Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#87380) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Miért különleges katonai (nácitlanító) művelet az hogy ártatlan ukrán civileket ölnek meg ezrével Ukrajnában, és miért terrorcselekmény az, hogy ártatlan orosz civileket ölnek meg százával Oroszországban?

Mi változott meg és miért (vagy miért nem változott meg semmi) ami miatt a Trumpok, az Erdoganok, a Putyinok, a Kimdzsongunok, a Orbánok, a Lukasenkák tudnak ennyire népszerű módon hatalomba kerülni és maradni az agresszíven szélsőséges jobboldali/populista/nacionalista "tömegek?" támogatásával? Miért van az hogy jellemzően a butább, hangosabb, agresszívabb, vallásosan fanatikus, vagy fanatizálható befolyásolható csoportok vannak mindig döntési helyzetben az intelligensebben, gondolkodóbban, liberálisabban viselkedő csendesebb pacifistább csoportokkal szemben. Erősebb hangosabb kutya baszik?Vagy ez egy állandóan hullámzó billegő körforgás az emberiség utolsó 300 éve során? Egyszer demokrácia máskor diktatúra kell hogy váltsa egymást?

Miért tűnhet úgy, hogy a Földön lévő élőlények közül a legintelligensebbnek mondott, de legalábbis legkomplexebb gondolkodással, összetett eszközhasználattal felvértezett emberi faj képes csak globális ön és környezetpusztításra kizárólag öncélúan, erőszakos és agresszív módszerekkel.

Miért akar az emberiség más bolygókra kolóniákat küldeni úgymond felfedezési vágyból(ismerjük meg az univerzum titkait), miközben tömegeket nem lehet rákényszeríteni hogy a cigarettacsikkeit ne dobálja szét mindenfelé, hogy a szelektív üvegkukába ne a kajamaradékot dobálja, hogy ne akarjon eurómilliárdokat ellopni miközben elbutított megvezetett megélhetési bűnözői rétegekkel választatja magát újra hatalomba. Vagy hogy ne kizárólag a másik elpusztításával és megnyomorításával próbáljon előbbre vagy feljebb jutni.

Képes-e az emberiség evolúciója az intelligenciáját annak szolgálatába állítani, hogy az egyre növekvő egyenlőtlenséget visdzafordítva egyre nagyobb egyenlőségre törekedjen? A rendelkezésre álló összes intelligencia és erőforrás elegendő lehetne-e a globális emberiség össz életszínvonalának jelentős megemelésére egy jelenlegitől eltérő elosztással?

Ilyen dolgok jutnak eszembe szombat délután mikor túlságosan józan vagyok. Igyekszem is elkerülni.

Aláírás (nem kötelező megadni)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.