatában hogy beég.
Ha már LG és OLED. Ha nem lett volna OLED, könnyen előfordulhatott volna hogy a tévé piacon az LG most hátul kullogna. Persze nehéz ezt megítélni, de nagy esély lett volna rá. -
dgyuri0123
nagyúr
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A magyar tv piac nagyon árérzékeny, itt bőven többen vesznek LG-t mint Sonyt. Egyébként én nem azt mondtam hogy jók a Sony szerviz tapasztalatom, hanem arra akartam rávilágítani hogy addig jó egy márka amíg nem kell szervizeltetni. Persze minden elromolhat, de inkább ne.
-
rendon
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Épp azért kérdeztem vissza, mert ő dicsérte a Sony szervizt
Gondoltam megkérdezem hogy tud-e olyanról is, hogy cseréli-e a panelt ha van 1db pixel hiba. -
Tengri
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Egyet biztosan

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni, bocs.
Kb. Ilyen volt a 910 a legelején. Erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy volt némi "rózsásodás". Most kizárólag a v. banding az egyetlen, ami néha picit bezavar a képbe.
(#17206) Partizan182: Akkor ezt szó szerint jól kifogtam. Pedig gondolkoztam azon hogy lehetne-e még jobb panelt kifogni egy újabb cserével, de akkor inkább hagyom ezt úgy ahogy van.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ja, panellottó itt is játszik. Nekem a kép felső 10% enyhén kékesebb árnyalatú, akkor látszik amikor egyenletes, meleg pasztel színek vannak a képen (The Good Place pl nagyon ilyen). Vagy ha fekete-fehér anyagot nézünk.
-
lala666
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nekem sincs ilyen a c7 -en . Viszont kiborít a csávó a samu topikban...😀
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Ez számomra ismeretlen. Ha ilyen lenne, ááá, nem is mondom...
Ezt most találtam 910-ről. Hát, nem mondom, szép.. Vadonatúj korában volt nálam is némi hajlama a széleken "rózsásodni" , de messze nem ennyire és még az is elmúlt. Bár nálam volt panelcsere és mintha onnan datálódna a tinting mentesség... ez csak most jutott eszembe.
(#17202) Korbel78: Miért is ?

-
Tengri
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"vertical banging"
Freudi elszólásnak tűnik

-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ő az, igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED C1 55"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor