- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ndomokos
tag
Sziasztok!
LG G4 esetén xbox HDR kalibrálásnál ha DTM-et használok mennyi legyen a MAXTML?
HGIG esetén 1500 de az nézhetetlenül sötét nekem...Köszi
-
ndomokos
tag
válasz
igorguzmov #106468 üzenetére
77
jóisten
-
ndomokos
tag
válasz
hunspikey #106462 üzenetére
Hm....valszeg rosszul álltam hozzá az egészhez, vagy csak fura LED TV-k után.
Újra kezdem 0-ról gyári beállításokkal.
Elsőre csak az energia takarékos beállítást kapcsolom ki semmi mást.
Elsőkörön mi az amit érdemes át ill. ki/be kapcsolni a menüben szerintetek ezen kívül?3 dologra lesz használva alapvetően a tv:
1: Telekom TV, nagyrészt ez fog menni rajta a nap folyamán, SDR-ben. Itt melyik képmód az ajánlott? Boxon mit állítsak mire? 1080p-4k, UHD deep color on-off, RGB vagy ycbcr, TV-n egyéb beállítások nálad hogy vannak?
2: Series X: ezt esténként tolom 1-1 órát, direkt azért vettem LG OLED-et mert a Series X támogatja a Dolby Visiont, és hogy milyen állat lesz, outofbox semmit nem állítottam, csak game mód TV-n Freesync be, és nem jó... sötét az egész..(nem a szoba világos, este játszok csak...) mit kéne még beállítani? Xboxon a 4:2:2 van csak kikapcsolva minden egyéb be, színtér korlátozott(ajánlotton) TV bemenet konzol módban, 4:4:4 áthaladás off....
3: 4k filmek, sorozatok, itt egyébként már a standard nem tetszett, cinema talán jobbnak tünt, viszont csak dynamic tone mappingel... az így jó lehet? Mást kell állítani?
DV filmek nekem itt is szörnyen sötétek voltak, azt nem is erőltettem még, valszeg itt is hiányzik valami beállítás vagy sz@r filmet választottam....Köszönöm
-
ndomokos
tag
válasz
alaves #106454 üzenetére
ezzel egyet értek, az hogy lehetőséget ad 1000+1 beállításra a gyártó csak összezavarja az átlag usert, és fogalma se lesz mit hogy állítson, hogy olyan képet kapjon ami neki tetszik, mert gondolom attól hogy drága meg prémium tv, nem csak annak szánták akik expert szinten üzik a kalibrálást, és közel tökéletes színhűséget akarnak
-
ndomokos
tag
válasz
igorguzmov #106408 üzenetére
Szevasz Lali mester, szóval s90D? woled vagy qd-oled?
-
ndomokos
tag
válasz
szkutyi #106453 üzenetére
Ne érts félre, de ennek olyannak kellene lennie
Az számít "természetesnek" vagy így álmodták meg a producerek?
Tudom velem van a gond, hogy nem ájultam el tőle, csak egyszerűen nem értem, miért kell a fehérnek sárgának, a mozgásnak darabosnak, a fénynek sötétnek, és színeknek fakónak lennie
G4-em van, azért annak már nem olyan rossz a fényereje, és az alfa 11 AI proci is minek bele ha kikapcsolok minden képjavítást
Ha bemegyek bármelyik üzletbe ott sem Filmmaker üzemmódban mennek a demók, az szerintem nem mutatja meg mit tud a panel, vagy a fene tudja... mindegy igazából, ezt leszámítva nem rossz képe van szerintem. -
ndomokos
tag
válasz
hunspikey #106401 üzenetére
sdr max 35??? nálam 80-on van
Egyébként.... lehet velem volt a baj..., de átnéztem az összes nagy beállítós videót, leírást,
pl ezt, kövezzetek meg de megveszek egy 6kilós tv-t és ezek alapján kikapcsoltam minden képjavító funkciót levettem a fényerőt, hdr tone mappingot ki és egy fakó sárgás szar kép lett a végeredmény..... oledeknél ezt élvezi valaki komolyan??
Mint a régi plazmák talán arra hasonlított nekem... Vissza mindent alapbeállításra, én bekapcsoltam az AI képjavító cuccokat, Standard képmódon nekem sokkal természetesebb mint a filmmaker és társai.Telekom androidos box-al érdekesség pl. ha felveszem 4k-ra a kimenetet sokkal sötétebb és sárgább lesz a kép, így 1080-on hagytam RGB8 bit beállítással, TV-n 4k deep color kikapcs. és érdekes módon a színek is sokkal szebbek lettek. Másnál hogy van beállítva az androidos box?
Xbox series X-en is kirpóbáltam a dolby visiont, HGIG-t mind2 nagyon rossz szerintem, megint sötét színtelen sárgás kép.
Ott még kísérletezgetnem kell mit hogy kellene.... -
ndomokos
tag
válasz
hatala #105720 üzenetére
Nekem nincs, ismerősömnek van B é s C is. Azt láttam én is. B-t csak hálószobában használja arra tökéletes, nappaliba ahol ablak is van szerinte kevés, oda min. C kell. De nyilván szubjektív…. Valaki tökéletesen elégedett a régebbi A szériával is….
Csak azért írtam ne érje meglepetés led után
-
ndomokos
tag
válasz
agressor12 #105705 üzenetére
én már volt hogy vettem ott plusz garit elektronikai cuccra
-
ndomokos
tag
2db témaban kérdésem lenne: LG 55G4 a TV
•akinek telekom iptv van (android smartbox) színtér rgb vagy ycbcr válasszam? Mennyit bit (8-10-12)?
•tudnátok ajánlani látványos dolby vision hdr filmeket?
köszönöm -
ndomokos
tag
RGV-3DL1-423A-MXD4
Samsungra 10% kupon akinek kellene esetleg -
ndomokos
tag
válasz
Darth_Revan #105620 üzenetére
elfogyott
a G4 viszont még van: [link] -
ndomokos
tag
Sziasztok!
Sikerült végre összegyűjtenem egy 55-ös G4-re. (fizzen most van rá 30ezres kupon!)
Köszönöm a sok tanácsot amit kaptam tőletek, egy 50UH635V-t vált majd -
ndomokos
tag
Sziasztok!
LG G4-nél több helyen is olvastam Xbox használat közben feketére vált a kép vagy no signalt mutat és csak akkor jön helyre ha kihúzod bedugod.
Rtings-en is említik a hibát a videós tesztben, a vrr kikapcsolásával lehetett orvosolni csak, ezt azóta javították már? Vagy ez különleges LG-Xbox hiba lehet?
Tapasztalt valakit hasonlót az idei szériás LG oledekkel? Köszi! -
ndomokos
tag
Estét, cikkszám alapján megtudjátok mondani ez QD-OLED paneles-e? Megnevezésben “DAT” van, viszont a link vége már “DAE”, elvileg az meg a WOLED
.
-
ndomokos
tag
Mától az LG honlapján 4havi 0thm van a TVkre ha érdekel valakit esetleg, 10%kuponnal.
-
ndomokos
tag
válasz
Darth_Revan #105227 üzenetére
Ha megtudsz valami plusz infot ami hasznos, oszd meg kérlek majd velem
-
ndomokos
tag
válasz
Darth_Revan #105224 üzenetére
Rtingsen néztem énis ezt a 2-t, elvileg az idei B közel hozza a tavalyi C teljesítményét.
[link] -
ndomokos
tag
-
ndomokos
tag
válasz
alaves #105159 üzenetére
igen ez mid igaz, sonyval az a baj csak 65 van és nagyon sokkal több mint a keretem
Samsung garanciális hátteréről nagyon nagyon sok rosszat olvastam, azt a brandet hanyagolnám, utánanézek ennek a TCL-nek, vagy megpróbálom megnézni személyesen, VA paneles TV-m van azt szeretem. nem szívesen váltanák ADS-re.
LG-ből az idei széria 8xxx az nem miniled csak a 9xxx azmeg megint csak 65-től van és nagyon drága :\ -
ndomokos
tag
válasz
makoss #105139 üzenetére
Szia, majdnem ugyanígy állok énis, 50UH635V váltanék. Rendeltem egy SAMSUNG QE55QN90D-t hosszas fórumozgatás (itt is redditen is), több hetes utána olvasgatások és boltjárások után. Megjött tegnap és még ma vissza is küldtem… ADS panelest sikerült kifognom, fasza meg minden de nem tetszett… tizen szintén nem az én világom… ebből LG OLED lesz, még ha nálam megvan az esély a beégésre is. Jelenleg ugyanott vagyok ahol elkezdtem két hete, 55C4 vagy 65B4…
Egyébként 3 év garanciaidőn belül, ha sikerülne beégetni, arra vonatkozik az LG-nél a garancia? -
ndomokos
tag
válasz
Pro Koryak #104936 üzenetére
Nembaj szeretek legozni
-
ndomokos
tag
válasz
Pro Koryak #104933 üzenetére
Igen, csak a részlet játszik
-
ndomokos
tag
Sziasztok,
50UH635V lesz cserélve, VA paneles volt talán, webos szimpatikus volt. Erősen Oledek felé húz a szívem, milyen tv-t vegyek topicból jövök.
Az alábbi paraméterekkel mit ajánlanátok?
1. Tévére szánt összeg, forintban?
475.000 MAX
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Reggel, délután 2-3óra TV (főleg HD valami és Jimjam, Nick) este Xbox Series S 1-2óra. Hétvégén film, 2-3óra.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Min. 55” ideális lenne, 65” szerintem ennyi keretbe nem fér bele.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
50-50 kb. Világosban oldalról kap fényt a szoba 1 nagy ablakon kb. félig engedve a redőnyt.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
3-an a gyerekkel együtt, ágy a tv-vel szemben. Így szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nincsenek ilyen előfizetéseink.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Csak HDMI, abból 2, Telekom box, Xbox
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Teljesen mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG-webos-magic remote nagyon szimpatikus volt.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Csak a képminőség érdekel elsősorban.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új.•Euronicsben nézelődve LG C4 Oled tetszett,
(az én felhasználási szokásaimhoz nem tudom mennyire megfelelő az Oled, szinte mindig ugyanazok a tv csatornák logói, este sokszor bekapcsolt tv-n alszik el a gyerek, néha úgy maradt hosszabb időre a műsorújság is, de elvileg a mai modellekben sok védelem van a beégés ellen) itt nincs HDR10+.
•Samsung S90, azt mondta az eladó itt a panelekkel kavar lehet, WOLED-QD-OLED. Képminőség itt is patika volt, tizen rendszer annyira nemjött be, a távirányító szintén. Itt nincs Dolby Vision.
•Hisense-TCL nekem nagyon kínai, nem igazán tetszettek.
•Sonyból volt egy W755 LED, azt nagyon szerettem. Mai modelleket nem ismerem. Kiállítva nem volt OLED.
•Philipsekkel nem volt jó tapasztalatom LED-téren.Átolvastam vagy 50 oldalt tesztekről, egy tucat reddit posztot, mindig mindenki mást ajánl, amire aztán ha rákeresek azt meg mindig lehúzza valaki...
Nekem fontos hogy gyönyörű színek és jó kontraszt legyen, a fekete ne legyen szürke… élmény legyen bármilyen tartalom….oled az talán ilyen wao faktor lenne, de félek hogy tönkretenném ezzel a felhasználással?
Így teljesen tanácstalan vagyok, hátha ti tudtok segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- Filmvilág
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%