Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aquir2

csendes tag

Sziasztok. Pici segítség kellene a szakiktól.
    Van egy Sony HDR-CX7 camcorder-em de nem vagyok vele megelégedve. HD videót készít, de mikor pl világos háttér előtt elmozdul egy sötét test akkor a széleinél az elmozdulás sebességétől függően úgymond fűrészfogas a videón a kép. Gondolom az interlaced tömörítésnek köszönhető....mindenesetre elég zavaró. Ha nincs gyorsan mozgó cucc a videón akkor szép a kép. Viszont a fénykép amit készít az 6MP-es és az sem a legszebb... a neten már épp elég tizen akárhány MP-es képet láttam jó géppel készítve hogy lássam a nagy különbséget.
    Szóval úgy döntöttem eladnám a kamerát kipótolnám a pénzt és vennék egy fényképezőt....egyenlőre a Canon EOS 550D -t néztem ki. http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_550D/index.aspx?specs=1
    Gyönyörű videót is készít igaz 18 másodperc videó volt 101 mega amit letöltöttem bemutatót :( és isteni képeket is...a régi sony-hoz viszonyítva.

És itt jön a topic-hoz illő kérdés: adnak hozzá egy Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS objektívet. http://www.canonlap.hu/Canon+EF-S+18-55mm+f3.5-5.6+IS
    Nekem a gép csak olyan álltalános célokra lesz, mint rendezvények a suliban/oviban vagy nyaralási fotók és otthon a gyerekek fényképezése. Jó-e ilyen célra ez az objektív? Amitől tartok hogy ennek csak 3x -os zoom-ot írnak amit igen kevésnek találok. A kameránál 10x -es optikai volt, plusz kis digitális extra. Annyi kellett is pl. mikor suliban az emeletről kameráztam a farsangot és rá kellett közelíteni az egyik gyerekre olyan melkastól felfelé látszott a képernyőn.
    Nem értem hogy van ez az objektíveknél mert akkora nagy "távcsöveknél" is csak 10x -es körüli zumokat látok, a pici kamerámba akkor hogy fért bele a 10x-es optikai olyan kis méretben?
    Ha olyasmi zoom erősséget akarok mint a kameránál a 10-es, akkor kb. milyen objektív kellene? Csak mert elnézve az áraikat sajna már nem lesz keretem még 80 000 Ft-t kiperkálni egy másik objektívre :(
    A Canon 550D-nél írnak még valami 1,6x szorzót....az most mihez jön? Mert ha esetleg a max 3x zoomot megszorozza akkor javul picit ~5x zoomra a dolog bár még így is kevés....ha egyáltalán erről szól.
    Bocs a számotokra talán nagyon egyszerű és béna kérdésért...vettem a fáradtságot és google-ztem pár órát, már jobban képben vagyok dolgokkal, de ez a zoom még nem tiszta.

Új hozzászólás Aktív témák