Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalacskepu: Japán metál banda ajánló #1 - Demetori
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
rii
nagyúr
hit hit hit (C) Twollah
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
mert még magukhoz sem tértek az ámulatatból .....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ui.: ... (C) -
rii
nagyúr
válasz
Incognito
üzenetére
''..............Mi nem méricskélünk, hogy: két evőkanál olaj, hanem annyit rakunk bele, amennyit elégnek érzünk................''
hát ez nagy igazság ....
én oda se nézek, mikor a prökölthöz a hozzávalókat készítem, ... mindenből sokat, sőt minél többet ....
vörösbor stb .... -
rii
nagyúr
nálunk több főnök van mint beosztott...
minden értékesítésis egyből értékesítési igazgató már. Mondjuk hármójukből már csak egy maradt meg. Nekem a szobán belül egyik felettesem a kreativigazgató, a másik a stúdióvezető, szobán kívül a 3 accountból az egyik, plusz még a 2 főnök. -
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
''........Nyilván pár tízezer forintért tudni kell, ..... ''
nekem egy egri cég nyúlt le egy millát.... dutyiba is kerültek.
De a lélnek lőttek.
Azért nem idegeskedek, mert olyan fályin csávónak, mint én, nyílik még a sárga rózsa ....
-
rii
nagyúr
Nekem is ez volt az össz. feleslegem, ebből már egy audi 100-ast lehet venni ...
... nem is adtam volna, de az apukája annyira már-már magát megalázóan kérte, hogy odaadtam. Az apja folyton mondja is, hogy majd beszél a sráccal, én intem nyugira, hogy ne idegeskedjen Ő emmiatt.
És mivel az apja miatt adtam neki oda, ezért még lelkiismeret furdalásom sincs, hogy naiv voltam. Majd ezen a héten elválik, hogy május óta nem tud, vagy nem is akar engem utólérni.
És amúgy a ''sors'' visszaadtam, mert egy régi ''ügyem'' miatt 1996-1997 között folyton utalt nekem egy ember 15,000 Ft-ot a bankszámlámra, de 1997 után már ezt le kellett volna állítani, de valahogy nem került rá sor, így 5-7 éven keresztül csak gyült a számlámon a pénz.
Amikor bementem májusba az OTP-be, hogy edig de már én akkor is bankszámlát szeeretnék nyitni, közölték velem, hogy már van. Na ja, tényleg? Egyenlege is van?
Rajta volt az a 6 éves termés, amit a fószer elfelejtett átutalásiaból gyült össze, 860.000 Ft.
3 hét után felhívtam az embert, és azt mondta, hogy 160,000 az enyém, 700.000-at küdjek neki vissza .... -
rii
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Nekem egy ismerősöm kért kölcsön 170,000 Ft-ot, tavaly decemberben 2 hétre. Azóta eltelt egy kis idő. Nyaggattam már érte párszor, holnap ismét felhívom. Utoljára, többet nem.
Nekem 170,000 Ft nem ér annyit, hogy most haragudjak valakire. A szükséges konzekvenciákat levonom, legközelebb jobban megnézem kinek adok kölcsön, és mivel az üzletben nincs barátság, ezért papíron is el fogom majd ismeretni az összeg átvételét.
De még 1.000.000 Ft-nál sem gondolnék arra, hogy verőlegényt küldjek rá, vagy sajátkezüleg keressem meg, és mondanám neki: ''...jó, akkor költsd orvosra!''.
Szerintem egy ilyen helyzetben nem az erőszak a megoldás, hanem a megadás, méltósággal kell felülemelkedni. Az én esetemben például ha neki az jó, hogy 1 barát minusz, illetve részemről rosszhírnév esetleges terjesztés, illetve az Ő lelki békéje ugrott, akkor magára vessen. Ő sokkal többet veszít, mint én a 170,000 Ft-ommal.
Nekem sikerült embernek megamaradnom, míg Ő elbukott ebben a küzdelemben. Számomra ez sokkal fontosabb, mint hogy rárohanjak, és kierőszakoljam belőle a pénzemet.
Ha a létfetartásom forogna kockán, az más kérdés, de nem fogok pitiánerkedni. Nekem még van lelkiismeretem.
Köszi, hogy végigolvasatd.....
-
rii
nagyúr
válasz
aDM|RaL^
üzenetére
ez naggyon ott van ....
THX
Bővebben: link
szerk : áttettem linkbe la ....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
részemről a megtiszteltetés

-
rii
nagyúr
főtt virsli 1/2 kilo tarppsitával + ketchup + 0,25dkg kenyér rulez
továbbra is .... -
rii
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
pont ezt nézem én is ....

fel szeretnék tenni neki egy kérdést, de ahol megfordult, azt már zárva is van...
szerk: grafiqs a wireless, peterkeT meg a wlan -osokat szelektálja ..... beszarás (:
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
húúdeunatkoszom
arohatéletbe
system reinstall before back-up -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Gondoltam is, hogy az lehet nekije ....
cselló rulzik! -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
WTF azaz WhaTaFakk?

mármint a XAOS?
itt lehet találni talán letöltési linket .... google ...
Bővebben: link -
rii
nagyúr
ez a stlyle XP ben levő Helion Open GL. Screen Saver
szerk.: mi az a viod() demo?
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
sikerült betennem egy olyan screen savert, ami a 2,6 intel munkahelyi 1 gb mem-el ellátott workstation-om 1 frame/minute-t produkál ....!!!!
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Egy férfias, keményhangú: Köszönöm!

el lettem halmozva anyagokkal .... THX -
rii
nagyúr
gyermekbántalmazás témakörben tudtok valamit anyagot mutatni a web-en?
A google magamra hagyott ....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
... lektorálta: peterkeT
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rii
nagyúr
válasz
nofreenick
üzenetére
benne a főtt kolbász mustárral .... kicsit rövid lenne, de érthető ...

-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
én ezt csak arra mondtam neki, mert írta, hogy Pedig jó dolog ....

most mi van evvel a medvehajkurászsással ....? nagyon lemaradtam ....
-
rii
nagyúr
családi kör ...

-
rii
nagyúr
válasz
Panther
üzenetére
itt talán több angolos van ...
Bővebben: link -
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
A múltkor volt belőle akkora balhé, hogy talán most már nem ....

Reményemi szerint...
és bocs, hogy felhoztam, nem akartam tippeket adni ...
4035 4036 4037 del .... (: -
rii
nagyúr
Ő mit kapott? Bővebben: link
-
rii
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én meg azt se tudom mi ez az izé ....

Úgy látszik valamiről nagyon lemaradtam .... -
rii
nagyúr
válasz
ladybug
üzenetére
egyszer egy fizikaórát sikerült mellélvágányra terelnem csillagászati kérdésekkel, a tanárnő csak a 35. percben vette észre, hogy a többiek nagyon somolyognak ...

nekem is volt emlékezetes találkozásom határozott fellépésű káposztástésztával, amikor is kértem rá fekete őrölt borsot, de keresztapámnak megbicsaklott a keze ...
semmit nem éreztem, csak a lávafolyamot, ami a hömpölygött a számban ...
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
WillChi
üzenetére
családi hétvégéken látom, hogy 65 éves keresztapám minimum 8 karika paprikát szokot belevágni a levesbe (1 ilyen karikának a felétől én már teljesen kész vagyok), de olyan prüszköklést rendez mindig tőle, hpgy visitva rohanunk szét a konyha összes szeglete felé

Ő meg élvezi ...
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
kedvenc, és inkább aktuális ...

írtad alekvárt.... savanyúságok is jók, amiket a boltban lehet kapni?
be kell raktároznom vitaminilag
//bevágódás tildy-nél on
én a páromat elhalmoznám sajtotkkal, nem hogy elvenném tőle ....
-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Függöny lehull? Tapsvihar?

-
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor ez egy túlméretezett zsemle?
,mer' akkor a cébéában is van ... 
szerk: most látom a 3848-at .... beazonosítottam .....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nekem is tetszik ....
Ha bemegyek egy boltba, és azt mondom, hogy bucit kérek, akkor adnak is? Szóval értik ezt a szót?
Azt hittem 1800-as években kihalt ....
szerk: Batman sem ismeriiii ... ZSÍÍÍÍR
Hm, pedig Batman zalai...
- peterkeT
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Előttem WN31RD írta, hogy a Linux milyen rövid idő alatt is telepíthető.
Ezt én is tapasztaltam, ez UHU 1.0 45!!!!!!! perc alatt felment, pedig 2 gigát pakolt ki, azt hiszem, de 1nél többet, és egyből felismert a SND-t, Vid.car-t, a HDD-ket egyből a hdparm-al kezelte(azt hiszem) , szóval bitang gyors volt. MIndezt 2002-ben.
Ettől függetlenül szertntem a Linux soha nem lesz úgy user friendly, mint a windows, mert soha nem fogja elrejteni az igazi ''én''-jét egy graf felület mögé, mint ahogy nincs karakteres mód XP-ben. Egy Linux soha nem fogja szerintem garantálni, hogy mentesült astartx --bpp 32
szintaktikájú parancsoktól.
De reményeim szerint egyszer írnak rá majd ''komoly'', kereskedelmi forgalolmban is kapható programokat, és talán méltó versenytása lesz a windowsnak.
Nem is beszélve egy kis OS X for PC-ről ....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Nem a könnyű használatra gondoltam, amikor a user friendly-t említettem, hanem arra, hogy megírásakor, a bekerülő programok professzionalitása, széleskörűsége, használhatósága nem a felhasználó érdekeit tükrözi, hanem azt, hogy egy minél kevesebb tudással megáldott OS-t hoztak létre, hogy kénytelen legyen mindenki megvenni az alternativ programokat.
Persze, a böngésző, a e-mail kliens, meg maga a kernel, az integrált, túlságosan is, mert abból nem érdekük, hogy mást használj.
Na erre mondom, hogy nem a felhasználó érdekeit nézik, és nem user friendly. -
rii
nagyúr
Lehetne sokkal user friendly-bb is a windows, szerintem a leirtak alapján ezt mindenki elismeri.
És én nem arról beszéltem, hogy ízekre lehessen szedni az op.rendszert, meg hogy az egész modulokból álljon, hanem hogy kevés azon komponensek száma, amik megkönnyítenék a mindennapi életet. -
rii
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
De egy disztróhoz azt töltesz le, amit te akarsz, és amúgyis, rengeteg disztró van.
Ha egy disztró nem tartalmaz egy ablakkezelőt, vagy theme-t, simán le lehet tölteni.
Pl. a Debian-ban van RedHat Package Manager.
Egy disztribúció nem határokat jelöl, hanem lehetőségeket. -
rii
nagyúr
a lehetőségek, és a választható kinézetek tárháza a kérdés. És ez nem csak theme-re, hanem az oprendszer minden egyes konponensére igaz.
Az, hogy maga a Microsoft mennyire user friendly ....
már 1997-ben volt Linuxban vektrografikus prog, (XFIG), GIMP, Latex, Emacs, ott volt az ingyenes SUN által fejlesztett StarOffice. Ehhez képest elenyésző amit a software óriás nyújt ....
nem azt mondom, hogy a belinkelt képek szépek, de ez csak WMAKER, és mégsem találsz köztük 2 egyformát .... -
rii
nagyúr
én is befejeztem az offolást ....
részemről végszóként had álljon ez itt, kb 3 éves annyag.
Amíg az ms nem képes szeb graf.felületet kiadni, mint egy FreeWare Linux, addig szégyelje össze magát ....
----------------------------------------
ez ''csak'' a WindowMaker. Elég kevés képet találtam.
innen: Bővebben: link -
rii
nagyúr
a vindovznak egyfajta kinézete van, de szeritem Te még nem láttál Enliegtement-et, windowsmakert-t, Openwin-t, stb ....
Amit windows alá feltesezl kiegészítőket, azok Linux alatt már ott vannak a telepítő CD-n.
Ne egy UHU Linuxból indulj ki, hanem nézz meg egy bekonfigolt rendszert.
Alap install után még hangolni kell.....
Linux alá olyan ablakkezelőt teszel, amit akarsz, vindowz alatt meg csak egy van, azt lehet feülbírálgatni StyleXP memóriafoglalós, sytsem tray-es programokkal.
96-ban az openwin a SUN OS felületét idézte pl egy Slackware Linux-on.
Nagyon szép volt. Szerintem járj utána a neten .... -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Írod, hogy Te sem, én sem szeretem az alapokat nélkülöző véleménnyílvánítást, igyekszem nem is így cselekedni.
De azt Te is beláthatod, hogy az MS számára apró dolgokkal tehetné kellemesebbé a vindovse használatát, de nem teszi meg! Bennem ilyenkor megy fel a pumpa, amikor 2005-ben kiadnak egy olyan ficsört, ami már 2001, vagy előtte is ismert volt ...
Leírtam már hasonló jellegű véleményemet a Longhorn topickban is, ahol az XP felületkezelése ellen lázadoztam, mert szerintem nulla, ahogy alapból kinéz, és a további lehetőségek is rém gyatrák.
szerk: 97-ben, 96-ban, 95-ben szebb volt a Linux, mint a windows most 2006-ban!!!!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független Silver új akku
- Apple watch Series 9 45mm stainless steel bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm cellular jet black bontatlan 1 év Apple JÓTÁLLÁS AKCIÓ!
- Szép állapotú iPad Pro M1 256GB wifi + cellular. Kijelző karcmentes. Kamera résznél mintha lenne egy
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de I_Am már nyitott neki topikaot ....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
+erőspaprika

- peterkeT