Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpakcovboy
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Bocs, nem neked szólt...
Bosszantó, hogy a legócskább sz@ron is bejönnek a műsorok, itt meg valamilyen oknál fogva nem megy. Feleségem inkább tv-t néz és nálunk ez egy nagyon idegesítő hiba.
Azt még meg lehetne szokni hogy lassú a guide menü, de ez.... -
válasz
qpakcovboy
üzenetére
akkor szar a tévéd, vegyél jobbat
-
alaves
addikt
Csak kukacoskodok, de a B7-em nem kapcsol automatikusan HDR képüzemmódba ennél: https://drive.google.com/uc?export=download&id=1SXQHPeKx2Z5jMN8Yn6pqTY9VMLHo1_vU
A felbontás 4096*2106, nyilván azért.
A rövidebb verzió 3840*2160, annál bekapcsol. Majd ha lesz új firmware, hátha...Mellesleg a digitális SD adások is jobbak OLED-en, úgyhogy ha valaki ilyen csatornát néz sokat annak is érdemes ilyen TV-t venni.
-
Pityu89
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nekem vidéki helyi szolgáltatóm van. Csak akkor tölt be az epg, ha arra a csatira megyek, és akkor az egész muxé. Kikapcsoláskor elfelejti és kezdődik elölről. Régi pana plazmám nem ilyen volt. 04.06.00 szoftververzióm
-
qpakcovboy
őstag
Talán majd a következő frissítés megoldja...
-
lala666
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nálam is ez van! Digi kábel. Samsung tévén nincs vele probléma. Idegesítő kissé!
-
Pityu89
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nekem is ilyen, akkor tölti be ha arra a muxra megyek. Nagyon idegesítő. WebOs 2.0
-
Bakus
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem kell a tv-t resetelni minden profilnál van alaphelyzetbe állítás, elég csak azt használni és utána a meglévő képmódosítokat kikapcsolni. HDR-nél a Technicolor a legvalóság hűbb beállítás így azt célszerű használni és nem piszkálni semmilyen paraméterét kalibráló eszköz nélkül mivel panelja válogatja mi teheti még jobbá.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Baromság. Másik tv-n nincs gond. Illetva alapból az m4 sport sem jön be, manuálisan kellett keresni...
-
válasz
qpakcovboy
üzenetére
a szolgáltatód a hibás. nálam jó, de én mindigtv-t használok
-
kalodav
csendes újonc
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Csak este tudom megnézni, mert rohannom kell.
-
kalodav
csendes újonc
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ok. Csinálom. Köszi
-
válasz
kalodav
üzenetére
Elmondom, kb mi az ami tök felesleges, sőt egyenesen ártalmas...
Éljavítók meg zajszűrőket kapásból teheted 0-ra és kikapcsolásra.
Szuperfelbontás is mehet kikapcsolásra.
Élesség is mehet 50-ről 0-ra (UHD filmen nincs mit élesíteni).Dinamikus kontrasz -> alacsonyra.
Nálad minden be van kapcsolva ami csak lehet, ráadásul maximumon... hát semmit nem látsz az eredeti képből azis biztos.
Emlékeim szerint ezeken mind van valamekkora zaj.. a SW és Mad Max az mondjuk relative kicsi... a JL, ahogy írtam korábban nagyon zajos... de ez alkotói szándék.
Ha tisztát akarsz látni azokat nézd meg amit írtam... Thor Ragnarok meg a BR 2049 az tiszta, azokat vedd meg/szerezd meg.
Persze előtte kapcsolj ki minden sz*rságot a képbeállításoknál.

Javaslom pl az technicolor expert módból indulj ki, alapbeállítások, és utána ha még valami be van ezekből kapcsolva azt lődd ki. -
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Hát majdnem azt kéne neki...

Annyi minden van bekapcsolva meg maximumra tekerve, hogy csak na...
-
kalodav
csendes újonc
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ezeket találtam ami biztosan olyan.
Mad.Max.Fury.Road.2015.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.HuN-TRiNiTY
Jumanji.Welcome.to.the.Jungle.2017.REMUX.2160p.UHD.Blu-ray.TrueHD.7.1.HEVC.HuN-HyperX
The.Commuter.2018.CUSTOM.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.HuN-prldm
Justice.League.2017.UHD.BluRay.2160p.REMUX.TrueHD.7.1.ATMOS.HEVC.HuN-Power
Star.Wars.The.Last.Jedi.2017.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToRBeállítás képek
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=85220180730_165126.jpghttp://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=14520180730_165139.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=94220180730_165150.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=22120180730_165156.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=19020180730_165215.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=81820180730_165219.jpg
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A Q9FN ebből a szempontból sokkal jobb. Cserébe a betekintési szögei jóval kisebbek.
-
válasz
kalodav
üzenetére
Amúgy a JL-en akkora film grain noise van gyárilag (meg az összes Snyder/DC filmen), hogy csak na... ezért írtam, hogy messzebbről kell nézni, meg ezt eleve ilyenre csinálták.
Ha tisztát akarsz látni nézz meg egy Marvel filmet... pl Thor Ragnarok... vagy mondjuk a Blade Runner 2049.
Azon nincs szinte semmi zaj.Egyes tévék amik ezt kiszűrik és jobbnak tűnhetnek, de nem is az eredetihez legközelebbi képet adják vissza.
-
-
max004
tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nem is tunik olyan nagynak ez az 55",de ahogy nezem tukrozodik a kijelzo rendesen,mintha tukor lenne.Nekem van egy 2 eves LG-m az is reflektiv,de ugy latom az oled meg rosszabb.
-
PuMbA
titán
válasz
Dadan01
üzenetére
A példában szereplő filmnek a 4K verziójában a tesztek alapján észrevehetően jobban látszódik a zaj, ami ugye teljesen normális, hiszen régen azért nem volt ez annyira nagy probléma, mert például CRT TV-n olyan kicsi volt a felbontás, hogy semmit sem láttunk belőle. Szóval aki nem akar néhány esetben sok zajt látni, az beszerzi FullHD-ban a filmet.
-
kalodav
csendes újonc
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ok.
-
-
-
adamburai
újonc
Sziasztok nekem van egy LG tipusu HD LED tévém ami néhány napja a következőt csinálja a led alaphelyzetben világít,ám ha be kapcsolom villan néhányat (mintha probálna indulni) aztán visszaáll alaphelyzetbe, de be nem kapcsol. arrol már meg győződtem hogy mindössze néhány panel található benne de vajon melyik lehet a hibás?
Ha valakinek esetleg van róla fogalma irja meg legyen szives
Előre is KÖSZÖNÖM
-
törölt tag
Pár 4K filmet megemlítve, skálázott vagy nem most mindegy, nekem a Passengers, Rampage, Greatest Showman képe például nagyon is tetszett. De a Lincoln Lawyer vagy Matrix például már szemcsés volt.
(#16545) ImACeltic: Én a B6-ot emiatt vittem vissza, PC-re kötve desktopon annyira zavart. Játék és film közben viszont nem vettem észre abban a két hétben, amíg megvolt a tévé. A 7-es és 8-as sorozatban egyébként sokkal kevésbé agresszív az ABL. C8-on például HDR film és játék közben se szúrtam ki.
Bőven volt erről szó a topikban, keress rá az ABL kifejezésre az oldal tetején a keresőben.
-
PuMbA
titán
válasz
kalodav
üzenetére
Az a baj, hogy a fél millás TV-n is olyan minőségű képet kapsz, amilyen a film minősége, nem a TV teljes tudását
Egyébként firmware a legújabb a TV-n? Ha igen, akkor ilyenek a filmek. 4K HDR minőséget meg ne várj minden 4K HDR-ben kiadott filmtől, mert sokuk 2K-ból lettek felkonvertálva. Itt egy lista, hogy mi igazi 4K. -
max004
tag
LG 55B8 unboxing
[link] -
ImACeltic
őstag
Hali!
Épp most írt valaki reddit-en egy olyan dolgot, amit még nem hallottam az OLED-ekkel kapcsolatban. Azt írták, hogy van egy ABL (auto brightness limiter), ami szükséges funkció az OLED-eknél, nem is lehet kikapcsolni, valamint ez állítólag eléggé zavaró gaming közben.
Ezt a mintát linkelte az illető bemutatásként: [link]
Valóban zavaró tud ez lenni játék közben?
-
daneel_hu
addikt
válasz
kalodav
üzenetére
A fél millás tévén szar lesz egy dvd-ből bekódólt divx-es film.

Fogalmam sincs, hogy ezek milyen mkv-k, de láthatóan igen rossz minőségű maga az alapanyag.Szerintem ezek között van olyan amelyik még 720p-s sincsen.
A színtér és a szaturáció is nagyon gyenge, olyan mintha premier mozifilmek kamerás verziói lennének.
-
kalodav
csendes újonc
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Saját lejátszójáról. Hdd-ről, több pendriveról is próbáltam...
-
kalodav
csendes újonc
Csináltam pár képet de így nem igazán adja vissza. Az egész kép szemcsés csak ha pausesom nem igazán látszik. Párat azért kiemelek.
Itt pl. Az ablak teljesen átlátszó kellene hogy legyen:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=81720180730_112234.jpgItt a főleg a háttéren látszik így fotón, de az egész olyan mintha eső esne.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=94820180730_112315.jpgItt a csávónak sima egyszínű a pulcsija. Csak a "hangyák" miatt pöttyös.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=11620180730_112428.jpghttp://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=26120180730_112513.jpg
-
alaves
addikt
-
kalodav
csendes újonc
válasz
Dadan01
üzenetére
Szinte mind. Az előbb elindítottam a justice league-t. Nem találtam olyan jelenetet ahol ne lenne szemcsés. És nem azokra az alig látható háttérszemcsékről beszélek, hanem mintha szitálna az eső az egész filmben...
Viszont rajta van a merevlemezen a viszkis 720p-ben. Mondhatni tűéles.
Ami 4k hdr az ocsmány. -
krx21
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ezt bizony nagyon elhiszem, mert én is tapasztaltam... A helyzet az, hogy a mai megjelenítők achilles sarka a mozgás megjelenítés. Ami még mindig 1080sor alatt van közben meg a felbontás négyszer annyi lett.
Viszont ha azt vesszük az Oled már az 1-2 sorozatnál is átvette a stafétát képminőség tekintetében az elődöktől, akkor jól állunk. Hisz ez sem a plazmánál, sem az lcd-nél nem így volt. Sokkal több idő kellett nekik.. -
Joshi
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
A legtöbb embernek az LCD is tökéletes, szóval pont nem ez lesz az elsődleges szempont tévé vásárlásakor. A Sony X1 Extreme procija tudja ezt kompenzálni minden platformon, legalábbis hozni olyan szintre ami már elfogadható. Sokkal szembetűnőbb a kontraszt és a színvisszaadás. Mondjuk a színről is megoszlanak a vélemények, mert sokaknak a harsány, erőteljes színek tetszenek. Arra meg bőven jobb egy IPS paneles LCD is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A héten voltunk erre-arra, volt szerencsém egy nagy Toshiba plamához és egy Pana VT60-ashoz.

Azért azt kell mondjam, hogy mozgásban azért még mindig etalon a plazma.Viszont színekben messze van mindkettő egy oled tévéhez képest.
Ez főleg a sötét színekre igaz. -
Joshi
titán
válasz
zohan echte
üzenetére
"Az biztos sok filmnél jelen van ez a zaj. Ami a tv beállításokat illeti."
Nem kell ezt túl gondolni, referencia anyagnak ott vannak a 4K HDR demo anyagok és mondjuk a Blue Planet II. Ha ezeknél rendben van a kép, akkor minden szemcse a forrásanyagtól származik. Az viszont alap, hogy minden képjavítót kikapcsolunk főleg egy csúcskategóriás tévénél mint pl az OLED-nél is. Ennyi. -
PuMbA
titán
válasz
zohan echte
üzenetére
A két hozzászólásomban minden benne van a zajjal kapcsolatban
A TV-ben lévő zajcsökkentés funkció pedig azért nem jó, mert egy algoritmus se tudja eldönteni, hogy mi a zaj és mi egy valós részlet. Például a falon lévő kis piszkot is eltávolítja a zajcsökkentés, pedig az nem zaj. -
zohan echte
tag
Itt már mindenki mond mindent ezzel a zajos filmekkel kapcsolatban, sokan saját magukat is meghazudtolva. Az biztos sok filmnél jelen van ez a zaj. Ami a tv beállításokat illeti. Ennek a topicnak sajnos ez a gyenge pontja. Igazán lehetne összefoglalóba leírás.
-
Joshi
titán
válasz
UberMutant
üzenetére
Lehet hogy valami képjavító be van kapcsolva náluk. Egyébként lehet finomítani OLED-en is, csak úgy meg máshol ront rajta.
-
-
PuMbA
titán
Úgy látszik, hogy nem igazán hallottál még a filmszalagon lévő szemcsékről, ami változó mértékű is lehet a filmszalag érzékenységétől függően. A Nagymenőkön azért van jelen, mert filmszalagra vették fel, mint az összes régebbi filmet, míg a Blu Planet II-t már mai, csúcsminőségű digitális kamerákkal
Nézd meg a Dunkirk-öt, azt is filmszalagra vették fel és teljesen jól látszik. -
-
Joshi
titán
válasz
kalodav
üzenetére
Ne hülyéskedjetek, a legtöbb filmen mesterségesen van jelen ez a szemcsés effekt. Eddig a legdurvább a Nagymenők ami nekem eredeti 4K HDR-ben van meg. Nézz bele a Blue Planet II-be, vagy bármelyik 4K demóba azoknál nincs szemcse. De pont te magad írtad hogy adott filmen belül is változó.
-
kalodav
csendes újonc
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Megpróbálom. Köszönöm.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dadan01
üzenetére
Laptopról, tévéről, soha nem kattogott a Toshiba, csak boxról. De ott is csak akkor kattogott, ha nem volt egyedül. Gyanítom, a külső 5V-os táppal működő eszközök nem túl acélosak, ha áramról van szó. Ehhez hozzájön még a HDD-k "egyedi" áramfelvétele. A külső 12V-os táppal működő boxaimmal sosem volt gond, pedig azok is egytől egyig USB2.0-ásak voltak és folyamatosan lógtak rajta a HDD-k. Ha oled USB-jéről is kattog, ott valami más okot keresnék, mert a tévé USB-je igen erős áramot képes kiadni magából. Nálam a WD és a Toshiba egyszerre lógott az oled USB-jén és nyikkanás nélkül dolgoztak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Akvarisztika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- Ford topik
- Bestbuy játékok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Normális 

Vhiktor