Új hozzászólás Aktív témák

• Az-X

őstag

Látom itt magas röptű eszmecsere folyik a DOF-ról, de azért bátorkodnék felvetni egy másik témát is.

Nemrégiben vettem egy új vázat, többen biztosan tudják már egy Fuji S5 PRO-t. Csak, hogy ne hozzam el obi nélkül (előtte Canon-om volt) megvettem hozzá egy Tamron 18-200-at. Tudtam, hogy nem egy túl jó optika, de valami embertelen rossz képeket produkált, főleg tele állásban :(

No mondom mind1 veszek 1-2 fixet azokkal biztosan tuti lesz. Egy Nikkor 50/1,8 illetve egy 35/2 lett az áldozat. A helyzet nem változott, homály képek, de ekkor már tisztán láttam, hogy félre fókuszál. Az 50/1,8-nál kevésbé, de a 35/2-nél borzalmas frontfókusz volt.

Mind1 elkönyveltem, hogy akkor vinni kell szervizbe, de közben már folyamatban volt a Tamron cseréje, először egy Sigma 24-70/2,8-ra esett a választás. Ezzel a vázzal még érdekesebbet produkált. Nagylátó állásban frontfókuszos, tele állásban pedig backfókuszos. Keringnek neten a hírek, hogy a Sigmáknál gyakran előfordul fókusz hiba úgyhogy nem is vettem meg.

Tegnap viszont megpillantottam neten egy eladó Tokina 28-80/2,8-ast amire nagyon-nagyon régóta vágytam. Mondtam az eladónak, hogy hozza el a gépét, mert az enyém frontfókuszos. Neki egy Nikon D300-a volt azon tökéletesen működött. Meg is vettem, mert gyönyörű állapotú, és elvileg még garanciális is. Itthon fókuszpapír elő... ugyanazt csinálta mint a Sigma :( Nagylátónál frontfókusz, telénél backfókusz. :(

Lehet ilyen egy vázzal, vagy ebben az objektív is ludas? Holnap elviszem a vázat egy kalibrálásra, de azért várnék véleményeket, hátha másnak is volt ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák