Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz
zsistvan7
üzenetére
Itt vettem a PH-n tavaly, csak 1 évet adtak rá most fog lejárni.
Nem tudtam, hogy C27 lesz, csak annyit írtak, hogy C2, de kellemes meglepetés volt amikor rájöttem.Viszont van benne egy kis tinting, lehet még cseréltetnem kéne. Nem annyira vészes csak ha nagyon figyelek akkor látszik, a kép bal széle pirosasabb egy 10 cm-es csíkban. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy ilyen marad?
-
Krissz80
senior tag
válasz
zsistvan7
üzenetére
Dupla tunerrel tud olyat, nekem C27 van, de pl a Vodánál, csak akkor tudok más csatornát nézni, ha M1-M5 ig + DUNA-t veszek fel és akkor a többi csatorna megy, vagy ha mást veszek fel akkor csak az M1-M5 +DUNA megy.
Valsz azért van így mert az M1-M5 csatármák nem kódoltak, a többi igen, és csak 1 C+ kártyahely van benne.
Diginél lehet menne, mert tudtommal ott kártya nélkül is mennek a csatornák.
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
AZ LG OLED tulajokat kérdezném aki szokott Dolby Visiont nézni a TV-jén, hogy a C3 típusukon kívül másikaknál is megszűnt a DV P8 támogatás?
-
Krissz80
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ahogy nézegettem most a TV feature-eit feltűnt, hogy LG C2-nél már Dolby Vision IQ-t emleget, ami elvileg egy továbbfejlesztett mód, a lényege, hogy a fényviszonyoknak megfelelően állítja be a megjelenített képet, tehát egy világosabb szobában a sötétebb részeken világosít, lehet ez is az oka a különbségnek az LG sajátja, illetve a külső lejátszó között. A HDR esetén meg HDR10 Pro-t említ amit még nem googliztam ki miben tud többet mint a HDR10.
-
Krissz80
senior tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy miért van az, hogy ha SD-re állítom a windows és SD filmet játszok le mondjuk az MPC-BE-vel akkor is átvált a TV BT2020-ra a bemeneti infot nézve.
De ugyanakkor a TV marad SD-ben.Illetve HDR módban van amikor megjelenik a tónus állításnál a HGIG is. Ugyanakkor a maximális fényerő opció (a dinamikus kontraszt alatt) meg nem elérhető, máskor meg igen ugyanúgy HDR-ben.
Lehet HDR és HRD mód között is lehet különbség?A TV LG C2, a videókártya HDMI 2.0b-t tud a kábel meg elvileg 2.1-et.
-
Krissz80
senior tag
Amúgy van valami trükkötök a fekete szín beállítására?
Jelenleg én azt csinálom, hogy beállítok egy full fekete hátteret, és addig növelem a fekete értéket, amíg nem villan egyet a panel, gondolom ott kezd átmenni szürkébe . Olyankor egyet visszalépek.
De igazából elég nehéz egy nem teljesen fekete képen, pl. amikor a TV módét csinálom, mert még olyankor is nagyon fekete amikor villan, viszont bármilyen kis részlet már elkalibrálja a szemem.
Vagy ha mondjuk a HDMIn megtalálom a határértéket az jó az összes bemenetre, és módra? SDR és HDR?
-
Krissz80
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ami érdekes, hogy úgy láttam a Philipsben van HDR10+ is meg Dolby Vision is.

-
Krissz80
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Csakhogy a DV nem szofteres támogatás, hanem egy videómegjelenítési és tömörítési szabvány. Olyan mintha SACD helyett CD-t hallgatál egy highend rendszeren. Persze egy jó hangcucc a CD-ből is sokat ki tud hozni hangzásban, de a hibákat is jobban ki tudja emelni.
DoVi és HDR10+ hiányában a magas fényerejű high end kijelző csak a hibákat nagyítja fel. Persze nem is merem mire képesek az új AI processzorok de azok inkább elkenik a hibákat, és lehet sosem jössz rá mit hagysz ki amíg nem látod.
Anno amikor kijött a DVD csorgott a nyálunk a boltban flat esetleg projektoros TVn látva.
Amúgy én néztem összehasonlító videókat magyarázattal, mert ugye YT-on a képminőségből nems ok tud átjönni, és ott az amúgy eléggé hozzáértőnek tűnő blogger kifejtette, hogy a jelenlegi TVk éppen hogy elérik a HRD10 fényerejét, és a többi nem feltétlenül jobb, vagy élvezhetőbb, de más. Pl a DoVi sok jelenetben sötétebb eredményt produkált.
És mintha a moziszerűbb élményt produkáló projektoroknál nem is alkalmaznák őket mert értelmetlen.
-
Krissz80
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
A család használja TVzésre is, hírcsatorna meg sok foci, illetve a bevezetőnél van leírva hogy bejáratásnál érdemes kímélni.
-
Krissz80
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
NA éppen ezért tervezek én is tervezek venni USB 3 HHD rackat és bele tenni a régebbi Satas SSD-m. Még így is a HDD lesz a szűk keresztmetszet másoláskor.
De gondolkodom SSD-ben a felvételkekhez is, mert annak nem árt ha leesik, és 512TB-ot lassan ír rá, még akkor is ha be van kapcsolva a timeshift. Pendrive-ot néztem először de azok viszont drágák.
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
Ti mekkora értéket használtok OLED tv-nél a fényerőhöz?
Nálam most automatikus (LG C2 széria), de némely filmnél (pl. Szörnyella) az elég kevés. Este sötétebb mint a közepes energiatakarékos. Úgy terveztem amíg be nem járatódik, ezt használom, de utàna is szeretném kímélni.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Bittorrent topik
- OLED TV topic
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Xbox Series X|S
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB / 1TB használt, szép állapot 90% akku - 136 ciklus
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor