- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-11 13:15 Téma összefoglaló
-
grizlisandor
veterán
(rögzített hozzászólás)Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandow
aktív tag
-
Dluinet
nagyúr
-
nandow
aktív tag
-
i-sti
senior tag
-
i-sti
senior tag
Ez jó lehet ezek szerint?
-
i-sti
senior tag
-
Brave_86
aktív tag
-
Brave_86
aktív tag
Mondjuk kéthavonta megyek csak hosszabb távon pályán vele kb 700 km-t.
Városban és autó úton közlekedek inkább. Munkába ingázás kb 50km, de ez sem minden napos, sőt.itey
Mi a másik olaj, azt nem írtad? Én max 10e-nél tervezem cserélni.Nekem még nincs hang alapján viszonyítási alapom, ezért is érdeklődöm tőletek, hogy mit ajánlotok.
-
No.01
addikt
-
i-sti
senior tag
-
Waterminator
csendes tag
-
Waterminator
csendes tag
API service SM
ILSAC GF4
ACEA A5/B5
Ez van a könyvben. Ennek pl. a HKS energy is abszolút megfelel.
De az INEO MDC szabványban ezen túlmutat. Azért a könyv ír ám érdekeseket is.
Pl: szerrinte jó bele a 0W20, a 0W30, az 5W20 és az 5W30-as is.
"Európába a 0W20-as olajat ajánlja az üzemanyagtakarékosság jegyében.....(ez szerintem már a hybridekbe való.) vagy nem?
Mondjuk a Suzuki Vitarába is 0W20 olajat raknak a márkaszervízben. -
Waterminator
csendes tag
-
Waterminator
csendes tag
Ebből a kettőből kéne választanom, de az egyik jobb mint a másik

https://katalogus.total.hu/hungarian-hu/products/cup-6/QUARTZ-INEO-MDC-5W-30
https://katalogus.total.hu/hungarian-hu/products/47w-5/QUARTZ-9000-ENERGY-HKS-G-310-5W-30
Szerinted? (ilyen egy autóbu....i
) Szeretnék legalább 3-400.000 Km-t elmenni vele, ezért szeretnék alapos lenni.
A katalizátort sem szeretném idő előtt kinyírni egy "éppen csak jó" olajjal. A legjobbat szeretném. -
i-sti
senior tag
PSA B71 2290
Peugeot/Citroën engine oil specification introduced in 2009. B71 2290 is a low-SAPS oil intended for engines with diesel particulate filters and with Euro 5 emission standards. General specifications are: ACEA C2 or C3 with additional PSA tests.PSA B71 2296
Peugeot/Citroën engine oil specification introduced in 2009. General specifications: ACEA A3/B4 + additional PSA tests.Nem inkább a 2296 kellene egy régi szívó benzinesbe?
-
Waterminator
csendes tag
-
Dluinet
nagyúr
-
8
őstag
Köszönöm.
Azon gondolkom még, hogy az adalékok minőségében és az alapolajban milyen különbség lehet, mert a mobil super nem a kínálat csúcsa márkán belül (az a mobil 1), de a castrol edge igen.És ha kigészítjük a listát a szintén új Mobil 1 ESP LV 0W-30 olajjal? A három közül melyik lehet a legjobb egy modern japán dízelnek DPF nélkül, A5/B5 követelménynél?
-
Hebron71
csendes tag
Az API SN megléte miatt az Eco Clean is jó, de az Eco Lite magasabb minősítésű az Ilsac GF 5 miatt. Az Eco Lite 5w30 amolyan "direkt benzines" motorolaj, ahogy azt a dexos 1 minősítése is mutatja. Sőt! A Motul a Lite- ot már SN Plusszos olajként definiálja.
4L 9900.- ft most akcióban, és az nagyon baba.
/Árúkereső.../ -
Dare2Live
félisten
-
Hebron71
csendes tag
Motul 8100 Eco Lite 5w30 az, ami API SN Ilsac GF 5.
+ Ford M2C 929 A /Ilsac GF 4/ ill. Ford M2C 946 A /Ilsac GF 5/ minősítése is van, tehát v. színű, hogy az A5B5- öt is tudja. Mindenképpen könnyű futású olaj, jobb minősítésekkel mint a Nergy.
Az Eco Nergy a maga API SL besorolásával sz. tem szinte biztos nem tudja az Ilsac GF 4-et. Talán a GF 3- at.
-
hroberto
veterán
-
Hebron71
csendes tag
-
hroberto
veterán
-
Dare2Live
félisten
-
molnarpeter
nagyúr
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
Asbee
veterán
-
törölt tag
-
freaghill
őstag
-
törölt tag
Köszi. Ha jól rémlik fejből akkor az Elf SXR900 5W30 ami a Megane-ba is megy az jó is bele. De majd megnézem a papírjait. Van egy 5 literes kannával abból.
Azt honnan tudom a váltóról, hogy kell-e neki szűrő? Ugyanolyan tekerős külső szűrője van, mint a motoroknak? Mert akkor nem lesz nehéz megtalálni. De a korából ítélve szerintem nem lesz szűrője.
-
zsolti1
csendes tag
-
eTrade
tag
-
eTrade
tag
Én is nagyon kiváncsi vagyok, mert a jelenlegi Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 bár nem tűnik sokkal hangosabbnak mint az elöző ELF Evolution 900 SXR 5W-30 olaj DE mintha emelkedett volna az átlagfogyasztásom... vagy idővel nehezebb lett a lábam.

BlacKSouL: Ezért tervezem hogy hasonló egyébb dolgok miatt inkább marad télre még bent az 5W30-as.
Én azért gondoltam letesztelni a Motul 8100 X-cess 5W-40 olajat, mert csak jót lehet olvasni róla (nem állítják hogy jobb), kicsit modernebb olaj (SL vs SN), fogyasztásban pedig hiszem hogy roszabb lenne a helyzet mint a jelenlegivel.
A Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 olajra azért olvasni olyat, hogy hangos lett tőle a motor és többet fogyasztott. (lsd fent)Dluinet: Biztos hogy jó az autóba, mert megvan az RN0700 minősítése és az ELF Evolution 900 SXR 5W-40 is ACEA A3/B4-es ami ugye belevaló olaj.
A Szombathelyi márkaszervizben ahová az elöző tulaj vitte a kocsit évekig az ACEA A3/B4-as Shell Helix Ultra 5W-40 olajat kapott a motor. -
itey
csendes tag
-
i-sti
senior tag
-
Dluinet
nagyúr
3,5 liter olaj fér bele, meg egy 1300 Ft-os szűrő kell hozzá.
Az évi 2× 10000Ft nem vág földhöz, főleg, hogy tegnap a gumisnál többet hagytam ott gumicserére.
Ha mannol olajat használnék és SCT szűrőt, akkor egy olajcserét megúsznék 4400 Ft-ból.
Néha elfog a gépszíj és úgy érzem, ha valaki ezen akarna spórolni, akkor jobb ha busszal jár.
Nagyon sajnálom azokat az autókat, amik 15-30 ezrenként kapnak olajat. -
Dluinet
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
eTrade
tag
-
tboldi
nagyúr
-
dethroner
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
-
Dare2Live
félisten
-
TaylorPro
addikt
-
rostiron
őstag
-
rostiron
őstag
-
freaghill
őstag
-
MrSealRD
veterán
-
eTrade
tag
-
MasterDeeJay
veterán
-
INMOTEP
őstag
Nincs ,de utánna néztem és a szerelő ismerőseim is megerősitették 2 óra elég neki .1 Óra mulva ami kijött oldalt az olajteknő mellett már egészen kemény volt .Ma már mentünk az autóval és sehol semmi szivárgás .De hozzáteszem nagyon féltem levenni az olajteknőt ,féltem összerakni is .Soha nem csináltam még ilyet

-
bul07
nagyúr
-
INMOTEP
őstag
-
INMOTEP
őstag
-
Gyula84
veterán
és (#4009) molnarpeter köszi
-
Gyula84
veterán
-
tibbike01
addikt
-
tibbike01
addikt
-
LZs?!
aktív tag
-
LZs?!
aktív tag
@Qru
Ugye első spiccre rávágtam az LM-t.
Utána viszont olvasgattam, ahogy dícséritek a Shell-t, így rákerestem az ajánlottra.
Shell Helix HX7 Prof. AF 5w30
Viszont ezt WSS-M2C-917A spec-re fémjelzik, cserében olcsóbb.
Maradjon az LM?
Egyébként az üzemeltetési körülményekről nem írtam: 'anyu autója' főleg iskolajáratban, mellette nyáron havonta átlag 500km autópálya, ősztől-tavaszig átlag 200km ugyanez.
-
Csaby25
őstag
Az Audival egy 21 éves nő fog járni egyetemre, oda vissza 45 km, többnyire vidéki út, a stílusa nyugis. Polo-val sok rövid táv (pár km) többnyire, nyugdíjas sofőr. Nálunk Romániában a SHELL HELIX ULTRA ECT C2/C3 0W30 4L 97k körül van, a LIQUI MOLY 3715 TOP TEC 4200 5W30 4L 127k körül. A shell drágának számít? A MOBIL SUPER 3000 X1 FORMULA FE 5W30 4L például 53k körül van, ez is jó lenne a Polo-ba?
-
Csaby25
őstag
-
polonic
félisten
-
LZs?!
aktív tag
-
MunezXBK
nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
-
TayRol
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
-
7Sony7
addikt
-
Csaby25
őstag
-
Csaby25
őstag
-
szazbolha
addikt
-
MunezXBK
nagyúr
-
Szoszo94
őstag
-
Szoszo94
őstag
-
molnarpeter
nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
-
hdman
őstag
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
norrberth
addikt
Azz a gané szagot.
Itt falun az van![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2 házzal mellettünk, ló, tehen.
Disznók.
Kimész kajával a kezedbe és ellepnek a legyek.
Autó ablaknak mindig felkel lennie húzva.
Mert bemásznak a legyek és a tetőkárpitot elintézik.(#3820) eTrade
Eddig semmit nem vettem észre.
Ugyanolyan mint egy aktívszenes. -
tboldi
nagyúr
-
Jaded
őstag
-
freaghill
őstag
-
MrSealRD
veterán
Nem egy bonyolult történet akkor.

Pollenszűrővel vagyok kicsit még gondba. Allergia miatt minél jobbat keresek. A szagokat meg más szennyeződéseket is szeretnék csökkenteni. Aktív szenes a minimum. De említettétek itt korábban valami extra új típust. Mann kereső szerint még aktív szenes sincs az enyémhez... pedig elvileg van...
-
Micsurin
nagyúr
Még négy nap és lesz az 2000 is, tegnap hoztam el este. De nagyon autóztatja magát.

Alig van 5% eltérés sűrűségben 100 fokon a 6100 és e között ellenben hidegen jóval több. Ha annyival durvábban enné akkor tuti kell legyen a háttérben valami hiba amit csak előrejelez a dolog.
Srác se nem öreg se nem ósdi, maszek szerelőt ritkán látok lematricázni vezérműszíj burkolatot, hogy milyen cserék voltak és az ülésre fóliát tenni.
Ennek ellenére se az olaj se az előre kevert fagyálló nem tetszett neki, szerinte a - 30 kevés. 
-
Micsurin
nagyúr
-
zeus_2k14
senior tag
-
zeus_2k14
senior tag
-
norrberth
addikt
-
8
őstag
-
Phobion
addikt
-
Phobion
addikt
-
Phobion
addikt
-
Micsurin
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Energiaital topic
- sziku69: Szólánc.
- Bemutatkozott a OnePlus Pad 4
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hardcore café
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 512GB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A kérdés még mindig az, hogy jó lesz a C3 olaj ha C2 az előírás?
tisztaban vagyok vele hogy a szuro el engedheti a retket egy ido utan