Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aquir2
csendes tag
Sziasztok. Pici segítség kellene a szakiktól.
Van egy Sony HDR-CX7 camcorder-em de nem vagyok vele megelégedve. HD videót készít, de mikor pl világos háttér előtt elmozdul egy sötét test akkor a széleinél az elmozdulás sebességétől függően úgymond fűrészfogas a videón a kép. Gondolom az interlaced tömörítésnek köszönhető....mindenesetre elég zavaró. Ha nincs gyorsan mozgó cucc a videón akkor szép a kép. Viszont a fénykép amit készít az 6MP-es és az sem a legszebb... a neten már épp elég tizen akárhány MP-es képet láttam jó géppel készítve hogy lássam a nagy különbséget.
Szóval úgy döntöttem eladnám a kamerát kipótolnám a pénzt és vennék egy fényképezőt....egyenlőre a Canon EOS 550D -t néztem ki. http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_550D/index.aspx?specs=1
Gyönyörű videót is készít igaz 18 másodperc videó volt 101 mega amit letöltöttem bemutatót
és isteni képeket is...a régi sony-hoz viszonyítva.És itt jön a topic-hoz illő kérdés: adnak hozzá egy Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS objektívet. http://www.canonlap.hu/Canon+EF-S+18-55mm+f3.5-5.6+IS
Nekem a gép csak olyan álltalános célokra lesz, mint rendezvények a suliban/oviban vagy nyaralási fotók és otthon a gyerekek fényképezése. Jó-e ilyen célra ez az objektív? Amitől tartok hogy ennek csak 3x -os zoom-ot írnak amit igen kevésnek találok. A kameránál 10x -es optikai volt, plusz kis digitális extra. Annyi kellett is pl. mikor suliban az emeletről kameráztam a farsangot és rá kellett közelíteni az egyik gyerekre olyan melkastól felfelé látszott a képernyőn.
Nem értem hogy van ez az objektíveknél mert akkora nagy "távcsöveknél" is csak 10x -es körüli zumokat látok, a pici kamerámba akkor hogy fért bele a 10x-es optikai olyan kis méretben?
Ha olyasmi zoom erősséget akarok mint a kameránál a 10-es, akkor kb. milyen objektív kellene? Csak mert elnézve az áraikat sajna már nem lesz keretem még 80 000 Ft-t kiperkálni egy másik objektívre
A Canon 550D-nél írnak még valami 1,6x szorzót....az most mihez jön? Mert ha esetleg a max 3x zoomot megszorozza akkor javul picit ~5x zoomra a dolog bár még így is kevés....ha egyáltalán erről szól.
Bocs a számotokra talán nagyon egyszerű és béna kérdésért...vettem a fáradtságot és google-ztem pár órát, már jobban képben vagyok dolgokkal, de ez a zoom még nem tiszta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és isteni képeket is...a régi sony-hoz viszonyítva.