Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
No, ezt bezártam, legyetek szívesek átköltözni az újba: Bővebben: link
Lehet utálni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WN31RD
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
''Felajánlasz neki egyet a tieid közül?''
Szerintem inkább úgy érthette, hogy készít egyet...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WN31RD
addikt
Én még nem kaptam halálos fenyegetést...

-
WN31RD
addikt
Mint az a legszebb nők topicban is kiderült, egyre inkább belterjessé válik a PH!. Ennek örömére Parci megkaphatná a ''KERESZTAPA'' rangot:
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/050924/parci_keresztapa.gif)

-
WN31RD
addikt
Ez a patronos dolog rablás. Kirívóan tisztességtelen. Ráadásul - miután technikai akadálya semmi - jogi úton próbálják elérni, hogy konkurrens gyártók ne kínálhassanak - akár olcsóbb - patronokat a nyomtatókhoz.
Az egésznek persze az a vége, hogy a nyomtatók is egyre inkább eldobhatók ahelyett, hogy tartós fogyasztási cikknek számítanának. A szemét meg csak gyűlik... -
WN31RD
addikt
VladimirR egy Isten! Mindenki ot imadja!

-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
''az, hogy a linux felpakolasanal, orakig olvasgathatod [...]''
Ez nem feltétlenül van így, sokféle Linux disztribúció létezik, van olyan is, amelyet kezdőknek szánnak. Felraksz pl. egy alap UHU-t, nem válogatsz a csomagok között, felmegy legfeljebb 20 perc alatt (gyors gépre), elfoglal 2-3 GB-ot, és van benne szinte minden, amire átlagos irodai jellegű feladatokhoz szükséged van.
A hardvercsere utáni kernelforgatás sem feltétlenül igaz, egy kezdőknek (átlag felhasználóknak) szánt rendszer alap kernelében benne van minden hardverhez való driver (illetve megvannak a modulok), amit egyáltalán támogat (elég sokfélét), és ha nem használsz mást (ne használj! - ez viszont egy valós korlát), akkor semmit nem kell csinálni. Ráadásul nem jön zavarba attól, hogy megcseréltél két PCI kártyát, nem fogja látványosan újra ''megtalálni'' őket, újraindítást kérve.
''Felhasználóbarátság'' szempontjából érdemes még megnézni az ún Live CD-ket is: Bedugod a gépbe, és (jó esetben - általában) megy magától.
Ezeket nem flame-nek szántam, hanem azért írtam, hogy árnyaljam a képet.
Szerk.: Én viszont nagyon örülök annak, hogy az általad leírt módon is lehet használni a Linuxot, mert nekem igenis kell a tizenakárhányezer elemes csomaglista, és hogy teljesen testreszabhassam, és különféle patchekkel ''tuningolhassam'' a kernelt (vagy, mivel a forráskód elérhető, akár belenyúljak magam, ha szükségét látom). Jó, hogy van választási lehetőség. -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Én meg arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket is. Az értelmetlen fikázás tényleg divatba jött, de divat lett az értelmetlen fikázásra válaszoló ellenfikázás is. Ha ebből az jön ki, hogy végülis mindegy, a MS olyan, amilyen, de elvagyunk, az nem jó. Mert igenis veszélyes az MS gyakorlata, csak éppen nem olyan egyszerű módon, ahogyan azt sok MS fikázó szeretné látni.
-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Összemosod a dolgokat (már megint). Az egy dolog, hogy ilyen esetben ''lopást'' emlegetni értelmetlen (és nem azért, mert ez technikailag nem ''lopás'', hanem mert teljesen természetes, hogy az ötleteket mindenütt felhasználják, így fejlődnek a dolgok), egy másik - az előbbitől teljesen független - dolog pedig az, hogy tényleg szemét módon visszaélnek a monopol helyzetükkel.
-
WN31RD
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ne aprózzuk el. Vissza az igazi gladiátorviadalokat!

-
WN31RD
addikt
Különösen a feliratok mutatnak jól: Bővebben: link

-
WN31RD
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Filmet nézni is vicces ilyen módon...

mplayer -vo aa film.avi
-
-
-
WN31RD
addikt
Erre való a Moderátort keresek! topic (Bővebben: link), a jövőben a hasonló kéréseket oda írd be.
Az említett topicot zártam. -
WN31RD
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
''Denevér és béka ellen mi hatásos?''
Pl. a gomba: Bővebben: link
-
WN31RD
addikt
Ha semmi nem akarja lejátszani, akkor érdemes a következővel próbálkozni: mplayer (Bővebben: link).
-
WN31RD
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
(A Microsoft bírálata legfeljebb abban az esetben sérthetné bárki érzékenységét, ha nagyon trágár kifejezésekkel teletűzdelve adnád elő, illetőleg komolyan veendő stílusban (a ''Kinyírom B.G-t!'' nem az a kategória) uszítanál valakik meggyilkolására. Tehát nem lesz moderálva.)
A kérdés inkább az, hogy hol, mikor célszerű ilyesmivel előjönni. A téma fontos szerintem is, és szerencsére ki is lett már tárgyalva sokszor sok helyen. Fel lehet hozni újból, időnként véleményem szerint fel is kell, de érdemes kiválasztani az erre legmegfelelőbb helyzetet, ahol ahelyett, hogy a hallgatóságot egy elcsépelt szöveggel untatná az ember, valamlyen aktuális kérdéshez kapcsolódó érdekes, értelmes hozzászólással hívhatja fel a figyelmet a visszásságokra.
Itt és most szerintem nem érdemes ezt a témát hosszasan feszegetni.
(Egyébként azzal, amit leírtál részben egyetértek.) -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
''es tudja folytatni az msn xml alapu logjat?''
Nem próbáltam ilyesmit, de szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem tudja. Semmi köze nincs a Microsoft-féle MSN klienshez, annak a beállításaihoz, logjaihoz, működéséhez, eleve Linuxra fejlesztik elsődlegesen, a Windows port később jelent meg (de tökéletesen működik az is). Egyszerű szöveg (UTF-8) és HTML formátumba tud logolni. (Az utóbbit soha nem használtam, nem tudom, hogy néz ki, de semmibe nem kerül kipróbálni.)
A GAIM egyébként felrakható a Microsoft-féle MSN kliens mellé, nem zavarják egymást, csak nem lehet ugyanazzal az accounttal egyszerre két szálon belépni (ezt az MSN hálózat nem engedi). Viszont a GAIM képes egy gépről sok különböző MSN accounttal egyszerre belépni, ami igen hasznos funkció véleményem szerint.
(A Microsoftot (és azzal együtt Bill Gatest) leginkább a kirívóan tisztességtelen üzletpolitikája (monopóliummal való visszaélés, a verseny ellehetetlenítése, megnehezítése) miatt szokták, de legalábbis szoktam, anyázni. Most viszont inkább eltekintek ettől.) -
WN31RD
addikt
Ajánlom mindenki figyelmébe a GAIM nevű IM klienst (Bővebben: link). Ez nyílt forrású és ingyenes és reklámmentes, és az összes eddig említett hálózatot/protokollt (MSN, ICQ, Yahoo) kezeli, és még többet is.
-
WN31RD
addikt
erdey_a, legyél szíves leszállni a témáról. Nem vagyunk kíváncsiak a kitiltásoddal kapcsolatos véleményedre. Nézz kicsit magadba, és örülj neki, hogy egyáltalán visszajöhettél.
(Erre se válaszolj.) -
WN31RD
addikt
válasz
Hunterevil
üzenetére
Elszabadult a pokol arrafelé. De újra meg lesz nyitva nemsokára, türelem.
-
WN31RD
addikt
''akkor nő fel valóban az ember, amikor gyermeke születik''
Mondják, hogy jó, ha egész életében kicsit gyerek tud maradni az ember... Most már értem, miért.
Az alkalmassági vizsga után a smiley hangsúlyos (akart lenni).
(Azért leírom külön: Ellenzem a gyerekvállalás alkalmassági vizsgához kötését, mint valós politikai célt, ezt kizárólag elméleti lehetőségként említettem meg.) -
WN31RD
addikt
''a szülőknek legalább akkora szükségük van arra a pár órára, mint a gyerekeknek''
Természetesen, de ez egyáltalán nem mond ellent annak, amit én írtam. Ez az általam említettektől teljesen független szempont. Ha ilyen okból kerül egy gyerek óvodába, akkor arról van szó, hogy a szülők és a gyerek érdekeinek ütközését egy kompromisszumos megoldással oldották fel. (Ami egyébként tökéletesen normális és elfogadható dolog, és az ilyet - mint arra utaltam is - sem bírálni, sem elítélni nem akarom.)
''Ráadásul az általad példaként felhozott gyermekek még mindig gyermekek.''
Ezt miből gondolod?
Egyébként akikre gondoltam, azok kb. fele-fele arányban már felnőttek, de a legfiatalabbak is tizenévesek.
''Nem a sajátaid, azaz nem ismerheted őket teljes valójukban.''
Mondjuk inkább, hogy valamivel (nehezen meghatározható mértékben) kevéssé ismerem őket, mint a szüleik. Ez természetesen igaz. De nem gondolom, hogy egy szülő is akár csak megközelíthetné azt, hogy ''teljes valójában'' ismeri egy gyerekét.
''És nem extrapolálhatsz olyan távol a jövőjükbe, hogy biztosan kijelenthesd: csak így jó.''
Tulajdonképpen nem azt akartam mondani, hogy ''csak így jó'', bár talán túl sarkosan fogalmaztam.
''Mindenképp kell társas kapcsolat a szülein kívül is egy gyereknek, fontos személyiségfejlődési lépés! Erre egy intézményesített módszer az óvoda.''
Ezt én nem vitatom, sőt egyetértek, és nem gondolom, hogy ezt én tudnám legjobban, vagy akár különösen jól megítélni. Amit (ilyen fiatal gyerekeknél különösen nagy) problémának tartok, az az óvoda intézmény-jellege, és az ottani válogatatlan társaság.
Szerk.:
gyerekvállalás - Hajlok rá, hogy alkalmassági vizsgához kellene kötni.
(És könnyen lehet, hogy nem mennék át.
) -
WN31RD
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
(''Szvsz ez önzőség lenne, mert a gyereket nem szabad így kisajátítani.''
Én sem a szülő, hanem éppen a gyerek érdekében írtam, hogy ha lehet, ilyen fiatal korban inkább ne óvodába kerüljön.)
''Másodszor pedig nem tudja az otthoni ''jó nevelés'' mellett elsajátítani, hogy a társaságban hogyan kell viselkedni. Harmadszor, így megtanul önállóan gondolkozni, dönteni és viselkedni, és kialakul a felelősségtudata.''
Erre csak azt tudom mondani, hogy konkrétan ismerek több olyan embert is, aki minimális óvodai látogatás mellett is megtanult nem csupán jól, hanem kifogástalanul viselkedni, és az átlagnál messze önállóbban gondolkodni. Mivel ők ezért mindenképpen kivételek, nehezen vizsgálható, hogy vajon abban is kivételek-e, vagy netán éppen ellenkezőleg, hogy szinte óvoda nélkül váltak ilyenné. -
WN31RD
addikt
Szerintem ez egyénenként változik. Továbbá nem csak az óvodában lehet társasági életet tanulni, de persze - jobb híján - ott is.
Egyébként én már nem egy olyan gyereket láttam, aki minimális óvodai tartózkodás után kiválóan viselkedett iskolában - szóval igenis létezik ilyen. Ez ''nevelés'' és szülői odafigyelés kérdése, van, aki meg tudja csinálni. (Azt nem tudom, hogyan, min múlik, stb.) -
WN31RD
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
(Nekem nincs ilyenről diplomám, és gyerekem sincs.)
Nyilván az ilyen társaságra való igény személyenként változó, és nyilván különböző családokban másképp lehet a kortársak társaságára való igényt kielégíteni. Amit írtam, arra az esetre írtam, ha otthon is megoldható, hogy jól érezze magát a gyerek (van ilyen). Az átlag óvodás vélhetően nem kevésbé hülye, mint az átlag felnőtt, tehát hacsak nem (rossz értelemben) ''az életre való felkészítés'' címszó alatt, a saját gyerekemet (ha lenne) csak indokolt esetben engedném óvodába (természetesen, ha azt látom, hogy otthon unatkozik, ott pedig jól érzi magát, az megfelelő indok lehet).
Szerk.:
''látom, hogy tényleg szüksége van a kortársai társaságára''
Természetesen csak elvi síkon nyilvánítottam véleményt, szó nincs róla, hogy ilyen dologban konkrét helyzetre vonatkozó tanácsot akarnék adni, és arról sem, hogy ítéletet mondanék általam nem közvetlenül, személyesen ismert helyzet vagy emberek fölött. -
WN31RD
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
Értem. Ha igénye van rá, akkor szerintem is menjen, de persze semmi közöm hozzá.

Tildy (#1654): Szerintem egy ilyen kis gyereknek (hacsak nem ő akarja) ideális esetben nem az óvodában a helye. A sok hülye gyerektől csak a hülyeséget tanulja el (picit sarkítva fogalmaztam). Az ilyesféle társasági élethez való hozzászokáshoz bőven elég, ha nagycsoportba (így hívják még?) bejár félgőzzel, de nyilván ehhez az szükséges, hogy otthon megteremthető legyen a megfelelő társaság és környezet.
Aktív témák
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Te már moderátor lettél, teljesült életed álma, próbálj túllépni ezen a témán. 

![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/pics/faces/flux.gif)