Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
divot
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Na ezt a verzsönt még nem próbáltam, de mivel a rántott camambert finom áfonyamártással, valószínűleg ez sem lehet rossz.
Csak honnan szerzel áfonyát
-
válasz
parandroid
üzenetére
Áfonyás pirítóssal még nem próbáltam de nagyon finom sajt.
-
parandroid
félisten
Na, visszajöttem. Jó volt a vacsi, köszönöm, kicsit jobban vagyok.

p -
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Függöny lehull? Tapsvihar?

-
válasz
parandroid
üzenetére
Nem sz ő kedvéért csináljuk.

-
divot
veterán
Nem, ma egész nap itthon dolgoztam, csak a Tescoba mentem át veresborért és márványsajtért. De az meg itt van a szomszédban.
Egyébkén nyáron kinyomtak egy nagyobb dózis gránátnarancsot, ezért több alkalommal is találkoztam magammal Budapesten.
Pedig azt hittem, ez a szín csak nekem tetszik. 
-
tildy
nagyúr
divot Bővebben: link
Ezek szerint nem te voltál akkor...
Xpod: az de fini
Én is szoktam úgy
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Füstlit a saját zacsijában kell főzni, mert akkor a páclében készül el, és úgy a fincsi. Hozzá dizsoni mustár ajánlott, és burgonyás fehér kenyér. Inni pedig pils tipusú sör.

-
escie
őstag
válasz
WillChi
üzenetére
én meg pont a mikrós változatot szeretem. kicsit fő, kicsit sül, és főleg nem ázik ki. ennél már csak a serpenyős, frissen tört borsos változatot szeretem jobban...
juteszembe, egyszer, vagy egy órára a vízben felejtettünk egy virslit, nos, így készül a biankó-virsli. semmi íze nem volt, kiázott. a mustárt ki lehetett vele mártogatni a tányérból, ennyire volt jó...
-
Batman
őstag
Remélem folytatjátok ezt a magas röptü beszélgetést amit sikerült elindítanom.
De nekem most el kell száldogálnom ha ma még enni akarok.
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor ez egy túlméretezett zsemle?
,mer' akkor a cébéában is van ... 
szerk: most látom a 3848-at .... beazonosítottam .....
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Hát nem igazán inkább othon vandálkodtam a kertben a napközi helyett azért lettem ilyen!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Zalai vagyok de ez egy subkultura subkultrájának a subkultura subkulturjának a subkultura szelngej....
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nekem is tetszik ....
Ha bemegyek egy boltba, és azt mondom, hogy bucit kérek, akkor adnak is? Szóval értik ezt a szót?
Azt hittem 1800-as években kihalt ....
szerk: Batman sem ismeriiii ... ZSÍÍÍÍR
Hm, pedig Batman zalai...
- peterkeT
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
mi az a buci?

-
Batman
őstag
Micsoda tehnikákat tanul az ember.

-
tildy
nagyúr
Már 8 éves tapasztalat, szal tuti
Csak figyelni kell rá, ha sokáig van benn akkor szétreped. És az nem jó!
Főleg a füstli fincsi mikrózva
peterket: kösz a kiegészítést
Mondjuk bőrös virslinél érdemes lehúzni a bőrét...
Willchi: én víz nélkül csinálom. Kb 1 percre rakom be, és kész is. de utóbbi időben nagyon leszoktam a virsliről, mert csak a füstlit szeretem, az meg drága
Meg egyébként is, a csirkehús finomabb
Batman: nem tudod mi az a buci? tudod amibe a virslit kell rakni
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Amugy szerintem veszek egy jo kis solet konzervet azt had szóljon.

-
Batman
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Jobb félni mint megijedni.Szal kábel kihúz!
-
Batman
őstag
de számolni kell a felmerülő eszközökkel is.
Valamiben meg kell főzni 1 edény akkor villa kés , bár ez nem muszály, egy tányér .És ezeket el is kell mosogatni plusz nem bezsélve a gáz költségéről sem
Mekkora egy lusta dög. És még meg is magyarázza, vazze... - peterkeT![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Veszek egy kiló kenyerte plusz egy pár kolbit azt kész nem kell se mososgatni se főzni.És még sört is lehet rá inni.
-
ladybug
őstag
-
divot
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, nem is értem, mi ez a ''Miért pont virslit:'' hisztérikus mozgalom

Mert gyorsan elkészül, tökéletes főttétel-illúzió, olcsó, és bármit ihatsz rá.
-
Batman
őstag
De ezek pont nincsenek a környéken faszan ott van egy plusz pont utba esik.
Keresem a neten de még semmi értelemest nem talatam , tudom hogy van honlapjuk csak en vagyok a béna, majd jön Vladi és jól megkeresi nekem
mod:mostanába inkabb keveset ph!-zok mert nincs net albiban így most is könyvtárban ülök. -
ladybug
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Úgy tűnik.

-
Batman
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Jah folyik a duma ahátad mögött.
-
Batman
őstag
Meddig vannak nyitva a plusz élelmiszerbolt üzletei?
-
VladimirR
nagyúr
igen, akar logikusnak is tunhetne, amit leirsz, ha az ms csinalna olyan, professzionalis programokat, mint amilyeket nem csinal
de ha csinalna is, es meg esetleg bele is tenne, mar ugrana is a nyakaba a kovetkezo torosztellenes per, vagy rosszallo hozzaszolas (esetleg epp toled), hogy a kocsog rankerolteti a sajat cuccait (en pl maig nem ertem, hogy miert kellett kicincaltatni a wmp-t (jo, tudom, senki ne akarja elmagyarazni, mindossze maskent allok a dologhoz))
a mailkliens, amit irtal, pedig nincs oly mertekig belegyurva, hogy el ne lehetne tuntetni (nekem pl az outlook meg nem akart elojonni, hogy marpedig hasznaljam, de man jelleggel)
#3805: nem az a baj, hogy karakteres feluletrol kell neha turkalni, az meg olykor tetszik is, de az mar sok volt, hogy pl anno a mandrake nem volt hajlando automountolni egy tetves cd-t....
[Szerkesztve] -
escie
őstag
[nem flém, csak társalgás]
''szertntem a Linux soha nem lesz úgy user friendly, mint a windows, mert soha nem fogja elrejteni az igazi ''én''-jét egy graf felület mögé, ''
jajaj, láttál mostanában SuSE-t? na, az ugyanúgy őrjített meg, mint a win, annakidején...
varázsol, automatizál, blahh...
persze valakinek(sokaknak) ez kell, belátom. el sem kell engedned az egeret, nagyon jó admin felülete van. (yast)
amúgy nagyon jó kis cucc, szerintem desktopra ma a legjobb választás... -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Előttem WN31RD írta, hogy a Linux milyen rövid idő alatt is telepíthető.
Ezt én is tapasztaltam, ez UHU 1.0 45!!!!!!! perc alatt felment, pedig 2 gigát pakolt ki, azt hiszem, de 1nél többet, és egyből felismert a SND-t, Vid.car-t, a HDD-ket egyből a hdparm-al kezelte(azt hiszem) , szóval bitang gyors volt. MIndezt 2002-ben.
Ettől függetlenül szertntem a Linux soha nem lesz úgy user friendly, mint a windows, mert soha nem fogja elrejteni az igazi ''én''-jét egy graf felület mögé, mint ahogy nincs karakteres mód XP-ben. Egy Linux soha nem fogja szerintem garantálni, hogy mentesült astartx --bpp 32
szintaktikájú parancsoktól.
De reményeim szerint egyszer írnak rá majd ''komoly'', kereskedelmi forgalolmban is kapható programokat, és talán méltó versenytása lesz a windowsnak.
Nem is beszélve egy kis OS X for PC-ről ....
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
''az, hogy a linux felpakolasanal, orakig olvasgathatod [...]''
Ez nem feltétlenül van így, sokféle Linux disztribúció létezik, van olyan is, amelyet kezdőknek szánnak. Felraksz pl. egy alap UHU-t, nem válogatsz a csomagok között, felmegy legfeljebb 20 perc alatt (gyors gépre), elfoglal 2-3 GB-ot, és van benne szinte minden, amire átlagos irodai jellegű feladatokhoz szükséged van.
A hardvercsere utáni kernelforgatás sem feltétlenül igaz, egy kezdőknek (átlag felhasználóknak) szánt rendszer alap kernelében benne van minden hardverhez való driver (illetve megvannak a modulok), amit egyáltalán támogat (elég sokfélét), és ha nem használsz mást (ne használj! - ez viszont egy valós korlát), akkor semmit nem kell csinálni. Ráadásul nem jön zavarba attól, hogy megcseréltél két PCI kártyát, nem fogja látványosan újra ''megtalálni'' őket, újraindítást kérve.
''Felhasználóbarátság'' szempontjából érdemes még megnézni az ún Live CD-ket is: Bedugod a gépbe, és (jó esetben - általában) megy magától.
Ezeket nem flame-nek szántam, hanem azért írtam, hogy árnyaljam a képet.
Szerk.: Én viszont nagyon örülök annak, hogy az általad leírt módon is lehet használni a Linuxot, mert nekem igenis kell a tizenakárhányezer elemes csomaglista, és hogy teljesen testreszabhassam, és különféle patchekkel ''tuningolhassam'' a kernelt (vagy, mivel a forráskód elérhető, akár belenyúljak magam, ha szükségét látom). Jó, hogy van választási lehetőség. -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Nem a könnyű használatra gondoltam, amikor a user friendly-t említettem, hanem arra, hogy megírásakor, a bekerülő programok professzionalitása, széleskörűsége, használhatósága nem a felhasználó érdekeit tükrözi, hanem azt, hogy egy minél kevesebb tudással megáldott OS-t hoztak létre, hogy kénytelen legyen mindenki megvenni az alternativ programokat.
Persze, a böngésző, a e-mail kliens, meg maga a kernel, az integrált, túlságosan is, mert abból nem érdekük, hogy mást használj.
Na erre mondom, hogy nem a felhasználó érdekeit nézik, és nem user friendly. -
VladimirR
nagyúr
hova legyen userfriendly-bb?
barelyik hulyegyerek fel tudja telepiteni, tudja hasznalni, tud rajta internetezni, jatszani, meg verni a mellett, mert meg a 3dmarkot is fel tudja tenni, ami szorja neki a pontokat
na ez az, amiert egy OS userfriendly
az, hogy a linux felpakolasanal, orakig olvasgathatod (de meg akkor sem fogod fel) a tobbezer tetelbol allo csomaglistat, vagy hogy hwcsere utan forgathatsz kernelt, imho mas kategoria
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Lehetne sokkal user friendly-bb is a windows, szerintem a leirtak alapján ezt mindenki elismeri.
És én nem arról beszéltem, hogy ízekre lehessen szedni az op.rendszert, meg hogy az egész modulokból álljon, hanem hogy kevés azon komponensek száma, amik megkönnyítenék a mindennapi életet.
Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autós topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)