- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- potyautas: Imádlak Bulgária
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Látom itt magas röptű eszmecsere folyik a DOF-ról, de azért bátorkodnék felvetni egy másik témát is.
Nemrégiben vettem egy új vázat, többen biztosan tudják már egy Fuji S5 PRO-t. Csak, hogy ne hozzam el obi nélkül (előtte Canon-om volt) megvettem hozzá egy Tamron 18-200-at. Tudtam, hogy nem egy túl jó optika, de valami embertelen rossz képeket produkált, főleg tele állásban

No mondom mind1 veszek 1-2 fixet azokkal biztosan tuti lesz. Egy Nikkor 50/1,8 illetve egy 35/2 lett az áldozat. A helyzet nem változott, homály képek, de ekkor már tisztán láttam, hogy félre fókuszál. Az 50/1,8-nál kevésbé, de a 35/2-nél borzalmas frontfókusz volt.
Mind1 elkönyveltem, hogy akkor vinni kell szervizbe, de közben már folyamatban volt a Tamron cseréje, először egy Sigma 24-70/2,8-ra esett a választás. Ezzel a vázzal még érdekesebbet produkált. Nagylátó állásban frontfókuszos, tele állásban pedig backfókuszos. Keringnek neten a hírek, hogy a Sigmáknál gyakran előfordul fókusz hiba úgyhogy nem is vettem meg.
Tegnap viszont megpillantottam neten egy eladó Tokina 28-80/2,8-ast amire nagyon-nagyon régóta vágytam. Mondtam az eladónak, hogy hozza el a gépét, mert az enyém frontfókuszos. Neki egy Nikon D300-a volt azon tökéletesen működött. Meg is vettem, mert gyönyörű állapotú, és elvileg még garanciális is. Itthon fókuszpapír elő... ugyanazt csinálta mint a Sigma
Nagylátónál frontfókusz, telénél backfókusz. 
Lehet ilyen egy vázzal, vagy ebben az objektív is ludas? Holnap elviszem a vázat egy kalibrálásra, de azért várnék véleményeket, hátha másnak is volt ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Witcher topik
- Bittorrent topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R7 1800X 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA 400W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest