Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Előttem WN31RD írta, hogy a Linux milyen rövid idő alatt is telepíthető.
Ezt én is tapasztaltam, ez UHU 1.0 45!!!!!!! perc alatt felment, pedig 2 gigát pakolt ki, azt hiszem, de 1nél többet, és egyből felismert a SND-t, Vid.car-t, a HDD-ket egyből a hdparm-al kezelte(azt hiszem) , szóval bitang gyors volt. MIndezt 2002-ben.
Ettől függetlenül szertntem a Linux soha nem lesz úgy user friendly, mint a windows, mert soha nem fogja elrejteni az igazi ''én''-jét egy graf felület mögé, mint ahogy nincs karakteres mód XP-ben. Egy Linux soha nem fogja szerintem garantálni, hogy mentesült astartx --bpp 32
szintaktikájú parancsoktól.
De reményeim szerint egyszer írnak rá majd ''komoly'', kereskedelmi forgalolmban is kapható programokat, és talán méltó versenytása lesz a windowsnak.
Nem is beszélve egy kis OS X for PC-ről ....
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
''az, hogy a linux felpakolasanal, orakig olvasgathatod [...]''
Ez nem feltétlenül van így, sokféle Linux disztribúció létezik, van olyan is, amelyet kezdőknek szánnak. Felraksz pl. egy alap UHU-t, nem válogatsz a csomagok között, felmegy legfeljebb 20 perc alatt (gyors gépre), elfoglal 2-3 GB-ot, és van benne szinte minden, amire átlagos irodai jellegű feladatokhoz szükséged van.
A hardvercsere utáni kernelforgatás sem feltétlenül igaz, egy kezdőknek (átlag felhasználóknak) szánt rendszer alap kernelében benne van minden hardverhez való driver (illetve megvannak a modulok), amit egyáltalán támogat (elég sokfélét), és ha nem használsz mást (ne használj! - ez viszont egy valós korlát), akkor semmit nem kell csinálni. Ráadásul nem jön zavarba attól, hogy megcseréltél két PCI kártyát, nem fogja látványosan újra ''megtalálni'' őket, újraindítást kérve.
''Felhasználóbarátság'' szempontjából érdemes még megnézni az ún Live CD-ket is: Bedugod a gépbe, és (jó esetben - általában) megy magától.
Ezeket nem flame-nek szántam, hanem azért írtam, hogy árnyaljam a képet.
Szerk.: Én viszont nagyon örülök annak, hogy az általad leírt módon is lehet használni a Linuxot, mert nekem igenis kell a tizenakárhányezer elemes csomaglista, és hogy teljesen testreszabhassam, és különféle patchekkel ''tuningolhassam'' a kernelt (vagy, mivel a forráskód elérhető, akár belenyúljak magam, ha szükségét látom). Jó, hogy van választási lehetőség. -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Nem a könnyű használatra gondoltam, amikor a user friendly-t említettem, hanem arra, hogy megírásakor, a bekerülő programok professzionalitása, széleskörűsége, használhatósága nem a felhasználó érdekeit tükrözi, hanem azt, hogy egy minél kevesebb tudással megáldott OS-t hoztak létre, hogy kénytelen legyen mindenki megvenni az alternativ programokat.
Persze, a böngésző, a e-mail kliens, meg maga a kernel, az integrált, túlságosan is, mert abból nem érdekük, hogy mást használj.
Na erre mondom, hogy nem a felhasználó érdekeit nézik, és nem user friendly.
Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest